Manžel hocikedy mení bezdôvodne plány, ako by ste reagovali vy ?
Dievcata, chcem poznat vase nazory a skusenosti so situaciou, ked manzel si hocikedy z hocijakych dovodov zmeni plany. Nehovorim o banalitach, ale skor nieco, na co sa tesia aj deti pripadne co musime nachystat vopred a zariadit sa ... a ma to aj nasledky.
Priklad. Mali sme ist na roadtrip o ktorom sme dlho hovoeili. Aj detom. Deti sa uz tesili. Museli sme mnoho veci zabezpecit naoriklad v praci v skole atd (hoteli sme chceli bookovat neskor). Cca 10 dni pred odchodom sa ho pytam ze ktore dni to presne ideme a kedy mas dovolenku. On mi vravi ze lepsie bude ked nikam nepojdeme. Ze mi vecer vysvetli. Vysvetlenie bolo take ze jeho otec sa neciti dobre. 1 veta. Lenze my sme v ramci toho roadzripu mali ist aj k jeho rodicom na ceste tam a spat. Nespali by sme u nich, proste navsteva.
On sa sam rozhodne a nema anilen potrebu mi nieco oznamit.
Toto sa deje dost casto a mam pocit ze cin dalej tym horsie. Ked chcem komunikocat tak nechce. Jasne ze bezne zmeny planov neriesim. Ale taketo zasadne.
Ja neviem nikdy co bude zajtra. Sme dohodnuti ze nieco ideme robit ale nahodou mu nieco frnkne do nosa a uz to zrusi.
Povedala som mu ze s nim koncim. Kedze takyto zivot kedy sa len keca keca ma nenaplna ...
Mňa by ti tiež strašne hnevalo stále.. Nabudúce mu od rána hovor, že bude dobrý sex, ukáž mu pradielko,do ktorého sa kvôli nemu večer oblecies,nabud ho..A večer, keď bude chcieť ísť na to mu zazelaj dobrú noc s tým, že bude lepšie,ak to teraz necháte tak, že ráno vysvetlis a spi..Ráno vysvetlí, že si bola unavená 🙂🙂🤪
@sissy27 je to oresne tak. Ze stale musim mat nahradny plan B. Ale nie je to normalne. Mnohokrat su dolezite veci a ja musim v sekunde menit veci, velakrat je do toho zapojenych viac ludi ....
Co sa paprcis. @zoezari iba odlahcila celu situaciu. A nahodou to ponala vtipne. 🙂 🙂
Presne tak sa chova tvoj muz, len to vyjadrila sexom.
Ona to myslela zrejme ako príklad, aby videl, aké to asi je. A použila práve sex,lebo to dosť je "citlivé pre chlapov" 🙂
Tak nemaj plán B, maj iba plán A, ktorý s ním ale neráta. Alebo keď tak sa môže pridať aby sa nepovedalo. A to čo ti poradila
@zoeazari je náhodou dobrá rada. Nejde o “kupovanie sexom” ale o princíp - nasľubovať niečo, čo má rád, na čo sa bude tešiť a potom ups, nedá sa a nasleduje chvíľka napätia a primitívna výhovorka. Kľudne to môžeš urobiť obľúbeným jedlom, lístkami na futbal, hocičím. Proste nastaviť zrkadlo.
moj ma podobne sklony, akurat ked na poslednu chvilu zahlasi, ze nikam nejde, urobim divadielko - take velke ake treba a ide sa..plan sa vzdy dodrzal
preco by som sa ja/ty mala prisposobovat jeho "naladam", neskusala si namiesto ticheho utrpenia, hlasny nesuhlas? alebo co zabera..? ved musis vediet, co na tvojho muza plati..?
Sice nie pri manzelovi,ale poznam taketo sluby.....a zrejma to bude taka povaha,inak si to vysvetlit neviem. Lebo s tym sa robit neda nic....aspon v mojom pripade. Neviem si predstavit,ze by to bol manzel. Ostava ti iba robit plany za teba s detmi,lenze=ste rodina,cize to nie je riesenie.
Asi len ostava vela o tom probleme hovorit,dohodnut si nejake pravidla a priority.
