Manžel chodí po práci na pivo
Prešli sme si kadečim...
Od istého bodu som vyslovila jasné rozhodnutie. Buď ja alebo alkohol.
Nepil denne a dokonca nepije vôbec tvrdé. Ale je to obrovský milovník piva. Podľa jeho logiky je to iné akoby pil pálene. Podľa mojej logiky je to stále alkohol. Trpí dnou, denne na to berie lieky. Dohodli sme sa že ideme pre seba niečo urobiť. Schudli sme, dali sme dokopy lepší a zdravší životný štýl. Pivko v lete máme radi obaja. No zatiaľ čo mne stačí jedno čapované a pijem ho hodinu on stihne vypiť tri a niekedy viac...
Cez toho sme sa dostali. V rámci aj zdravej stravy a tak, sme si dopriali možno raz za mesiac inokedy aj raz za dva či tri mesiace čapované pivo a nejaké pečené rebra, burger a tak. Veď to poznáte🙂 fungovalo to asi pol roka... Zrazu zisťujem že mladý pán každý deň po práci skočí na jedno - od smädu. Cítim sklamanie. Klame mňa a aj seba... On sa tvári že o nič nejde veď je to jedno pivo
Hm na rozovod to nie je, ale cítim hlboke sklamanie a vymykanie sa pitia z pod kontroly.
Dnes ma čaká nepríjemný rozhovor pretože nemienim takto pokračovať a tváriť sa že ja som tá zla lebo nechcem aby pil. Viem že budem.. viem že v jeho očiach budem nevďačná hysterka lebo čo to je jedno pivo
Problemom je skor, ze pije tajne, a ci tam vypije jedno-dva-tri ked ide tiez nevies... kedze ma zdravotne problemy, tak si velmi skodi, aj sa s toho brutal pribera... on sa citi donuteny, lebo ty si rozhodla, ze nebudete pit... toto "schudli sme" a "dali sme sa na zdravsi styl" teda predpokladam, ze si zacala varit inak a ma to pozitivny efekt aj na neho. Chcel to on vobec? Nerobil by ti toto, keby bol o tom tiez presvedceny. Ci je alkoholik alebo nie je uz vec druha, za mna vsetko, co je "denne" a "neodpustim si a radsej tajne" problem je...
@anonym_autor prekvapujú má komentáre narazajuce na to že to bola TVOJA predstava a že si to ty "donútila" v zmysle negatívnom. Potlesk že si ho donútila urobila si veľa pre jeho zdravie a mali by ťa skôr pochváliť ako pohanit. Alebo si mala sa hneď rozviesť a nepodat mu pomocnú ruku ? Ženy nebuďte tu také rázne a jednotvárne! Ani doma také nie ste tak prečo tu ano?
Autorka nuž tvoja snaha vyšla nazmar. Alkohol je závislosť a ja ako človek závislí na jedle ti poviem že je to ťažké. Veľmi. Možno ešte pomôže , keď sa s ním porozprávaš veľmi jasne o dôsledkoch. Na zdravie , na váš vzťah , povedať si pravdu o Tom že je alkoholik.
Povedz mu, že z neho neustále cítiš to pivo a hnusí sa ti ten smrad, takže keď príde domov naliaty pivom, tak na sex nech zabudne. Neustále by som ho odháňala zo svojej blízkosti so slovami: "Fuj, choď preč, smrdíš od piva."
@anonym_autor ked trpi dnou, mi napadlo, mne lekarka povedala v rámci rozhovoru, kedze mam nabeh na dnu, ze niektorí ludia stačí ze prestanú pit pivo a hodnoty kyseliny močovej im krasne klesnú. a stúpnu znovu, ked si ho dajú a uz vedia, ze co im to spôsobuje.
ja pivo nepijem ani žiaden alkohol, mám to z iných dôvodov
@anonym_autor Nutila si ho do svojej predstavy. Ked ty si si dala jedno pivko v lete tak to bolo ok. Ale on ako dospely muz si dal 3 tak bol ohen na streche.
