Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@argyro Ale my nechceme medailu - a ak má pocit, že niečo nezvládne - tak prosím, ale on má ísť preč až mesiac po pôrode.......takže tam mi príde scestné mať doma muža 24 hodín - to akože bude mať dovolenku do kedy? Kým nepôjde dieťa do škôlky - budú obaja na MD a RD len preto lebo ona to nezvládne a nechce zvládnuť? Ale veď ak si to môžu dovoliť - nech sa páči-každého vec. Ale ako som už napísala - neverí vlastnému manželovi - ako ho môže potom milovať....
A áno máš pravdu niektoré zvládame veci lepšie ako druhé a nechodíme sa sem chváliť a ani si nič dokazovať - aspoň ja určite nie.
Tiež by ma to riadne nastvalo, vytocilo. Je to od neho sebecke,
Ja si neviem predstaviť,z3bymoj šiel na dva týždne NA DOVOLENKU. Keby to bolo školenie, na ktoré i st musí, tak beriem,ale DOVOLENKA?? Ja som nemala extra ľahké sestonedelie a večne uplakane babo mi k tomu nepomohlo
@argyro Chce ho mať pri sebe nech jej pomáha......Vieš, čo nechajme to tak - nakoľko podľa mňa tu vôbec nejde o to, či to zvládne alebo nie sama s dieťaťom ale ako som už napísala - neverí mu a nedôveruje, takže o čom je takýto vzťah....u mňa o ničom. Toto je podstata problému a nie či rodí dnes alebo zajtra, ako porodí, mesiac tu s ňou bude a potom chce ísť na 2 týždne preč - a to jej vadí, nie to, že sa nebude s ňou starať o dieťa. Tak ak ho pre toto vyhodila z domu, tak nech už zostane sama.
No podla mna je sebec...a urobila si dobre...teraz ukaze co je pre neho dolezite....plne ta chapem.....
@sibare skôr ide o to, aké má kto priority. Ja by som takého chlapa proste nechcela a je mi dosť jedno či je to pre niekoho príliš ženské ako to popisuješ. Ja by som nemohla žiť s človekom, ktorý má uplne iný pohlad na tieto veci. To je potom len večné trápenie alebo rezignacia. Niekto hlada partnera na základe kariery, socialneho statusu, schopnosti zarobiť velké peniaze, niekto zas opačne na základe takýto postojových kriterii. Ja som práve ten druhý typ, pre mna su postoje a hodnoty partnera na prvom mieste. Od toho sa potom samozrejme odvíja aj zodpovednosť za uživenie rodiny. Pre mna je honba za majetkom a šplhanie v rebríčku nejakej spoločenskej hierarchie cudzia. Chcem obyčajný život s obyčajným mužom, ktorý vie zhodnotiť kde je kedy potrebnejší a takého mam.... LEbo som si takého vybrala. Nehovorím že sme dokonalí, ale pohlad na tieto veci mame chvalabohu podobný 🙂
@vejula. Presne to je moj názor, a zamýšľam sa nad tým, fi sa tam ten.chlap fakt.bude dobre baviť, keď ho doma čaká.smutná sklamaná manželka s ich prvým babatkom. ..
je to obyčajný egoista kopnut ho do zadku
@argyro tu nejde o to, co kto zvladol alebo nezvladol. ale o reakciu, kde podla mna obaja zlyhali. ona - reagovala prehnane, on tiez. nevieme ako prisiel, ako jej to oznamil - ci naozaj povedal:"vyhral som, idem" alebo "vyhral som, chcel by som ist, co ty na to?" a ona prosto povedala nie, v ziadnom pripade a uz bol ohen na streche. zacali sa bavit, neskor hadat, az ona dala ultimatum, on odisiel. obaja reagovali zle. ultimata nie su riesenie.. to je snaha zahnat druheho do kuta, demonstracia moci, kto z nas je silnejsi. co ziskala? nic...
a nepaci sa mi, ze sa tu z neho robi necitlive hovädo, ked nevieme, ako to cele vzniklo. on moze byt s kludom normalny milujuci chlap, ktory bol zahnany do kuta... alebo moze byt naozaj necitlivy karierista. ale to z tych jej prispevkov naozaj neviem takto jednoznacne zhodnotit.
ako som pisala, keby na mna niekto zacal ultimatami, tak reagujem rovnako - chces? mas...
