Manžel chce riadiť financovanie domácnosti
Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem
@maminuska mozno sa mylim, ale moze to byt tak, ze vo svojej jesitnosti neuniesol, ze On mohol mat postihnute dieta ... ak on ma nejake komplexy, tak je to kludne mozne, ale nie som psycholog a nemam s tymto ani skusenosti, takze som mozno mimo.
@zuzkaanicka ja skutočne neviem kde sa to v ňom nabralo 😅 . My podporujeme ešte aj svokru , ktorá bohužial platí dlhy za svokra ktoré narobil a keby sme jej nepomohli tak je s nou zle. Normálnemu človeku to jednoducho nedá .
A o to horšie je to potom v manželstve. lebo do tej situácie odkázanosti sa manželka nedostala samooplodnením ale tým že jej to dieta niekto urobil a ten niekto je za to aj zodpovedný .
@maminuska bud rada, ze si uz s niekym inym a o dceru sa postaras aj bez jej "otca" ... ma aspon poriadnu mamu 😉
@maminuska nie kazdy chlap je slusny clovek 😒
no poznám takýchto aj ja,sú to vyslovene žgrloši!dá za drahú dovču,ktorú sám vyberie,ak ona chce ísť ide,ak nie,ide si sám.ale v obchode ked má kúiť salámu tak má vypočítané kto kolko koliesok bude jesť...a podobne...na som zarábala nadštandardne a ked muž chcel dieťa?no nech sa stará a ani by ho vo sne napadlo kontrolovať ma alebo obmedzovať no len to by som si už pozrela!!
Tak moja mama mala kolegu v práci a on bol taký hrozný žgrloš že až.
Napr. sa jej sťažoval že boli s detmi na prechádzke a prišli domov a " zasa to chcelo jesť ". Ked dho pozvali na kávu , povedal že nemá chuť ale že jeho manželke možu odsypať namiesto neho , že ona ju má rada.
V zime kupoval vitamín C v tabletkách lebo to ho vyjde lacnejšie ako pomaranče alebo jablká .
Tých perličiek bolo mnoho , len ja si to už všetko nepamätám . Ale hádzali mu napríklad 50 hal. ku košu a ked ho našiel , tak mal svetlý celý deň , v obchode manželka nakladala a on vykladal ( by som ho zabila 😀)
@zuzkat1 s tym delenim na polku, ak vam to obom vyhovovalo, tak nie je o com, to je v pohode samozrejme, ale su pripady a myslim, ze aj tento konkretny, kde jeden rozhoduje a zaviedie takyto system a zena sa prisposobi, vacsinou zo strachu, aby o svoju lasku neprisla, aby ju neprestal mat rad a podobne. Poznam takych vela a tiez dopadli po prichode dietata tak, ako ta znama od cecil36. Tych kombinacii je vela, ale jedno plati, ze nikdy netreba robit to, s cim nesuhlasime, co je proti nam samotnym.
@aliza Kto vie, kde je skutocne pravda. Zbytocne tu o tom polemizujes, ked nevies nazor manzelskeho paru... To ze sem napise nejaka ich kamaratka este neznamena, ze pise pravdu. Mimochodom, ked si vyberala akoze medzi jogurtom 0.30 centov a 0.40, aby nebola zdrbana, tak mi nejde do hlavy, ako jej manzel moze vediet ake jogurty tam prave teraz maju v obchode, ked tam s nimi nieje? To akoze pozna z hlavy ceny vsetkych vyrobkov v supermarkete? To sa mi nechce verit.... Nesudim, neverim, pretoze sem sa nestazovala osobne manzelka, ale iba nejaka jej kamaratka. (dufam) Kazdy si moze o zivote druhych polemizovat ako chce, ale najlepsie vedia pravdu aj tak iba samotni manzelia...
@juliana77 napisala som, ze nema na MK cas (ma male dieta a stara sa o svoju mamu) a net nema vzdy k dispozicii, lebo ked je u mamy, ta net nema. Co je cudne na tom, ze nie kazdy chce a je ochotny trcat na nete? Ja som na nete casto, ale preto, ze aj pracujem, keby sa staram o otca, mamu, babku a mam dieta, tak na to cas nemam.
