icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

svetluska82
autor
6. apr 2015

No bude ma deptat az ju podam ja a este bude za chudacika.asi robim nieco zle ked mi vztahy tak troskotaju.

ivivaiveta
6. apr 2015

@svetluska82 no, robis aj nerobis...vyberas si nevhodných muzov...toť vsjo...a si prilis sebestacna, dominantna ..ja uz som len za kvetinku... 😉

anucha27
7. apr 2015

Ty nemas oco prist.myslim ze si este nieoho najdes a isto nie tak leniveho.

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 Nie si Ty vodnárka?
Bola si vždy zrejme samostatná žena. Keď ste sa stretli, to sa mu na Tebe páčilo, chcel Ťa dostať pod svoj vplyv, akosi automaticky, chcel byť hlavou čo krúti krkom.
Vadilo Ti to, vymanila si sa z toho a on keď už nevedel čo, tak sekol. Nech sa trápi, keď je taká samostatná, keď ma nepotrebuje. A rýpe. Najcitlivejšie miesto je dieťa. tak rýpe s tým.
Ty ho ani nepotrebuješ, len nechceš byť sama, nevieš ako s bývaním, syn si už zvykol, nechceš ho trhať.
Nesmieš byť taká samostatná, viem, že sa to nedá, resp. nehodíte sa k sebe, alebo možno práve hodíte. Ty chceš byť von, on dnu, možno by si mu mala dávať viac úloh, zamestnať ho, aby nemyslel na hlúposti. Neviem, keby som vedela poradiť tak aj so svojím životom si urobím poriadok.

timea7
7. apr 2015

@svetluska82 vyplakávať a prosiť sa mu?!?!? Tak potom mi je jasné, prečo sa k tebe takto správa! Neváži si ťa,lebo ty si nevážiš sama seba! Si jedna mladá šikovná žena, ktorá sama ťahá celú domácnosť, naozaj máš také nízke sebavedomie, že sa musíš prosiť takémuto mužovi? Prečítaj si túto diskusiu ešte raz, čo ti radí drvivá väčšina žien? Aký má pohľad na váš vzťah? Veď ty si snom všetkých primitívov, ktorý sa vyše roka váľajú doma a ešte by chceli ženu buzerovať.....máš na viac, na iný vzťah, rovnocenný,s partnerom, ktorý si ťa bude vážiť, tešiť sa, že sa má s kým porozprávať, zobuď sa preboha!

mamulka211
7. apr 2015

@otazocccka aj moj muz mal sen byt kamionista, dokonca ssi pokupil aj pc hry simulator kamionu a k tomu volant a paku a pedaly a travil nad tym cely den :D, ale aby nieco preto robil, aby z neho raz bol kamionista, to nie, len sny o dobrej praci o krasnom domceku, zvieratkach, farme ako mali Buckovci :D len ziadna snaha o naplnenie sna, to som sa mala asi ja postarat o to, aby sme mali.

astonka
7. apr 2015

@svetluska82 hm možno budem hnusná...
sedi doma-nepracuje nepobera nič-v podstate ho živíš ty, nesnaži sa nájst si pracu z toho čo pišeš...panske jazdy 2x do týždna-keby si to platil sam...v podstate ho "vydržiavaš" stojí ti takyto muž za to?
ak ti takto povedal,že sa dietata od teba nedočka..ak by si bola doma na materskej ako by sa on o vás postaral?

natalym
7. apr 2015

@mamulka211 A ako to dopadlo?

mamulka211
7. apr 2015

skoncili sme.

timea7
7. apr 2015

@ivivaiveta sú muži, ktorých priťahujú sebestačné ženy, je to rôzne, tak ako sa niekomu páči blondýna, inému bruneta 🙂

timea7
7. apr 2015

@svetluska82 prepáč, čítala som zle, že keby tú žiadosť podal, budeš sa mu prosiť, ešte vidím len na pol oka, išla som spať veľmi neskoro.

irusa
7. apr 2015

myslím, že takáto osoba je len na príťaž...bez neho ti bude určite lepšie,,,,popravde sa divím , že si vôbec s ním

natalym
7. apr 2015

Myslím si, že keď nejdeš podľa jeho pravidiel, bojkotuje akýmkoľvek spôsobom. Z tohoto len von. Aj keď chápem čo Ťa zdržiava.
Neskúšala si sa s ním normálne dohodnúť?Však Ty si ústretová, tak on by sa mohol tiež trochu.........

crazybabenka
7. apr 2015

@svetluska82 nečítala som celú diskusiu....ale napíšem ti moju skúsenosť.....my s manželom sme boli "v podobnej situácii" asi rok.....ja som pracovala.....všetko som "ťahala" a on doma bez práce ... ALE .....kým som bola v práci......manžel si aktívne hľadal prácu .....makal doma ako "fretka" ....mala som uvarené....popratané.....ešte aj okná mi umyl a záclony povešal......jediné čo nevedel....bolo prať......ale aj o to sa pokúsil.....ale jeho pokus dopadol tak .....že mi opral kabelku so všetkým ....tak som mu "zakázala" prať 😀 😀 😀 😀 pestoval na balkóne paradajky papriku.....chodil k rodičom na záhradu ....kde pestoval ostatné veci.....možno to znie smiešne.....ale každý ušetrený centík poteší 😉 ......... teraz je toto obdobie chvála bohu za nami......našiel si prácu.....z obyčajného praktikanta sa vypracoval na vedúceho so skoro 30 podriadenými......ja som mohla ísť v pokoji na materskú s tým....že nebudem musieť rátať každý cent a so strachom....že nebudem mať dieťaťu na mlieko na na plienky......a rovnako aj teraz....keď som musela ísť kvôli malej zdravotnému stavu na predĺženú RD.....tak nás uživí.......a ja som na neho neskutočne hrdá.....čo všetko dokázal.....a že sa vie o nás postarať............a môžeš ti toto povedať o tom tvojom? no nemôžeš.....je ti len príťažou.....a kto by mal žiadať o rozvod si ty.....nie je nič iné ako pijavica

