Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
@mamulka211 😀 😀 😀 😀
@svetluska82 No čo ako sa cítiš po tejto diskusii?
Podľa mňa je najpodstatnejšia veta, že ho máš rada. Tvrdíš, že aj on Teba. My keď sme sa hádavali a dosť zle s mojím mužom, lebo každý z nás má svoju pravdu, tak som mu povedala, že ako je možné keď sa teda máme radi sa nedokážeme v kľude porozprávať a dohodnúť. Povedz to tak manželovi, že ho máš rada atď atď.
Odvtedy ako som mu toto povedala, fakt sa snaží aj ja sa snažím rozprávať kľudne a ako normálni ľudia.
Lenže podľa mňa teraz to bude tak, že búrka prejde a zase bude chvíľu kľud.
Ja na Tvojom mieste veru neviem čo by som urobila, mne bráni, že nemám zamastnanie, keby ho mám tak ako Ty.......... Fakt neviem.
Mna by zaujimalo, ci, ked uz si sa nerozhodla ho opustit, ci si aspon sa stala krestankou po tejto diskusii 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@mamulka211 Nebuď protivná. To ja by som mala potom prestať, či ako? 😀
Hypo si moze vziat iba jeden z manzelov, nemusia obaja, ALE nehnutelnost bude v BSM,ak to BSM nezuzia o konkretnu nehnutelnost pred notarom.
V tvojom pripade by manzel asi so zuzenim nesuhlasil,takze postup ako som pisala, rozvod, podnajom, kupa bytu. A velka rada, kedze ty ten rozvod nechces, dohodni sa snim, ze vezmes hypo, zuzite BSM a byt kupis synovi. Budes mat do buducna zalohu. Kym syn byva s vami mozes ho prenajat.
ps-zobudena som asi od tretej strany tejto diskusie,ked som pochopila,ze s nim ostanes kym ta nevykopne,lebo jeho mamicka si to bude zelat.
@natalka13 v pripade ze by nesuhlasil so zuzenim bsm, navrhla by som mu o rozsirenie o jeho byt... ;) ako by sa zatvaril... toto je podla mna najhorsie vydieranie, clovek nema istotu v tom ze bude mat strechu nad hlavou, keby nieco.. velmi sa mi to nepaci... byvanie ma byt spolocne.
@simca06022011 ked jej to 10 rokov takto vyhovuje. Moj manzel kupil pozemok, stavebne povolenie dostal nadom,ktory sme vyberali spolu,zacali sme stavat uz ako manzelia, pri kolaudacii preslo vsetko do BSM, on sam to navrhol.
@svetluska82 akože sorry, kebyže ja mám takéhoto darmožráča doma, tak sama idem po rozvodové papiere a donútim ho ich podpísať ... 😝
Mňa by sralo, že ten byt stále nenapísal aj na mňa. Po 10 rokoch? Také blbé, nie? To ako môj muž má životnú poistku a napísal ju na svojho otca. Nechápem tieto myšlienkové pochody. Inak keby som mala prachy , tak by som tiež kúpila byt. A môže ma bozať aj s BSM.
@natalka13 ako vies ze s nim ostanem? Podla mna su to len tvoje dohady, ked som raz dokazala odist a mala som horsiu situaciu, tak neviem, preco si myslis, ze mi to robi problem. Ale zas nemozes chciet aby som uz na druhy den bola rozhodnuta co a ako. Ved mam dieta, ktoré ho berie ak otca za tie roky sa vytvorili citove vazby, takze neda sa to rozhodnutie urobit len tak.
Ak beres hypo musite ist obaja do toho, musi to podpisat aj muz teda ak trva manzelstvo.