@bubelko neriešim reakcie, v afekte koname rozne, jedna vyhodi z domu, druha povie slova, ktore povedat nemusela. riešim podstatu a tou je, že on na tej dovolenke trva napriek tomu ze ona vyjadrila nesuhlas. a jeho hl. dovodom je karierny postup. pardon - mozny karierny postup, to este ani sam nevie či ho to tam posunie alebo naopak. navyse, zakladatelka to neskor vysvetlila - odišiel sam, aby si utriedil myslienky a ona ho v tom podporila.
@argyro .....a vratil sa s kyticou ruzi, dohodli sa, ona ho pusti a ak by nastala nepredvidatelna situacia po porode, nikam nebude cestovat. myslim si, ze toto je perfektna dohoda. nedusi ho, nebrani mu, ale chlap je rozumny, ze ak by sa nedajboze nieco stalo, nikam nepojde. hotovo.
@argyro ak som pochopila, tak odisiel, lebo jej to neprospievalo a aby si obaja utriedili myslienky. podla mna podstata je, ze su obaja tvrdohlavi...ona nesuhlasi, a? maju diskutovat a hladat riesenie, nie ja som povedala nie a ty drz hubu a krok a sed doma... alebo tahaj... no tak tahal...
ako vies si predstavit, ze ty nieco chces a tvoj muz povie, nie a hotovo, viac sa o tom s tebou nebavi?prosto bude po jeho a vymalovane. a ty sa bez slova prisposobis? alebo sa budes snazit hladat riesenie, ktore bude vyhovovat obom?
a takto to bude aj neskor, ked bude dieta na svete? ze prosto ona povie a on stiahne chvost, lebo ved ju ma rad a bude ticho? toto nenazyvam rovnocenne partnerstvo...
@bubelko no vidis, ale napriek tomu takto vacsina ludi funguje. chlap musi byt ticho. zena ma pravdu, ona rozhoduje, ona ho riadi a cely ich zivot riadi. a ked sa chlap ozve, este je hovado alebo nedajboze nasilnik, lebo mu rupnu nervy a nahuci na nu, pripadne tresne dverami. kto by netresol?
ale sak to tu clovek denne cita v novych temach..
@argyro
@vejula ste uplne, uplne na omyle. nie sme ani sklamane, ani ubite zivotom, ani vztahom, teraz mam na mysli tie baby, ktorym by vobec nevadiala muzova 10 dnova nepritomnost. 10 dni mimo a vy to pokladate za pomaly koniec vztahu...
muzovu 24 hodinovu pritomnost pokladate za alfu omegu vztahu. okej, v poriadku. neviem preco teda zhadzujete vztahy, ktore su na tom tak, ze 10 dnova manzelova nepritomnast s nami nepohne.
co je na tom, ked manzo vycestuje na 10 dni?
co je na tom, ze manzovi doprajete 10 dni a ked aj oddychu?
co je na tom, ked manzo uvidi, zazije a este k tomu nic neplati?
ja na tom nic strasne nevidim, a vobec neuvazujem v intenciach kto ma aky vztah. podla mna mate uplne okliesteny nazor na volny pohyb ludi.
