Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@natalym ziadna nie sme dokonalou babou...to nejde...je len dolezite, s kym chceme zit a ci ten ktory muz je ten pravy pre nas...
@svetluska82 do frasa zas sa neucim 😨 ..pocuj, ked si si ho vybrala, cim ta ocaril, preco si si vybrala prave jeho?..pytam sa, potom ti napisem preco..
@natalym on ta bude z nudy podvadzat, pit a tvoje peniaze rozflakovat, potom ta zacne aj bit a potom ti kupi somarske usi, lebo uz len tie ti budu chybat, aby si bola dokonaly somar 😀
@krristin a co v pripade, ak jeden z partnerov sa nedal osvietit bozou milostou a sprava sa nezodpovedne? Co by si radila v takom pripade tomu "osvietenemu", ma sa nechavat vyuzivat a verit, ze raz aj toho druheho osvieti, alebo sa mu vykaslat na hlavu? A ako dlho by si cakala na zazrak?
@mamulka211 Nepije. Moje peniaze nerozflakuje, už nemá aké všetky som minula na rodinu a na neho.
Aj tak sa cítim ako idiot, lebo všetko sa obrátilo proti mne.
Ale nie o tomto je diskusia.
@mamulka211 zije v cudzolozstve...prve manzelstvo ma spojene Bohom ja uz sa nebudem vyjadrovat k tejto teme....cudzolozia toto fakt je
Vrana k vrane sada dvaja neveriaci a toto je vysledok
modlidby....vieru toto by som odporucila vytrvalost ked je dobra zena zmeni muza ale ani cirkev neprikazuje zit tak aby druheho otlkal cely zivot ...su riesenia a v krajnych pripadoch rozvod cirkevny...
a nehnevaj sa este sa bude tvarit ze o tom nikdy nepocula....
moje nervy no co uz ma svadba na urade, nabozenstvo s tym ze chlap sa chce rozviest, lebo mu prepina? A aj niekomu inemu tu... :P
Podla mna zaspal v pubertalnom veku a mysli, ze okolo neho sa svet kruti, ale nekruti a teraz vystrkuje rozky... vsak nech sa rozvedie...
otazne je ci to tak citi aj @svetluska82, ci sa radsej prisposobi, alebo rozvedie...v byte (jeho) si aj ty investovala nieco?
@svetluska82 no mas to tazke .... 😖 a chcela by si odist ? ci to chces s nim riesit a nejaky kompromis najst ci co vlastne?
baby co tu riesite
@krristin
@natalym
@mamulka211 😀 😀 😀 😀
neprecitala som vsetky strany len tvoj prispevok....keby mi takyto chlap navrhne rozvod tak by som s nim suhlasila ....laska nie je vsetko, a byt je sice jeho ale z tvojho prispevku vyplyva ze sa o vsetko staras len ty ako o financie tak aj o domacnost.....a apropo v takejto situacii sa ti ani necudujem ze nechces dieta , nechcela by som ani ja...
@krristin Tak mi povedz, prečo môj muž je veriaci, rodičia ho k tomu viedli, mňa nie, ja som nájdená. Prečo som ho nikdy nevidela modliť sa, do kostola keď sa mu nechce tak nejde, ak nejdú naše deti, tak problém, naháňa ich ako bezbožníkov. Nikdy nepovedal, poď ideme sa spolu modliť. Na spoveď? Ak ja nejdem tak nejde ani on a povie, a kedy pôjdeš Ty? Je dobrý kresťan? Nikdy naším deťom o Bohu nerozprával, to len ja.
@svetluska82
skus si precitat toto:
svetluska82 @leila1912 moj je v niecom podobny. Co sa tyka penazi tak mi tiez vyvolaval .hned ako som nieco kupila prip.vybrala peniaze z bankonatu hned do par sek.volal ze co zas kupujem. Rozdiel bol v tom ze ja som zarabala o dost viac ako on a neminala som vela max. 50 euro mesacbe na seva.uz je tomu rok co sim si zalizila vlastny ucet a je klud. No aj tak ked vidi ze mam nieco nove tak je hrozne ironicky. Mnenenadava pretoze takmer spolu nekomunikujeme. On cumi do telky. Ja mam svohe hobby a chodim domov az vecer. A kedy sme do toho stadia dospeli? Pi oddeleni uctov som si povedala dost. Tiez ma stale poucal kefze je o sest rokov starsi a on rozumie vsetkemu najlepsie. Kamosom vzdy dal prednost a ja som asi bola len nahrada mamucky s ktorou byval do 35 tky. Pivedala som si dost nejdem silou mocou uhanat manzelstvo na stastbe.kaskem na vsetko.varim cez vikendy upratujem zasadne ked je aj moj muz doma a pekne ho do toho zatiahnem tiez. Piviem mu na rovinu co si myslim uz nie som tiche ziena. Citim sa volnejsia ako predtym no vidim ako to manzelstvo chradne. Len neplac za nuekym kto ta uraza. Nezasluzi si ta.