Baby, som sklamana z MK, v dobrej viere clovek chce diskutovat a vzdy sa to zvrtne na rypanie, osocovanie a castokrat zakladatelka (nie len ja) sa musi obhajovat, preco otazku polozila a ci je to vobec pravda. Fakt zacinam verit tomu, ze zena zene je najväcsim nepriatelom a tak ako zena dokaze ublizit zene, tak chlap chlapovi nikdy. No, niektre mate byt na co hrde. Tymto uzatvaram tuto debatu a poprosila som admina o zavretie temy. Dakujem babam, ktore sa na problem pozreli vecne, realisticky a neriesili voloviny typu co ak je alkoholicka. @maminuska @zuzkaanicka dik (a ine)
@cecil36 Mńa by ale skutočne zaujímalo, čo je chceš na základe príspevkov, ktoré si si prečítala poradiť.
Ja verím, že sú muži čo dokážu ísť ohľadne šetrenia do extrémov, poznám zopár a poznám aj ich manželky, a žijú spolu, lebo tie ženy to odôvodnia tak, že inak je dobrý manžel, má ho rada, aj o deti sa stará a pod.
Ja som len chcela naznačiť, že nehas čo ťa nepáli.
@juliana77 dakujem za radu, ale o mna sa naozaj bat nemusis, ani mi nic naznacovat, som dost stara na to, aby som vedela do coho sa miesat a do coho nie. A co jej chcem poradit, to uz budem riesit priamo s nou, respektive, ak budem chciet pocut este nejaky iny nazor, obratim sa na baby cez IP.
no, tak vidim, ze debatka sa ubrala klasickym smerom...a pre neveriace, ze aj takyto chlapi su. Su. A su aj este padnutejsi na hlavu. Moja prateta mala jedneho. Tyran, magor, despota. Pre ilustraciu - prateta podla jeho pokynov musela skakat z postele a na postel. Z postele, na postel. Len tak. Lebo magor si zmysleli! Bolo to v casoch kedy sa drzala, na dedinach obzvlast, huba a krok lebo co by povedali susedia... Mna vobec neprekvapuje, ze nejaky magor tepe svoju zenu pre cenu jogurtov. Neprekvapuje! 😝
A tak ako pre podaktore je neuveritelne, ze zena v takomto zvazku nema nijaky podiel na spravani svojho manzela a je uplne normalna, tak pre mna je neuveritelne co za hnoj si mnohe tahaju do posteli! Uz som tu pisala vcera o tom. Toto je pre mna viac neuveritelne.
@cecil36 Myslim, ze @kykka to myslela skor tak, ze jej manzel nemoze vediet, ze mali aj lacnejsi ako 0,4 eur, snad neovlada cely sortiment aj s cenami. Ale chapem, ze to nie je podstata, osobne k tomu nemam stanovisko, lebo nepoznam ich rodinu a co bolo predtym ako dosiel jej manzel k tomuto napadu.
@ella555 ale snad vie, kolko je ochotny dat za jogurt on, za kolko kupuje jogurty on a za kolko kupila jeho zena, nie? Tu nejde o to ci ovlada cely sortiment. Ide o to, ze ak napr. v Bille nemali jogurty po 0,30, tak mala ist do tesca, Kauflandu blablabla. Mala peso pobehat vsetky obchody naokolo, lebo je na materskej, tak si ma dat tu namahu a nie kupovat drahy. Chapes?
@cecil36 Myslela som, ze jogurt je len jeden priklad, snad naozaj neovlada vsetky ceny vo vsetkych obchodoch a vsetkych veci, kt. kupuje. No a ked uz sme pri tom, ja by som si rodicak nechala posielat na svoj ucet, to po prve a to ze plati najom atd, vsak ak sa mu nepaci, tak nech ide na RD(je to aj jeho dieta) a kamaratka pracovat a potom bude ona rozhodovat o peniazoch a jeho kontrolovat. Ona si musi doma urobit poriadok, alebo jej to az na nevadi a nepotrebuje to riesit.
