icon

Manžel dnes spomenul rozvod

svetluska82
6. apr 2015

Ahojte, opat sa citim mizerne. Dovod? Manzel dnes spomenul rozvod. Vraj kvoli tomu, že nechcem dieta a ze zistil, že pri mne ho mat nebude. Skusim v kratkosti približit nasu situaciu. Je to moje druhe manzelstvo, z prveho mam syna. Som karieristka, rozbehana, trosku workoholik. Ale zas plat priemerny....Ale praca ma neskutocne bavi, do prace chodim velmi rada aj ked psychicky je to veeeelmi narocna robota. Moj muz je obycajny chlap, vzdy bol nesamostatny, do 32 rokov hotel mama. Full servis. Ja som nikdy nebola typicka gazdinka, ale tieto sviatky som zobrala dovolenku na tyzden a vypulirovala cely byt, okna, napiekla, navarila....Viem, že ma rad, ked sa o neho niekto stara tak som sa premohla. Manzel nepracuje asi rok, nepobera ziadne davky. Doma neurobi takmer nic, okrem toho ze navari 3x krat do tyzdna. Nerobim mu sceny, pretože to nemalo zmysel jednoducho som sa zmierila s tym, že ja som ten clanok, ktorý musi zarobit, a on aj ked sa snazi najst si robotu nema sancu lebo: nechce sa vzdelavat, ma len maturitu, ma uz dost vyssi vek ( aj ked 40 rokov nie je nic), nedokaze manualne pracovat ( zdrav. problemy), odmieta ist do zahranicia. Takze caka, že sa niekde zasije do kanclu, co dost pochybujem. Tazke zijeme si tak celkom dobre, netrieme biedu, na mne je vsetko do platenia uctov, po vozenie syna na kruzky. O deviatej padam od unavy a to sa musim premoct a porobit si cosi na PC do prace. Povedala som si ok, ja budem silny clanok, nehadame sa, nekricim, nevycitam. Jednoducho som rada, že mi nezatrhol moje aktivity- joga, kurz jazyka .Kamaratov daval a dava na popredne miesto, pravidelne 2 krat do tyzdna panske jazdy. Zvykla som si na tento stereotyp a on jednoducho dnes vysiel s rozvodom. Poradte zeny ako sa zachovat? Mam cosi usetrene, ale na novy byt to nie je. Zijeme v jeho byte-nadobudol ho pred svadbou. Viem,z e pokila sa rozhybe potrva to aj 5 rokov. Ostala som v soku a neviem, ci sa s nim bavit ako vzdy, alebo sa tvarit oduto....ALebo co ....

svetluska82
autor
7. apr 2015

@juditka_d ak ma miluje tak nech to dieta nechce odo mna. Aj tak sa to da chapat nie? Inak aj ked som zvazovala dieta tak mi pride že, pol roka by som bola doma, predtym pravdepodobne rizikove, potom opatrovatelka, ja praca, on dufam, že by pracoval tiež. Ale ja by som musela hodit s kurzami, jogou.....Lebo by som to nestihala a on by chodil s kamosmi tak ako chodi. To by nezmenil. A financie uz radsej ani nespominam, Urcite by som enbola 3 roky doma s dietatom, vsak by mi z toho hrablo. Sos ynom som bola rok a zacala som si z nudy robit VS. Takze do tejto situacie by mi pribudlo dieta a este by som bola zla matka, ktorá ho necha po pol roku s cudzou zenskou. On by bol v pohode chlap lebo vsak s akmosmi chodil dakedy castejsie

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 Nad tým ani neuvažuj. Dieťa situáciu ešte zhorší. Musíš to riešiť radikálne. Máš prácu, to je dôležité. Však ak máš 600 €, stačil by Vám so synom aj 1 izbový, po koľko idú po 250 €, zostane Ti 350 €. Pri skromnosti dá sa, veď ani teraz nemáš viac, keď všetko poplatíš.

maminuska
7. apr 2015

@svetluska82 v tomto bode si myslím že sa nechováš dobre, pretože tvoj manžel zrejme nevstupoval do manželstva s tým že dieťa jednoducho nebude, lebo si berie ženu, ktorá nie je práve materský typ a chce mať svoje koníčky. Toto beriem ako riadny "ojeb" voči nemu.

Druhá vec je to že teraz nie je naozaj vhodná chvíľa na to aby to dieťa prišlo .... nezamestnaný manžel a kríza v manželstve ako hrom . Len to sa môže urovnať, krízy sú a sprevádzajú manželstvá , situácia sa ukľudní , tvoj manžel si nájde prácu a bude makať a to dieťa bude chcieť. Čo mu povieš potom ?