@simca06022011 Prepáčte. Už končím.
@krristin ty žiješ fakt v rozprávkach....keď sa zoberú v kostole, tak jej muž sa mávnutím čarovného prútika zmení a začne s ňou komunikovať, aj keď si nemôže nájsť prácu, tak bude miesto do krčmy chodiť na intenzívny kurz angličtiny, aby si zvýšil šancu zamestnať sa.....ešte to dieťa ani nie je splodené, už jej je jasné, že ak by sa narodilo, tak jej syn nebude môcť chodiť na hokej, lebo na to nebudú mať....prečo nehľadá možnosti, ako si privyrobiť aspoň brigádou, aby obe deti uživili? Už vidím,ako medzi deťmi robí rozdiely ....
PS- navrhni mu to ty🙂 maj zivu vieru nechaj cez teba posobit ducha svateho vsetko sa zmeni k lepsiemu verim v to drzim palceky🙂 pa
@ivivaiveta uponáhľanú ženu som videla už veľa krát, ale ešte som nevidela také nevychované teľa, ktoré by cez veľkonočný pondelok umývalo okná, tak to som ešte fakt nevidela 😀
@nikawero12 hehe mna si videla??? ja som vcera prala, zehlila a vysavala :P
@krristin keby mala viera takú moc, tak by to v živote bolo jednoduché, keď sa obzrieme okolo seba, tak vidíme,že to tak bohužiaľ nie je. pochádzam z katolíckej rodiny, nie z rodiny fanatikov, ale ľudí, ktorí sa k viere utiekali a prijali judo svojho života. Ani neviem, či je niekto z mojich 18 bratrancov a sesterníc taký, čo nemal sobáš v kostole, myslím, že nie. Majú presne také isté problémy, ako ľudia neveriaci - niektorí sú šťastní, niektorí majú problémy v komunikácii, s deťmi, aj s neverou....nie je to o viere, ale o ľuďoch. V živote som už zažila veľmi veľmi ťažké a smutné chvíle a paradoxne mi viac pomohli ľudia neveriaci, ale spolucítiaci s človekom.
Nestiham cist komentare, možno napisu, co uz tady bylo. Na druhou stranu mne jeste napadlo, zda to není spise jeho pocit, ze je k nicemu. Ale kdyz je rok doma, zda to není spise jeho pocit, ze je k nicemu, nemá vyznam se nekde doskolovat, protoze ho stejne nikam nevezmou, stejne je to i s praci. Navíc, kdyz je invalida a bez práce a vidi jaka si sikovna a samostatna, zda to není spise jen jeho pocit, ze ho uz nepotrebujes a budes se chtit s nim (drive nebo pozdeji) rozvest. Kvuli praci uz na sebe ani nemate cas, nechces s nim dite, on nemá praci a postupne se to vse nabaluje. Hospoda mu dava moznost vyjit z toho vseho....
Nejlepe ho ale znas asi jenom ty....
@svetluska82
a kolki nabozenski fanatici s laskou mlatia svoje manzelky a ozierajú sa v krcme...hlavne ze nacupitaju v nedelu do kostola....ziadny duch svaty ani nic podobne do nich nevstupi...na rozprávky ja teda neverim.... on by sa aj okupat v svatenej vode mohol a nepomoze mu to 😀 ...a tisickam iných ozranov taktiez nie...
@simca06022011 to je niečo iné, to robíš doma v byte, ale neviem si predstaviť, že by som bola na veľkonočný pondelok vystrčená v okne a okolo po ceste by chodili chlapi na oblievačku 🙂

@svetluska82 ten chlapec (chlap sa tak v manzelstve nesprava) je s prepacenim, pod tvoju uroven, drzim ti palce, aby ti niekto poradil, ako sa zariadit pred rozvodom, ale som presvedcena, ze nebudes banovat