@cecil36 podla mna to nieje normalne , on nieje na podpore a nelezi s vylozenymi nohami doma,ale na materskej cize aj s jeho dietatom. Ja by som mu navrhla ze pojdem do prace ja ,on nech ostane doma s krpcom a o financiach bude platit tak ako on rozhodol, len stym ze ja budem rozhodovat o peniazoch, neviem ci by sa mu toto pacilo , urcite nech sa znama nenecha vydierat , drzim jej velmi prstiky ,nech si presadi zdravy rozum.
inac, este si neodpustim, kedze sa tu podaktore bohovsky cuduju, ze co je na tom ked manzel chce setrit. Pri vsetkej ucte - setrit par centami na takej, s prepacenim, chujovine ako je jogurt fakt moze len debil! Bez urazky. Potom to tu tak vyzera, ze sme odpadom EU pokial ide o potraviny. Lebo mnohym je tu jedno co pchaju do zobakov, hlaaavna vec, ze usetrili 20 centov! Zozrali by aj splasky z pod seba len ked su lacnejsie. Co na tom, ze je to totalny riedeny humac, ze? Damy? Tam treba kresat ozaj chujoviny ako mobilecky a podobne srandicky. Ale to co do seba davame v podobe potravin, na tom nam ma obzvlast zalezat. Tam sa nesetri. Mna ide od jedu rozdrapit nad sortimentom nasich hypermarketov, kedy predavacka len mrdne plecom, ze zial, kvalita nebude pretoze o nu ludia nemaju zaujem. A mi tu netvrdtte, ze nie su na to prachy. Ked pozrem co za koniny a v akej kvantite si u nas ludia kupuju! Povedal to uz aj samotny Bires z Vet. spravy, ze kym u nas bude dopyt po srackach tak ich sem budu vozit. No tak len chvalte idiota co skudli na nespravnom mieste a prehana svoju zenu ako zdutu kozu pre par centov! Presne ako ten pratetin muz - z postele, na postel! Ja rozdiel nevidim! 😝 Mne toto chlap spravit tak ma ten jogurt napchaty vsetkymi telesnymi otvormi a k tomu ako bonus este panvicou zprava do lava!
@ella555 ovlada ceny v tom zmysle, za co je ochotny kolko dat, a ano jogurt bol len priklad, aj zemiaky boli len priklad. Kedze nakupuje velke nakupy on, tak aj prehlad o cenach ma dostatocny. Stale nechapem co je na tom nepochopitelne. Aj moj muz kedze nakupuje ked ide z prace, tak ovlada ceny, co je na tom divne? Rozdiel vsak je v tom, ze keby som si kupila aj jogurt v skle za 1,30 eur, nezdrbe ma. Chapeme sa?
@jabadaba 😀 😀 😀 😀 absolutny suhlas. Sme tu ako stoka. Nedavno som v tescu videla ako si chufne mladi stari nakladali do kosika polske vajcia a kurcata, lebo boli lacne. Na tony to tam slo ako teple rozky. My kupujeme mäso u overeneho mäsiara, zeleninu na trhu, ovocie mame od otca, väcsinu potravin v AT a bezne nakupy robi muz cestou z prace alebo dcera, ale teda maju nakazane, co a od koho kupovat a co nie. Vzhladom na zdravie mojej rodiny nebude kupovat sra.ky 😉
@jabadaba Keby sa sem vyjadrila samotna manzelka k svojej vlastnej situacii, tak to beriem. Ale tu komentuje situaciu cudzieho manzelskeho paru nejaka kamaratka, tak to beriem s rezervou. Co uz ona moze vediet, co sa v skutocnosti deje doma v sukromi nejakych manzelov? Cela tema vznikla na zaklade jednostranneho nazoru nezainteresovanej osoby, tak sa k tomu aj tak staviam. neveriacky...
@kykka ano,podanie situacie je sprostredkovane. Otazka ale bola jasne polozena, preto nemam dovod analyzovat dalej. Vychadzam z toho co tu odznelo. A uz som pisala, ze mne to vonkoncom nerealne nepride. Taketo som uz pocula iks krat. Ked niekto chce niekoho buzerovat, dovod si najde. Aj v pokaslanom jogurte a par centoch. Nic na neuverenie, naozaj. Nemas snad chlapov co pindaju zenam aj do mejkapu ci minisukni? Podla tvojej logiky mozu mat na to zrejme dovod, ze zena sa richtovala ako slapka a tak pan sudny zasiahol...ved je na neuverenie zeby na tom zena nemala podiel....tomu ale ani Ty sama neveris, vsak? 🙂 😉

@sissmiss dobre, muža k žene ( manželovi k manželke ) ale otca k dcére ? Veď to je uplne že zvrátené .