natalka13
7. apr 2015

Co ked si najde inu to je jasne co bude nasledovat,ale z coho budete zit,ked nebude mamicka?
Radit ti je zbytocne, ty takto zit chces a trases sa od strachu aby od teb neodisiel,napriek tomu ze ti ttu lazdy radi utekaj.
Taky clovek by nemohol byt anilen mojim kamaratom,nieto manzelom.
V tej rcme sa musia jeho kamosi super bavit na tebe ako ho zivis a platis mu JEHO byvanie kazdy mesiac.
O 10 rokov nedostanes hypo a pojdes pod most ak ta necha. Staci,ze sa najde nejaka,ktora bude mat prijem vyssi ako tvojich 600E.

amadora
7. apr 2015

@svetluska82 na tvojom mieste buchnem šampus! hurá že sa ho zbavíš! to nie je chlap, to je pijavica! a mať s takým dieťa? načo? aby si sa starala o neho aj o deti? predpokladám že on by na MD neostal, takže by ste prišli ešte aj o tvoj príjem. a že si rada že ti nezatrhol tvoje koníčky? a prečo by ti ich mal zatrhnúť?! to akoby si napísala že môj chlap je gamebler, alkoholik, sukničkár, ale som v tomto vzťahu rada lebo ma nebije 😝 otvor oči prosím ťa 😒

alenanr
7. apr 2015

utekaj preč. čím skôr, tým skôr.

lalinko2010
7. apr 2015

@svetluska82 ahoj, otvor šampus, úspory máš a dovidenia chlapec! smer mama servis.
Bože zbav sa ho!

juditka_d
7. apr 2015

jááj ženy, by ma zaujímalo, aké reakcie by ste sem písali keby to bolo opačne.

Mne sa napríklad zdá, že @svetluska82 doma nič moc neporobí - pritom chlapa, ktorý chodí do práce a doma nepomáha by ste tu "zo sveta zniesli" aj keď je jeho žena doma na materskej alebo nezamestnaná.

Vo viacerých Tvojich vyjadreniach mi @svetluska82 to pripadá tak, že chlapa ponižuješ a staviaš sa nad neho, dávaš mu najavo v čom si lepšia - ty očividne nemáš vzdelanie "len s maturitou" , ty chodíš na jazykový kurz - on na sebe nechce pracovať, ty máš prácu, kde sa cítiš dôležitá a živíš rodinu, pritom ako si písala, manžela podporuje finančne jeho mama.

Ja neverím, že tvoj manžel sa nestará o dieťa, nevarí, neupratuje. A čo je zlé na tom, že ide v týždni 2x na 4 hodiny s chlapmi von (on teba na to peniaze nemá ako si písala) - ty tiež chodíš na jogu a na kurzy - teda máš čas pre seba.
AK si teda taká nespokojná - zaplať si podnájom, časom zober Hypo - a o dieťa sa staraj sama.

ifkael
7. apr 2015

na Tvojom mieste zacnem ja spominat slovicko rozvod..a nech sa chlapec spamata.

natalym
7. apr 2015

Ja nechápem čo tých chlapov k tomuto vedie? Majú všetko a správajú sa ako debili. Ja na jeho mieste, o.k. chcem dieťa, tak si nájdem robotu a makám ako šrób, nech vidí, že sa viem postarať, potom nie je problém mať dieťatko. A nerobím bojkot ako debil, správam sa normálne.

mamulka211
7. apr 2015

@juditka_d opacne :D snad je normalne ked sa zena stara o dieta a muz pracuje, nie?

natalym
7. apr 2015

Inak bola by sranda, že čo keby si si sadla k nemu s papierom a povedala: Vieš čo, ja by som s tým rozvodom súhlasila, tak dohodnime sa, podáš Ty alebo mám podať ja. Poď napíšme to spolu, mám tu aj vzor, kukni na to. Takto normálne s kľudom. No môj by ma zabil. 😀

natalym
7. apr 2015

@mamulka211 No môj muž si to napr. nemyslí. 😀

natalym
7. apr 2015

@juditka_d Ale nepíšeš zle, čosi na tom bude. Zrejme sa cíti ponížený a preto vracia údery.

katulka74
7. apr 2015

A akoze preco si s takym chlapom? Fakt si ma pobavila. Stovky chlapov, ktori nemaju pracu by ta nosilo na rukach alebo doma cakali s teplou vecerou.

juditka_d
7. apr 2015

@mamulka211 a mi chceš povedať, že je nenormálne keď žena pracuje a muž sa stará o dieťa?

natalym
7. apr 2015

Nie je to nenormálne. Je to normálne v prípade, ak s tm obaja súhlasia a ani jeden z nich sa necíti zneužívaný.

@juditka_d

libka1
7. apr 2015

@svetluska82 nic horsie ako to ze sa uz nechce rozvadzat sa ti nemohlo stat. 🙄 No dievca, ked chces takto zit cely zivot... ty vies, ale fakt skoda, lebo toto je zivorenie, nie zivot. A cim dlhsie s nim budes tym viac do neho a jeho bytu vrazis. To je veru nenavratna pozicka co mu prave poskytujes.

krissy1
7. apr 2015

cele divne,cele zle