Manžel chce riadiť financovanie domácnosti
Baby zaujima ma ci je v poriadku, ak muz drzi rodinnu kasu a rozhoduje o tom, ake potraviny kupit, za kolko, chce vylucne on nakupovat (zena ma spravit iba zoznam). Zena ma pristup k peniazom, ale moze z nich na potraviny zobrat a ist na na nakup iba vtedy, ak nieco nevyhnutne potrebuje a v kuchyni jej chyba. Toto nastastie nie je moj pripad, ale potrebujem poradit mne blizkej osobe a potrebujem sa rozhodnut co povedat- poradit podla viacerych nazorov, lebo len moj nemusi byt spravny. Dakujem
@zuzkat1 aj tak do toho uplne nevidime, ale v kazdom pripade ja som typ, ktory nenecha so sebou zametat a taketo jednanie voci mne by som stopla uz v zaciatkoch ... co sa tyka financii, tak verim, ze to moze klapat, aj ked to maju na polovicu, ale nejako si to realne neviem predstavit, nikdy som tak nefungovala, mne vyhovuje nas system 😉 ... ale asi by to kazdemu nevyhovovalo ... nejaky univerzalne spravny model aj tak neexistuje, lebo kazde manzelstvo je ine, kazdemu vyhovuje nieco ine, ale taketo obmedzovanie podla mna nemoze vyhovovat nikomu.
@aliza my kym sme sa nevzali tak vsetko slo na polovicu.aj benzin ked sme sli za nasimi mimo BA nevidim na tom nic zle. Po svadbe sla cela moja vyplata na hypoteku a ucty a z jeho sa kupovala drogeria a jedlo.ked som sla na md mala realne zabrany nieco kupit kedze som nezarabala,lenze muz to vzal ok a uz mi to nevadi... Zit sa da uplne krasne s 2ma uctami pokial je chlap pripraveny na to ze na md je zivitel rodiny on.
@zuzkaanicka suhlasim
Je vysoko neeticke a bezcharakterne ( a to som pouzila som diplomaticky velmi slusny vyraz) pretriasat na verejnom fore niekoho ineho financnu situaciu s detailami do potrobnosti. To je predsa uplne tabu!
@zuzkaanicka Samozrejme ze s nim nema ostat a ma to riesit...asi sa celkom nechapeme...ja som sa snazila vysvetlit ze preco to podla mna neriesi. A sice ze sa boji.
@zuzkat1 A ja sa Ti snazim vysvetlit, ze ked sa bude iba bat, tak jej to nepomoze, manzel bude dostavat mozno horsie a horsie napady ... keby sme sedeli niekde na kave, tak by sme sa chapali asi rychlejsie-urcite to ani jedna z nas nemysli zle 😉
@zuzkaanicka hej myslim ze sme sa uz pochopili. A s tou kavou mas pravdu,takto cez pismena niekedy vec vyznie inak nez bola myslena.
@zuzkat1 ono je to mozno aj tym, ze popri pisani som poupratovala, povystrihovala s malou dcerou nejake patvary, nachystala veceru, vyriesila par prac. mailov ... proste nemam cas dlho premyslat, obcas nieco preskocim ... pri tej kave by sme sa sustredili na rozhovor 🙂
@zuzkaanicka napodobne🙂ja som na mobile a vzdy ked mam 5minut tak pozriem a odpisem...
@briketa nikoho som nemenovala, nevytahovala podrobnosti a spytala som sa so suhlasom dotycnej osoby, nie poza jej chrbat. Zverejnila som iba informacie, s ktorymi maminka suhlasila. Maminka na MK nechodi, nema na to cas a nie vzdy ma k dispozicii net. Takze to len pre informaciu o etickosti respektive neetickosti temy. Babam som za rady podakovala, nakolko som ziskala co som potrebovala- teda nazory inych mamiciek.
@juliana77 a kde presne sa stracas?
@zuzkaanicka prečítaj si cecil 36 a zistíš kde sa strácam.
