icon

Manžel hrozí neverou. Ako riešiť situáciu?

13. dec 2023

Mame dlhodobo krízu a sex sme nemali cca 7 mesiacov plus mínus . Ja si uvedomujem že chlapi sex potrebujú a aj ženy ale vec sa má ako má . A dal mi ultimátum buď bude sex somnou alebo sa zariadi. A ja mu vravím že proste nestupne mi libido ak má niekto vydiera . Ja viem je to citlivá téma.. len mi povedzte že nie som jediná ktorá by tak reagovala .

grof_monte_christo
14. dec 2023

@la_dolce_vita Aj to je možné .... ako aj to, že sa to ubudajucim libidom u ženy u neho len znasobilo

danielllka
14. dec 2023

Píšeš, že neľúbiš jeho povahu- tým pádom neľúbiš jeho. Pretože na partnerovi ľúbime práve povahu a správanie, hádam nie výzor (to je len pridružené..).

reanda
14. dec 2023

@hugger kristepane.. to akoze milovanie medzi muzom a zenou je obchodna komodita? manzel zenu 'zvadza', obdaruva, robi domace prace, aby za to dostal sex? to vazne? a to si mi doteraz pripadal ako celkom pri zmysloch muz.. no, skoda..
ale ano, ako je vidno aj v tejto teme, vacsina ludi, aj zien, berie sex ako obchodnu komoditu.. ze zena, ktora nechce mat s muzom sex, ho tym 'tresta', moze napadnut len niekomu, kto ten sex ako odmenu/bic berie.. preco sa na to pozerat tak, ze zena nema chut sa milovat s muzom, lebo proste nieco vo vztahu nehra, je narusena/chyba intimita, dovera a ona nechce byt sucastou len puheho uspokojenia fyzickej potreby.. ako tuna @marse..neviemco pouziva svoju zenu a ako gumovu ancu..
smutne.. fakt smutne.. a este ti, ktori nestratili posledne zvysky ludskosti, sa tu povazuju za tych nenormalnych.. lebo vsak predsa chlap, aby fungoval, potrebuje vyprazdnit gule, to je realita, tak sa jej drzme 🙄 ja by som sa hanbila za seba byt takymto 'tvorom' .. co potrebuje ineho znasilnit, aby mohol fungovat

cacianka
14. dec 2023

@subartic v tejto diskusii klesli v mojich očiach obaja chlapi čo tu píšu, hlboko na ľudské a morálne dno, prehĺbili a najmä m

andrejka2424
14. dec 2023

@reanda Je škoda, že nevieme aj pohľad na problém z druhej strany. Možno jej manžel by nám vedel o ich kríze povedať veci, ktoré logicky ona nepovie, lebo by šla proti sebe. Málokedy je to jednostranné, chyba sa deje poväčšine na oboch stranách. To že s ním nemá chuť spať, ak sa trápi je pochopiteľné, na druhú stranu 7 mesiacov byť bez sexu, ak nemajú 70 rokov v poriadku nie je. Predpokladám, že keby vyhľadali odbornú pomoc, taktiež by to bola jedna z prvých vecí, ktorá by sa riešila, či spolu spia. Taká primitívna vec, však ? A predsa toľko o vzťahu napovie.. Môžeme žiť v akýchkoľvek romantických predstavách , zdravý chlap sa s ňou buď rozvedie, alebo si nájde milenku. Neverím, že majú problém len kvôli neexistujúcemu sexu, to nám tiež nepovie priamo, v čom všetkom.

subartic
14. dec 2023

@andrejka2424 zdravý chlap sa s ňou buď rozvedie, alebo si nájde milenku.

alebo začne riešiť sám seba aby sa nechoval ako hulvát a debil . Zvyčajne to stačí .

andrejka2424
14. dec 2023

@subartic Čiže veríš, že na chybe bude iba on a jeho povaha? Myslíš, že bol pred tým úplne iný človek, keď si s ním deti robila? Podľa mňa jeho povahu dobre pozná...

