Manžel dnes spomenul rozvod
Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....
a ja ti poviem ako to vidim cely postup. Si ocividne sikovna, pracovita a sebestacna zena. On si na to zvykol, ze to potiahnes, vyriesis, postaras sa. Teraz by ti chcel urobit decko, to je cesta ako ta zaviazat, pretoze vie, ze si sebestacna a bez neho si poradis a ked ti to vsetko dojde tak sa zdvihnes a opustis ho. Neriesi z coho vas bude zivit ale bude v tebe vyvolavat pocit viny, ze mu to dieta nevies alebo nechces dat. nebude dlho trvat a zacne ti to vyhadzovat na oci. POcit menejcennosti uz ma. Zacne si liecit komplexy u nechakej chapavej truby, ktora sa na neho bude bezmocne kukat ze pomoz mi urobit to a to, ja neviem ako sa to robi a ty si taky sikovny. A on bude mat pocit ze je konecne chlap a ze je potrebny a niekto ho obdivuje. A vies co? povie ti, ze je to tvoja vina lebo si si ho necenila ako chlapa a nechcela si mu dat dieta. Vola sa to manipulacia.
@svetluska82 a ostatné kočky...podľa mňa je pravda trošku niekde inde...(ostatne ako vždy, keď poznáme názor a pohľad len jednej strany...)
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nezhody-a-byvanie-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/manzel-kvoli-mne-nic-neurobi/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vianocny-chaos-a-neporozumenie-2/
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/vztah-syna-s-bio-otcom-2/
...atď...atď...atď...niekde je problém...a nebude to len problém v Svetluskinom manželovi, problém bude aj v nej...a dosť veľký...myslím, že 32 ročná žena s dospievajúcim synom by už mala vedieť, že konať bolo treba už dávno 😒
Ak spomenul rozvod, jednoznačne by som súhlasila. Odišla so synom a konečne začala byť samostatnou sebavedomou ženou o akej tu píšeš - zatiaľ takou nie si - to by si nedopustila, aby saTvoje a synove peniaze kotúľali na hypotéku, resp. úver bytu na ktorý nemáte žiadny právny nárok 😒
Držím Ti palce...
@natalym ja som ryby 😉
@juditka_d cuduj sa svete, ale neponizujm ho, nenadavam mu. Proste vidim, že beha po pohovoroch a nedari samu, pretože bud su sikovnejsi, alebo ma malo skusenosti, a zas aj vek zohrava ulohu. Ked prisiel prvy raz o pracu tak som mu ja posielala zivotopisy, lebo to viem lepsie ....Teraz som s tym skoncila, ak iden apohovor tak mu ozehlim, poprajem vela stastia z roboty napisem sms ako dopadol, a pod. Nerobim sceny, nevyhadzujem na oci, že ho zivim. Prekvapko? Nie som stihacka, akurat som myselala, že mi da pokoj s dietatom, ked mu psokytujem teplod omova. tiez som ocakavala trosku podakovania za to, ako to zvladam a ked pridem utahana z roobty a trab odviezt syna, že to urobi ona nie ze ma odbije slovami " mne sa nechce, chlapec je nesamostatny, ked tam sam nechodi". Tiez som ocakavala, že ak ja makam a on je cele dni doma, že vypuliruje byt, jedine navari a ze obmedzi vyjazdy s kamosmi. Tiez porovnaval, že aj ja mam svoje konicky a ich toleruje. Preboha ako mozete porovnavat hodinku a pol jogy so 4 hodinovou chlastackou. 😕
@sue uver neplatim, platim inkaso a telefony.
@svetluska82 ale písala si v jednej z tých tém, že platíš aj časť úveru, či? 😕
@svetluska82 Vy už dlho máte tieto problémy a zjavne ste to nikam neposunuli, dokonca čoraz horšie.
Je to smutné. Fakt sadni a dones papier a píšte spolu.
A s prvým manželom ste sa prečo rozviedli? Nemusíš odpovedať, len som zvedavá.
@natalym prvy manzel odmietal pracovat , teraz ma cosi po 43 a este neodpracoval ani den. Potom zacal s kamosmi chodit do krcmy coraz castejsie......a tak.
@svetluska82
nevidim nic zle ze tuzi po svojom dietati....i ty by si tuzila keby si nemala
a ze ma teraz blbe obdobie s pracou? no a? su i take chvile....to ho opustis? lebo sa mu zrovna nedari?
ak ste spojeny pred Bohom dodrz slub- bud silna zena....nevidim nic na tom ze tuzi po miminku...
Tieto prispevky su sebecke zeny mate muzov iba na eura???
@sue ten uver sa uz vyplatil.
