Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
ehmm... rozmyslam, naco je niekomu partner, ktory vlastne nic nerobi, vsetko mu treba tolerovat a zena je rada, ze jej je tolerovana nejaka oblubena cinnost? to akoze fakt ta trapi, ze spomenul rozvod? bude ti v niecom chybat ak sa rozidete?
a len sa chcem este vyjadrit k tomuto: "nechce sa vzdelavat, ma len maturitu" - co ma spolocna "iba" maturita s tym, ze nema pracu? moj muz ma "iba" maturitu a robi manazera vo velkej zahranicnej firme uz 4roky.. ja mam "iba" maturitu a pracovala som ako uctovnicka.. znie to, akoby clovek, co ma "iba" maturitu mohol iba kopat kanale, alebo co..
@svetluska82 tak nemas co riesit. Utekaj od neho co najdalej lenivca. Vela stastia
este on ju skor po rozvode osklbe ako ona jeho, lebo on dostane aj polovicu veci, co sa kupili za jej penize, ale ona nema narok na jeho byt, kedze ho ziskal za slobodna.
Pozri ja som z platu ucitelky 500e v cistom dostala hypoteku kupila si pekny prerobeny jednoizbovy byt ( v Kosiciach, aby bolo jasne, ze to nebolo cena v malom meste, ale palka) + som dokazala vyzit. Nevrav mi, ze nezarobis aspon 500e a nedaju ti nejaku hypoteku, alebo ze nezriesis dlhodoby prenajom... Opakuj si...Radsej sama ako sama s idiotom...plus to sa mi zda podla popis tak nerealne, ze by toto dakto toleroval, az uvazujem, ci nie su dlhe prazdniny :D
@monicm nic sme neprerabali kedze som odmietala dotovat jeho byt lebo savtym neustale ohanal ze je to jeho byt.kupovala som len nabytok a to uz davno
@svetluska82 neviem, ci spravne rozumiem. Ty toho chlapa znasas len kvoli bytu? Preco preboha? Byt je jeho, bodka, na tom nic nezmenis. Pokial naozaj neplanujes s dotycnym dieta, tak ten vztah nema perspektivu. Z toho vztahu odid. To, co teraz platis za "jeho" seky, mozes minut aj niekde na najom (trvaly pobyt sa po dohode da napisat aj do prenajateho, alebo si das trvaly k rodicom, dneska uz na tom stejne nejak extremne nezalezi).
@alby2014 nie nema dlhe prazdniny. Ja som k rozvodu potrebovala cca 2 roky a muzove "pozachrbtove"dlhy. Niektore nemame dvadsat rokov,aby sme sa najnutnejsou kozmetikou premavali hore-dole.
Proste musi dopadnut posledna kvapka...
Urazene kuka telku? U nás by sa strhla taka hadka a krik že telka by bola posledné čo by počul a mohol pozerať. Čo si mu na to povedala? Z čoho chce to dieťa živit ked ani milosť pán nepoberá dávky? Asi je n atom tak dobre že ich nepotrebuje - davky ma od mamy? Tu dovolenku tiež bude platiť mama? Alebo celu ty? Má sa pri tebe až moooc dobre a nevaži si to, ešte vyskakuje. Hned by som mu povedala - ty sa s jedným deckom pretlčieš ale on čo? Z čoho zaplatí najom, jedlo....jáj, zabudla som, od mamičky. Dala by som mu ultimátum čo sa týka tej roboty. Kolko to chceš takto ťahať? Už si až príliš zvykol na komfort a pohodlie ktoré s tebou má.
@jana_eyre len maturitu som myslela tak ze skocil strefnu par rokov robil v kancli potom prepustali kedze nahradili ho sikovnejsi ludia s maturitou. Nechce si urobit ziaden kurz napr.uctovnictvo ani jazyk a bol raz na tri mesiace v zahranici a ze to nie je pre neho...proste sedi a obcas ide na pohovor kde neuspeje lebo dokopy nic nevie.....
