icon

Manžel chodí po práci na pivo

27. nov 2025

Prešli sme si kadečim...
Od istého bodu som vyslovila jasné rozhodnutie. Buď ja alebo alkohol.
Nepil denne a dokonca nepije vôbec tvrdé. Ale je to obrovský milovník piva. Podľa jeho logiky je to iné akoby pil pálene. Podľa mojej logiky je to stále alkohol. Trpí dnou, denne na to berie lieky. Dohodli sme sa že ideme pre seba niečo urobiť. Schudli sme, dali sme dokopy lepší a zdravší životný štýl. Pivko v lete máme radi obaja. No zatiaľ čo mne stačí jedno čapované a pijem ho hodinu on stihne vypiť tri a niekedy viac...
Cez toho sme sa dostali. V rámci aj zdravej stravy a tak, sme si dopriali možno raz za mesiac inokedy aj raz za dva či tri mesiace čapované pivo a nejaké pečené rebra, burger a tak. Veď to poznáte🙂 fungovalo to asi pol roka... Zrazu zisťujem že mladý pán každý deň po práci skočí na jedno - od smädu. Cítim sklamanie. Klame mňa a aj seba... On sa tvári že o nič nejde veď je to jedno pivo
Hm na rozovod to nie je, ale cítim hlboke sklamanie a vymykanie sa pitia z pod kontroly.
Dnes ma čaká nepríjemný rozhovor pretože nemienim takto pokračovať a tváriť sa že ja som tá zla lebo nechcem aby pil. Viem že budem.. viem že v jeho očiach budem nevďačná hysterka lebo čo to je jedno pivo

anonym_e5313f
27. nov 2025
@princkrason

ok to je teda argument ,cigarety alkohol, hazard , podla mna nemaju ziadnu mieru jedlo ,sladkosti tam mozes mat este zdravu mieru

@princkrason aj zravost je choroba a závislost, ľudia sa vedia "vyžrat" na 200 kg

anna777115
27. nov 2025
@anonym_a398cb

@anonym_05fe60
Moj dedo zomrel ked mal 78 rokov spadol z velkej slivky co oberal na kvas, cely zivot palil slivovicu, este ten rok chodil rano o 4 kosit po kopcoch na cely den, jasne ze mal vzdy so sebou slaninu a placaticu.
Mna keby zena takto buzerovala tak sa sam zbalim.

@anonym_a398cb No vidiš, tak ho tak, či tak, zabila slivovica.Ja si myslim , že to nie je sekirivanie, keď maš od svojho partnera nejaké očakavania a požiadavky. Veď, ani chlap by zrejme netoleroval svojej partnerke, keby chodila kazdy deň po práci do krčmi.

krasnicka
27. nov 2025
@anna777115

@anonym_a398cb No vidiš, tak ho tak, či tak, zabila slivovica.Ja si myslim , že to nie je sekirivanie, keď maš od svojho partnera nejaké očakavania a požiadavky. Veď, ani chlap by zrejme netoleroval svojej partnerke, keby chodila kazdy deň po práci do krčmi.

@anna777115
Lepsie takto zomriet ale vidim ze ty preferujes nepit a zit dlhsie

anonym_a398cb
27. nov 2025
@krasnicka

@anna777115
Lepsie takto zomriet ale vidim ze ty preferujes nepit a zit dlhsie

@krasnicka
@krasnicka
Daako mi to odseklo koniec vety takze zit dlhsie dakde v starobinci a byt posraty v plienkach

alenka58
27. nov 2025
@anonym_05fe60

@troskustratena na cievy, hej?? ,🤣🤣. Alkohol spôsobuje zvýšený cholesterol a ten zase kornatenie ciev. Neverím, že žena v 100 rokoch pije každý deň tvrdý domáci alkohol. 🫣

@anonym_05fe60 Vilma Jamnická pila každý deň štamperlík špiritusu s bylinkami , Alžbeta II , koktail s ginom každý deň - brala to ako odbúranie stresu, môj svokor štamperlík koňaku každý deň dožil sa 95 rokov a od 80 sme ho presviedčali aby už nepil vôbec, ale neposlúchol, hovoril že je mu tak pohodovo

anna777115
27. nov 2025
@alenka58

@anonym_05fe60 Vilma Jamnická pila každý deň štamperlík špiritusu s bylinkami , Alžbeta II , koktail s ginom každý deň - brala to ako odbúranie stresu, môj svokor štamperlík koňaku každý deň dožil sa 95 rokov a od 80 sme ho presviedčali aby už nepil vôbec, ale neposlúchol, hovoril že je mu tak pohodovo