@beata_k naozaj? Toto je tvoje vnímanie situácie? Tak potom ti asi nebola v takejto situácii pekný deň
@anonym_autor Nutila si ho do svojej predstavy. Ked ty si si dala jedno pivko v lete tak to bolo ok. Ale on ako dospely muz si dal 3 tak bol ohen na streche.
@beata_k tak je dosť rozdiel si dat v lete občas jedno dve pivá keď si ideme niekde spolu sadnúť a piť KAZDY DEŇ potajomky..
Problemom je skor, ze pije tajne, a ci tam vypije jedno-dva-tri ked ide tiez nevies... kedze ma zdravotne problemy, tak si velmi skodi, aj sa s toho brutal pribera... on sa citi donuteny, lebo ty si rozhodla, ze nebudete pit... toto "schudli sme" a "dali sme sa na zdravsi styl" teda predpokladam, ze si zacala varit inak a ma to pozitivny efekt aj na neho. Chcel to on vobec? Nerobil by ti toto, keby bol o tom tiez presvedceny. Ci je alkoholik alebo nie je uz vec druha, za mna vsetko, co je "denne" a "neodpustim si a radsej tajne" problem je...
@anjelicek26 so zmenou životného štýlu prišiel predovšetkým on. Pribal, zlé sa cítil všetko mu bolo malé a ja som bola rada že chce tento stav zmeniť. Nie preto že by sa mi nepáčil. Práve naopak milujem ho taký aký je. Ale videla som nespokojnosť a potom zrazu spokojnosť keď schudol. Sebavedomie z neho len tak srší a vidím že sa v "novom" tele cíti dobre.
Ja nemám problém s tým dať si pivo, víno čokoľvek. Lenže tou zaciatocnou vetou "prešli sme si kadečim ' som narážala aj na problémy s alkoholom a vidím že to speje tam odkiaľ sme sa vyhrabali
Naozaj skoci na jedno od smadu? Podla mna je to len vyhovorka. Asi sa ti snazi vyhnut, lebo mu robis doma dusno (podla mna mu prehovaras do duse pravom, na dnu mu to naozaj skodi) alebo naozaj nasava a snazi sa to nejak ospravedlnovat aj pred sebou samym. No, drzim palce, len zial kym to sam nepochopi, ze ma problem, nebude mat volu s tym nic robit.
@anonym_autor prekvapujú má komentáre narazajuce na to že to bola TVOJA predstava a že si to ty "donútila" v zmysle negatívnom. Potlesk že si ho donútila urobila si veľa pre jeho zdravie a mali by ťa skôr pochváliť ako pohanit. Alebo si mala sa hneď rozviesť a nepodat mu pomocnú ruku ? Ženy nebuďte tu také rázne a jednotvárne! Ani doma také nie ste tak prečo tu ano?
Autorka nuž tvoja snaha vyšla nazmar. Alkohol je závislosť a ja ako človek závislí na jedle ti poviem že je to ťažké. Veľmi. Možno ešte pomôže , keď sa s ním porozprávaš veľmi jasne o dôsledkoch. Na zdravie , na váš vzťah , povedať si pravdu o Tom že je alkoholik.
@anonym_7dbebf tiež ma prekvapila reakcia niektorých. Alkohol bol u nás problém a aj vďaka mne sa z toho vysekal a bolo to pre mňa náročné obdobie, preto cítim teraz neistotu a strach.
Od smädu je voda...len sa vyhýba tvojej prítomnosti, pokiaľ sám nebude chcieť nič nezmozes
@anonym_autor ked trpi dnou, mi napadlo, mne lekarka povedala v rámci rozhovoru, kedze mam nabeh na dnu, ze niektorí ludia stačí ze prestanú pit pivo a hodnoty kyseliny močovej im krasne klesnú. a stúpnu znovu, ked si ho dajú a uz vedia, ze co im to spôsobuje.
ja pivo nepijem ani žiaden alkohol, mám to z iných dôvodov
@anonym_dbbd41 on toto vie. Povedal mu to sám lekár že v jeho prípade za to môže hlavne to pivo. Či už keď bol obézny alebo táto dna.. lenže ja mam pocit že mu to je jedno lebo je závislý.
