icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

timea7
7. apr 2015

@nikawero12 to si trochu prehnala, nemyslíš? Pre mňa bol tiež včerajší deň taký, ako každý iný. Okná som neumývala, ale keď som pred pár mesiacmi poletovala medzi nemocnicami v troch mestách, kde ležali moji najbližší, tak som upratovala aj v nedeľu, jednoducho kedy bol čas.

krristin
7. apr 2015

@timea7 samozrejme ze utiekali pretoze iba s Jezisom je ten kriz lahsi....kazdy si ho nesie...Boh ti zehnaj pa sestricka

ena70
7. apr 2015

@nikawero12 a ja som s kludom americana vcera riadila balkon, prezliekala periny, zehlila a bolo 😀 a neubudlo zo mna 😀 ...celkom som si to uzila 😀 ...a keby vonku kosa nebola, tak aj okna umyjem 😀 😀 ...

lenka110611
7. apr 2015

Nie je to jednoduché, určite, ale takýto chlap ti je nanič, potrebuješ niekoho ako si ty - s nejakými cieľmi v živote. Tvoj chlap chce dieťa a ako ho chce uživiť? Nepozerá do budúcna = totálne nezodpovedný.

simca06022011
7. apr 2015

@nikawero12 kludne by som a co? co mna po nejakych chlapoch pod oknom :P by ma nejaky cudzi oblial, tak na neho tu spinavu vodu z vedra vylejem :P

linee
7. apr 2015

@krristin urcite vira pomuze nabrat silu. Ale kdyz ctu par tvých prispevku, pripomina mi to rodice kamarádky, která se brala v kostele, manzel je ji ale po par letech neverny, tyra ji psychicky opravdu neuveritelne, zakazuje chodit, porad sleduje, z práce musí domu. Nepreju to nikomu. Pozadala rodice o pomoc, aby mohla aspon na nejakou dobu prijit domu a oni ji rekli "mela si sobas v kostele, slíbila si jak v dobrem, tak i ve zlem, zustanes s nim". Holka zhubla 30 kilo, zestarla o 20 let a místo mlade holky vypada jako fetacka a alkoholicka neschopna uz ani normálního zivota. Myslim, ze jsou opravdu pripady, kdy nepomuze "jdi, tva vira te uzdravila."

Jinak, jestli se mohu zeptat, ted zcela uprimne - zazila si ty nebo ve tvem okoli opravdove problémy v manzelstvi? Z tvych reakci si nejsem jista....V pripade, ze je totiz manzelstvi opravdovy problém, neumim si představit, ze si spolu s manželem pokleknete a spolu se pomodlite....(ted myslim prave opet na svoji kamarádku).
Ale chápu, ze je to trochu jiny priklad, nez o cem pise zakladatelka...

ena70
7. apr 2015

@simca06022011 sa šúľam od smiechu 😀 ...že vodu z vedra 🙂... a možno by si aj nejakých pripitých aspoň k životu prebrala 😀

timea7
7. apr 2015

@krristin pre mňa je život ľahší keď som v obklopení správnymi ľuďmi, Ježiš mi nepomohol v ničom. Akceptujem, ak sa ľudia k viere utiekajú a majú pocit, že im to pomáha, je to len a len ich rozhodnutie. Ja ju nechávam plynúť, nevšímam si ju, žije sa mi tak ľahšie a podotýkam, že to tak nebolo vždy, ale život prinesie všeličo, aj iný pohľad na svet, ľudí, vieru. Ja nepotrebujem tvoje žehnanie, mám v okruhu svojich známych aj kňaza, našťastie nie je fanatikom, tak sa s ním dá porozprávať na akúkolvek tému. Ja rešpektujem, že je kňaz, on rešpektuje, že som neveriaca, nesmierne si na ňom vážim to, že sa to nesnaží meniť.

