Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@mima4 moj muz nie je moj priatel, je to moj partner aj v zlom, aj v dobrom. pisem kazdy chlap vyviedol alebo vyvedie nejaky ten vystrelok, nie kazdy manzel. citaj s porozumenim, uz sa chytas slovicok.... 😉
mne je uplne jedno, ci je to muz, chlap, partner alebo manzel. to ze ja nevnimam manzelstvo ako nieco nutne je uplne irelevantne v tejto diskusii 😉
Akoze jasne ze chlap ma byt oporou a tak...ale ak ide na 10 dni na dovolenku, myslím tak všeobecne - neviem, dostal by nejaku dobru ponuku - moj muž dostal skvelu ponuku ist na Male Divy a čo teraz? Jasne ze chcel ist....jasne ze sa ma pytal, ze ,,či moze,, a čo ja na to, ale ved ja som bola štasta ako blcha, ze ma takuto moznost!!! 12 dni rybačka na MD! To sa odmieta? Jasne keby chodil mesiac čo mesiac po dovolenkách a vyletikoch bez nás, tak to by som si s nim vykomunikovala, ze takto ,,neee,,. Ale vzdy sa da najst kompromis. A samozrejme očakavam aj ja, ze mi to muž vykompenzuje, a pokial to robi tak sa to da občas tolerovať nejaka ta panska jazda. Poznám mužov, čo potom kade čo pred manzelkou taja, lebo v ničom ich nepodpori, všetko ofrfle, ked si sem tam kupi niečo nejaky ,,vercajch,, ku svojmu koničku tak mu to vytyka...jasne, kebyze nemam na chleba a dam na ,,koniček,, tak jasne, ze zena by pravom vytykala, ale myslím skor take ,,normalne,, rodiny kde netru nudzu. Proste podporiť chlapa ak sa to da a aj ked mna to napr. nezaujima. Ale oplatkou za to moj muž zase robi tak, aby som ja bola spokojna - takto to moze fungovat.
Neobhajujem chovanie chlapa, ale vyhodit ho z domu za to ze chce, ano sebecky, vyuzit super sancu na to ist niekam kde sa mnohi nedostanu za cely zivot, ako da sa to vycitat, ale da sa aj pochopit (a mozno aj dopriat).
Oboch mozno chapat, ich reakciu, on sa chopil sance, ona podlahla homonom. Kazdy mal svoju pravdu a zaroven obaja reagovali skratkovito. On to mal dopredu povedat, spytat sa ako to vidi, nechat cas na rozmyslenie, pripadne ju slubit najeku formu "vynahradenia". Ona zase reagovat menej inpulzivne, najprv vychladnut, uvedomit si ci to nie je len zavist z jej strany, a potom jednat. Oboje rekacie co prebehli boli asi nie najpravnejsie. Mali by si skusit navzajom odpustit a vysvetlit postoje. Mudrejsi zacne, stale je sanca.
Taketo oduvanie bude viets akurat do toho ze od nej bude mat tendeciu este viac bzikat, ako z klietky.
Ta zena hlavne nevie ci si neporadi. Mozno bude mat dieta, ktore je pohodove, a muz bude doma tie 2t, prijde vecer z prace, raz prebali, a dieta bude spat dalej...ako chapem ten prinicp, ale mnohe zeny ani chlapa pri pomoci pri novorencovi moc nechcu, radsej si zavolaju mamu ci vyuziju inu pomoc, nakolko vidia ze je to efektivnejsie, nez robit mamu c.2 z chlapa. Alebo chlapa pri sebe maju, chlap pomahat chce ale ta zena vidi ze si to radsej sama obriadi. To sa moze totiz tiez lahko stat a on bude doma a bude citit ze mozno aj mohol odbehnut.
A ked bude dieta ozaj drazdive, mozno chlap uvidi, a sam to na poslednu chvilu zrusi.
Hlavne ale, ked fakt ide o jednorazovku by som z toho nerobila prilisne teatro. Ide o vztah celkovy, o celkovu doveru, ci tam je alebo nie. A to by bolo treba pomenovat skor. Lebo tu sa popisuje spicka ladovca, ale my nevieme o tom vsetkom co je pod nou a teda nemozme posudit.
@maca_p mne vôbec neprekážajú ženy, ktoré by túto situáciu hravo zvládli ľavou zadnou, a manželovi by ešte popriali príjemnú zábavu. mne je to srdečne jedno, v každom vzťahu to majú partneri zariadené tak, ako to vyhovuje im dvom.