Povedz mu, že z neho neustále cítiš to pivo a hnusí sa ti ten smrad, takže keď príde domov naliaty pivom, tak na sex nech zabudne. Neustále by som ho odháňala zo svojej blízkosti so slovami: "Fuj, choď preč, smrdíš od piva."
@marci9 mne to príde také drsné. Snažím sa vžiť do jeho situácie. Keby mám problém čakám od neho láskavú pomoc nie nepríjemné chovanie. Chápem ako to myslíš ale keď bojím sa že takýmto prístupom to celé len zhoršim
@anonym_autor to nie je jedno od smädu. To je už závislosť. Od smädu je voda.
@anonym_dbbd41 on toto vie. Povedal mu to sám lekár že v jeho prípade za to môže hlavne to pivo. Či už keď bol obézny alebo táto dna.. lenže ja mam pocit že mu to je jedno lebo je závislý.
@anonym_autor vies co je to krute, ale niektori naozaj musia padnut na dno, aby si to uvedomili. Pokial on ma pocit, ze jedno pivo denne nie je problemom, tak to vnimat nebude. Niektori precitnu, az ked tahaju flasu tvrdeho denne.
Pokial mal uz v minulosti problem, nikdy sa z toho nedostane tak, ze alkohol len obmedzi ci da si len obcas. Abstinujuci alkoholici si nesmu dat ani kvapku.
Jednu dôležitú vec ti poviem. Alkoholizmus robi pravidelnost, nie kvantita. A to ti povie každý lekar. Ak nevydrží ani len jeden den bez piva, je alkoholik. A nie, nemusi sa ožierať na prasa, aby bol alkoholik
Je to jeho zivot, jeho rozhodnutie. Netvrdim, ze do toho nemas co hovorit, jasne, mas o neho starost, je normalne, ze sa ti to nepaci, ale je dospely, svojpravny. On sa rozhodol takto, co je smutne vzhladom na jeho zdravotny stav, ale kym sa sam nespamata, vela s tym nenarobis. Ty by si mala vediet ci viac zabera pozitvna motivacia ci vyhrazky, ale naozaj je to tak, ze kym to on nebude chciet zmenit tak vela s tym nenarobis.
@anonym_7dbebf tiež ma prekvapila reakcia niektorých. Alkohol bol u nás problém a aj vďaka mne sa z toho vysekal a bolo to pre mňa náročné obdobie, preto cítim teraz neistotu a strach.
@anonym_autor ja si myslím, že aj to letné pivko ste mali vynechať, keď už.. A ktovie, či naozaj nepil ani vtedy, keď si myslela, že nepije.
Je to jeho zivot, jeho rozhodnutie. Netvrdim, ze do toho nemas co hovorit, jasne, mas o neho starost, je normalne, ze sa ti to nepaci, ale je dospely, svojpravny. On sa rozhodol takto, co je smutne vzhladom na jeho zdravotny stav, ale kym sa sam nespamata, vela s tym nenarobis. Ty by si mala vediet ci viac zabera pozitvna motivacia ci vyhrazky, ale naozaj je to tak, ze kym to on nebude chciet zmenit tak vela s tym nenarobis.
