Manžel egoista

rebeca7
21. jan 2014

Ahojte baby. Moj problem je moj manzel. Zijem s nim uz vyse 12 rokov a mame spolu jedno 3 rocne dieta. Je to workoholik a problemy z race prenasa aj domov knkrektne na mna. Ked sa mu nedari-vsetko mu vadi. Vadi mu ak zehlim (ide z toho para ).vadi mu ked varim (smrdi to...)VADI MU ak periem -tiez mu to smrdi a podobneveci. Aj ked ne su zatiahnute rolety a svietime vnutri...ved nas vidia zvonku! Casto sa hadame (on je z rodiny kde hadky su uplne bezna vec, jeho mama vrieska po svojej 80rocnej matke,ktora mimchodom vari pre nas vsetkych ked sme nej na navsteve...) Ak mu hovorim,ze t s nim nevydrzim ak sa nezmeni tak sa mi vyhraza ze mi zoberie malu, ze ma znamost pravnika....vlastne on sa vyhraza stale niecim. Ma pocit.ze ziv celu rodinu a ja som lej na materskej dovolenke. ..po dalsie.chce mj dom aby som napisala polovicu nanho ale aby sme mali spolocny ucet o tom nechce ani pocut. Argumentuje to tym, ze ved mi posiela kazdy mesiac peniaze na moj ucet(co je pravda...)a jemu posielaju z jeho firmy firemne peniaze ktore pouziva v ramci prace...Hrozne mi vadi.ze sa za vsetko hada a strasne sa bojim ako to vnima nase dieta. Oj sa pohada a potom sa mi líška akoby sa nc nestalo. A pritom ma pouraza nie nadavkami ale slovami ktore bolia...napr.tym ze dava najavo ze on zaraba a pod...mam piocit.ze ma psychicky týra.lebo ked nie je pojeho tak sa hàda. A takto sa sprava aj jeho mama. Lenze ja to uz nezvladam a hlavne ma nebavi zit v strese. Prosim poradte. Dakujem

adamikmoj
21. jan 2014

@rebeca7 ťažko sa to číta, je to psychické týranie, niekedy možno rovnako intenzívne ako býva fyzické. Nijaký dom by som na nho neprepisovala, za žiadnych okolností. ťažko je radiť, Ty sama najlepšie vieš ako všetko prežívaš. Asi by som zašla k odborníkom požiadať o radu, neviem či k psychologovi, manželskej poradne ale nechávať to tak a čakať, že sa zmení je asi naivné. Dcérka je ešte malá a je doležité, aby vyrastala v kľudnom prostredí, pokiaľ možno. Sama podľa mna nemáš ako situáciu zmeniť, ovplyvniť, ON má problém a obvinuje Teba. Ty si akoby mimo toho celého jeho "vnutra", si iba jeho terčom a ventilom jeho problému. Psycholog by Ti mohol poradiť praktické kroky ako si pomocť. držím palce.

sisaha
21. jan 2014

@rebeca7 nech ti ani nenapadne nieco na neho prepisovat...

nymeria
21. jan 2014

@rebeca7 len preboha nic neprepisuj!!!!!!

nymeria
21. jan 2014

@rebeca7 uplne realna situacia z nasej rodiny: otec dal dcere svoj dom do uzivania a sam sa odstahoval. jej manzel cely cas naliehal, aby sa dom prepisal na nich (uz pocas manzelstva). dcera bola na otca aj urazena, ze odmietol prepisovat, ale po rozvode aspon o dom neprisla tak, ako o ostatny spolocny majetok.
nech to uz s manzelom dopadne akokolvek, neviem , ci sa takyto chlap doakze zmenit, ocividne nejaky "psychicky" problem ma, aspon budes mat kde byvat.

maria1989
22. jan 2014

@rebeca7 nič mu neprepisuj. a keď pôjdeš aj ty do práce, čím budem potom argumentovať? joj zahrešila by som 😒

sisaha
22. jan 2014

@rebeca7 vies, neznasam muzov, ktorým vyhovuje, ked sa žena počas materskej stará o ich deti, ale popritom si neodpustia sprosté poznámky na ich adresu. Ked sa pánovi nepáči, nech sa s tebou vymení. Ty chod do práce a on nech sa postará o dom, dieta, domácnosť. Ked mám byť sprostá, tak je to jeho psia povinnosť sa postarať..

leanny
22. jan 2014

@rebeca7 Zbaliť veci a vyhodiť ho z domu! A že pozná právnika? Neboj sa, rozvod vydržíš, právnika zohnať dnes nie je problém. Lepšie jeden rozvod, ako nechať sa týrať ďalšie roky. Malé ti bude raz vďačné, že si odišla.

zabka88
22. jan 2014

@rebeca7 to , ako sa rozhodneš je len na tebe.. ale už tou vetou : " môj problém je môj manžel" si veľa prezradila o tom ako to cítiš.. myslím že vo vnútri si sa už rozhodla, len potrebuješ pohľad z vonku či robíš dobre... áno, máš právo byť šťastná a tvoje dieťa má právo vyrastať v pokojnej domácnosti.. drž sa a tak ako píšu baby, neprepisuj na neho nič ani keby ťa mučil ;-P

felixa
22. jan 2014

@rebeca7
Uz si si s nim niekedy sadla a v klude mu povedala, ze je nemozny so svojimi poznamkami? Ale zdoraznujem, v klude, nie v hadke? Ako chce dosiahnut, aby varené jedlo nebolo citit, pracku (mozno kupit najlepsiu na trhu) pocut, paru nevidiet pri zehleni? Ved nech ti poradi. Ak je inteligentny, samemu mu dopne, ze su to z jeho strany zamienky na ventilovanie stresu.