O čom som písala a čo mi prekáža je, že len preto, že zakladateľka to takto necíti ju označujete za sebeckú, posmievate sa jej a bagatelizujete jej potreby.
Ak ste tak mega vyrovnané s tým že to isté by ste v pohode zvládli či dokonca v minulosti zažili, načo taka brutalna potreba tlačiť do toho ženu, ktorá to cíti inak?
Jedine, že ste do toho ani náhodou nešli dobrovoľne, jedine, že v skutočnosti samy nemáte "gule" žiadať to, čo prirodzene potrebujete, a tak urputne bránite inej žene, aby zvládla to, čo vy nikdy nedokážete. Moje domnienky a postrehy.
@vejula v mnohom s tebou suhlasim ( a nielen v tejto diskusii) 😊...takisto ako pises ty, aj mne by vadil takyto "vyjazd" viac z tej emocionalnej stranky ako praktickej...ale predsa mi neda nenapisat, ze nemozme sudit cloveka podla jednej situacie, nepozname ich vztah, nevieme ako funguju, nevieme o tom cloveku nic...moze byt uplne skvely clovek, mozno so svojou zenou travi vsetok volny cas, stara sa, ale skratka nie vzdy kona podla "nasich" predstav..treba brat aj svoje predstavy trochu s rezervou, nic nie je len biele alebo cierne...
A k veci...jasne ze by mi vadilo, keby sa moj muz takto chcel niekam zdekovat, uz len preto, ze pri 4 malych detoch ho fakt potrebujem...on este aj sluzobky si riesi tak, aby bol vzdy vecer doma a mohol mi pomoct...ale na druhej strane - keby teraz povedal ze chce takto vypadnut, nebola by som nadsena, ale kedze mi ozaj pomaha o okrem prace a rodiny nikam nechodi - snazila by som sa to pochopit a urcite by sa pre mna nestal neempatickym obregoistom...ono, mozno aj tento postoj - pokial sa sprava inak ako si ja predstavujem, tak je egoista - tiez nie je uplne empaticky 😊... V kazdom pripade dufam, ze mojmu nic take nenapadne a ze nadalej tu bude vzdy pre nas 😊
Nechce sa mi to citat cele, ale podla mna to zbytocne prezivas... Kamoskin chlap chodi s kamaratmi do exotiky aj na 3 tyzdne kazdy rok.... A co..... Nie si schopna sa sama postarat o dieta? Ide o 10dni.... A keby sa mu nieco zajtra stalo tak ho das na adopciu, lebo sama to nezvladnes? Nehovoriac keby ta chcel podviest tak mu bude jedno ci v exotike alebo na slovensku a spravi to... Tot moj nazor
Moj muz dostal v case planovaneho porodu nasho druheho dietata prikazom jednu sluzobku. Odmietol, sefke povedal, ze tam proste nejde, lebo musi byt vtedy doma. Ta truba si nenechala vysvetlit okolnosti, hrozil mu vyhadzov. Nakoniec som porodila o dva tyzdne skor a vypoved dostala sefka 😀 Takze sa situacia vyriesila aj sama.
Keby muz prisiel za mnou s takouto ponukou, ze moze ist na dovolenku mesiac po porode, urcite by som ho "pustila". Myslim, ze by sme sa asi dohodli, ze ak bude po porode vsetko ok, hlavne ja zdravotne, tak nech ide. Keby bolo zle, tak by ostal, aj bez nejakych mojich reci.
Co sa tyka tej rozvadzajucej sa sefky, k tomu nemam co povedat, mne by to ani nenapadlo riesit. Moj muz chodil 5-6x do roka na sluzobky vo dvojici s kolegynou, o ktorej viem, ze sa snazila najst chlapa na splodenie dietata. Jedinykrat som mu nic nepovedala, je svojpravny, doverujem mu. Miesto robenia scen som sa s tou kolegynou radsej skamaratila 😉
a keby chodil manzel na tyzdnovky, prip. len na pracovne cesty (moj tak chodil), tak by bol tiez zly ocinko? Nejde o ziadnu katastrofu.. Ani pri vacsine zien ocinko nesedi po porode cele tyzdne, lebo niekto musi aj zarabat a starat sa o ine veci, kym sa mamka stara o dieta. Netreba robit z veci vedu a zvelicovat. Dobre manzelstvo takto nefunguje. Ze hned sa davaju ultimata, upodozrievaju sa ludia z este nevykonanej nevery atd...