Ja keby som svojmu bezdetnému druhému manželovi po svadbe povedala že deti už nechcem , lebo mám dve a mám svoju karieru , tak ma rovno kopne do prdele .
Tak sa s ním rozveď z úcty k sebe a z úcty k nemu , nech máte obaja šancu si nájsť partnera ktorý bude vyhovovať vašim potrebám . Vzájomne sa vyciciavate a zneužívate.

simca06022011
7. apr 2015

@svetluska82 ja by som mu povedala, ze ak chce dieta nech sa aktivuje, ci kto vas bude zivit, ked budes doma a on bude sediet doma a dozadovat si starostlivosti ako u maminy? ;) to nie je chlap ale decko, takze bude ti bez neho inak ako s nim? Nebude, lebo aj tak je vsetko na tebe.... ale jemu bude ako bez teba? ZLE, lebo nebude mat kto na neho robit a bude zase mama hotel ;) Si pracovita, sikovna mama a mas svoje skusenosti uz, tak bud aj sebavedoma a hlavu hore 🙂 Hadam nebude ti on diktovat podmienky, ked mi moj chlap co zaroby 0000.... EUR povie ze mam upratat alebo ostat doma, tak ok... ale keby sedel bez prace doma, tak by pekne bol ticho a robil co treba a nie si diktoval podmienky. Inak nemoze to byt tak, ze ked je cele dni doma, tak mu dava niekto rozumy (napr. jeho mama, ze chce vnuca....) ??? Lebo mne to tak pride, ze zije v nejakom svojom svete a realitu si neuvedomuje.... ( citala som este iba tvoj prvy prispevok 🙂)) )

juditka_d
7. apr 2015

@svetluska82 aj tak sa to dá chápať veru :D

Určite by som vo vašej situácii, pritom ako fungujete na dieťa neprístupila, aj keby som po ňom veľmi túžila (nehovoria o tom, že ty sa na bábo necítiš). Všetko by sa vám s tým len skomplikovalo.
Rozísť sa teraz a rozísť sa s malým dieťaťom je obrovský rozdiel.

timea7
7. apr 2015

@krristin čítala si celú diskusiu? Aj iné založené touto ženou? Máš pocit, že toto je ideálne prostredie na to, aby doň prišlo dieťa? A čo ak budú dve? Alebo dieťatko bude choré, postihnuté? Má ona nejakú oporu vo svojom manželovi? Áno ona dala sľub a on? Pre neho bol sobáš fraška? Alebo spôsob, ako si zabezpečiť full servis a jednoduchý prístup k sexu? Muž je vyše roka doma bez práce, finančne ho podporujú rodičia, manželku má na háku, máš pocit, že toto je tá pravá rodina, do ktorej by malo prísť dieťatko? Úplne by som chápala jeho túžbu po vlastnom dieťati, ale to by musel byť muž iných kvalít, musel by sa ako otec rodiny správať, momentálne sa správa ako nedozretý pubertiak. A dieťa problémy v manželstve nevyrieši, len ich prehĺbi.

81beruska81
7. apr 2015

Bez prec, s usmevom podpis papiere a tes sa, ze sa zbavis uplne nepotrebneho clanku vo svojom zivote. Ved si samostatna, staras sa o seba, o dieta, o neho...nevidim jediny dovod zostat s nim...dieta by to len zhorsilo, ani ja by som do toho nesla, ani za nic...pri takejto neschope urcite nie...

donna11
7. apr 2015

@svetluska82 aj chlap moze tuzit po dietati , nic na tom nie je a je to uplne normalne, ty uz svoje dieta mas a aj on chce vlastneho potomka. ak mu ho nechces dat ty, nebud sebecka a rozved sa a dopraj mu ho s inou. si dost sebestacna a asi vedel co robi s tym bytom, ked je len nanho pisany a ty sa ho napriek vsetkemu drzis len kvoli byvaniu, kt aj tak ty platis. a mozno mu rozvodom velmi pomozes postavit sa na vlastne nohy.

simculllka
7. apr 2015

@svetluska82 mna by to nas*alo! Chodit do roboty od rana do vecera, starat sa o dieta a muza, tolerovat mu jeho "stav", ze si nechce ( podla mna nechce, lebo ak clovek chce, pracu si najde! )najst pracu , moze si v podstate robit co chce, nepomaha az tak v domacnosti a on povie, ze chce rozvod, lebo ocividne NIE JE spokojny, tak to je uz akoze aj nad moju mieru unosnosti. Chapem ta, ze sa ti nechce zacinat od znova, riesit nejake byvanie, celkovo je to velka zmena, ale ak sa do toho das, drzim ti silno palce, aby ste to uz mali za sebou so synom a boli niekde co najdalej od cloveka, ktory sa nedokaze postarat o rodinu a este je aj nevdacny.

81beruska81
7. apr 2015

Ozaj, este jedna vec ma napadla...teoreticky (dufam, ze nie) by ste mali dieta..co dalej? Kto vas bude zivit??? Trochu nedomyslene z jeho strany...kedze je totalne neschopny a nepouzitelny do bezneho zivota...prepac, pride mi to, ze ste z dvoch svetov , totalne nevyrovnany par...mas naviac 😉

natalym
7. apr 2015

@maminuska Máš tiež pravdu. Je to nefér, ak vstupovali do manželstva, že bude dieťa a už teraz nie. Ja by som sa cítila oklamaná, to je fakt.

timea7
7. apr 2015

@krristin ak by odo mňa taký muž odišiel, kúpim basu šampanského, dám ho chladiť a pozvem všetky baby tejto diskusie ku mne na žúrku!!!! Muža, ktorého vôbec nezaujíma, ako sa cítim, čo si myslím, nekomunikuje so mnou, vyše roka nepracuje a ešte sa mi vyhráža rozvodom, nájdem za každým rohom.

timea7
7. apr 2015

@natalym ja by som sa tiež cítila oklamaná, keby sme pred manželstvom plánovali spoločné dieťa a teraz ho partnerka nechce, tak isto, ako by som sa cítila oklamaná tým, aký má so mnou môj manžel vzťah, takto si to určite s ním nepredstavovala.

