icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

kliara
6. apr 2015

@svetluska82 - akonáhle som si prečítala tvoj úvodný príspevok, zišlo mi na um, že dôvod na rozvod máš ty a nie on. On chce dieťa? A vyše roka nepracuje? A z čoho by ste potom akože žili, keby si ty išla na materskú? Kto by zarábal, keď teraz ťaháš všetko ty? Neskutočné.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@kliara mam pocit ze si ma chce poistit....dietatom. rysuje sa mu praca a dufa ze ho prijmu takze chce dieta aby som sedela doma on zarobi ak vobec min. Mzdu a moze buzerovat co sa kupi co nie ....ale to su len moje dohady.v minulosti mal manipulativne sklony.

kliara
6. apr 2015

Navyše do domácnosti ničím neprispieva a ešte si dovolí vynášať z nej peniaze na alkoholické posedenia s kamarátmi najradšej aj každý deň.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@kliara mam byt rada ze to obmedzil lebo dakedy chodil castejsie. Slova svokry.

eliska13
6. apr 2015

@alby2014 nezabuna to, ze ona ma dieta, poplatky aj zanho do skoly, druzina..ked jej z toho.platu.odrataju.ani hypo jej nedaju.Tresta Ta za to, ze sa citis na vysoko, lebo vsetko platis samozrejme mas na to narok musel Ta s niecim schladit a to je dieta.Druha vec je, ze ked ste isli do manzelsva planovali ste druhe dieta?
Tym, ze plati stravu ste pol na pol ako vo vacsine druhych manzelstiev.To, ze mu.na to.prispieva mama je drha vec.Pozri podla mna toto nie je prva vazna hadka neviem preco tu spekulujete o byte a delbe byt je jeho.Kedy stihas tolko aktivit jazyk, cvicenie domacnost?ved vy sa doma minate, ked on nie je na pive ty mas aktivity...
pozri komukolvek sa moze stat, ze bude rok bez prace vy bojujete kto z koho.On mozno chce spolocne dieta, zenu, ktora bude varit aspon obcas...tebe sluzi ku cti, ze si na rovinu napisala, ze nie si rodinny typ🙂
mozno peniaze, ktore predtym zarobil vrazil do domu.
Ja nevidim v nom jednoznacnu chybu.

eliska13
6. apr 2015

@kliara prispieva plati stravu a vari.

silvike
6. apr 2015

Ak sa mozem pripojit, ja k Vasmu pribehu len tolko. Vobec nepisete nic o laske, ci ho mate este rada? lubite ho? On Vas? toto vobec nespominate, ziadne city, emocie. Len tie financie a zle vlastnosti a navyky manzela. A dalsia vec co ma zarazila...nie ste rodinny typ...Naco ste sa vydavala? Ved ludia sa beru preto, ze si rodinu chcu zalozit, nie ? Ci to ste az v manzelstve zistila, ze nie ste rodinny typ? Ved ste uz druhykrat vydata, tak snad ste uz vedela ako sa chcete v zivote realizovat. Myslim, ze akurat ste niekoho urobila nestastnym. Totiz ten chlap potreboval nakopnut, mozno dietatom mozno niekym, kto ho povzbudi a bude citit mozno aj z malych veci, ze je uzitocny. Ale neviem ci to pri Vas citil, lebo o nom sa velmi pozitivne v globale nevyjadrujete. Vyzera to tak, ze nie ste jeden pre druheho prinosom a niekym kto tomu druhemu pomaha rast a rozvijat sa.

svetluska82
autor
6. apr 2015

@eliska13 ano nie som rodinny typ.nevadi mi riad na stole upratujem v sobotu. Aktivity msm lebo by som sa zblaznila. Bolicasy ked som sedela doma bez konickov a zalub a aj tak sme neprehodili slovo. Jeho nezaujima vo mam nove a on je komunikuje velmi malo.

