Ako sa vysporiadať s príliš priateľskou kolegyňou manžela?
Ahojte, potrebujem poradiť. Manžel pracuje vo firme kde sú dosť priateľské vzťahy. Ja tam nepracujem ale pomáham im s nejakými účtovnými vecami, normálne na živnosť a často ku nim chodím na pracovisko. Všetci si tam tykáme a keď treba, pomáhame si medzi sebou aj skromne (keď treba sťahovať, niečo ponosiť či pozbierať slivky, s ľuďmi nikdy nie je problém).
Nedávno k nim nastúpila do práce jedna kolegyňa. Vyzerala veľmi kamarátska, ústa jej šli ako kolovrátok. Lenže - ono sa to za celú dobu čo tam robí nezmenilo. Idem tam na hodinu a strávim tam tri lebo stále chodí za mnou a rozpráva a rozpráva. Pridala si ma na FB, čokoľvek potrebuje riešiť s mužom tak ak jej on nedvíha, volá mne na messenger. Keď nedvíham ani ja tak vypisuje. Posiela srdiečka, kvetinky, mačiatka, detičky, rovnako aj manželovi. Či si robí až takýchto kamarátov aj z ostatných, to neviem, ale viem že ukecaná je rovnako aj s nimi. Povie aj také veci zo súkromia, ktoré už považujem naozaj za nevhodné. Raz som jej aj povedala že tak toto sú prílišné detaily že toto nepotrebujem vedieť, len sa smiala že no a čo aj to je život.
Proste neviem ako sa mám zachovať a čo robiť, manžel hovorí že mám ju ignorovať, keď to skúšam tak to nepomáha stále píše, volá, príde a rozpráva a rozpráva.
Niekoľkokrát som sa zatvorila u ich kolegu v kancli s tým že potrebujem pracovať, za 15 minút bola naspäť a kecala. Sluchátka v ušiach tiež nepomáhajú.
Nejaké nápady?
V prvom rade,by som s ňou nezdieľala sociálne siete, nedala číslo na súkromný mobil.
Zablokovať číslo aj sociálne siete. Stretávať sa len v práci a striktne jej dávať najavo, že o jej tliachanie nemáš zaujem
@anonym_158646 rozmýšľam, či jej to takto netaktne povedať narovinu alebo ako... Len nechcem im tam na ich pracovisku robiť rozbroje, stále dúfam že si ju šéfovia dajú do laty, ale zatiaľ sa to nedeje.
V prvom rade,by som s ňou nezdieľala sociálne siete, nedala číslo na súkromný mobil.
@tetapetra ďakujem číslo nemá, ja na FB skoro nechodím preto som ju potvrdila a ani mi nenapadlo že tam začne volať a takto intenzívne písať. Skoro každý deň.
Vojde mi do kancelárie? Normálne ako dospela osoba jej poviem: Zuzana ja sa teraz potrebujem sústrediť na prácu, rozprávanie má rusi. Potom keď to urobím tak pokecame a otvorím jej dvere nech ide von
Proste jasne zadať hranice
@anonym_158646 rozmýšľam, či jej to takto netaktne povedať narovinu alebo ako... Len nechcem im tam na ich pracovisku robiť rozbroje, stále dúfam že si ju šéfovia dajú do laty, ale zatiaľ sa to nedeje.
@anonym_autor ... 🙄 Och boze. Ďalší people pleaser.
Radšej sa necháš otravovať, ako keby si si mala ústa otvoriť?
Vojde mi do kancelárie? Normálne ako dospela osoba jej poviem: Zuzana ja sa teraz potrebujem sústrediť na prácu, rozprávanie má rusi. Potom keď to urobím tak pokecame a otvorím jej dvere nech ide von
Proste jasne zadať hranice
@anonym_73249c toto presne spravím, ona odíde a za 15 minút je naspäť že či už. Keď nie tak za ďalších 15 minút znova. A keď nestihne a odídem tak píše.
@anonym_73249c toto presne spravím, ona odíde a za 15 minút je naspäť že či už. Keď nie tak za ďalších 15 minút znova. A keď nestihne a odídem tak píše.
@anonym_autor zablokovala by som ju a hotovo. Potrebujes s nou nieco pracovne riesit?
@anonym_autor farebný papier ZUZA ZÁKAZ VSTUPU
@anonym_autor ... 🙄 Och boze. Ďalší people pleaser.
Radšej sa necháš otravovať, ako keby si si mala ústa otvoriť?
@anonym_158646 myslíš že som people pleaser? Uf... Je to dosť možné, áno snažím sa byť slušná na ľudí a takto som sa na to nepozerala.
Nuž naozaj neviem ako jej povedať že to naozaj preháňa, že nie sme kamarátky tak nech sa kontroluje.
@anonym_autor farebný papier ZUZA ZÁKAZ VSTUPU
@anonym_73249c 🤣🤣🤣🤣🤣 ako vieš že sa volá Zuza?
@anonym_158646 myslíš že som people pleaser? Uf... Je to dosť možné, áno snažím sa byť slušná na ľudí a takto som sa na to nepozerala.
Nuž naozaj neviem ako jej povedať že to naozaj preháňa, že nie sme kamarátky tak nech sa kontroluje.
@anonym_autor ... Áno myslím.
