icon

Manžel chodí z práce opitý

28. jún 2023

Ahojte, mám taký problém. Manžel nastúpil do novej práce. Chodi do aj z práce autom ale ani to mu nebráni si tam vypiť. Pracuje tam totiž samý alkoholik doslova. Keď príde z práce je agresívny na mňa aj na deti a vôbec s ničím mi nepomáha. Nevládzem. Nedá sa sním rozprávať. Chcela by som ale do tej jeho práce poslať anonymný email nech si to tam trochu kontrolujú že tam majú samého alkoholika. Manžel má v zmluve že sa denne kontroluje aj alkohol v dychu. No zrejme to tak nie je. Ako by prosím vás mal znieť takýto email? V žiadnom prípade tam nemajú piť je to práca s hospodárskymi zvieratami. Chcem to už zastaviť. Ďakujem za rady.

Strana
z5
koniarova
29. jún 2023

@mircalla presne tak.

3009
29. jún 2023

To čakáš že pozabíja opitý na aute nejakých ľudí a pôjde do basy? Odtiaľ ti veru peniažky veľmi chodiť nebudú. Potom ti bude lepšie hovoriť deťom, že tatko je v base a pozabíjal nejakých ľudí? To im dávaš ale vzor do budúcnosti.

oli18
29. jún 2023

Baby, ona je v zlozitej situacii. Jej rodicia predali polovicu domu jej manzelovi. Rozvod by bol cesta a potom pravnik ohladom spatneho odkupenia jeho polovice domu. Onaby mala ist sa tlacit do krizoveho centra a tu ma rodicov a polovicu domu? Ci si jej rodicia poradia s alkoholikom? Bude nicit zivot aj im.
Aj ked odide, bude chodit navstevovat rodicov a on bude tam. Je to pribeh na dlhe trate. Mozno pre zaciatok a najjednoduchsiebybolo zmenit pracu a zobrat vodicak, nech dochadza inde do prace a dopravou, nie autom. A riesit jeho vystahovanie.

ahhola
29. jún 2023

Tiež mám balvan na krku, ako ty.
Ty sa toho svojho mozes/musíš zbavit, lebo ta pripraví o rozum.

Nevypisuj žiadne emaily, chod tam osobne.
Alebo novu robotu... To ti zas pre slope víkendy.

AUTOR

Včera o 22:48
@alexnina777 to som sa snažila aj prestal aj začal asi 50krat. Vieš si asi predstaviť koľko síl mi ešte ostalo na toto. Vôbec nevládzem už niekomu dookola vysvetľovať nútiť ho a dávať mu ultimáta. Už som ho vyhodila z domu už aj ja som odišla z domu atď atď dlhých 5 rokov sa tu snažím o nič. Zobral mi pól života už ten chlap. Ja už ho asi nezmením.

0Odpovedz

ahhola
29. jún 2023

Precitala som po str. 3 a mam jasnejsie

Ty nemusíš nikam odchádzať, ale on.

Lepsie povedané, on sa musí nemat kam vrátiť. Dojde nacengany z roboty a najde zamknuty dom. Nech ide rodičom na krk. No predtým by bolo dobre úver z neho prepísať na teba, nejakým uskokom.

ahhola
29. jún 2023

Ešte by mohlo zabrať, ak "vráti" úver z polky domu na teba, nemusí ti platiť alimenty,.... S cim bude aj tak problém, ak nebude zo sebou niečo robiť, liečiť sa, čaka ho rýchly zošup na dno.... Ešte to budeš mať ťažké, ak sa v tvojich decach v puberte ozvu tatkov pijanske sklony💦

tanyag
29. jún 2023

@ahhola úver na ňu neprepíšu, keďže je na RD. Jedine ak by prepísali na jej rodičov, keďže sama spomínala, že by s platením problém nemali.
Poznám muža, ktorý sa rozviedol, jeho bývala pracuje na úrade práce, on jej nechal dom, s tým, že prepíšu na ňu úver a čuduj sa svetu, už 3x im to v banke zamietli. Takže úver je naďalej na ňom, síce ho platí ona, ale banke to aj tak nestačí, proste čísla nepustia. To som dala len príklad.

aandrea9
29. jún 2023

No dobre. V práci mu dajú fúkať, nafuka a potom co? Porušenie pracovnej disciplíny alebo výpoveď? Co sa tým vyrieši pre teba? On sám sa musí uvedomiť, tu nejaké fúkanie nepomôže si myslím.

pink_lady
29. jún 2023

mozes napisat na inspektorát prace, na policiu ist aj osobne - to že sa pise kdesi že im kontroluju v práci, to som zazila, taku kontrolu, bez dragera vsetci 0.00. 🙈
Ale či ti to pomoze...🤷
Druha vec - zial na Slovensku sa alkohol toleruje 😪 Neznasam to. Ak chceš od něho odist,, cesta je, len treba chciet a najst odhodlanie na tu cestu vykrocit

ika11123
29. jún 2023

U nás je to tiež tak každý tam pije a najsmutnejšie je to že vedenie o tom vie a tvária sa že to nevidia 😡 lebo k nám nechce ísť nikto robiť iba takáto zberba.

simca06022011
29. jún 2023

@pink_lady ale aj máloktorá firma to reálne kontroluje, ked tak ráno sem tam... A ak.piju v robote.. A nebodaj aj so šéfom:D to jedine z vonku kontrola a všetkých chytit, zamestnávateľ pokuta, všetkých hádam neprepusti :D ale dá si pozor po par kontrolách... možno. Jrdine môj svokor bol pedant, jemu chodili opití už do prace, zlatý ich odviezol pekne domov :D fukali všetci kazde ráno... pracovne úrazy sa mu nechcelo riešiť.