subartic
14. dec 2023

@andrejka2424 dáva mu to právo sa chovať ako hulvát ? Ak chcem zmenu začínam od seba, mením správanie , chovanie .

andrejka2424
14. dec 2023

@subartic Ja ich tiež nepoznám, iba jej ponosovanie, že spolu viac ako pol roka nespia a o n si chce nájsť milenku. Možno ona sa chová ako krava. Ak sa chová ako hulvát, to musela vedieť už pekne dávno. Ale však aj rozvod je cesta. ale na náprave sa vždy musia podieľať obaja....no a štatisticky si myslím, že si skôr nájde tú milenku, alebo proste inú partnerku, ako začne riešiť to, že je hulvát, podľa jej slov. Inak by nebolo toľko nevier a rozvodov že áno...

karolinakr
14. dec 2023

keby ta chcel podviest, spravi to davno za tvojim chrbtom, neverim, že existuje chlap, ktory manželke oznami datum sulože s milenkou..asi ťa len chce zastrašiť

andrejka2424
14. dec 2023

Inak aj mne príde trápny ten chlapík, čo tu písal, ako 20 rokov kláti svoju starú odzadu a strašne sú obaja spokojní a že chlap má mať tie prázdne vajcia ,aby bol kľud...keby môj muž tu také kraviny písal, tak by sa mi to rozhodne nepáčilo. Ani to, že by bol na koníku si moc predstaviť neviem...ale poznám pár chlapov, čo majú ukážkovú manželku, viem, že aj pravidelný sex a milenky majú...celý život a nie jednu. Napriek tomu si myslím, že v ich prípade tie problémy už zašli priďaleko. 7 mesiacov je príliš dlhý čas. Mali si k tomu dávno asi skúsiť sadnúť, ísť do kina, na večeru vo dvojici a porozprávať sa poriadne o tom, čo ich trápi. Bez výčitiek a s chuťou zmeniť smerovanie ich vzťahu. A je jedno, kto koho pozve. Ak si každý povie, že chyba je v tebe, začni od seba, nikam sa neposunú.

viestta
14. dec 2023

@marseillefan neviem ci sme sa stretli v tej debate, kde sa preberalo ci je lepsie sa prekonat a "podrzat" len aby bol v dome pokoj alebo mat sebeuctu. Tam sa to preberalo celkom dlho a z kazdej strany.
V konecnom dosledku na sex treba dvoch. V partnerskom vztahu by to nemala byt len kopulacia na zivocisnej urovni, ale malo by to byt milovanie s osobou, ktoru milujem ja, ktora miluje mna. S osobou, ktora si vazi mna a vazim si ju aj ja. Tazko "sa prekonas" ked zrazu zistis, ze v podstate si domaci spotrebic "s pridanou hodnotou". Vztahy bez sexu mozu byt z roznych pricin, zdravotnych, psychickych, nepopieram, ze odmietanie sexu moze byt niekejdy aj formou "trestu" pre protajsok. V kazdom pripade, ak sa sex vo vztahu nekona a nie su na to zdravotne dovody, nie je to zaciatok problemov vo vztahu, velmi casto je to dosledok ostatneho co nefunguje.
Takze povedat, ze so zenou, s ktorou som nemal 7 mesiacov sex som rozvedeny je sice take chlapske, ale aj take prostoduche...

marseillefan
14. dec 2023

@viestta Keď žena doma varí a upratuje, nie je to obeta? Alebo ty pri tom máš nejaký úžasný orgazmický zážitok? Ja robím všetko preto, aby som zarobil peniaze a zabezpečil rodinu... to myslíš, že je zážitok? Radšej by som celý deň sedel pri počítači a hral hry bez akejkoľvek zodpovednosti... v dobrom partnerskom vzťahu sa proste pre toho druhého obetuješ. Áno, aj v sexe... je to rovnaká ľudská potreba ako hlad, smäd a podobne. Ak sa dvaja ľudia nechcú pre seba obetovať, potom to nie je vzťah, potom to nie je láska. Takže nazývaj ma kľudne prostoduchým, ale ak by moja žena odmietala sex so mnou 7 mesiacov bez akejkoľvek objektívnej príčiny (choroba a pod), určite by som bol s ňou dávno rozvedený a obetoval by som sa pre niekoho iného.