@svetluska82 Najlepšie sa radí druhým. Ja viem je to ťažké. ☹
@natalym ja uz ani neviem co mam pisat, pretože mi topride, že niektore ani nevedia ako sa hypo vybavuje, stale tvrdia to svoje. Druhe zasa by odisli hned na druhy den, vsak neva ze syn ma zazemie, hlavne ze si daco dokazu. nevadi, že do podnajmu, kde sa mozes stahovat aj kazdy rok. Niektore zas vsetko nechaju na muza a najradsej by sa rozvadzali hlavne ze ich vyplati.....Neviem, ci ste cakali ze dnes napisem ok odchadzam prip. odisla som. Taketo rozhodnutie sa neda urobit za den.
@svetluska82 ty pises o problemoch vo vasom vztahu uz dva roky...to nie je zo dna na den..........co ty vlastne chces? 😕
@svetluska82 skoda kazdeho pismenka....hlavne ty musis vediet,co chces!
@svetluska82 Ja to chápem, ale fakt sa mocete už dlho v tomto. Á tak ja som taká istá, len u nás je to trochu inak. Môj muž je normálny a ja mám diagnózu.
Pre mňa by bolo vynikajúce to, že máš zamestnanie a príjem. Synovi sa to dá vysvetliť, no ak majú dobrý vzťah, moje dievčatá sú dievčatá takže s otcom nemajú až taký vzťah. Ja neschvaľujem okamžitý rozchod, problémy sa dajú riešiť, ak obaja chcú. Čo si spomínala o tej práci, že má nejakú vyhliadnutú, tak čo?
A nemohla by si sa mu teda trošku prispôsobiť, ak chce aby si bola viac doma, alebo ak teda nemá žiadne koníčky, tak vymyslieť niečo spoločné. Ja by som chcela napr. tancovať.
Ja by som sa zamyslela aj nad sebou. Vlastne už druhý krát sa Ti deje to isté. Niekde je chyba v Tvojom postoji. Inak keby mne muž navrhol rozvod, vedela by som, že to myslí vážne a aj by som išla, nechcela by som byť niekde trpená.
Ty si nespokojná, on je nespokojný, niet čo riešiť, či? U nás aspoň môj muž tvrdí, že on nemá žiadny problém, že ten furt mám len ja.
mam osobnu skusenost s hypo branou jednym z manzelov. Aj s hypo branou oboma manzelmi spolu.
Boli tu niekym dane ine temy,kde sa stazujes a hladas vychodisko v manzelstve /tomto konkretne/ moces sa v tom uz dlho. A to co tu pises,vyzera fakt tak ze nehladas vychodisko, len si momentalne bola nahnevana a vypisala si sa tu a zivot ide dalej.
Prepac, ale vsetky sa tu cuduju, ze si neodisla davno, vydrziavas doma lenivca,ktoremu naramne vyhovuje nic nerobit cele dni. Ja osobne poznam kopu invalidov, ktory nesedia na zadku,ale pracuju.
necitala som to cele ale byt tebou tak ak spomenul rozvod tak by som mu uz len doniesla papiere na podpisanie - samozrejme este pred tym by som nasla pekny podnajom a prestahovala sa aj so synom
@svetluska82
Nic nerobi a chce aby si sa ty vzdala dobrej prace?!? A zivit vas bude kto??? Keby mal dobre fungujuce zamestnanie tak nepoviem, ze chce dieta ale takto? Ako pisali baby.... Kopla by som ho kade lahsie, zobrala si hypoteku a isla so synom byvat het.
@svetluska82 Toto si písala inde. ☹
vsak nech ten riad rozbije, ved kupi potom novy. Raz som do muza hodila cosi v amoku tusim tanier s cervenou kapustou, ale ked afekt odoznel tak sme to obaja upratali. Viac krat sa to uz nestalo. NMi pride divne, že ženy kvoli kludu a prachom sa vzdaju vlastnej identity. Su ako ovecky co pekne pocuvaju svojho pastiera. A ked su dake problemy vyhrazaju sa ze nenavaria, neupracu. Trapne mi to pride. Vsak nech zbali deti seba a hybaj prec. Ved to nie je normalne, este ona ma vycitky, že vyliala pohar s vodou.
@natalym viem co som pisala inde , neboj este mi pamat sluzi.
