icon

Manžel chodí po práci na pivo

27. nov 2025

Prešli sme si kadečim...
Od istého bodu som vyslovila jasné rozhodnutie. Buď ja alebo alkohol.
Nepil denne a dokonca nepije vôbec tvrdé. Ale je to obrovský milovník piva. Podľa jeho logiky je to iné akoby pil pálene. Podľa mojej logiky je to stále alkohol. Trpí dnou, denne na to berie lieky. Dohodli sme sa že ideme pre seba niečo urobiť. Schudli sme, dali sme dokopy lepší a zdravší životný štýl. Pivko v lete máme radi obaja. No zatiaľ čo mne stačí jedno čapované a pijem ho hodinu on stihne vypiť tri a niekedy viac...
Cez toho sme sa dostali. V rámci aj zdravej stravy a tak, sme si dopriali možno raz za mesiac inokedy aj raz za dva či tri mesiace čapované pivo a nejaké pečené rebra, burger a tak. Veď to poznáte🙂 fungovalo to asi pol roka... Zrazu zisťujem že mladý pán každý deň po práci skočí na jedno - od smädu. Cítim sklamanie. Klame mňa a aj seba... On sa tvári že o nič nejde veď je to jedno pivo
Hm na rozovod to nie je, ale cítim hlboke sklamanie a vymykanie sa pitia z pod kontroly.
Dnes ma čaká nepríjemný rozhovor pretože nemienim takto pokračovať a tváriť sa že ja som tá zla lebo nechcem aby pil. Viem že budem.. viem že v jeho očiach budem nevďačná hysterka lebo čo to je jedno pivo

Strana
z4
nicegirl369
28. nov 2025

@anonym_autor jedno pivo denne je dokonca zdravé- oblicky, vit B

anonym_546829
1. dec 2025
@nicegirl369

@nicegirl369 jasné, jedno pivo denne je zdravé, až kým to neprerastie do závislosti

anonym_ba1999
2. dec 2025

@anonym_autor preháňas to . Možno by nechodil do tej kŕcmy potajomky ,keby si mu dovolila doma si dať 2-3 pivka aj každý deň . Nech si dá. Pracuje. Chces mu diktovať koľko piva si môže dať? Ako malému decku ? Či si vôbec môže dať . Lebo tebe sa to nepaci.
Tu jedna napísala,že by si mu mala povedat,keď príde domov z kŕčmy ,že " choď preč odo mňa,smrdíš od piva" a po tejto vete ,sa hneď uvedomí a prestane to pivo piť ,to teda určite 😀. To sú teda rady 😁

sova7
2. dec 2025

@anonym_ba1999 nie je jedno kde preslope peniaze? Kopa ľudí pracuje a nepotrebujú piť alkohol

sova7
2. dec 2025
@nicegirl369

@nicegirl369 keby v tom nebol alkohol.

anonym_ba1999
2. dec 2025
@ibrunova

@anonym_autor ja si myslím, že aj to letné pivko ste mali vynechať, keď už.. A ktovie, či naozaj nepil ani vtedy, keď si myslela, že nepije.

@ibrunova čo ty piješ v lete keď je teplo ,sladkú vodu?

ibrunova
2. dec 2025
@anonym_ba1999

@ibrunova čo ty piješ v lete keď je teplo ,sladkú vodu?

@anonym_ba1999 to nie je podstatné, nevytrhávaj vetu z kontextu.
Ak mám pocit, že môj muž je alkoholik, neťahám ho na pivo a potom sa sťažujem, že pije, lebo logicky mu zachutí, ak s tým má dlhodobo problém.

anonym_24f598
2. dec 2025
@anonym_ba1999

@anonym_autor preháňas to . Možno by nechodil do tej kŕcmy potajomky ,keby si mu dovolila doma si dať 2-3 pivka aj každý deň . Nech si dá. Pracuje. Chces mu diktovať koľko piva si môže dať? Ako malému decku ? Či si vôbec môže dať . Lebo tebe sa to nepaci.
Tu jedna napísala,že by si mu mala povedat,keď príde domov z kŕčmy ,že " choď preč odo mňa,smrdíš od piva" a po tejto vete ,sa hneď uvedomí a prestane to pivo piť ,to teda určite 😀. To sú teda rady 😁

@anonym_ba1999 nebrala si muža ktorý pravidelne musí chodiť do krčmy, ale to závislí alkoholici nepochopia

anonym_ba1999
2. dec 2025
@anonym_24f598

@anonym_ba1999 nebrala si muža ktorý pravidelne musí chodiť do krčmy, ale to závislí alkoholici nepochopia

@anonym_24f598 kým bude normálny, nebude robiť cirkusy,hádky ,nebude sa valat po zemi atď,tak pre mňa nech si dá aj tých 10 pív denne ,keď NATO má aj peniaze .

Strana
z4