@juliana77 ja som sa nestratila, tak sa pytam, ze co tam Tebe logicky nesedi? 😉
@cecil36 dostala som sa iba po ten príspevok z 12:56. takže neviem, či ešte dalej niečo píšeš.
ale sú rôzny ľudia, niekto míňa až tak že narobí kopu dlhov skončí na ulici, niekto šetrí za každých okolností.
zase tvoja priateľka hádam nemieni byť doživotne na materskej alebo doma, takže je šanca, že ked bude zarábať, trocha si aj dopraje zo zárobku.
fakt tažko hľadať hranicu medzi normálnosťou a nenormálnosťou a tak isto nikto nie je dokonalý, takže sa treba naučiť žiť aj s partnerom, ktorý má nejaké chyby, lebo má ich každý človek, určite aj ty alebo tvoja priateľka.
hlavne priateľka musí vedieť, či je v tom vzťahu šťastná a či tam ide iba o to, že jej partner má jednu chybičku že je príliš sporlivý alebo tam nejde len o financie a celkovo ju jej partner ponižuje a chce za ňu vo všetkom rozhodovať.
@zuzkaanicka kamarátka má problém a nerieši ho lebo nemá net??? k dispozicii. A kamarátka je na práškoch, na nervy z tej situácii, podlieha finančnému teroru zo strany manžela, alebo nerozumiem, čo tu niekto tretí rieši a aké chce vedieť názory. Ved ked to kamarátke ide na nervy nech sa rozvedie, alebo nech nerieši.
@wena ano, je to tiez zle, ked zena vydeluje muza. Ale v pripade ze sa jedna o muza ktory vydeluje manzelku na materskej to ma uplne inu prichut. Ta zena je totiz viac menej na jeho pomoc odkazana. To je dost chore podla mna, tyrat odkazaneho, to uz hranici s diagnozou a je to zvratene. Ako tyrat invalida ktory sa nemoze branit. Vela manzelstiev sa konci prave tri roky po narodeni dietata kedy sa zena dostane naspat do prace a uz nie je zavisla na manzelovi
@juliana77 kamaratky si zvyknu poradit a autorka temy zvolila taktiku-viac hlav, viac rozumu ... je na tom nieco nelogicke? 😉
@juliana77 a zivot nie je taky cierno-biely (nastastie) ... bud rozvod, alebo neriesenie ... prave ta stredna cesta-teda riesenie problemu, ta je mozno ta zlata 😉
pokial zena nevie rozumne hospodarit s peniazmi, tak je lepsie ked tuto ulohu prevezme manzel.
@zuzkaanicka možno @stardust to odhadla. Je trochu si riziko niekoho obhajovať.
Mne kamarátka povie, že ju muž otlka a ja ju budem ľutovať a možno preto, že sa ráno vracia domov , čo ja ako kamarátka nemusím ani tušiť.
takto som zila rok a nemala som pristup ani k peniazom na ucte.len co mi chodil RP a inak nakupoval moj vtedy este manzel...a to bol aj jeden dovod rozvodu!
@sissmiss presne " Veľa manželstiev sa končí práve tri roky po narodeni dieťata kedy sa zena dostane naspať do prace a uz nie je zavisla na manželovi "
A muž sa zrazu čuduje že čo sa tej manželke stalo a kde je problém , on to nechápe 😅 a že ako sa zmenila po tej materskej 😅 a že jej peniaze stupli do hlavy. Poznám zo svojho okolia.
Ja sama mám invalidnu dcéru , jej ID by mal byť 255 EUR ( invalidný z mladosti ), keby som ju nechala tak , na tu máš a choď a ži . Môj ex to tak chce urobiť . Však dostáva štátnu dávku . 😠 . Je to hrubosť najvyššieho zrna.
Nie je to v poriadku, peniaze nosíte dvaja, dvaja míňate. Ak to nevie pochopiť, nech najprv dozreje a až potom sa vráti. Ale radšej nevráti 😅

@zuzkaanicka @sissmiss je to tak ze riesit to ma ale pisala som ze podla mna ma strach.ja nevravim ze to nema riesit.
A co sa financii tyka tak poznam domacnosti kde idu na polovicu a da sa to...len on zrejme to ze ona teraz nezaraba nevie spracovat,prichadza o svoj komfort ci stabilitu a vykukol z neho tyran. Ju to mohlo prekvapit a kedze doteraz na neho odkazana nebola mozno jej to aj bolo blbe a tak hned neriesila a teraz sa uz boji.