@alenka58 Taketo pitie nemožeš paušalizovat. Každy človej ma iny organizmus, iny metabolizmus a iny stav vnútorných orgánov. Čo jedneho povzbudí, druheho móže pri pravidelnosti poživania zabit.Hlavne ženy sú pri pití alkoholu na veĺmi tenkom ĺade lebo na rozdiel od mužov, ich pečeň nedokaže tak ĺahko metabolizivať alkohol.

alenka58
27. nov 2025
@anna777115

@alenka58 Taketo pitie nemožeš paušalizovat. Každy človej ma iny organizmus, iny metabolizmus a iny stav vnútorných orgánov. Čo jedneho povzbudí, druheho móže pri pravidelnosti poživania zabit.Hlavne ženy sú pri pití alkoholu na veĺmi tenkom ĺade lebo na rozdiel od mužov, ich pečeň nedokaže tak ĺahko metabolizivať alkohol.

@anna777115 Ja nepaušalizujem ty si napísala: "Neverím, že žena v 100 rokoch pije každý deň tvrdý domáci alkohol", okrem tých čo som napísala tak aj moja suseda má 101 a každý deň si dá štamperík slivovice, ja ani nikde netvrdím že to tak má byť, takže sice ty neveríš ale to neznamená že sa to nedeje

reanda
27. nov 2025

za mna sa to prilis snazis mat pod kontrolou.. je to tvoj partner, nie pacient.. tak mu musis byt schopna aj doverovat, inak, aj ked ho mozno udrzis bez alkoholu, ale partnerstvo sa aj tak poserie takymto tvojim pristupom..
a taktiez je treba ujasnit si, co vlastne chces.. za jedno "v dobrom aj v zlom' za druhe 'bud ja alebo alkohol' .. a ked teda si vybral teba, tak preco potom tri piva v lete? nemas ani sama ujasnene nejake hranice a pravidla, ale on ich ma dodrziavat.. ked ich urcujes len tak podla aktualneho pocitu..
tak si ujasni, ake mas vlastne poziadavky a potom striktne trvaj na ich dodrzani a ked nie, tak treba vyvodit aj dosledky.. lebo inak skoncis ako opatrovatelka, co na svoj ukor furt pomaha a aj tak nepomoze - lebo toto od partnerky nie je pre muza pomoc..

anna777115
27. nov 2025
@alenka58

@anna777115 Ja nepaušalizujem ty si napísala: "Neverím, že žena v 100 rokoch pije každý deň tvrdý domáci alkohol", okrem tých čo som napísala tak aj moja suseda má 101 a každý deň si dá štamperík slivovice, ja ani nikde netvrdím že to tak má byť, takže sice ty neveríš ale to neznamená že sa to nedeje

@alenka58 .nikde som nič take nepisala.

hopsas
27. nov 2025
@kinats

@hopsas pivo je pre muza rovnaka spolocenska udalost , ako pre zeny kavicka. Nie je to len o piti a uz vobec o zavislosti (pri jednom pive) Mate nespravny a urcite pokryveny nazor , len to utajovanie je problem. Len jedno pivo denne, alebo 2 dl vina, resp. aperitiv pred jedlom, digestiv po jedle je rokmi overeny vseobecne lekarskou obcou odporucany zdraviu prospesny pocin, a nie vsetko opakovane je zavislost, lebo denne si umyvame aj zuby a nie je to nezdrava zavislost.

@kinats presne toto hovoría všetci zavislaci 😉

biba_18
27. nov 2025

@hopsas nemusí to tak byť - na to aby pokecal s chlapmi potrebuje niekam ísť - a tým pádom pojde na pivo a nie na kávu, to dá rozum ...

maranta_leuconeura
27. nov 2025
@biba_18

@hopsas nemusí to tak byť - na to aby pokecal s chlapmi potrebuje niekam ísť - a tým pádom pojde na pivo a nie na kávu, to dá rozum ...