marseillefan
14. dec 2023

@andrejka2424 ešte doplním, že u nás je základom šťastného vzťahu aj to, že mi moja žena nehovorí, čo mám a čo nemám robiť... a rovnako ani ja jej samozrejme. Rešpektujeme sa... Nie som predsa malé decko, aby mi zakazovala byť na modrom koníku a prispievať tu... ale chápem, že vy zjavne fungujete na iných princípoch.

sense
14. dec 2023

Vo vašom vzťahu je chyba na oboch stranách a ani jeden z vás nechce začať od seba a uvedomiť si ju. Tiež sme mali polročné krízu aj keď dôvod bol iný ako sex aj keď teda nebol z dôvodu krízy. A vieš čo po polroku som niekoho takého po svojom boku nepotrebovala.
Ty nechceš ruesit vás problém rovnako ako ani tvoj manžel a hadzete vinu jeden na druhého hoci vinní ste obaja. A v takomto vzťahu nemá zmysel ostávať.
Takže sa nečudujem ze chlap co nemá doma hľadá inde a tebe sa čudujem ze napriek všetkému chceš v takom zväzku zotrvať.

neferneferuaton
14. dec 2023

Rozvod....vztah v tomto bode uz nema budúcnosť. Bude to len trapenie

timea301196
14. dec 2023

Málili by ste od seba odísť.. pre dobro oboch

tttbb
14. dec 2023

Admin vymyslel peknu temu 🙂

mili2016
14. dec 2023

Ja jednej strane tá chápem ale na druhej chápem aj tvojho muža ( 7m je dlhá doba) no čo fakt nechápem prečo ste ešte spolu. Asi k sebe nepatríte... Si mladá na to aby si zažívala taký vzťah

andrejka2424
14. dec 2023

@marseillefan Môj manžel nemá potrebu diskutovať so ženami na modrom koníku -to je asi posledná stránka na ktorú by mu napadlo ísť a nie to si ešte vytvárať profil . Chodí akurát diskutovať sem tam na stránku o autách. Takže mýliš sa, nielenže ja nekážem môjmu mužovi kam a s kým sa má baviť ,ale ani on mne.

viestta
14. dec 2023

@marseillefan nie, zabezpecit rodinu nie je obeta. Nie je obeta umyt riady alebo zarobit peniaze. Pretoze rodinu si kazdy zakladal dobrovolne a s vedomim, ze to prinasa aj nejaku zodpovednost, cize aj umyvanie riadov aj splacanie hypoteky. Porovnavat zarabanie penazi a umyvanie riadov so sexom, mi pride hlupe. Pretoze sex (aspon pre mna) je nieco, co chcem z lasky a co si uzijem s clovekom, s ktorym ma spaja predovsetkym laska. Sex ako odmena za umyte riady alebo za vyplatu? Nepripada ti to ako vymenny obchod? A do vztahu obchod neparti. A sex nesmie byt ani obeta.

terezka1947
14. dec 2023

@marseillefan všimla som si u viacerých párov,že v manželstve spomínajú obety...
Vždy mi príde divné to slovne spojenie pri manželstve,či rodine.
Pri ľuďoch,čo ich máš rád robíš veci automaticky,z lásky.
Obetovať sa môžeš,keď zastúpia kolegu v práci,či obetujes svoj obed a dáš ho bezdomovcovi,či...
To slovne spojenie s ľuďmi,kt.lubis je nešťastné.

grof_monte_christo
14. dec 2023

@hugger Tiež si myslím, že na túto tému nedokázeš zaujať objektívny postoj. Možno až keď si nájdeš nový vzťah, v ktorom sa budete obaja starať o intimitu, pochopíš, že sexualita nie je založená na princípe MÁ DAŤ / DAL a ani ti nenapadne uvažovať spôsobom, že u inej normálnej priemernej ženy by si za svoj výkon (pozornosť, výpomoc v domácnosti, atď) dostal viac sexu, pretože ti bude záležať práve na tejto jednej žene a veľmi rád kvôli nej vykročíš zo svojej komfortnej zóny a neuspokojíš sa so statusom priemerného muža, ale budeš chcieť byť pre ňu tým najlepším partnerom. Garantujem ti, že takáto žena ti nebude odmietať sex.