mamulienka30
6. apr 2015

@svetluska82 povedz si to rovno - nechcela si byt sama pred tymi rokmi, ze? Dodnes sa bojis toho pocitu, lebo racionalne si ho mala kopnut do riti roky roky dozadu... mat rozvod nie je zlyhanie len jednej strany, mat dva rozvody su stale len dve hlupe chyby, zivot ide dalej. Nemusis sa nikomu zodpovedat, len sama sebe. Si stastna? Nie si. Spokojna? Nie. Prijdes o nieco, ked sa ho vzdas? Nie. Byvanie poriesis, mozno budes v podnajme, ale ste len dvaja, ved vam jednoizbak totalne staci... synovi izba a ty v obyvacke na gauci... radsej tak, ako inak... nepotrebujes privesok na nohe... ved co je toto pre tvojho syna za vzor chlapa, takto sa zije, pracuje, takto sa sprava k zenam?

svetluska82
autor
6. apr 2015

@silvike svojim sposobom sa mame radi.len asi ma kazdy ine priority. Manzel chcel zenu gazdinku a mna to neskutocne ubijalo lebo jeden cas som sa snazila byt gazdinkou. Ale zaujimavy pohlad na danu vec

pslahorova
6. apr 2015

Podla toho co citam si jedna sebestacna zena ktoru este aj praca bavi, ale donekonecna to nejde, mas na krku jednu tazku ovolenu gulu s ktorou nikdy nepohnes, a ta Ti teraz navrhla riesenie, tak coho sa bojis?Nic Ta s nim neviaze.

stellamaris
6. apr 2015

@svetluska82 myslim,ze ten rozvod nemysli vazne.On ta chce iba manipulovat,ponizit,jeho terajsia pozicia ho zlosti..............poznam z vlastnej skusenosti.Rozvod bude to najlepsie,co mozes urobit pre seba.S tymto clovekom snad ostat nechces.............bude sa to este stupnovat 😖

otazocccka
6. apr 2015

ja to mam doma podobne ako ty - som aktivna a ta na kt. stoji a pada cela domacnost, ucty, musim chodit do prace aby sme platili uver a zili. manzel v minulosti zarabal tiez pekne, ale potom si jedneho dna povedal, ze to uz nechce robit a chce robit nieco ine - z tej druhej prace ho vyhodili za 1,5 mesiaca - odvtedy je to s nim des a hroza, nevie sa zamestnant - stale je bud nezamestanany, alebo robi za min. mzdu. ked som otehotnela, bolo u nas jasne, ze na MD pojde on (ma napadlo, ci to aj tvoj "drahy" neplanuje)
takze ja som od maleho musela ist do prace, staram sa prakticky o vsetko, stale kojim, som neustale nevyspana - este som aj ZLA matka - v celej jeho rodine + ZLATOKOPKA - pretoze som si dovolila ist spat do prace a neostala som s malym. a tot panko, ma veget, o maleho sa stara ze mu rano zapne telku a ta mu ide az kym nepridem, sem tam s nim ide na prechadzku - ale hlavne aby si nakupil buchticky, co tak miluje, huka po mne, nevazi si ma a moju pracu, kt. nas zivi.... dnes bol 6 hodin akoze na sibackach u svojej maminky - ma skoro porazilo - ja som doma umyvala okna, varila, upratovala, zehlila a prala... a panko si pride o 19,30 s hladnym dietatom domov akoby nic a este mi ani nechce povedat, kde vsade boli a co sa dialo... si nezasluzim marnost - maly ma skoro zjedol ked prisli... :( otras... a tiez uz sa mi par krat vyhrazal rozvodom - som mu povedala - ze ok, som zvedava, kto ti bude platit zivobytie.... ale zas, jeho maminka by sa o neho urcite velmi rada postarala :( najhorsi su tito zhyckani mamahotelaci.

katarinka289
6. apr 2015

Ja mam pocit,ze ho mas ako privesok.Ja by som s takym chlapom byt nemohla

mamulka211
6. apr 2015

@otazocccka jezis maria tak to mas tiez blba doma

nikawero12
6. apr 2015

@otazocccka ty cez veľkonočný pondelok umývaš okná???