@biba_18 preco? Nemoze si dat kofolu? Vodu? Vyhovorky...

biba_18
27. nov 2025

@maranta_leuconeura môže. ale ak si nedá neznamená hneď že je závislý...

anonym_05fe60
27. nov 2025
@alenka58

@alenka58 aha, tak preto je od 1976 nárast ochorení pečene o 400 percent. A to som si nevymyslela, ale čítala. Vyťahovať tu dajakej bludy o tom kto pil na dennej báze alkohol a žil 100 rokov je len ospravedlňovanie závislosti na alkohole pre ľudí čo chlastajú. Veď Jamnická pila každý deň a žila skoro 100 rokov, tak prečo nemôžem chlastať ja. Hlavne vôbec si Jamnícku v živote nevidela, ale vieš, že si dala a preto žila tak dlho. Alkohol je toxický a škodí na ľudský organizmus. Hlavne pečeň. A nejaké príhody ľudí, čo vraj pili každý deň a žili 100 rokov na tomto fakte nič nemenia. Ale tak beriem to tak, aby si ožrani ospravedlnili svoje pitie, tak šíria také storky. Však prosím. Nech sa páči.

elz1920
27. nov 2025

Alkohol sa od smädu nepije. Alkohol na dennej báze je problém. Až taký, že manželstvo sa môže skončiť rozvodom.

anonym_32cf9a
27. nov 2025

Zatajovanie skutočností vo vzťahu je neprípustné. Mala by si mu to zatrhnúť a mal by sa ti venovať.

minenkaa
27. nov 2025

Teda baba som si ta chcela zastať,ale s alkoholikom chodiť na pivo ,myslím,že si to pokazila aj ty a riadne
Alkoholik nemôže mať dovolené raz za čas ani kvapku alkoholu

anonym_546829
27. nov 2025
@anonym_911fd4

Chudak chlap ani jedno pivo mu nie je dopriate.Uviaz ho na voditko a daj rozkaz zostan!Je svojpravny dospely,vychovavaj svoje deti.

@anonym_911fd4 vieš, čo je to dna? A je skutočne nutné do seba denne liať jedno alebo dve, tri pivá? Ona mu práveže chce dopriať kvalitnejší život, lebo ak bude takto pokračovať, bolesti, ktoré sú pri dne, budú pre neho najmenším problémom. Sorry, ale píšeš, ako jednoduchší človek

anonym_546829
27. nov 2025
@kinats

@hopsas pivo je pre muza rovnaka spolocenska udalost , ako pre zeny kavicka. Nie je to len o piti a uz vobec o zavislosti (pri jednom pive) Mate nespravny a urcite pokryveny nazor , len to utajovanie je problem. Len jedno pivo denne, alebo 2 dl vina, resp. aperitiv pred jedlom, digestiv po jedle je rokmi overeny vseobecne lekarskou obcou odporucany zdraviu prospesny pocin, a nie vsetko opakovane je zavislost, lebo denne si umyvame aj zuby a nie je to nezdrava zavislost.

@kinats píšeš nezmysly, v jeho prípade je veľa jedno pivo za dva týždne, alkoholu by sa mal vyhýbať úplne. Môj muž abstinent nie je, ale s kamarátmi sa stretáva pri športe, aj pokecajú a nalievať pivom sa nepotrebujú. Netvrdím, že si v živote pivo nedal, ale keď mal zdravotné problémy, tak si nedal takmer rok ani kvapku a normálne to prežil. Kľudne si ideme sadnúť na kávu s priateľmi, ktorú on nepije a dá sa kofolu, alebo radlera, veľmi často si z nás alkohol nedá nikto. V mojej rodine nechodil do krčmy ani môj otec, ani jeden dedko, ani brat a ani ejden z nich nebol abstinentom

anonym_fdade0
27. nov 2025

@anonym_546829 aki dokonali

anonym_a398cb
27. nov 2025
@elz1920

Alkohol sa od smädu nepije. Alkohol na dennej báze je problém. Až taký, že manželstvo sa môže skončiť rozvodom.

@elz1920
Ale pije sa od smadu chod do Australie tam sa pije kazdy den po robote aj sa moze jazdit po niekolkych pivach a vsetci su happy 0.5 je OK a nikdo to neriesi.

anonym_911fd4
27. nov 2025
@anonym_546829

@anonym_911fd4 vieš, čo je to dna? A je skutočne nutné do seba denne liať jedno alebo dve, tri pivá? Ona mu práveže chce dopriať kvalitnejší život, lebo ak bude takto pokračovať, bolesti, ktoré sú pri dne, budú pre neho najmenším problémom. Sorry, ale píšeš, ako jednoduchší človek

