Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@svetluska82 "ak ho odvedie on, moze ist potom rovno do krcmy s kamosmi"??? V tomto momente, v tejto vete je vidieť, že sa k nemu správaš ako mama k synovi teenagerovi... Máte to v rodine celé domotané, ty si mu druhou matkou, žiadna partnerka, matka!!!
Nikdy si od manžela (ani on odo mňa) nepýtam povolenie ísť kamkoľvek. Veríme si, vnímame sa ako dospelí, slobodní ľudia. Keby som si od manžela mala pýtať povolenie ísť si s kamoškou posedieť, cítila by som sa ako pubertiačka 😒
dievcata, haloooo...tiez som veriaca, ale viera a zdravy rozum su pre mna dve veci...okrem toho, zakladatelka temy chcela rozpravat o uplne niecom inom...
@krristin : my sa bavime o ich situacii, on sedi doma, nepracuje, zduva sa a chce dieta. Ona drie, stara sa a dieta, za takychto okolnosti nechce. Podla teba by mu dieta mala dat, lebo je to jej krastanska povinnost a jeho krestanska povinnost je co? Vajcakovat doma? Ona ma chapat jeho, ale akosi sa nezmienujes, ze aj on by mal chapat ju, ze sice zit z lasky je pekna myslienka, len akosi ju este nikto nezrealizoval, dokonca, ani Jezis, aj ten musel jest a obliekat sa.
@0silvia0 no nepyta is povolenie,len oznami ze idem von. AK by sme nezaviedli pravidla ze 2 x do tyzdna tak tam sedi 5 x do tyzdna. Inak som to nevedela poriesit. Bohuzial.
@mamulka211 ja vsetkemu rozumiem....ked uveria zmeni sa ich zivot k lepsiemu verim to-iba laskou prekonaju prekazky-jedine s laskou obaja
@svetluska82 rozmýšľa si niekedy nad tým , prečo sa utieka ku kamarátom ? Prečo túto pozornosť nevenuje tebe ako partnerke ? Prečo tam sa cíti dobre a s tebou nie ,
@maminuska stale sa utiekal ku kamosom a aj pocas chodenia povedal, že toho sa nemieni vzdat. Preco chodil ked zil s rodimi? Je to jeho zivotny styl pravdepodobne a ja ako manzelka tomu neviem zabranit.
@krristin tu nejde o lasku, ale o zrelost jedinca, ak niekto nie je dusevne vyzrety, tak nepochopi
@svetluska82 to prve manzelstvo si mala tiez na urade? si veriaca?
@svetluska82 ale nie je tvojou úlohou tomu zabrániť, veď každý človek potrebuje aj niekoho iného ako len partnera. Ale jemu je tam zrejme lepšie ako doma, je prijímaný taký aký je , berú ho vážne ....pracuješ s problematickými deťmi a k nemu sa správaš ako problematickému dieťaťu. 🙂 .
@krristin prve manzlestvo som mala v kostole, som veriaca ale zasa nie fanatik
@svetluska82 co sa stalo v tom prvom? nie nie som ani ja...
U nás doma ak by som nosila domov peniaze, varila, prala, upratovala, žehlila a najlepšie ani nejedla, ale dala na manželov účet, od neho samozrejme nič nechcela, len to čo mu a očiach uvidela hneď bežala splniť. Podľa môjho muža toto je ideálna manželka. Keďže som veriaca a mám ho rada, mala by som mu vyhovieť. Len mi nie je jasné, čo bude robiť on???? 😀
@natalym dalsia tema, co konci pri Bohu... 🙂 ...presne, ako pises...a ak by si tou dokonalou manzelkou bola, no neviem, neviem, ako by ste dopadli 😉
Nečítala som všetky komentáre...Ja na Tvojom mieste by som hľadala inú možnosť bývania, hoc aj podnájom, si šikovná, utiahneš to...a budeš mať svätý pokoj, nebude Ti dirigovať život...podľa mňa si Ťa neváži a ešte má tú drzosť spomínať rozvod...dieťa s ním by som neplánovala, ani výživné by Ti v prípade núdze nemal z čoho platiť...aj keď má zdrav. problémy, ak by pracovať chcel, niečo by si našiel..a súhlasím s tým, že on by si to výživné od Teba na súde vypýtal,veď za čo by chodil na tie pánske jazdy...to by chcelo nejak ošetriť..
@ivivaiveta Ja by som aj chcela, aj si myslím, že som sa hodne prispôsobila, ale stále neviem aké je manželova úloha. Nepostrehla som. Jedine, že kontroluje vykonané úlohy. Ach, zase som sa nasrala.
Baby, verte, ja by som tak rada bola dokonalou ženou a aj som bola jeden čas, ale bez ničoho sa nedá žiť.

@svetluska82 necitala som celu diskusiu, mozno ste to tu uz riesili, ale mne pride ten jeho dovod rozviest sa s tebou dost smiesny. ako sa chce preboha chlap ktory nepracuje a nezivi rodinu starat o dalsie dieta? ty ho mas vynosit, porodit, popri tom zarabat a este sa starat sa o muza aj o deti???
ja neviem, mne pride taky chlap len ako pritaz. skor si myslim ze mu vadi ze ty si ta ktora hra muzsku rolu, on si uvedomuje ze je neschopny a to dieta je len jeho "akoze dovod" preco ty si ten problem v rodine a nie on.