81beruska81
7. apr 2015

@natalym Oklamana??? Co ak vsupovali do manzelstva, ze bude pracovat ako kazdy clovek a starat sa aj finacne o rodinu? Vies ako sa hovori...Clovek meni, Pan Boh meni...aj keby sme si slubili modre z neba a z cloveka by sa vyklulo toto...prepac, chcela by si dieta s takymto clovekom? Ved mu musi este zarobit aj na to pivo, na ktore chodi 2x do tyzdna...

nelinka2009
7. apr 2015

Vsak sa ho spytaj ci ma pocit, ze uzivite tri deti? ak povie ano tak smelo do toho... ale daj podmienku ak bude aspon 24 mesiacov vkuse zamestnany a zarobi rovnyko ako ty alebo viac... a je po dietati aj po rozvode... to ako co ta vydiera ved to ani nemate z coho uzivit...

natalym
7. apr 2015

@timea7 Ona oklamala jeho a on ju. Ja by som sa balila. Môj muž aspoň nikdy nespomenul rozvod, keby to chcel tak by ma už dávno vykopol a možno to aj jedného dňa urobí, ale nevyhráža sa.

natalym
7. apr 2015

@81beruska81 Veď máš pravdu. Len si to otoč z jeho strany. V žiadnom prípade sa ho nezastávam.

timea7
7. apr 2015

@natalym spomenúť v manželstve rozvod a nie to ešte vyhrážať sa s ním, je zlé, veľmi zlé, to už ťažko vziať späť,keď jeden z manželov takéto slovo vypustí z úst 😒

krristin
7. apr 2015

@timea7 ich manzelstvo je i tak neplatne takze sa vyjadrovat k tejto teme uz nejdem
a ano manzelstvo je na cely zivot -hlavne o laske a prekonani tazkych chvil co zivot prinesie ahoj

krissy1
7. apr 2015

@krristin ako nazor ti nik neberie,ale nepride ti chore,ze by sa mal asi najskor spamatat aj on?? Ved ked mam taku strasnu tuzbu po dietati ,tak sa snazim,ked sa mi uz aj nedari najst pracu,tak makam doma,podporujem manzelku vo vsetkom ...
a nie,on sedi doma na riti,ci uz nieco porobi,alebo nie v domacnosti a teraz podme ,majme spolu dieta?
ved uz len nejako bude,ved mamicka mne na pivko a stravu da?????
ved zena to rozvezie po jasliach,skolach ,postara sa a ja chudacik,pojdem aspon dvakrat do tyzdna s pariou von ....
ale mam svoje dieta

natalym
7. apr 2015

@timea7 Však práve a to nie je prvý raz. Ja by som balila, rozhodne, však on ju už vykopol.

svetluska82
autor
7. apr 2015

@natalym
@81beruska81 no ked sme zacali spolu zit bola som studentka a vtedy dieta nechcel, lebo nepracujem, to iste aj svokra tvrdila, že dieta az ked porobim aspon 3-4 roky. Ja som bola rada, zemam pokoj od deti, a teraz asi presiel ten cas, kde mu idu aj roky a ja sa nemam k cinu. No mozno som ho oklamala, mozno sa citi oklamany. Davnejsie mi povedal, že si myslel že sa po svadbe trosku skludnim a zacnem zit typicky zivot zeny-robota-domacnost-vychova det a taks tale dookola. TAkze asi v tomto pripade by mu bolo lepsie s nejakou napr. predavackou ktora nema ambicie ani konicky a jedina jej priorita je rodina.

81beruska81
7. apr 2015

@natalym Ako ja chapem, ocenujem tuzbu po spolocnom dietati, ale ak ma ten chlap gule a trosku hrdosti, nemoze ho po nej ziadat...pokial on nemieni zmenit sposob zivota...

timea7
7. apr 2015

@nelinka2009 tu nejde len o dieťa, mrkni do iných tém, ktoré založila, to nieje muž pre život, dieťa potrebuje ako prostriedok na manipuláciu....teraz čuší, je bez práce, len by bola na MD, on v práci, by videla to točo 😠 sama to napísala, že by veľmi rád o všetkom rozhodoval.

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 No vidíš. Prosto si ho sklamala a aj on Teba.

natalym
7. apr 2015

@81beruska81 Veď jasné, že máš pravdu. Obaja sú na to.

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 Máš ho rada? Keď nie je doma, chýba Ti?

svetluska82
autor
7. apr 2015

@natalym jasne ze ho mam rada.

natalym
7. apr 2015

@svetluska82 A on Teba? Čo si myslíš?