@natalym ja som si tiez dala tu namahu a pozrela na prispevky co pisala zakladatelka tak tieto problemy sa tahaju dlhsie uz
@svetluska82 citala som tie diskusie predtym a v podstate uz hrozne dlho mate problemy
pisala si v teme, ze tvoje peniaze sli na jeho ucet a ze ti nechceli dat uver v banke , potom si riesila, ze ta kontroluje co kde kupis, jemu pipne na mobil a pritom ti to vycita, co si kupila a vykrikuje atd.. vsetko mu platis napolku atd.. a teraz mu nevadi, ze on nepracuje a ty mu platis vsetko? myslis, ze ked by si ty nepracovala, tak ze by ti to on toleroval?
poznala som jednu babu, ktorej muz tiez nerobil, ze ona dala vypoved z roboty a povedala, ze makala uz dost nech ide on robit, ze ona robit nebude aj keby ich mali vystahovat z domu a zabralo to..nasiel si pracu.. 😀 koniec koncov byt je jeho ..a dava ti peniaze aspon za najomne? ved to by ste mali napolku platit tiez ci ako?
ja neviem..viem, ze sa neda odist zo dna na den ..a baby Ti nechcu zle, ale tieto problemy rieist uz dlho, podla prispevkov a takto sa milujuci manzel nechova... 😖 je mi to luto 😒
Počúvaj a nie je to u Vás tak, že aj Ty si ho vieš pekne podať? Človek si to tak neuvedomuje, zabudneš čo si mu povedala. Mne to tak príde, že vy si tak bežne bárčo poviete, či?
@svetluska82 Veď ja som Ti to nie v zlom. 😉
@svetluska82 zbalit se a odejit oo 10 letech nejde jen tak.A mas dite,musis brat ohled i na nej.Vezmi muze,zajdete na veceri na neutralni misto a proste si reknete,kdo ma co na srdci,co komu nevyhovuje,ci chce zmenit.Pokud jsou to drobnosti,vse se da upravit a sami budete prekvapeni,co neni vyrceno.
Rozvod neni jen zbalit kufr a zavrit dvere.Podle toho co tady pisi holky,asi to nejakou dobu trva a nekdo musi prijit s tim si otevrene v klidu promluvit....drzim palce
@svetluska82, no mala by si sa asi tesit, ze sa zbavis bremena. Neviem z coho mas strach. Ked si samostatna, najdes si prenajom na zaciatok. Dieta si nechcela, lebo uz jedno mas. Naco ti bol vlastne hentaky chlap? On vlastne sam vyriesil problem za vas. Mozno to len skusa, vyhraza sa a je zvedavy co spravis. Mozno caka, ze ho zacnes prosit a pristupis na dieta. Ty nie si karieristka, ty si realistka. Akoby si mohla mat dalsie dieta, ked zarabas ty? Ja by som urcite s rozvodom suhlasila skor nez si to rozmysli. On by bol najradsej aby ste mali dieta, zavazok pre ktory si ta bude drzat.
Ja si tiež myslím, že on to trepe len tak. Proste rád ju drží v šachu. Ti vravím dones papier, tak daj idem spísať dôvody.
Ja mám už napísaný, stačí vytlačiť a podať. 😀

ty uz dieta mas,a ja uplne chapem,ze pokial uz mas nieco vybudovane,cosi odzite,si sebstacna,zivitelka,ze sa toi uz do dalsieho nechce.ja mam 29 a vobec dalsie neriesim..uz asi vobec.mala je uz vacsia,nastupi do skoly a pianko....v tvojom pripade nechapem co ty pri nom riesis.tak budes v podnajme..a co?svet sa nezruti..budes sama,mat klud,pohodicku...nie zit s nemehlom,ktoreho musis zivit....zena,zbal sa,najdi si podnajom pekny a chod prec.ved on je na koni kvoli tomu,ze ma byt..ale byt treba platit.a on nema za co....len aby si mu ty po rozvode neplatila alimenty na neho kedze ako pises nemoze manualne robit kvoli zdr.problemom.