Niečo ako: Soňa prosím ťa, nechoď mi sem každých 5 min, tvoje tliachaniny ma nezaujímajú. Potrebujem pracovať a strašne ma rušis, nudíš a otravujes. A uz mi nikdy viac nevolaj domov. Nie sme kamarátky, nebudeme a si mi ukradnutá.
Si neskúšala?
@anonym_73249c 🤣🤣🤣🤣🤣 ako vieš že sa volá Zuza?
@anonym_autor 🤣
@anonym_autor ona si ťa nepridala😂 ona požiadala a ty si si ju pridala a teraz sa sťažuješ
@anonym_autor pises, ze na fb skoro ani nechodis, no tak tam nechodievaj, ci teraz tam chodis kvoli nej.
@anonym_autor to je tak, keď sú na pracovisku takto nevhodné a neprimerane nastavené vzťahy. Ty prídeš a preto, že pracuješ na pracovisku máš byť automaticky super kamoška so všetkými, lebo to tak chodí a máme super kolektív. 🤦Veď treba hneď na začiatku si vykať a filtrovať ľudí a kto sa chová na začiatku neprimerane,hneď ho stopnúť a ani nenavrhovat s ním tykanie. Teraz, už len znášať dôsledky " super kolektívu". A to nevravím o tom, že súkromné veci vedia všetci a o všetkom a každom, Hruuuza. Treba odstup si budovať a rešpekt a nie s každým o súkromí tliachať.
@anonym_autor ... Áno myslím.
Niečo ako: Soňa prosím ťa, nechoď mi sem každých 5 min, tvoje tliachaniny ma nezaujímajú. Potrebujem pracovať a strašne ma rušis, nudíš a otravujes. A uz mi nikdy viac nevolaj domov. Nie sme kamarátky, nebudeme a si mi ukradnutá.
Si neskúšala?
@anonym_158646 nie 🤣🤣🤣
@anonym_autor pises, ze na fb skoro ani nechodis, no tak tam nechodievaj, ci teraz tam chodis kvoli nej.
@domkakvet tak ono mi to blikne že mi niekto píše 🤣
@anonym_autor to je tak, keď sú na pracovisku takto nevhodné a neprimerane nastavené vzťahy. Ty prídeš a preto, že pracuješ na pracovisku máš byť automaticky super kamoška so všetkými, lebo to tak chodí a máme super kolektív. 🤦Veď treba hneď na začiatku si vykať a filtrovať ľudí a kto sa chová na začiatku neprimerane,hneď ho stopnúť a ani nenavrhovat s ním tykanie. Teraz, už len znášať dôsledky " super kolektívu". A to nevravím o tom, že súkromné veci vedia všetci a o všetkom a každom, Hruuuza. Treba odstup si budovať a rešpekt a nie s každým o súkromí tliachať.
@anonym_2af2f0 no dnes si ľudia tykajú už na pohovore... Nevymýšľam si 😉
....a ona v tej práci aj reálne pracuje?! Alebo robí len sprievodný program aby rýchlo zvyšku osadenstva ušiel čas?!... keď ma toľko času vykeácavť?! Nemá nadriadeného? Že by Zuzku upratal?
Akože ja niekedy v práci nestihnem ani cikať...nie to ešte počúvať táranie Zuzky....
@anonym_2af2f0 no dnes si ľudia tykajú už na pohovore... Nevymýšľam si 😉
@anonym_autor no a takto to potom vyzerá, som veľký kamoš, ale vlastne ani neviem s kým. Tak potom len znášať dôsledky svojej " prieaťeľskosti" voči každému, bez toho, aby som ho spoznal. A ešte niečo. Na pracovisku sú kolegovia, tak sa volajú a nie priatelia.
....a ona v tej práci aj reálne pracuje?! Alebo robí len sprievodný program aby rýchlo zvyšku osadenstva ušiel čas?!... keď ma toľko času vykeácavť?! Nemá nadriadeného? Že by Zuzku upratal?
Akože ja niekedy v práci nestihnem ani cikať...nie to ešte počúvať táranie Zuzky....
@anonym_dfc6bb no to by vedenie muselo otvoriť oči.
@anonym_autor tak odpis o tyzden s tym, ze si nemala cas.
@domkakvet no už mi odpoveď trvá 3 dni, asi zavediem týždeň 🤣
@anonym_autor no a takto to potom vyzerá, som veľký kamoš, ale vlastne ani neviem s kým. Tak potom len znášať dôsledky svojej " prieaťeľskosti" voči každému, bez toho, aby som ho spoznal. A ešte niečo. Na pracovisku sú kolegovia, tak sa volajú a nie priatelia.
@anonym_2af2f0 ja nemám problém byť kamarátka aj na pracovisku, pomôcť keď treba, ale presne musí to mať nejaké hranice
Veď si otvor ústa, a doma keby mi volala nezdvíham, ak by to bolo otravne poviem to narovinu ..
@anonym_autor Ak nevieš, ako jej to povedať tak, aby si dala jasne najavo čo potrebuješ a zároveň nezničila dobré vzťahy, odporúčam nenásilnú komunikáciu

Zablokovať číslo aj sociálne siete. Stretávať sa len v práci a striktne jej dávať najavo, že o jej tliachanie nemáš zaujem