@snehulienka8 ja som nikd nebola ticho. Skusala som sceny, menej akcne, nekomunikovala som, odisla som sama s detmi, rozhovory a dohovory v dobrom. Proste on si ide svoje. Este dokonca mna obvini ze napriklad nejdeme tam alebo hentam lebo som neurobila nieco podla jeho predstav alebo naopak som spravula nieco co nebolo vhodne ... minuoe som vhcela ist sama a nedal mi kluce od auta... takze som mu teraz oznamila te z mojej strany je koniec ze toto ma nebavi. Ak nemame planovat a rozhodovat spolu ako manzelia tak nech su rozhoduje sam za seba a pre seba
Mne toto muž tiež minule spravil. Vieš čo som povedala? Že idem bez neho a nechávam mu aj 1,5 ročnú dceru, aby som si oddychla a začala som sa balit. Nakoniec si to veľmi rýchlo rozmyslel a isli sme.. vzdy, keď ti zmeni plany, rozhodne sa, že niekam nejdete, nechaj mu deti a chod sama, veľmi rýchlo ho to prejde
@lula313 rozumiem. Tak vasi muzi su v tomto taku normalni. Nirmalne reaguju ako sa ocakava. Ale moj neustupi. On aj keby ja idem sama mu je to jedno. Ale velakrat sa stalo ze mal letenky on na emaily a tak som ani ist nemohla a nevhcel mi ich poslat alebo ako minule nedal mi kluce od auta
@evittam Ano. Potrenovala som pocut nazor inych zien. Pretoze ja mam tiez ten nazor a preto nevidim b tom buducnost
Neda ti kľúče od auta-idem taxikom a dam faktúru napísať na neho. Pri objednávke leteniek uvadzat vlastny mail.
@evittam ano taxikom do inej krajiny a urcite taxikar bude cakat na zaplateny ucet ...
No mas doma debila. Staci takto? Tak si tie kľúče vezmem ak je to teda spoločné auto. Čo ste male deti? "Nedám ti lopatku"?! By sa fešák po.ral v lufte....
moj taketo skusal zo strachu z noveho, stres zo zlyhania, obavy co kde ako a podobne..cize ho stacilo po dobrom/zlom postrcit, tvoj to robi preco? smrdi to max egoizmom, manipulatorstvom..inak fungujete normalne? lebo ak nie..tak asi ako pises, treba poriesit ci to vobec ma cele vyznam...
Slovo robí chlapa, toto nie je chlap. Je to len obyčajný sebec. Keby svojim chovanim sklamal len teba, dobre, ešte možno rozdychas. Ale aj deti? A opakovane? Očividne si ide svoje a vy sa musíte prispôsobovať. Mam tiež skúsenosť s takýmto človekom - môj ex. To bolo úplne pravidelne, že sľúbil, že niekam pôjdeme, napr. do kina, na večeru, na koncert, bláznil ma ako sa teší, vypisoval, či sa už chystám na večer, či som už na maľovaná, že o 5 minút príde pre mňa a zrazu bum, prepnutie v hlavičke a napísal len,, ja nikde nejdem", bez vysvetlenia. Raz sme pol roka plánovali 4 dni v Prahe, vybavila som si dovolenku, nasetrila peniaze, kúpila lístky na vlak, zajednala hotel a pánko mi večer pred odchodom napísal sms - nikde nejdem. Keď sa to už nedalo stornovať ☝️ Išla som sama. Celý výlet mi chodili sms ako mu chybám a bla, bla, bla 🤦♀️ Dospela som do štádia, že som mu úplne prestala veriť, začala si organizovať čas sama, bez neho, čo ho strašne sralo, že chodím po dovolenkách a jeho nevolám, ale viedlo to samozrejme ku koncu vzťahu. Ale tie nervy, to kvantum sľubov a sklamaní... Akurát ma to psychicky deptalo, až mi ostal ľahostajný s jeho sľubmi. To sa nedalo dlhodobo vydržať, istý čas áno, ale nie cely život. Postupne sám seba potopil v mojich očiach. Moja skúsenosť 🤷♀️ Keď ste manželia a mate deti, tam je to ťažšie hľadať riešenie. 🤔
nie je v tom skôr zdr. problém tvojho mm? Ja to trošku poznám od jedného príbuzného... Teší sa niekoľko dní a keď príde k tomu aby išliel zrazu sa mi nechce resp. má obavy - strach...
Aj keď si mydlím že kvôli tomu sa rozvádzať nemusíš...😉
@deti95060810 to neviem. Kazdopadne al by tak by sa nechoval tak arogantne a presvedcivo o svojej realite.
taketo sa zopar razy stalo aj u nas, len ja proste som taka, ze sa vezmem a idem sama, ked nechce, ja sa prosit nebudem nikomu a potom na tretikrat ked som sla bez neho si to rozmyslel a uz taketo veci nerobi :D
@flavica a kam si sla dama? Na roadtrip par tisic kilometrov s dvoma malymi detmi? Alebo do azie bez letenky? Hmmm ...

Mala by som vždy plán B. On nechce ísť na roadtrip? Ok, idem s deťmi sama. Alebo by som už plánovala veci bez neho. Ak sa neuvedomí na 2-3x, tak by som veľmi silno rozmýšľala, aký význam má naše manželstvo, keď nemá záujem tráviť čas s rodinou.