@maca_p ešte doplním, chlap, ktorý ide dovolenkovať, napriek tomu, že ma doma novorodenca je podla mna obregoista o ktorého by som ani bicykel neoprela, nieto s ním mala dieťa. Ano chcem doma muža, ktorý vníma veci podobne, a tak ako by som od novorodenca nechcela odísť ja očakavam taký istý postoj od môjho muža. Nie tak, že ja ho budem doma držaať, na to sa môžem zvysoka vieš čo. Aby som si mohla muža vážiť, musel by sám od seba vedieť, kde je potrebný, ako sa má ako otec a manžel zachovať. Ak by to malo byť len na môj ofuk, tak akože dakujem neprosím. Jaa si totiž potrebujem muža vážiť a na to aby som si ho mohla važiť musí mať charakter. Chlap, ktorý odíde sa baviť mesiac po pôrode na dovču pre mna nieje charakter. Proste nie.
podla mna je to od neho strasne sebecke.uz len to,ze ta nechava takto trapit ,ked si tehotna.no pripada mi ako maly ,jesitny chlapec....
@vejula ide predsa na teambuilding, je to firemna akcia.
a inak okej, ak by teda zakladatelka temy trvala na tom, aby zostal doma, tak nech sa hned rozveduvu pre nezlucitelnost postojov... 😉
nech krpec vyrasta bez otca, ved naco mu bude otec, ktory sa nedopustil nicoho ineho, len opustil chranene osoby na 10 dni...
ludia su rozni, rozne beru svoje zivotne situacie. muz nemoze snivat? muzovi ked sa spolni sen aj v podobe 10 dnoveho kvazi vyletu, tak nemoze si ho dopriat?
pride po 10 dnoch a? na dalsi den pada do prace a zije zivot mnogaca pre svoju zenu a dieta.
co je na tom nepochopitelne? aj keby bola 10 dni sama, ale ona bude mat po ruke babku a segru, takze v com je problem?
ano, su zeny, ktore trvaju na muzovej pritomnosti 24/7, ale su aj zeny, ktore preziju 10 dni bez muza a bez akejkolvej ujmy.
@janka_h147 ja som bola v podobnej situacii oba razy. po prvykrat manzel mal ist na tyzdnove skolenie do zahranicia, dva tyzdne pred terminom. bala som sa vsetkeho, prve dieta na ceste. chcela som ho mat pri sebe, ale zas som si bola vedoma, ze to potrebuje, aj skolenie bolo naplanovane dlho. syn sa poponahlal, manzel nas priviezol z nemocnice o druhej a o piatej uz cestoval. vtedy bola nastastie so mnou moja mama. problemy som mala aj ja, aj drobca. aj druha dcera sa narodila do podobnej situacie. manzel niekolko dni pred jej narodenim zacal v novej praci, mal ist na tyzdnove zaskolenie do nemecka, navyse sme sa stahovali. syna sme mali u rodicov uz dlhsie, lebo som mala rizikove tehotenstvo, po porode som nastastie bola uplne v poriadku. opat manzel bol s nami asi tri dni, potom pa-pa. ja som navyse balila vsetko do krabic. ale nastastie som uz vedela, co s babatkom robit, takze som zvladala vsetko v pohode... tym chcem povedat, ze ta chapem, tvoje obavy, ale manzel ti o tejto moznosti dal vediet dostatocne dopredu, a spolocne sa mozte zariadit. tvoja mamina si pokojne tie dva mesiace dopredu moze vybavit volno aspon na tyzden. alebo aj ked svokru nemusis, pri pomoci s miminkom moze byt dobra. alebo otec, nejaka teta, kamaratka? aspon na noc, aby si sa citila bezpecnejsie. aj to su moznosti. manzel vas moze mat velmi rad, ale aj ty mu musis dat nejake moznosti. on ta v tvojej uzkosti najskor nepochopi, my sme naozaj inak nastavene... a bat sa rozvadzajucej sefky? ak bude s vami stastny pred odchodom na dovolenku, bude mysliet na vas, v opacnom pripade len na to, ako si oddychnut od svojej potvory.