@anonym_546829 je dospely svojpravny.Ona ho chce riadit,absolutne sa mu necudujem,ze to taji.Nema ho pod kontrolou tak salie,cvicena opicka prestala posluchat.Takyto dojem mam z nej.Pije jedno pivo,jedno,nie dve,nie tr, nie desat,ale jedno.Moj sused mal dnu a tiez si kazdy vecer skocil na jedno no a uz ma 70 a cuduj sa svete je v pohode.Jej muz ma lekara,nepotrebuje este gestapaka namiesto manzelky.

anonym_546829
27. nov 2025
@anonym_911fd4

@anonym_546829 je dospely svojpravny.Ona ho chce riadit,absolutne sa mu necudujem,ze to taji.Nema ho pod kontrolou tak salie,cvicena opicka prestala posluchat.Takyto dojem mam z nej.Pije jedno pivo,jedno,nie dve,nie tr, nie desat,ale jedno.Moj sused mal dnu a tiez si kazdy vecer skocil na jedno no a uz ma 70 a cuduj sa svete je v pohode.Jej muz ma lekara,nepotrebuje este gestapaka namiesto manzelky.

@anonym_911fd4 no ja poznám opačnú reakciu na alkohol pri dne. Pozri sa, môže sa tiež na neho vykašľať a keď prídu problémy, kúpiť mu basu piva, nech sa lieči tým, alebo ho poslať do krčmy za jeho štamgastami. Ja osobne by som nežila s mužom, ktorý by denne potreboval do seba liať pivo, aj keby bolo len jedno. Práve o tom to je, že môj muž nepotrebuje byť nikým kontrolovaný, lebo vie, že piť denne pivo a nie len jedno neprospieva ničomu a vie svoj voľný čas využvať podstatne efektívnejšie, ako vysedávaním v krčme pri pive. Nikdy som ho nemusela kontrolovať, koľko vypil, nikdy sa neopil, ani na oslave alebo svadbe. dokáže sa výborne baviť aj pri kofole, ak napr. šoféruje. Už to je zlé, že mu to, že by sa nemal nalievať alkoholom, musí vrvaieť autorka témy, že s tým neprišiel on sám. Pije tajne, lebo je alkoholikom, ktorý bez toho piva nevie vydržať ani jeden deň. Opakujem, že nie sme abstinenti. Len tak na okraj, pred chvíľou som telefonovala s kamarátkou, má brata, ktorý tiež myslel, že prelievať sa pivom, často v kombinácii s tvrdým alkoholom, keď nie je nikdy opitý, je to najlepšie, čo môže pre seba urobiť. Práve leží v nemocnici, po operácii, so zápalom pľúc, plienkovaný. Nikdy nevieš, ako telo zareaguje. Ja by som ho nechala tak, nech si popíja, ale bezo mňa

anonym_9d3fe8
27. nov 2025

@anonym_autor zial poznam jednu taku prijemnu sikovnu babenku. nasla si fajn chlapika, tiez pivkar, rad vypil po praci. preslo ani nie 10 rokov a dnes je z neho alkoholik a v liecebni si podava ruku so smrtkou s prepitou pecenou a ona s malymi detmi za chvilu bude bud rozvedena alebo vdova. on si stale nepripustil, ze je alkoholik a ma problem. akekolvek pravidelne pitie a zlahcovanie pitia (ved len oslava, len po praci, len za jeden, len pivko, len s kamaratom..) to je pre mna osobne velmi velky vykricnik. citis to spravne. zial, kym on nevidi problem, tak s tym nepohnes. a budes jedina vo vasom vztahu, kto sa tym bude trapit.