zibi
7. apr 2015

@natalym no uz ked ste pritom a bavite sa o viere, ,tak ja ti odpoviem podla seba , ze preco ...lebo tradicna viera a tradicne prenesene nabozenstvo od rodicov este neznamena, ze niekto skutocne veri v Boha ako osobu, priatela, niekoho kto moze pomoct v mojich tazkostiach a trapeniach, a ze je mojou odpovedou na moje modlitby, ze zijem osobny kontakt s Bohom.. a tak zije 80 percent krestanov a preto su tu aj take odpovede ake su a ked sa vymykas z normalu tak ta povazuju za fanatika, divneho atd...proste nabozenska tolerancia je u nas - myslim vseobecne ludi - na bode mrazu, ale tak toto rozoberat nechcem 😀

timea7
7. apr 2015

@ivivaiveta pomýlila si sa, pár dokonalých tu na MK je 😀 😀 😀 😀 😀 😀

krristin
7. apr 2015

@linee samozrejme ze ano...ten kriz si nesiem i ja vsetci...zober ju za knazom ak ti mozem poradit za dobrym knazom aby nebolo neskoro....cirkev hlasa lasku nie tyranie
knaz poradi pomoze da silu drzim vam palce

ivivaiveta
7. apr 2015

@timea7 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

linee
7. apr 2015

@krristin to uz se stalo. Silu ji dal - chodit porad domu a snaset tu tyranii i nadále...Co ale znamena dobry knez?

ena70
7. apr 2015

@timea7 trefné vety ako vždy timča....

timea7
7. apr 2015

@nikawero12 a čo keby chodili okolo chlapi na oblievačku? Nech chodia, pre nich je to deň výnimočný, pre mňa obyčajný, v pohode umývam okná, aj keď je na ulici svadba a idú okolo,pre nich je tiež ten deň výnimočný, pre mňa obyčajný. Ži a nechaj žiť, veď umývaním okien nijako tým chlapom neubližuje.

krristin
7. apr 2015

@timea7 sama nevies co pises raz veriaca si raz nie ale tvoje rozhodnutie...pisala si ze si najdena....a preco? zo srdca budem zehnat plati to🙂, pa

nikawero12
7. apr 2015

@timea7
@ena70 dievčatá, prosím najskôr čítajte s porozumením...ja som nič nepísala o upratovaní, žehlení a podobných prácach, ktoré sa robia doma / mimochodom aj ja som včera vysávala ,utierala prach/a varila,/ ja som písala o tom, že umývanie okien na veľkonočný pondelok je fakt mimo!...Nehovoriac o logike, ved ked som si nestihla umyt okná pred sviatkami, tak už načo by som ich umývala na konci sviatkov, ved tak ich umyjem po sviatkoch!

krristin
7. apr 2015

@linee taky co ma vacsiu vieru a bude za nich prosit aby vstupil do ich zivota opat Boh..a ked povie chod v pokoji pojde v pokoji

timea7
7. apr 2015

@nikawero12 ja som čítala s porozumením, veď ti píšem, že som síce okná neumývala (ja ich umývam keď sú špinavé a nie k sviatkom) ale nič proti tomu nemám, absolútne by mi nevadilo, keby ich umýval niekto oproti, maximálne by som sa začudovala, že v takej zime. Je to každého vec, keď má potrebu uctievať tieto sviatky, nech ich uctieva, keď nie, tak nie. Sú medzi nami ľudia neveriaci, inej viery, neviem, prečo by mal byť pre nich včerajší pondelok iný, ako ostatné. Opakujem - ži a nechaj žiť, nijako ti tí ľudia neubližujú.

ena70
7. apr 2015

@nikawero12 tak ja zásadne neumývam okná kvôli sviatkom 😉 ....mňa keď kopne múza, len vtedy. a teraz ma nekopla lebo je zima von 😉 ....ale keby slnko svietilo, tak umývam 🙂...ja len vtedy keď mám čas a chuť....