@svetluska82 odides,ked ti dam do podnajmu byt?
@anatalia77 ja som to myslela, tak, ze ci to nie je vymyslena tema a dajake decko sa doma nudi a teraz tu buchlo taku temu.... 🙂
@svetluska82 dobre si spravila. A teraz keby bola ta chata..tak je ti jasne,ze polovica by bola jeho???
Zato byt je jednoznacne jeho.
@alby2014 nie nie su dlhe prazdniny....je to pravda
@svetluska82 ....toto už nie je o láske, ale kto z koho 😒
....do takého vzťahu dieťa nepatrí....je to trápenka....
prebrala si rolu muža a aj jeho nohavice....ten tvoj ti to neodpustil....ty si žena mužena, v živote sa nestratíš....s ním alebo aj bez neho... 😝
@mihula ak jevto v blizkosti mojej prace a za rozumnu cenu...
@svetluska82 Zasluzis si viac...vrav si to kazde rano do zrkadla. Horsii ako tvoj muz su uz len ti, co piju a biju... nevydavala si sa predsa preto, aby si bola kurva a kucharka a v tvojom pripade este zivitelka. Boze zeny sebaucta by sa mala vyucovat na skolach ako dalsi predmet.
@svetluska82 a tie panske jazdy si financuje z coho? dufam, ze mu to neplatis ty...
nenapisala si nic, za co by jedna normalna zena s muzom ostala. kvoli bytu, ktory je iba jeho? ak si teda samostatna, tak si na nejaky jednoizbovy podnajom urcite zarobis. takto len marnis cas a zabijas najlepsie roky svojho zivota. Myslim, ze najvacsi sok by si mu sposobila, kedy si s tym rozvodom suhlasila 😉
@hradnapani jeho rodicia cosi davaju mu, pretoze som trvala na tom, že stravu musi hradit on. AJ tak este vacsinou dokupujem potraviny. LAe na cigy a chlast vzdy si najde. Ja len proste cchem byvat na urovni, a nie niekde v garsonke. Aj ked viem, že on sa tak rychlo nerozhybe. Jemu vsetko trva vecnost.
@lapalma neviem, preoc ma nenavidi, nikdy som mu nic zle neurobila. Ale viem, že ja dieta v buducnosti nechcem ziadne ani s inym partnerom...Mam svoje konicky svoj zivot a nie som vobec rodinny typ.
@svetluska82 ja som z MT,ale zijuca v zahranici,len mi nepovedz,ze je to daleko,lebo sikovna baba sa uplatni vsade
@anatalia77 no dobre ze sme tu chalupu nakoniec nekupili. Skoda, že ten byt sme nekupovali spolu, ale to vyspekuloval s rodicmi pred svadbou, lebo si mysleli že ho chcem osklbat o byt. Aj ked neviem odkial taku somarinu mali.
@svetluska82 nechces si potom zobrat mna? ja budem aspon upratovat a varit, slubujem. varim dobre a dokonca aj zdrave dobre varit viem ! :D dnes som aj sladke zdrave piekla.
a viem masirovat, hm ?? premysli si to 😀 staci mi maly rodinny domcek 😵 😉
a bez reci ti budem tolerovat jogu!
@mihula daleko to nie je, ale neviem si fakt predstavit dochadzat z MT do Rk. Podnajmy sa u nas pohybuju okolo 300 e za dvojizbak, to platim aj teraz za tento byt. Este skor som rozmyslala dostat socialny byt. Jedna znama dostala u nas v Rk....Len stale dufam, že sa nieco zmeni a nakoniec by sme si mohli zit celkom dobre. Pokial mi zdravie bude sluzit, lebo aj to nejako vypoveda sluzbu... Ale dakujem za ponuku, zvazim a v pripade nudze mozno vyuzijem
@ladyblcha 😀 😀 😀 vidis celkom dobra ponuka
@svetluska82 Povedz mi preco sa tak fixujes na byt? Kde byvas, nevrav, ze sa neda kupit dvojizbak, ved by ti odpadli vydavky na muza. Neverim, ze sa to neda vyriesit. Ak vsak kvoli byvaniu na urovni, chces tolerovat idiota, tak potom ti neporadime ani jedna, okrem fkatu, ze by sa ti fakt ulavilo ak sa ho zbavis atakto si len marnis zivot.