@janka_h147 Naozaj fungujúci vzťah nedosiahneš jednostranným uspokojovaním svojich potrieb. Treba vedieť aj dávať. Je to naozaj zhoda náhod že ten výlet je len niekoľko týždňov po narodení vášho prvého dieťatka. Je škoda že si ho vyhodila, pretože teraz sa vám bude spolu horšie komunikovať, takto na diaľku. A všetko ale úplne všetko vo vzťahu je závislé od úrovne komunikácie a vzájomného zdieľania myšlienok a pocitov medzi manželmi. Možno si teraz precitlivená , predsa len ťa čaká narodenie prvého dieťatka a ty nevieš do čoho presne ideš. Nevieš aké to bude potom Dni s veľkým D a či všetko budeš zvládať. ( Na druhej strane tvoje rozpoloženie môžeš použiť ako argument a kľudne manžela zavolať späť a vyhovoriť sa na tehotenské hormóny 😉 . V tomto krásnom období tehotenstva máme my ženy právo trochu uletieť 😀 ) Začnite opäť komunikovať a hľadať riešenie. Určite nájdete nejaký kompromis. Najlepšie bude, keď konečné a definitívne rozhodnutie či manžel odíde na výlet alebo nie , necháte až na obdobie po pôrode, kedy už bude veľa vecí jasnejších. Minimálne ty budeš vedieť či sa dokážeš postarať o dieťatko a dopriať tak manželovi jeho výhru.
@maca_p a zase dookola tá ista pesnička... žena, ktorá nevyydrží 10 dní bez chlapa, ktorá ho potrebuje 24/7 Mne to príde akoby si ani moje príspevky nečítala, tam jasne vysvetlujem, že nejde o to, že by nevydržala 😅 To už hadam ani nemá význam niečo ti písať.
Nevravím zakladatelke, že sa má rozviesť, ja len píšem ako vnímam postoj tohto chlapa ja a čo mne o nom vypovedá takéto správanie.
Tak tak, je to tu uz mlatenie prazdnej slamy. Jedna skupinka rozobera fyzicku nepritomnost partnera pocas tychto 10 dni ( ano, da sa to zvladnut ) a druha absenciu empatie ( to sa zvlada horsie ) zo strany partnera - teraz prehnane vyjadrene.
Vsetko je to o ocakavaniach na vztah, ako tu uz bolo spomenute, a tie su individualne.
@janka_h147 Ahoj necitala som ostatne reakcie, lebo sa to po prvej strane uz nedalo citat...
Takze ja si myslim toto: 1) mal sa s Tebou poradit 2) ultimatum a vyhodenie nepomoze, treba sa o tom v klude porozpravat a navrhnut riesenie 3) ja by som ho nechala ist s tym, ze si zozeniem kamosku, tetu, mamu, sesternicu alebo aj studentku na pomoc v domacnosti, teda upratat, nakupit, oprat, pozehlit ist babo kocikovat... ved dva tyzdne nie su vecnost, plus dalsiu osobu s autom, ktora bude v pohotovosti keby bolo treba lekara alebo cokolvek...V prvom rade by som oslovila mamu, mala by Ta v tejto situacii podrzat. Mozno to nakoniec vsetko v pohodicke uplne sama zvladnes, ale aby si mala tu istotu, ze Ti niekto pomoze keby nieco... 4) tiez by som bola sklamana, keby isiel ale branit tomu nema zmysel 5) ten najhorsi cas, teda ten prvy mesiac bude s Tebou doma a uvidite, ci bude vsetko ok a ako to budes zvladat. Inak muzi uvazuju uplne inak, proste to berie ako pracu, ze sa dohodol a hotovo. Sefku neries a ak si si ista, ze to je naozaj 'pracovne' a idu aj ostatni kolegovia (toto by som si riadne overila) nechaj ho ist. Ked sa dokazes cez to prenies, sama budes na seba hrda. A s babom to zvladnes, muz bol doma iba 1 tyzden, mala som po cisarskom a vsetko som to dala sama vratane varenia, upratovania a kocikovania.