@viestta lenže toto ovplyvňuje aj môj život
Ja nechcem byť tá čo zakazuje a prikazuje... Ale mam žiť s takýmto človekom? Ja to nechcem
Lenže nechcem ani o neho prísť a sľúbila som mu v dobrom aj zlom
@viestta lenže toto ovplyvňuje aj môj život
Ja nechcem byť tá čo zakazuje a prikazuje... Ale mam žiť s takýmto človekom? Ja to nechcem
Lenže nechcem ani o neho prísť a sľúbila som mu v dobrom aj zlom
@anonym_autor ale ja viem, ze vas to ovplyvnuje celu rodinu. Tu sa mozes len snazit vysvetlovat, ale ci to padne na urodnu podu to zavisi od neho. Ak sa on nezmeni, tak budes musiet zmenit postoj ty a podla toho sa zariadit. Za skutky inych nie sme zodpovedni, ale sme zodpovedni za to ako s ich dosledkami nalozime
Ja osobne by som netolerovala ani jedno denne. Mne to pride fakt otrasne ak muz pije ci uz pivo alebo nieco ine. Nie je to nic co by prospelo telu. A vobec neviem pitie ako take co ludom dava. Ja napr aj ked ideme v lete von a vidim kolko ludi ja hoc kde na terase a piju pivo. Fakt tomu nerozumiem.
Mam dvoch bratrancov a vypiju denne asi 8piv. A vraj v pohode funguju. No neviem.
@marci9 mne to príde také drsné. Snažím sa vžiť do jeho situácie. Keby mám problém čakám od neho láskavú pomoc nie nepríjemné chovanie. Chápem ako to myslíš ale keď bojím sa že takýmto prístupom to celé len zhoršim
@anonym_autor každodenné pitie piva nie je od smädu. Takýto človek sa nazýva pijan a nie je to ďaleko k alkoholikovi.
Ja mám tiež rada pivo, ale v lete, vtedy sa ozaj pije od smädu. Teraz v zime mi studené pivo absolútne nechutí.
Keď mal už predtým tvoj muž sklony k alkoholu, tak sa k alkoholu len vrátil pod rúškom klasických výhovoriek.
Si s alkoholikom ktory pije tajne. Za mna jasný dôvod na rozvod. Ja by som to netolerovala.
@anonym_autor to nie je jedno od smädu. To je už závislosť. Od smädu je voda.
@hopsas pivo je pre muza rovnaka spolocenska udalost , ako pre zeny kavicka. Nie je to len o piti a uz vobec o zavislosti (pri jednom pive) Mate nespravny a urcite pokryveny nazor , len to utajovanie je problem. Len jedno pivo denne, alebo 2 dl vina, resp. aperitiv pred jedlom, digestiv po jedle je rokmi overeny vseobecne lekarskou obcou odporucany zdraviu prospesny pocin, a nie vsetko opakovane je zavislost, lebo denne si umyvame aj zuby a nie je to nezdrava zavislost.
Chudak chlap ani jedno pivo mu nie je dopriate.Uviaz ho na voditko a daj rozkaz zostan!Je svojpravny dospely,vychovavaj svoje deti.
@hopsas pivo je pre muza rovnaka spolocenska udalost , ako pre zeny kavicka. Nie je to len o piti a uz vobec o zavislosti (pri jednom pive) Mate nespravny a urcite pokryveny nazor , len to utajovanie je problem. Len jedno pivo denne, alebo 2 dl vina, resp. aperitiv pred jedlom, digestiv po jedle je rokmi overeny vseobecne lekarskou obcou odporucany zdraviu prospesny pocin, a nie vsetko opakovane je zavislost, lebo denne si umyvame aj zuby a nie je to nezdrava zavislost.
@kinats taji to lebo sa boji cirkusu doma.
@kinats ďakujem ti za pohľad na vec. Len ja mam strach že skončí tak ako v minulosti že to nezostane pri jednom po praci
Chudak chlap ani jedno pivo mu nie je dopriate.Uviaz ho na voditko a daj rozkaz zostan!Je svojpravny dospely,vychovavaj svoje deti.
@anonym_911fd4 toto ja absurdné a vyprosujem si takéto komentáre! Tu ide o veľa tu ide o našu rodinu , manželstvo a jeho ,zdravie.. prezi si život kedy milujúcu osobu dvíhaš z dna bojíš sa čo bude a či niečo bude a potom píš takéto primitívne komentáre.
@kinats alkohol je karcinogen prveho stupna (najvyssieho), prosim ta kde je vseobecne odporucane ako zdraviu prospesny pocin jeho pitie??? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️😩