Manžel chodí z práce opitý
Ahojte, mám taký problém. Manžel nastúpil do novej práce. Chodi do aj z práce autom ale ani to mu nebráni si tam vypiť. Pracuje tam totiž samý alkoholik doslova. Keď príde z práce je agresívny na mňa aj na deti a vôbec s ničím mi nepomáha. Nevládzem. Nedá sa sním rozprávať. Chcela by som ale do tej jeho práce poslať anonymný email nech si to tam trochu kontrolujú že tam majú samého alkoholika. Manžel má v zmluve že sa denne kontroluje aj alkohol v dychu. No zrejme to tak nie je. Ako by prosím vás mal znieť takýto email? V žiadnom prípade tam nemajú piť je to práca s hospodárskymi zvieratami. Chcem to už zastaviť. Ďakujem za rady.
Definuj prilezitostne? Frekvencia a mnozstvo?
no a to že je agresívny na teba aj na deti, to je posledná kvapka tohoto nezmyselného tolerovania jeho alkoholizmu..syn ho určite zbožňuje.. ak je ten dom možné predať tak včera bolo neskoro..opakujem @soldi ti núka pomoc..
Ono vies, prilezitostne urcite nie...Alkoholik sa do denneho opijania sa prepracuje treningom....To si len nahovaras
@listy456 áno ako veľa žien si to uvedomujem až teraz že som márne dúfala že bude iný dookola. O dom nechcú prísť naši a on už vôbec nie. Je na ňom závislý
@autorka...tvoj muž je zjavne závislý na viacerých veciach, ale dom je asi to posledné, čo by ho privádzalo k eufórii. Máte v okolí právnu poradňu? Obvykle ju aj mestské úrady poskytujú v niektorých dňoch bezplatne. Popýtaj sa.
@mircalla tak víkendy najčastejšie v lete videl príležitosti že je teplo atď atď. Dobre poviem pravdu vždy si našiel svoje "lebo".
@alexnina777 áno to je už keď príde z tej krásnej práce unavený a opitý a vybije si to doma na nás
tak potom len krízové centrum je pre teba riešenie..ked rodičia chcú ostať v dome, a on miluje dom a alkohol, tak to budeš ty s deťmi kto musí odísť..
moj posledny prispevok k teme 🙂
autorka, je uplne bezne, ze muzi odist nechcu, preco by to robili, ked maju full servis.
je uplne bezne, ze sa tito muzi vyhrazaju zene, ze jej vezmu deti.
ale vsetko sa da, aj v nasom state. nebudem tu pisat navod (nie je to nic ilegalne, len sa mi nechce mrhat energia na niekoho, kto o to pravdepodobne nestoji).
takze len velmi strucne: moj ex zacal v 40tke fetovat. ja so styrmi detmi, najmensie malo ani nie 2 roky, najstarsi mal 9 rokov.
dom spolocny. rodina na jeho strane (moja aj jeho, mne nikto neveril, co doma stvara).
v nasom malom meste velke zviera, kazdy ho pozna 🙂
a vies co? napriek tomu sa mi to podarilo. dostal zakaz priblizenia (aj ked ma nikdy nezbil, ale nahravky jeho agresie voci mne pomohli), dostal zakaz vstupu do domu - zo dna na den bol vyhodeny z vlastneho domu.
deti ostali so mnou, moze ich vidiet kazdy druhy vikend.
takze vsetko sa da, staci len chciet a nie hladat sposoby preco nie.
ale ja Ti to nezazlievam, viem, ako som sa ja citila. ako dlho mi trvalo, kym som sa odhodlala k radikalnemu rieseniu a prestavala verit, ze sa zmeni.
takze, ak sa rozhodnes mi nezavazne napisat, kludne si kvoli tomu zaloz novy nick, som Ti k dispozicii.
krása..a preto ho syn miluje.. ideálne detstvo..
@tiezjedna ja som dala uz 2 navrhy jak sa ho zbavit kratkodobo a dlhodobo a tym vyriesit problem s tym ze sa nevystahuje, ake riesenie na to ze dom neopusti mas ? lebo je spoluvlastnik a nijakym inym sposobom ako predajom ho z domu nedostane takze zial este raz to budu nasledky a za zle rozhodnutia budu trpiet aj jej rodicia inym sposobom ako predajom sa ho nezbavia a tam konci cely tento problem s domom na ktorom je zavisly. A viem o com sa tu spominali policajti, ja som daco ine navrhla a to podat trestne nech ho na 2 tyzdne vykazu ked mu chce davat tolko sanci mozno sa po tomto spamata comu teda neverim ale to uz neni na mne aby som to uvazila... a ked si spomenula to ukludnenie tak deti by si teda klud zasluzili konecne 🙂
Ženy ja vám ďakujem aj za komentáre aj za ponúknutie pomoci.. idem si ľahnúť a budem nad tým premýšľať. Ťažko sa mi rozhoduje keď všetko čo mám je v tomto dome. Skúsim to zajtra prebrať s rodičmi možno mi pomoc ponúknu aj oni a zvládnem odtiaľto odísť.