@krristin ved v totmo ho chapem, že chce dieta, ale ja nie. Proste uz mam obdobie babatiek za sebou.
nonsens.....pride jeden problem a uz rozvod....
rady na nezaplatenie
@svetluska82
precitaj si o com je manzelstvo- slub o rodine si mu dala
@svetluska82 Ak je to tak, ako píšeš, potom si naozaj polož otázku, či ťa až tak trápi, že spomenul rozvod. Zrejme sa cítiš nedocenená, že preto všetko čo ty robíš a on ešte vyrukuje s rozvodom. Mňa by to tiež nahnevalo...
A pokiaľ je celé dni doma, a jediné čo spraví je že navarí, tak aj to by ma hnevalo...
Porozmýšľaj nad tým, že by si sa osamostatnila od neho, ak si nežijete tak zle s tým, že on nezarába, snáď by si to aj sama finančne utiahla. Predtým sa s ním skús ešte porozprávať, že či neskúsite poradňu, a ak nie, že teda súhlasíš s rozvodom.
A vieš ja ani tak nevidím problém v tom, že ty iba 1.5 hodiny a on 4. Mne by to vadilo v prípade, že príde opitý - a hlavne ak pravidelne 2x v týždni. AK by si šiel sadnúť s kamarátmi na kofolu, nech je tam aj 5 hodín - ak doma spraví to čo má, venuje sa dieťaťu a nájde si čas aj pre mňa a príde triezvy.Lebo kombinácia chlapa, ktorý je bez práce, nestará sa o domácnosť a ani veľmi o dieťa a do toho ešte pravidelne pije - to nie je nič pre mňa 😉 Každý má nastavenú latku niekde inde, tak porozmýšlaj, kedy budeš mať toho dosť.
Fakt už len milenka tu chýba.
@svetluska82 No a včuľ máš podobné. Tohto sa obávam aj ja, že by som sa rozviedla a stretla by som to isté len v modrom. Nám zrejme chlapov netreba. Ja chápem, že Ťa to aj bolí, že zase to isté, je to prehra. Zrejme si zaujala taký obranný postoj, voči nepracujúcim chlapom až aj tento prestal pracovať. Je mi z toho fakt smutno. ☹
Ale fakt treba sadnúť a urobiť radikálny rez. Už sa nehraj, len vylož karty na stôl. Asi by som to už mala napísané.
@krristin ved vzdy sme sa vedeli nejako dohodnut. Len s tymto dietatom to nie.
@krristin na urade?
@svetluska82 No čo ideme spolu do podnájmu? Len neviem kto by varil a upratoval, ja som tiež radšej v robote. Po koľko idú u Vás podnájmy?
@juditka_d jasne ze nesedi an kofole, keby sedelna na kofole a prisiel triezvy tak nech tam sedi aj kazdy den. 😖
@natalym no uz davnejsie sommu vravela, ze nech si urobi aspon uctovnictvo, lebo ak ho prepustia ze v dnesnej dobe nema sancu na uplatnit, lebo takych je kopec. Tak sa smial, že rpeco by ho prepustili ,,,,a predsa isiel medzi prvymi. Asi nosim chlapom smolu.
@svetluska82
Manzelstvo je slub jeden druhemu o rodine....to nie je len tak vezmem sa a co ma po jeho tuzbach citoch...
On nema pravo mat tuzbu po dietatku?,naco si sa vydavala?
iba aby si mala kde byvat?
Ak ho milujes das mu syna a vytrvate tuto skusku
rozvod je to najmenej
@natalym 300 e tak dvojizbak
@svetluska82 Tak ho serie, že si mala zase pravdu.
@svetluska82 Museli by sme mať troj. Ja v jednej aj s deťmi asi, a Ty v druhej a obývka spoločná.
necitala som to cele, ale ak si s takym volom len koli bytu, na ktory navyse nemas narok, robis chybu. ani tvoj syn z toho nebude mat nic a ty nakoniec na stare kolena pojdes kam? na ulicu? ja by som si kupila hoc aj maly, stale ho mozes predat a kupit vatsi neskor. ale chod prec z mesta, do vatsieho alebo aj do zahranicia.
@krristin tak ty si isto zarytá kresťanka 😉 Lebo len oni - a nechcem tým naozaj nikoho uraziť - dokážu toto napísať.
Do manželstva ktoré je v kríze priviesť dieťa - och toto ja fakt nepochopím nepochopím.
A ešte " ak ho miluješ, dáš mu syna" -- lebo dcéra nie je dieťa? To akože v akom manželstve je to postavené na tom, že "AK HO MILUJEŠ TAK"
@natalym no to by bola kultura byvania 😒 ale v krajnom docasnom pripade aj tak sa da 😀
nebudem sa cudovat ak od teba odide spomenies si na moje slova ahoj
@svetluska82 No ale je to riešenie.......... Spolu by sme to uplatili. Naše dievčatá vedia upratovať aj variť.

a ty si ešte s ním ? masochizmus ? pokánie ? za čo ?
si šikovná, načo sa nechávaš vyciciavať nielen finančne ale aj duševne ?