Manžel chodí domov opitý
ahojte, sme spolu 4,5 roka. viem, ze este ked sme sa zoznamili, tak zvykol chodit pit s kamaratom, kvoli comu som ho aj odmietala, pretoze neznasam ozratych ludi, hnusia sa mi a mam z nich strach (pamatam si z detstva mojho otca alkoholika a strasne som ho neznasala za to). nasluboval mi vsak, ze nebude pit, resp. bude pit s mierou, tak som s nim zacala chodit, lebo inak bol super chlap a dobre sme si rozumeli. cca prvy rok to bolo v pohode, chodieval s kamosom na pivo tak cca raz za tyzden a vracal sa domov v celkom pre mna "prijatelnom"
stave. postupom casu, ale zacal chodit opity viac, kedy to uz bolo na nom vidno a zacala som mu hovorit, ze mi to vadi, ze nechcem mat doma ozrateho chlapa a podobne az raz to vyvrcholilo do takeho bodu, kedy uz prisiel dost ozraty a ja som stratila nervy a som mu povedala, ze toto tolerovat nebudem a chcem to ukoncit. ospravedlnoval sa a presvedcil ma, ze nabuduce si uz da pozor. opat presiel nejaky cas a opat chodieva ozraty domov, dnes je to uz na totalku, ani o sebe nevie, nevie rozpravat, chodit, zaspal obleceny ako prisiel, mna az trasie z nervov a stresu. este pred tym ked odchadzal z domu, som ho prosila, aby neprisiel opyty, ale pritom dosiel v stave asi najhorsnom v akom som ho za ten cas videla. chodi von s kamaratom, co je totalny alkoholik, a chlasta cele dni sam doma a vo velkom mnozstve. strasne som z toho nestastna, postupne sa mi hnusi viac a viac, uz spolu velmi ani intimne nezijeme (ja odmietam) a toto to este viac dorazilo. ja uz neviem, ako dalej, ci to fakt skoncit kvoli chlastu? ked som sa ho pytala, preco to urobil, ked som ho prosila, aby neprisiel ozraty, nejak zo seba dostal vetu, ze nemal na to dovod, len tak a to ze mi to vadi je len moj problem...
ani neviem, co ocakavam od tejto diskusie, chcem sa len vykecat, precitat si vase pribehy...
a ano, tusim, ze toto by uz mala byt stopka, deje sa to casto a naozaj nechcem takto prezit zvysok zivota...
Pošli ho kade ľahšie bude to len horšie...
Napíšem Ti o mojej kamoške to iste čo ten tvoj bola zaslepená že však sa zmení že som jej povedala že ON neprestane vždy sa vyhováral že to len trošku pije. Nikdy nebol agresívny ale sa opil vždy vedel čo robí a išiel spať. Vyspal sa pohádali sa to čo aj vy vždy vravel že je to jej problém že je to prekáža ako ten Tvoj. Chodili a žili spolu hoci neboli manželia 10 rokov. Vedel si peniaze aj zarobiť bokom. Až ked to začalo byť veľmi zlé chytil peniaze na nájomne ktoré bolo treba zaplatiť tak prepil ich. O 2 dni ich vrátil ale musela si ísť požičať od rodičov a potom ich vrátila. Toto bola posledná kvapka v mori zbalila si svoje veci ked nebol doma a našiel iba odkaz a prázdne skrine. Myslíš si že sa polepši sama píšeš že TI povedal že to je tvoj problém nie jeho. ON má byť slobodný a nie ženatý. Raduj sa že nemáte deti to by bolo väčšie peklo. Nájdeš si iného s ktorým si utvoríte rodinu máš 35 rokov .S takým ožranom by si deti nikdy nemala to mi ver. A deti ak by od mala malý pozerať na ožratého otca tak radšej že ich zatiaľ nemáte. A ani nemaj. Trpeli by ako TY tak deti. Z deťmi sa už horšie odchádza ako bez deti. Tam sa staráš len sama o seba slobodna podnájom nájdeš ale s deťmi čo i len s 1 by si už zvažovala. Ak by bol na dieťaťa dobrý nechcelo by odisť že ocko je dobrý len by si trpela. Píšeš že ked si aj vypije nie je agresívny to je ten lepši prípad preto si myslím že aj keby dieťa otca opitého videlo že by bol na neho dobrý tak by chcelo s otcom ostať. Skonči to s nim daj mu zbohom čaká ťa niečo určite lepšie. Držím palce.
nechapem, preco si sa s nim vlastne dala dokopy, ked si uz vedela, ze pije, a mas negativnu skusenost s otcom, vidis, ze to aj tak nikam nevedie, sluby sa slubuju, ale nic z toho, a on zrejme neprestane, ked ma rovnakeho kamosa, tazko sa z toho vymani, to mas ako s narkomanmi, ze ked budes s nimi, tazko sa z toho dostanes, maj rozum, a ukonci to, bud rada, ze nemate deti
Utekaj od neho, kým nie si tehotná, potom už neodídeš, "lebo dieťa"... Nepremárni svoj mladý život s niekým, kto si to nezaslúži... Keby chcel, už dávno prestane...
No toto by som netolerovala, lebo to sa bude len stupňovať a myslím, že teda to nie je vec ktorú chceš. Nechceš aby takýto chlap bol otcom tvojich detí, či?
@elizabet173 nehovorim ze pises odveci, pises rozumne pretoze ako som pochopila, jedno manzelstvo uz za sebou mas, tak by ma zaujimalo, preco tebe neblikala kontrolka a si sa vydala a zrejme nejake roky aj zila s prvym manzelom?
Lebo pises sice rozumne ale niekedy mam pocit ze ludia maju byt vo vztahoch dopredu jasnovidci, akoby si nebrala do uvahy, ze zivotom sa ludia menia a reaguju na rozne zivotne situacie.
Aj ked tu suhlasim, u mna bol alkoholik cervena a mala som velmi nizku toleranciu mnozstva aj frekvencie.
Presvedcil ta slubmi? Kto iny ako dieta alkoholika vie lepsie ze najlepsie klamu zavisli?
Mal ta presvedcit cinmi. Ze by proste nepil.
Na Slovensku vzacny ukaz ale ja som takych nasla viac 👍
Radim Ti sa odsťahovať, rozviesť.toto dobre nikdy nebude.
Odísť čo najskôr, nezmení sa.Ani keď načas prestane, vždy sa k tomu vráti a každý pohárik si ospravedlní

Nerozviedla by som sa s ním, ale na začiatku aspoň odišla...lebo sľubuje asi naprázdno a ty keď mu dáš stále ďalšiu a ďalšiu šancu, veľmi dobre vie, že ťa ukecá na ďalšiu a ďalšiu.