timea7
7. apr 2015

@krristin viem, čo píšem, bola som vychovaná vo viere, ale postupne som si na ňu vytvorila svoj vlastný názor, vieš v 12 rokoch máš iný pohľad na všetko okolo teba, ako v 35.....nepotrebujem vieru k životu, nikomu svoj názor nevnucujem, bola by som ti nesmierne povďačná, keby si dokázala to isté - ak sa k viere utiekaš, prijala si ju do svojho života, žije sa ti tak ľahšie, to je v poriadku, nesnaž sa prosím presviedčať okolie o tom,že je to to najlepšie, čo môže byť. Nie pre každého.

timea7
7. apr 2015

@ena70 kopne múza 😀 😀 😀 😀 , skapééém

krristin
7. apr 2015

chod s nou odovzfajte Bohu problemy tazkosti on pomoze on verny je drzim vam palce

0silvia0
7. apr 2015

@krristin pletieš si reakcie @timea7 a @natalym. Práve @natalym písala o tom, že ona je nájdená 😉 Pozri reakciu zo 12:34

natalka13
7. apr 2015

prepac,ale chod aj ty odovzdavat komu chces co chces, jednu fanaticku temu ti zamkli, tak rob nieco uzitocnejsie.
@krristin

timea7
7. apr 2015

@0silvia0 tiež som sa divila, že som nájdená, ďakujem ti za objasnenie 😉

bonaqa2013
7. apr 2015

@svetluska82 Ešte by som mu aj pomohla s vylňovaním ľajstrov na rozvod. A potom pripravila slávnostnú večeru.....

roxana280
7. apr 2015

Pozeram na pc a neverim vlastnym ociam...takeho darebaka mat doma a este sa bat rozvodu? Ja neviem, ale ja by som s takym clovekom nebola, ani keby som zija v podnajme v jednej izbe a dieta s nim? No to urcite, este vas bude cez to dieta neskor vydierat..

zibi
7. apr 2015

@timea7 presne ako pises - vsetko je o tolerancii. zial v dnesnej dobe ludia neevedia vobobec to co slovo znamena a uz vobec nie tolerancia a etika v pisomnom prejave... a tam je kamen urazu. Ludia vobec nevedia spolu komunikovat, viest nejaku diskusiu, vymienat si aj opacne nazory, v podstate sa len hadaju, presviedcaju o svojej pravde a podobne...ja vacsinou v diskusiach si precitam prvotny prispevok a vacscinou komunikujem len so zakladatelom temy , ked chcem k teme nieco tomu dotycnemu povedat ..na ostatne ani nereagujem, lebo z niktorych prispevkov fakt len zasnem 😀
a presne ako pises zi a nechaj zit. preco by som mala teba presviedcat o tom, co je pre mna dobre a spravne? ved z tvojho pohladu je to mozno inak.. ked si momentalne dospela do isteho bodu, ktory menit nechces , mozem ti povedat len svoj nazor a pohlad, tak ako aj ty svoj ..mozno raz svoj pohlad zmenis , ale urcite to nebude vplyvom nejkaeho cloveka, nejakeho predviedcania, ale skor osobnej skusenosti...si myslim 🙂 pre mna by boli bez viery vsetky rozhodnutia zacinajuc narodenin a konciac smrtou prilis konecne, vsetky trapenia a problemy nezmyselne.. takze mne to fakt pomaha .. 😉
ja mam rada vsetkych ludi , veraicich neveriacich , mudrych lebo od tych sa mozem vela naucit a aj hlupych a neinteligentnych lebo aj taki ludia su na svete... a vsetci nas preddsa niesomu ucia nie? ked tak aspon trpezlivosti 😀

0silvia0
7. apr 2015

@timea7 ten výraz "nájdená" ma veľmi zaujal, preto som si zapamätala, že to napísala @natalym. Týmto ju pozdravujem 😎