anonym_24f598
27. nov 2025
@anonym_546829

@anonym_911fd4 no ja poznám opačnú reakciu na alkohol pri dne. Pozri sa, môže sa tiež na neho vykašľať a keď prídu problémy, kúpiť mu basu piva, nech sa lieči tým, alebo ho poslať do krčmy za jeho štamgastami. Ja osobne by som nežila s mužom, ktorý by denne potreboval do seba liať pivo, aj keby bolo len jedno. Práve o tom to je, že môj muž nepotrebuje byť nikým kontrolovaný, lebo vie, že piť denne pivo a nie len jedno neprospieva ničomu a vie svoj voľný čas využvať podstatne efektívnejšie, ako vysedávaním v krčme pri pive. Nikdy som ho nemusela kontrolovať, koľko vypil, nikdy sa neopil, ani na oslave alebo svadbe. dokáže sa výborne baviť aj pri kofole, ak napr. šoféruje. Už to je zlé, že mu to, že by sa nemal nalievať alkoholom, musí vrvaieť autorka témy, že s tým neprišiel on sám. Pije tajne, lebo je alkoholikom, ktorý bez toho piva nevie vydržať ani jeden deň. Opakujem, že nie sme abstinenti. Len tak na okraj, pred chvíľou som telefonovala s kamarátkou, má brata, ktorý tiež myslel, že prelievať sa pivom, často v kombinácii s tvrdým alkoholom, keď nie je nikdy opitý, je to najlepšie, čo môže pre seba urobiť. Práve leží v nemocnici, po operácii, so zápalom pľúc, plienkovaný. Nikdy nevieš, ako telo zareaguje. Ja by som ho nechala tak, nech si popíja, ale bezo mňa

@anonym_546829 bol som takému na pohrebe, mal 34 rokov keď zomrel, ku koncu mu stačilo aj jedno pivo a už sa mu plietol jazyk, ani mu nechutilo už jesť, postupne mu zlyhávali orgány
samozrejme vždy to mal pod kontrolou a všetko je OK veď je to len pivo a keď už bolo zle sľuboval že už pôjde na liečenie, ale miesto toho ušiel z nemocnice a opil sa v záhradnej chatke

sova7
28. nov 2025
@anonym_autor

@kinats ďakujem ti za pohľad na vec. Len ja mam strach že skončí tak ako v minulosti že to nezostane pri jednom po praci

@anonym_autor na sk je pitie spoločenská udalosť a chudák chlap jedno pivo si nemôže dať. Inde vo svete je to zavislost alkoholizmus a choroba alkohol je droga. A ty si spoluzavisla venuješ sa zachranovaniu alkoholika. Neurobíš z jeho pitim nič kým sám neuzná že má problem. Už dávno si povedala buď ty alebo alkohol. Čo si stále vyberie?

sova7
28. nov 2025
@anonym_911fd4

@anonym_911fd4 ja mám s teba dojem že si úplne mimo. Vieš ze alkohol je droga? Že alkoholik hladinkar potrebuje udržať vždy svoje promile a dať si aspoň niečo aby fungoval? Vieš že je to zavislost? A nastuduj si niečo o spoluzavislosti. A keď nevies povedať nič k veci tak tie útoky na autorku si odpusti

anonym_546829
28. nov 2025
@sova7

@anonym_911fd4 ja mám s teba dojem že si úplne mimo. Vieš ze alkohol je droga? Že alkoholik hladinkar potrebuje udržať vždy svoje promile a dať si aspoň niečo aby fungoval? Vieš že je to zavislost? A nastuduj si niečo o spoluzavislosti. A keď nevies povedať nič k veci tak tie útoky na autorku si odpusti

@sova7 predpokladám, že bude na tom podobne, inak by tak zúrivo toho muža neobhajoval. Nie sme abstinenti, ale denne pivo? Teraz v tejto zime by nás to ani nenapadlo. V lete sem tam, možno raz do týždňa. počas roka sem tam pohár vína, možno raz, dva krát do mesiaca, niekedy ani to. Ani nie je u nás bežným športom ponúkať návševy alkoholom, väčšina tak či tak príde autom

anonym_911fd4
28. nov 2025
@anonym_546829

@sova7 predpokladám, že bude na tom podobne, inak by tak zúrivo toho muža neobhajoval. Nie sme abstinenti, ale denne pivo? Teraz v tejto zime by nás to ani nenapadlo. V lete sem tam, možno raz do týždňa. počas roka sem tam pohár vína, možno raz, dva krát do mesiaca, niekedy ani to. Ani nie je u nás bežným športom ponúkať návševy alkoholom, väčšina tak či tak príde autom

@sova7 to iste si mozem mysliet ja o tebe.S alkoholikom mam stvorrocnu skusenost,kym som sa rozviedla mna poucat naozaj netreba.
@anonym_546829 ja nepijem mam dve postihnute deti a nikdy som nepila ,u nas nenajdes ani len to pivo.Byvaly muz bol alkoholik,ale vsak nebudem.to sto krat pisat.Majte damy pekny den.

anonym_2877df
28. nov 2025

@anonym_autor moj exmanzel zacal deci vinkom kazdy piatok.Vraj za odmenu.Dnes je z neho bezdomovec a spinavy povalac...