otazocccka
6. apr 2015

@mamulka211 veru a najhorsie na tom je, ze on vie kazdeho tak zmanipulovat, ze ja fakt vyzeram akoby som ho nebodaj tyrala, alebo co...
si niekedy pripadam ako z ineho sveta, ked od neho ziadam, aby sa nad sebou zamyslel a vyuzil ten cas, co je na MD, aby sa dovzdelal - prip. ASPON rozhodol, co teda chce robit v buducnosti a po tom si siel...
unavuje ma stale pocuvat jeho "sny" - raz chce byt kuchar, potom obchodny zastupca, sofer, kamionista, calunnik..... ani nechapem kde sa to v nom stale berie a co nove si zas vymysli :( :( :(
mam pocit, ze jemu je jednoducho teraz fajn a nema potrebu nieco riesit - vsak ma mna, kt. sa postara - mna ocierni vsade naokolo, nech len on vyzera ako najvacsia obet a lutuju ho....

otazocccka
6. apr 2015

@nikawero12 ano, lebo som debilna a kvoli tomu, ze som pred sviatkami trcala denne 10 hodin v praci som to nestihla.
a kedze byvam mimo moju rodnu obec, nechodi k nam vela ludi sibat - tak som konecne stihala porobit si to, co inak nestiham :(

otazocccka
6. apr 2015

@nikawero12 sorry, nie 10-12 - posledny tyzden - aj vo stvrtok som prisla domov z prace az po 20tej tak preto :(

otazocccka
6. apr 2015

@svetluska82 takze moja rada znie - ak nemate deti - chod od neho ty - nech si uvedomi chlapec co v tebe mal. a vobec nevadi, ze nemas nasetrene na novy byt, mozes byt kludne i podnajme - aspon budes flexibilna, mozes cestovat za svojim snom - za lepsou pracou - mozno najdes tu istu, co ta tak bavi este s lepsim zarobkom... nikdy nevies, co ta caka.
ja uz kvoli synovi riskovat nebudem... i ked dnes som mala fakt chut povedat mu, ze koncim, prip. odist a nechat ho aj s uctami min pol roka - nech si to vyskusa... drz sa a vela zdaru prajem!

alby2014
6. apr 2015

@eliska13
Ma k sebe jednu nezaopatrenu osobu, banka ma na to limit, nebudu jej ratat kolko minie na seky, druzinu a podobne konkretne, proste odskrtnu jedna nezaopatrena osoba. Musi ti proste po zaplateni splatky ostat zivotne minimum co je pre dospelu osobu + dieta cca 260 eur a viac ich nezaujima. Potrebuje hypo cca 30 000 na dvojizbak, ked si nastavi podmienky tu, zisti, ze je to aj pri 35 000 ( nech ma aj na upravy a nabytok) splatka s podporou byvania pre mladych ( do 35 a 1200e) menej ako 100e, kokretne 95 a menej. NEVERIM, ze jej banka neda hypoteku neverim.,... uz ich fakt davaju kazdemu... a ona nechce ani horibilnu ciastku ( za 30 000 v Ke nekupis nic, o Blave ani nehovorim)
https://www.vub.sk/flexihypoteka/

ivivaiveta
6. apr 2015

@nikawero12 a co...si nikdy nevidela uponahlanu zenu, co sa ide potrhat, aby vsetko bolo?...ja aj potme uz raz...sice aj tak vyzerali, ale ja som taky zivot ako ona zila...
@otazocccka absolutne ta chapem, bola som tak 20 rokov...tiez bol aj na materskej, mali sme proste vymenene ulohy...a po tych dlhych rokoch som si povedala dost...dlho to vnimas, ze sa doplnate a potom prides na to, ze to len tahas...ale vlastne tvoja chyba...teda ja som si to tak uvedomila...

natalka13
6. apr 2015

Ty si proste rada psychicky týraná. A vyhovuje ti to.
Normalna zea by s nim uz davno nebola. Co mas na nom prosim ta rada? Ziadnu uctu voci nema,nieto este lasku.

jeennyv
6. apr 2015

@svetluska82 Nic v zlom, ale ja nevidim ziadny prinos pre rodinu, ze mas mazela....vsetko robis ty, akoby si bola sama.....ja nevidim dovod ostavat v takomto vztahu, podla mna dost dlho dries a obskakujes niekoho, kto ti nakoniec zahlasi, ze chce rozchod a aj za to mozes ty....jedine, co sa tvojim rozvodom zmeni bude akurat bytova otazka, inak nic, lebo tak ci tak si na vsetko sama.....