@svetluska82 ok, tak to je vec pohladu a vkusu. ja napriklad toto co mas teraz nepovazujem za byvanie na urovni (ale viem co si myslela), skor mi to pride pod uroven (sudim len z toho co tu pises, ale aj v inych diskusiach). Ale v poriadku, ty vies preco s nim zostavas, tak ti asi bude sudene sa takto trapit aj zvysok zivota.
@alby2014 ak by som vedela, že po rozvode mi schvalia hypo na byt tak idem do toho. Ale zo 600 e platu kupit dvojizbak u nas je asi nemozne. Dvojizbak tu stoji 30 000 e. Cize aj ta splatka mesacna za hypo + seky bude dost vysoka.
@hradnapani viem, ze to nie je na urovni, ale aspon syn sa tu citi fajn, kedze my sa ani nehadame, ma vlastnu izbu, byvame tu vyse 10 rokov. Aj ked takmer vsetko taham ja, je to aspon pocit domova. Aj ked je to biedna vyhovorka, viem.
Vies kolko tu stal v Kosiciach 1 izbaK ? Presne 44 000 a to som bola stastna jaky je lacny...a moja mesacna splatka bola aj s najmom aj vsetkym 250e a plat 500 v cistom a to som brala skoro 100% hypo, ty to budes mat este menej, ved sa chod spytat do banky, ci ti daju hypo...na 1000 000% daju... dnes su hypoteky fakt very friendly ( ako teda len hypoteka moze byt). Nehladaju dovod ako sa to neda... Byvanie na urovni ...boze, moj muz ma mezonet dvojposchodovy , krasny novy s terasou v centre Kosic a keby sa ku mne spraval ako tvoj muz, tak kaslem na byt a idem do svojho jednoizbaku. A nevrav, ze ten byt je taky uzasny, ze ta nuti mat na krku idiota-
@alby2014 hypo v pohode moze byt. Len neviem ci si potrebovala rucitela a tak. Lebo mne nema kto rucit, a musela by som zalozit jedine tu nehnutelnost,ktorú by som kupovala. Sa normalne cudujem, že ti to vyslo. Lebo ked som sa bola ja informovat tak mi to nevyslo. Ale to boli len predbezne kalkulacie, kedze to neposielali do registra

@svetluska82 Ako mas reagovat? Mu zbal kufre a popraj vsetko dobre! Mne keby doma muz sedel a nic nerobil a chodil este aj na panske jazdy a za moje peniaze, tak by sa dlho neohrial. Ja ti poviem moju situaciu: ja pracujem menej ako muz, lebo este studujem. Preto aj robim v domacnosti viac ako on, no napriek tomu okolo neho neskacem, nevyvaram a nestaram sa onho ako o male dieta. prave naopak, sme dvaja dospeli ludia a kazdy sa pricini k spolocenumu zivotu, ci uz financne, alebo pracou v domacnosti. Moj vie vsetko, oprat, ozehlit, navari lepsie ako ja, uprace, ide so psom, proste kto ma viac casu, ten sa chyta prace a hotovo. A teda ani on by mi netoleroval povalacstvo a lenivost. A tvoj sa ti este vyhraza rozvodom? Ved nech ide! Neviem, kde najde zenu, ktora ho bude zivit. A este chce, aby si sa onho starala? A co si jeho matka a on male decko? A si len rozumna, ze s nim deti uz nechces. By si bola blba vesat si na krk este dalsie dieta pri takom muzovi.