Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
Boh uz k nej klope aj k nim ci mu otvoria je uz iba na nich pozehnany den
To ako kam sa táto téma dostala... jedna zúfalá zienka chcela počuť názory a riešite vieru ... ako verim v samu seba a v silu svojej rodiny a aj ona by malá... ak má doma kretena tak sa tak sama rozhodla... ak sa ho chce alebo nechce zbaviť tiež sa musí sama rozhodnúť... a ani my tu a ani Boh za nu neptebiere zodpovednosť za jej rozhodnutia... viera môže psychicky pomôcť ale určité jej nemôže diktovat ako má žiť...
Ja by som len chcela poprosit tu krristin nech tu radsej nic nepise, ved to sa neda citat.
Boh dokaze odpustit lenze to ten hriesnik musi uznat hriech sklonit sa a prijat ho hoc i v poslednej smrtelnej hodine hovorim jasnou recou priamo ukamenujte ma za to
@nelinka2009 jaj moja staci jednen clovek a tema sa zvrtne a aj vyvrtne do takych rozmerov, ze sa az divym ..kazdopadne je to dost zaujimave citanie 🙂
som veru omylom klikkla na túto tému.. ale mám dosť.. fanatizmus... ja som veriaca ale čo je moc to je moc.. niekomu by mali vypnúť pripojeniee na internet..
Jedna z komentujúcich by mmala : zmeň dílera aleebo prestaň brať to svinstvo.. 😀
@krristin ja uz tuto nasu diskusiu ukoncim..uz som sa az prekonala, ze vobec reagujem mimo temu. viem, ze to nemyslis zle, ale ako sa u nas doma hovori, ze treba byt kvasom a nie trkvasom, tak treba aj vediet kedy skoncit a ukoncit diskusiu 🙂 zeny si z toho posmech nerobia..radia jej skor prakticky a rozne a ona sama si vyberie co jej treba.. a kto za co bude sudeni ta brani za zodpovednost , to nechajme na toho hore..On najlepsie vie .. 🙂 pekny den zelam 😵
Amen pozehnany den
@krristin no neviem z akeho titulu ty niekoho sudis, nikto tu necudzolozi... ty presne predstavujes problem nabozenstva a to je ten, ze vidis iba svoju vykonstruovanu pravdu a toho sa drzis ako kliest a nic ine nevidis. A este k pravde... hovoris iba tu svoju pravdu, cize to co vravis vobec nemusi byt pravda ;)
Co keby si prestala rozduchavat tu nervozitu a naozaj opustila debatu?
Milé ženy, ak budete mať problémy v partnerstve, určite sa s pomocou obráťte na @krristin. Ak budete nerozhodné po názoroch a radách iných, táto žena vám určite rada pomôže. Veď sa to nedá čítať, náboženský fanatizmus a vymývanie mozgov.
Buď ju :
1) za to platia
2) prednedávnom dočítala bibliu
3) minimálne 1900 rokov si nezadovážila nový kalendár
4) skúša trpezlivosť ostatných pri jej Božích radách.
@rebeka7501 to treba dat verejne 🙂)))) si zabilaaaa.... 🙂)))))))))
5 este sú prazdniny... 🙂
@svetluska82 na tvojom mieste si kúpim byt. Ten byt dám do prenájmu, výšku nájmu dám tak, aby mi splácal úver ktorý naň zoberiem (baby ti tu radili že okolo cca 100€ na 30 000 byt sa dá vybaviť) + energie si nájomca platí sám, čiže nájom ´inkaso dokopy cca 150-200€. V prípade že sa nerozvedieš, spláca sa ti sám, po čase bude iba tvoj /treba si to právne ošetriť aby nebol súčasťou BSM/ alebo ak sa rozvedieš uplatíš si to sama a nebudeš v tomto nefungujúcom vzťahu.
@jolly84 asi nikto neuverí tomu, že by sa prázdninujúce deti venovali niečomu takému, tie majú problémy s malými prsiami, meškajúcim menzesom, otehotneniu po dotyku s idolom a pod. Jedine ak by to bolo dieťa katolíckeho farára.
@lenadka jooj to sa tu zvrhlo 😉 nemozem si kupit bytked nie som rozvedena lebo hypo musi podpisat aj manzel.
Pre krestanky. Ano zijem v hriechu lebo moj prvy vztah je nemozne anulovat ked zijem s druhym pacha cudzilizstvo. Moja znama odisla od muza je krestanka dusou aj telom byva v podnajme s frajerom oficialne je vydata a chodi na spoved kde jej daju rozhresenie aznova ide do bytuk frajerovi. Cele to trva asi 4 roky a podla cirkvi je vsetko ok. Jasom to prvemanzelstvo sto krat olutovala a vo ociach mnohych som hruesnica. Moralna hodnota niektorym chyba. Je tazje zit s pocitom ze zijemv hriechu abojim sa smrti lebo viem ze bude ma sudit najvyssi a asi rovno do pekla pojdem
Hypo ti manzel podpisovat nemusi! Akurat byt bude v BSM. takze prenajat si byt, rozvod, kupa bytu-to je postup,ktory by okrem jednej fanaticky tu urobila kazda z nas, a okrem teba,lebo ty to evidentne nechces a je ti dobre ako ti je. Tak trp a boj sa buducnosti - tento strach je naozaj opravneny.
@svetluska nikomu sa nemusíš spovedať, ži podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. A hriechy ? Každý "kresťan" si to vysvetľuje po svojom, a somozrejme tak, aby mu to lahodilo ušiam.
Zabezpeč pre seba a svojho syna dôstojný a pokojný život a nie pri nejakom príživníkovi. Kúpu bytu rieš až po rozvode, si šikovná a sebestačná žena. Držím palce !!!!!
@natalka13 hypo ak sa berie musia tam byt obaja manzelia. Sa zobud
@rebeka7501 prečo? To je už otrepane 🙂
@svetluska82 slobodný človek si nemôže vziať hypo?
@svetluska82 jaj moja nestresuj..to sme argumentovali len tej zienke co to pisala..s tebou to nema nic spolocne 🙂
@krristin uz si sa aspon trikrat lucila a furt si tu. Nie su dnes poboznosti v kostole?

@zibi prave som sa chcela spytat to iste..