otazocccka
6. apr 2015

@ivivaiveta vdaka, ja viem, ze mas pravdu - sama si to uvedomujem, ze to taham sama.
a viem aj, ze som sprosta - ze si nahovaram, ze tie jeho malickosti su vacsie ako v reale su a ze predsa to len nejako dam a ze mozno sa jedneho dna spamata - zisti, co skutocne chce robit a prestane sa "flakat"... :(
ale mozno to bude az potom co zistim ze som v pezinku...
u teba to bolo ako? si sa po 20 rokoch s nim rozviedla, ak som spravne pochopila - mali ste aj deti? ako je to u vas dnes?
dakujem krasne .

andrea228
6. apr 2015

nechcela som sa do tohto montovať ale..., môže ti tu aj tisíc ľudí radiť rozhodnutie ostáva na tebe. Ty sa musíš rozhodnúť či toto chceš žiť. Písala si, že robíš s problémovými deťmi, si určite veľmi dobrý človek a on to vie, je si vedomý toho, že ťa môže psychicky vydierať. Na akúkoľvek jeho zmienku o rozvode neodpovedaj "z čoho budeš platiť účty" ak som to správne pochopila byt kúpil tesne pred svadbou aby si naň nemala nárok predpokladám dovtedy býval u mamičky takže nemá potuchy čo predstavuje starať sa o chod domácnosti, tak kým si nie rozhodnutá čo spravíš mu nedávaj rozumy o čo všetko by prišiel v prípade tvojho odchodu. On to totiž podľa mňa netuší vidí len to, že kým bol u mamičky mal všetko, nemusel pre to spraviť nič a s kamošmi bol kdykoli a zrazu sa oženil a podľa jeho ponímania po svadbe má byť dieťa no sa mu nejak pretrhla modelová niť. Je to proste veľké dieťa nie je to tvoj manžel ale ty si jeho matka. Viem určite nie je ľahké byť sama s dieťaťom ale keby si mu vyhovela a mala s ním dieťa mám obavu aby si nakoniec nebola sama s dvomi deťmi. Jednoducho sa k sebe nehodíte, ale žial to mnohé zistíme až po niekoľkých rokoch keď vyzrejeme a presne vieme, čo od vzťahu očakávame. Ak zvažuješ hypotéku fakt teraz je najlepšia možnosť tak nízke úroky ešte neboli, ale musíš byť už rozvedená a to trochu potrvá. Prajem ti veľa šťastia aby tvoje rozhodnutie bolo v prvom rade dobre pre teba a tvojho syna 🙂

ivivaiveta
6. apr 2015

@svetluska82 ja uz na dobru noc...spomenula som si na svoju zasadu, ze posledne riadky clanku su podstatne...ty sa vlastne pytas, ze ci sa mas tvarit oduto, alebo akoby nic???..to akoze ti prave vynadal za skrabnuty blatnik?...to sa nepyta clovek, ktory ten rozvod chce...ten, ktory je totalne ubity, znechuteny a konecne sa mu ulavilo, ze to skonci...moja, tak ja neviem...tvar sa, akoze nic...co ti poviem...nepisem to preto, aby som ta dodr...la, ale preto, ze som v tejto faze bola...ty sa rozviest nechces...este nie...ver mi, ze raz ten den pride a podas ho sama...len si trosku pockas...

ivivaiveta
6. apr 2015

@otazocccka kludne na ip 🙂

svetluska82
autor
6. apr 2015

@ivivaiveta aj keby tu ziadost podal tak isto nebudem vyplakavat a prosit sa mu. Neviem ci to mam snim prebrat alebo sa balit alebo sa tvarit ze nic.lebo ako ho poznam mozno tu ziafost nepoda alebo ju poda aksinajde inu mozno o 10 rokov a je to hrozne zit v neistote

ivivaiveta
6. apr 2015

@svetluska82 nezi tak...ja sa len obavam, ze nie si rozhodnuta...nie, on ju nikdy nepoda...aj u nas tak bolo...