@soldi budem na teba myslieť a určite ti napíšem. Ako píšeš je to strašne ťažké zrazu si všetko uvedomiť a dospieť k nejakému záveru.
držím ti palce, buď silná , určie to nenechaj tak, kvoli deťom aj kvoli sebe…
autorka, kludne mi napis. ako som pisala, nezavazne. ja Ta urcite do ziadnych krokov tlacit nebudem, len Ti ukazem moznosti. nie si v tom sama 🙂
vies kedy nastal u mna zlom?
ked mi deti povedali, ze oni uz s otcom byvat nechcu. tak som mu dala ultimatum, ze ak este raz bude kricat na deti, tak sa s nim rozvediem. vydrzal mesiac 🙂
@tiezjedna nemusis byt genialna na t aby si poznala zrusenie a vyporiadanie podieloveho spoluvlastnictva ;) ci si myslis ze ked jeden zo spoluvlastnikov nechce predat tak co ti zadrzi tvoju cast a nemozes si s nou hybat?? hh no urcite. Staci ziadost na sud podat a kedze on nechce predat ta sa stane jedinym vlastnikom tym ze bude musiet odkupit podiel alebo ak na to nema alebo to robit nechce tak sud nariadi predaj a suma sa rozdeli medzi spoluvlastnikov
A trestne oznamenie za vyhrazanie sa napr ze jej neda deti a kedze je agresivny urcite sa najde este veela veci ktorymi sa povyhrazal
Volať,či písať do práce nič nevyrieši.. Maximálne o prácu príde a budete ešte aj bez príjmu. Popremýšľaj nad tým,čo ti tu baby píšu.
Inšpektorát prace poslať na kontrolu pred záverečnou.
Ach.... prečo ženy vždy používajú ,,ale otca miluje/milujú nechcem im ho brať,, ja toto nechápem ženy. Presne poznám jeden blízky prípad. Chlap totálny idi.t, psychické tyranie aj fyzicky a ešte sa povie,,ale má rád otca, nechcem mu brat otca,, .. ale to,že otec ničí psychicky, fyzicky deťom mamu a svoju ženu je už OK?
Ohľadom alkoholu som nekompromisna a hnusi sa mi alkohol za volantom. Ja by som isla na políciu, povedala,že muž pije,chodi autom, a ze sa bojíš, že sa stane nešťastie a dohovaranie nepomôže. Co keď bude chcieť zaparkovať doma a zrovna tam budu vaše deti. V práci by dostali echo,že spravil preslap a dával by si možno pozor, keď nie tak žiaľ dostane padáka. Len tu naozaj sa treba pripraviť,že ak bude bez práce bude ešte agresivnejsi(lebo alkohol)
@soldi ti ponúka pomoc, máš možnosti. Vždy je možnosť a je len na tebe ako budeš pokračovať. Keď nespravíš prvý krok,tak budeš v tomto zacarovanom kruhu sa stále točiť. Potom prídeš sa sem ,,vyplakat,, ty si ulavis aspoň psychicky a zas ... mne sa páčilo jedno fórum, aj som mala upozornenie na to formu kde žena nechala muža na svadbe, nedal o sebe vedieť a vraj ,,len prespal,, u známej...ona začala konať. A ty máš tiež deti, deti potrebujú matku, matka je prístav detí.
Drzim palce
Robila som na družstve ako vedúca pracovníčka. Všetci vedeli,že pracovníci chlastaju ( vrátane majiteľov družstva). Dokonca aj traktoristi! Vieš ono to funguje tak, že je to práca ktorú nikto nechce/ nevie/ boji sa robiť. Vstávaš tak príliš zavčasu, smrdíš, malo zarobis... Lenže je to aj práca, ktorá musí byť každý jeden deň spravená. Tam neexistuje aby sa to prerušilo na deň, dva. A preto si ani majitelia moc vyskakovať nemôžu. Postrašiť to áno, ale ani zamestnanci sú není sprostí a vedia, že ich nemôžu len tak vykopnut a čo pôjdu dojit oni? Takže toľko k tomu tvojmu emailu. Tam by som volala policajtov, nech mu zoberú vodičák. Ak sa raz budeš náhodou o deti súdiť aspoň budeš mať priamy dôkaz, že chlasta
Ja by som mu dala podmienku, buď prestane chlastat, alebo nech vypadne. Alebo...keď nechce odísť, tak nech si zostane ale musí to platiť výživné na deti a aj na teba. Tak nech si to rozmyslí.
Výživné musí platiť tak či tak. Ale to by si mala akurát tak na vykrytie úveru, čo po ňom zostane.
Autorka, možno si budeš myslieť, že sa mi "ľahko" píše, ale toto je najväčšia a zároveň najčastejšia chyba, ktorú robia príbuzní závislého (a robila som ju aj ja): "vôbec nevládzem už niekomu dookola vysvetľovať nútiť ho a dávať mu ultimáta". Ultimátum má byť jedno a má sa dodržať. Inak ste v kolotoči. On nemá prečo prestať klamať, keď klameš aj ty.
On klame, že už nebude piť a ty klameš, že toto je posledná šanca. Až keď toto pochopíš nastane zmena.
Čiže tvoj manžel je ako dedeček, čo zabil päť ľudí

neznasas pitie ale si s nim spravila a nastahovala ho do domu s rodicmi??? no tu sa netreba vyjadrovat subjektivne radsej..... dom treba predat bud vas musi vyplatit alebo musi s predajom suhlasit bude na to mat lehotu on vam nemoze zadrziavat majetok cize tak ci tak o dom pridete ale to su nasledky rozhodnuti ktore si spravila a zalozila si rodinu s alkoholikom..... musis byt realista uz je cas na to