VIAC SI VER 🙂 vsetko dobre prajem 😉
Ja mam doma tiez rodinny typ muza, tak som si vybrala. Moj ale napriek tomu napr. tiez musel ist (vyssie som pisala 2 mes skolenie, viem ine ako "dovolenka" ale na pracovnom postupe moze nieco byt), inak by musel odist z prace. Ta praca bola super v mnohych aspektoch a je v nej doteraz a vdacime tomu za vela, mmch aj za to ze ma napr. paradoxne vela volna oproti priemernej robote, ktore potom venuje nam. Ale inak moj tiez vela obetuje a kde nemusi nejde a bez toho ze by som vyzadovala trci s nami, co mne padne velmi dobre.
Ale mame viac kamaratov a vidim zblizka aj ine modely muzov. A musim povedat ze nie kazdy kto je taky viac do neobskakovania je zly chlap. Teda nemusi to byt vobec este signal ze by mal rodinu na druhom mieste, obvykle viac zarobi, ta rodina je potom viac za vodou a pod., alebo je tam iny druh pomoci..nemusi, moze to byt uletak, ale baby - velmi dorbe moze. To sa nevidi na prvy pohlad.
A hlavne u chlapa sa vacsinou otcovsky cit vytvara postupne, priroda ho nepripravi ako matku, pokial to vyslovene nie je vec naturelu, aj taki su ale nie vela, on sa aj vciti postupne ze toho vela treba, ked je nanho delegovane, ale postupne to vidi. Pre vacsinu chlapov je vhupnutie do zivota s dietatom postupnejsie ako pre matku. On mozno tento jedinec ani nechape tu zenu, ze preco az tak velmi to berie, nevidi dovod. On tomu nerozumie, vidi len svoju sancu, ani sebecky, ale preto ze nevidi ohrozenie tej zeny. Nema hormony ako zena, berie to racionalne, dieta v nom nerastie, neznamena ze podcenuje alebo sa netesi, ze nevidi zodpovednost, teda moze byt a nemusi, len z tohoto sa to neda poznat, vidi ze zena ma k ruku aspon tu svokru, prip, mozno by jej aj pomoc zaplatil (to neviem(e), necitala som celu diskusiu ci na to zakladatelka reagovala, navrhovali jej to tu viacere).
On to mozno vidi tak ze no co, dieta bude male, co na tom je, ved to len papa a spi a prebaluje...tak ako to btw vidia aj mnohe zeny samotne, kym nerodili, ako relativne brnkacku a az neskor pochopia. A preto si mozno mysli, ze aka super sanca v praci, ze preco by to mal...
@vejula tak o co ti potom ide?
vydrazla by som ja, vydrzala by si ty, keby bolo treba, vydrzi aj zadavatelka temy, ked bude vsetko v poriatku.
nic viac, nic menej.
doprajme kazdemu to, po com tuzi a neprezentujte svoje rodiny ako ideal spravnej rodiny. neprezentujte svojho chlapa ako ideal spravneho chlapa. 😉
idealny chlap totiz neexistuje, kazdy chlap aspon monimalne raz za manzelstvo predviedol nejaky ten vystrelok 😉

@mawka treba riešiť súčasný pocit, nie možný budúci pocit o ktorom netuší aký bude. Ak som správne pochopila, teraz sa rozhoduje, či ísť alebo nie, a preto ak momentálne cíti že to tak nechce, tak podľa toho by sa mali zariadiť.
Neopovrhujem ženami, ktoré niečo zvládli, za to, že to zvládli. Naopak z ich strany cítim opovrhnutie ženami, ktoré "majú tú drzosť" a chcú to mať lepšie ako ony.
Mne je srdečne jedno čo ste ktorá musela zvládnuť, čím ste si museli prejsť. OK, dajte si každá medailu, ale nechajte ženy, ktoré si to zariadili lepšie, nech to tak majú. Nie každá si potrebuje dokazovať, koľko toho zvládne.