V klude mu povedz, ked bude ok, ze tie jeho hadky ta nicia. Su z jeho stresu v praci, ale ty si sa za neho nevydala, aby si bola pre neho fackovaci panak na odventilovanie jeho nervov, ale chcela si byt jeho priatelka, milenka a matka jeho dietata. Tieto jeho ataky v tvojom scenari o manzelstve neboli. Keby ti povedal, ze bude takyto, ked bude dieta, tak ho nechces. Nech si on predstavi, ze vynosil dieta, porodil, vychovava ho a ty by si chodila domov len ako panicka a buzerovala ho za prkotiny, lebo šéf v praci vstal lavou nohou a vrsil sa na tebe. Tak si to odventilujes na muzovi doma. Spytaj sa ho, ci by sa mu to pacilo. Poziadaj ho, nech si svoj stres ventiluje v posilovke alebo nech si kupi boxovacie vrece, ze ty mas toho plne zuby a nezelas si to.

Podla toho, ako ta zacne alebo nezacne akceptovat budes riesit vas vztah dalej. Inak, je plno muzov, ktori nezvladaju pracovny stres a maju stres aj z nezamestnanej zeny, obavaju sa buducnosti a stres ventiluju tak, ze nicia svojich najblizsich, ale si to pritom neuvedomuju. Treba im to preto povedat, otvorit im oci, ze niektore veci treba prijat ako su, a zbytocne nestresovat. Poukaz na jeho matku, ze takto isto nici hadanim druhych, ze tak sa problemy neriesia. Povedz mu, ze si nezelas, aby ta slovne urazal, nenadaval ti. Ako ti moze najprv vulgarne vynadat a potom sa liskat? Jemu samemu sa to nezda od veci? Ci uz zabudne, co ti povedal v hadke? Ale toto mu povedz, ked budete v pohode, pri hadke to nema zmysel, to nebude brat vazne.

lila69
22. jan 2014

Nic neprepisuj!!! Ak si budete zit dobre, je jedno na kobo je dom napisany, ak sa bude chovat ako magor, tak nech taha kade lahsie a zo svojho ho lahsie vyhodis ako zo spolocneho.
Mohlo by sa stat, ze po prepisani domu by si on aj mohla prist... Velmi sa mi paci ako sa chlapi co su cely den mimo domu vyhrazaju, ze vezmu zene dieta...no velke prd!!! Ved ani nevedia co starostlivost o dieta obnasa.
A nakoniec, zasa sa potvrdilo, ze aky model si clovek odnasa zo svolej povodnej rodiny, , tak to iste praktizuje vo vlastnej rodine. Ziape jeho mama, ziape aj on a hadaj co si z vasej rodiny odnesie vase dieta ☹

haslerka27
22. jan 2014

je to nevdacnik,arogantny a impulzivny clovek....nic neprepisujto jedine ti mozem poradit

barnica
22. jan 2014

1. určite na sto percent neprepisuj,dom je tvoj žolík
2. daj mu najavo že niesi jeho hračka antistresová
3. užívaj si malinkú a nájdi si v nej svoje uvoľnenie

slniecko2
24. jan 2014

@rebeca7 tazko, tazko... citala som jedu radu ohladom hadok manzelov. hned som si ju aj vyskusala na tom svojom a u neho to fungovalo. Znie takto: ak chces zacat nejaku temu, ktora vyvolava hadky, tak nikdy nie : ty si taky a ty si toto. hned sa tvoj muz zablokuje-je to jednoducho orirodzena reakcia (aj ja by som sa blokla) ale treba zacat ja sa citim takto, ked si na mna nervozny. mam pocit, ze nase dieta je z toho vykolajene. velmi ma zranuje ako sa mi vyhrazas ze mi zoberies malu. vies ze ja na teba utocim rozvodom, iba preto, ze mam nervy v koncoch?
Okrem toho by bolo vhodne navstivit manz. poradnu a urcite neprepisuj dom. povedz ze je to dedicstvo a ze by si to tvoji rodicia nepriali. viac vysvetlovat nemusis. mozno casom ked sa vsetko zlepsi tak to vyriesie inac ale myslim ze hlavny problem nie je ten dom. drzim palce a pevne nery. a este aj ked ta bude provokovat, tak nevytahuj stare hriechy a ani jeho ukricanu matku 😉

rebeca7
autor
28. jan 2014

Dakujem baby za nazory. Snazim sa vysvetlovat a nevycitat mu jehi spravanie...celjkom to aj funguje a ignirovat ho ked je v "nalade". A s tym domom je to tazke.pretoze je to "dar" od mojich rodicov a on tam momentalne tiez financne prispieva(plot a vybava v nutri) a raz sa tsk vyjafril ze ak nebufe aj na jeho meno tak on tam nejfe byvat. Inak tam ani nechce ist skor ja....je to v susedstve s mojimi rodicmi.