magduska2
29. jún 2023

Toto je velmi smutné. A věřím,že ta situacia je pre teba hrozná a neriešitelná. Ale ak nemá problem sadnúť si za volant ked pil 😲 ,tak nějaké bu-bu-bu v práci podla mna nepomoze 😔

momi1_1
29. jún 2023

Ale to je jeho vec, že nechce. Ak sa takto opíja si myslíš, že mu len tak deti priklepnú? Tak to asi ťažko. Mala by si si to tak všetko naplánovať a odísť, keď bude v práci

nevenka
29. jún 2023

@autorka
Poznam rodinu, kde matka s detmi takto trpela alkoholika. A jedneho dna, ked ju chcel napadnut, alebo deti, neviem, tak sa branila, strcila do neho, opity neudrzal rovnovahu a spadol zo schodov. Zomrel. Ona sla sediet. Deti do vychovy jej rodicom. Strasna tragedia. Lebo to bola uplne normalna rodina, az na to, ze otec chlastal a bol agresivny potom. Asi jej potom trest skratili, ale povodne sla na 25 rokov do basy. Tak rozmyslaj...

tanyag
29. jún 2023

@nevenka presne takýto prípad poznám aj ja...a kto na to nakoniec doplatil? hlavne tie deti, ktoré prišli o oboch rodičov

lucky_k
29. jún 2023

bože dievča, "pil iba pivo "... alkoholik nesmie ani pivo, je otázkou času kedy začne zasa piť, hlavne keď začne medzi alkohollikmi robiť v kravíne...akože nedá ti deti???? zbalím seba, deti ked je v robote a idem preč....tebe nevadí, že opitosť a agresiu vidia deti???? to radšej ich necháš trpieť ??? ...

lucky_k
29. jún 2023

výhovorky,

lucky_k
29. jún 2023

nerátala si s takouto situáciou? Veď píšeš, že už pil, spravíš si s ním deti ešte a prepíše pol domu...juj dievča

ahhola
29. jún 2023

@tanyag tak som to myslela, aby nemal žiadnu "účastinu" na dome, ani dlh.
Starí si musia trieskat hlavy, co si spôsobili s takým zatom. A išlo to pomerne rýchlo teda, keď starší je len škôlkar. Takýto národ zbedaceny alkoholom sa len tak nevidí. Ktovie, cim sa ničia moslimaci. 🤕

nevenka
29. jún 2023

@tanyag presne 😔

sasa1310
29. jún 2023

takýto výtvor si nasačkovala k tvojim rodičom? to ti fakt nevadí aspoň voči úcte k nim, keď už k sebe nemáš úctu. Riešenia sú rôzne, len treba chcieť. Mne je strašne ľúto tvojich rodičov. Dajú ti polku domu a ty dovedieť hentakého a ešte na neho napíšeš polku domu. Na dobrotu na žobrotu, čo sa týka tvojich rodičov

cacianka
30. jún 2023

Už 5 strán tu machrujete, ako má odísť.
Prečo ? Je to dom aj jej rodičov, pravdepodobne ho kupovali spolu, pol rodičia pol muž, a autorka píše že rodičia nemajú problém ho vyplatiť.
Takže je cesta, iba ale je. Len treba chcieť, rozhodnúť sa, a vykročiť. Prijať ponuku soldi, a riešiť.
Napr.pride opitý, vyvádza, volať policajtov a dať ho vykázať z obydlia , minimalne na 48 hodín, nech spí hoc pri tých kravach alebo u svojej rodiny kde je oslavovaný ako anjel. Za ten čas stihne podať na súd návrh na rozvod, do rozvodu aj zákaz priblíženia, zákaz obydlia, zverenie deti jej, stanoviť výšku výživného do rozvodu, na všetko sa dá podať neodkladne opatrenie.
Snáď ani rodičom nevyhovuje brajgel v dome, od alkoholika, autorke pomôžu a spoločnými silami sa zmobilizujú a degesa vyhodia.
Medzitým podať podnet na inšpektorát práce že sa chlasce na pracovisku celý deň sú pod vplyvom, podať podnet na políciu že v časoch od do sa premáva v aute ŠPZ, po novom EČV xy123yx chlap s vysokým promile v krvi každučký deň. Či si zoberú na svedomie keď sa stane nešťastie ako s dedečkom...
Keď chlapa vyhodia z domu, a začne sa aj kolotoč z podnetov, tak mi nebude vedieť kde mu hlava stojí, bude robiť jeden kiks za druhým a už sa vezie. Smerom od autorky a chudat detí ! Bude to ťažké, ale dá sa to.
A bolo by mi u prdele, že " miluje deti,miluje dom" !!!
Nemiluje, ožiera sa a v hlave má alko hubu, nie zdravý mozog.
Dom sa poriešiť tiež, buď sa vzdá dobrovoľne a odpredá svoj podiel rodičom autorky, alebo ho donútia návrhom na súd vo veci vysporiadania, lebo alkohol,agresia, a spoluvlastníctvo by odporovalo dobrým mravom, bráni riadnemu užívaniu majetku rodičmi, .
Dá sa to riešiť, len treba nabrat odvahu a riešiť, prijať ponúkanú pomoc

Strana
z5