viestta
14. dec 2023

@hugger neriesila 7 mesiacov problemy vo vztahu... Ak sa k nej muz sprava ako k domacemu spotrebicu s vyhodami, tak tam zena moc nevyriesi aj ked sa potrha. A mozno sa k nej sprava ako k domacemu spotrebicu uz dlhe mesiace, roky, a mozno pred 7 mesiacmi jej pretiekol pohar trpezlivosti a dovtedy sa pravidelne "prekonala pre pokoj v dome". Ani z lasky sa neda trpiet nedostatok ucty a pochopenia donekonecna a je uplne jedno, kto z partnerov tu uctu a pochopenie pre druheho nema. Jedneho pekneho dna clovek pochopi, ze uz je toho naozaj viac ako znesie. Ja sice nevidim pohlad druhej strany, ale od zaciatku tvrdim, ze tam to skripe v mnohom. Ziaden sex je len dosledkom, nie priconou ich krizy. Ta kriza mozno zacala hned v prvy den ako sa stretli, lebo zlyhal vyber partnera/partnerky.

autor
14. dec 2023

@viestta 👏👏

katkami123
14. dec 2023

@marseillefan
Žasnem ako mnohí chlapi vnímajú sex v manželstve a ich postoj, to fakt beriete manželky ako nafukovacie Anče, pre ktoré to MUSÍ BYŤ POVINNOSŤ, lebo … Tak asi v prvom rade už len považovať to za nejakú povinnosť voči mužovi je začiatok konca.

Smutne na tom je, že na miesto toho, aby si chlap uvedomil, že majú nalomený vzťah, dorazí to tým, že sa ide vyhrážať prostitútkami, akoby bola jeho manželka nejaký nevoľník bez sebaúcty. Povedala by som mu jedine, že toľko peňazí, koľko minie na prostitútky z nášho rozpočtu, toľko presne miniem aj ja čisto na seba.

minenkak
14. dec 2023

Teda prečítala som si čo si písala a ja neviem čo riešiš a prečo ťa trápi ,že pôjde niekde inde trtkat,však ty ho aj tak nechceš ,vadí ti, nemáš ho rada.Nedas mu čo chce, tak prečo by ti mal dávať či chceš ty.Však ja by som svojho muža udrbala keby somnou nechcel sexovať a je úplne jedno prečo.Vadi ti aký je ,že musí byť po jeho všetko,však iná čas vášho nevztahu je po tebe ,ty mu fakt nemás čo vyčítať a ak ťa berie ako slúžku ,mala si sa ohradiť skôr ,hneď na začiatku a nie teraz odopierať sex . Sex nemusí byť len z lásky a romantický, ale aj na uvoľnenie stresu a vyčistenie si hlavy a to on teraz nedostáva ,vieš koľko frustrácie musí on mať v sebe a vo vzťahu si vždy vinní dvaja nie iba jeden

minenkak
14. dec 2023

Nemať sex v manželstve sedem mesiacov, už by som mala minimálne dvoch na sex a bolo by mi úplne jedno ako sa muž cíti .Ak by to nebolo zo zdravotných dôvodov

hugger
15. dec 2023

@cacianka @subartic @grof_monte_christo @viestta

Je mi ľúto že som vás sklamal.

Asi ste mali očakávanie že fyzická intimita nemôže byt vysoko v prioritách inteligentného a charakterného muža (alebo ženy) a v diskusii sa ukázal opak.

Skúmajte prečo je to vo vašich mysliach nastavene tak že sex je zlý a nepatri do výbavy slušného človeka.

grof_monte_christo
15. dec 2023

@hugger Je to s tebou ešte horšie, ako som si pôvodne myslela. Definitívne končíme aj s komunikáciou v súkromných správach. Prajem ti všetko dobré.