co sa tyka nevery, tak som mojmu povedala len tolko, ze ak si mysli ze najde niekde nieco lepsie tak nech. Ale ze urcite nenajde :D
@ava11 mudra to žena 🙂
@katuliena82 ja sa tiež trošu čudujem, trošku dost, ze ake predstavy tu maju niektore zeny na fore tak všeobecne o tom kolko ma byť muž s nimi doma a čo ma všetko robiť - po robote ked dojde a oni milostive doma cely den a nestihaju nič..ani sa najest, obliect, umyt. A to maju 1 dieťa prosím pekne. Moj muž bol týžden doma čo som prišla z porodnice, samozrejme robil všetko a potom šup do roboty. Ja som ostala doma ,,sama,, s 3 detmi - krpata sa nam narodila na konci šk. roka....4 dni v porodke a hned prvý den čo som prišla domov, tak uz boli letné prázdniny....týžden deti gemblili na nonstopku čo som ja skušala kojiť a dat sa do rychtyku a potom nekompromisne koniec a musela som kmitat. Proste začať sa hybat, byť rychlejšia, planovať, menej sa ,,motať,, a čakat ze urobi muž, alebo niekto pomoze - nikto mi nepomahal, kazdy ma svojho dost. A tu s jedným dieťaťom...no booože...s jedným dieťaťom doma nemam čo robit.
neporovnavajte dovolenku so sluzobkou!....a mimochodom pozrela by som si vas ,keby sa to vam stalo.ake ste tu hrdinky..ved co to je,ze ona sa bude doma ubolena starat o male a on bude na dovolenke??!ved ako to len znie...
Predpokladam, resp som si ista, ze keby ten chlap mal moznost vybrat si termin tej dovolenky, urcite by nesiel kratko po porode svojej zeny, ale vzhladom na to, ze na vyber nemal, tak to proste nie je jeho chyba. Nechapem, ja by som to mojmu proste dopriala, ked casovo a mozno aj financne by si nemohol taku dovolenku inak dovolit. Pokial je to chlap normalny, ktory cely rok maka, aby sa postaral o rodinu, tak fakt nechapem, co je za problem. Ako pise @sardinka335 s jednym dietatom je doma tazka pohodicka. Ked nie som uplna truba neschopna, tak sa postaram, maximalne si zavolam mamu/svokru/kamosku na vypomoc. Samozrejme opakujem, pokial je zena v poriadku zdravotne, co mesiac po porode uz v drvivej vacsine je.
@maxiva nie kazda je tu ubolena troska mesiac po porode. Zase tiež to neprehanaj. Čo potrebuje taky novorodenec? Mamu, jest, prebalit. A samozrejme mnohé tu hovorime, ze je to na dohode, ako si to 2ja vykomunikuju. Zase netreba z toho robit tragediu v 3 dejstvách. Mate doma umyvačky, pračky, obchody s polotovarmi, mnohým pomoze mama, sestra...a tu pišete akoby rano mala minimalne vodu nanosit, drevo narubat, v peci zakuriť....
by ma zaujimalo,ze kolko mas ty tych deti@sardinka335
@maxiva Keby si lepšie čítala, tak sa nepýtaš. 😀 A @sardinka335 má absolútnu pravdu. Robíte tu z pôrodu a dávania sa potom "dokopy" tragédiu ako keby bolo na to treba pol roka......A všetkým doma nonstop pomáhali muži, svokry, svokrovia, kamarátky a neviem kto . 😉 Poradím - tak radšej neroďte a máte pokoj.
@mima4 ake kriticke obdobie mas na mysli?
mesiac po porode je zena väcsinou zdravotne dobre, po seckii tiez je relativne okej. dramatizujes ako vzdy.
opakujem ti, ze zena bez komplikacii je s mesacnym bejbym okej.
ano, su zeny, ktore zvladnu same viac a su zeny, ktore ledva cakaju na prichod manzela z prace, slahnu mu do ruk decko, vedro s mopom, nakupnu tasku a muz staraj sa...
vselijako sa da. da sa zamakat a neda sa zamakat.
@maxiva moj muz bol na "dovolenke" so svojou kapelou. Hral v dychovke a mal moznost ist na 5 dni do Monaka. Jasne ze siel. Za nase peniaze pocas materskej by na to neboli peniaze. Bola som rada ze siel
no to je skvele,ze si taka dobra zenuska.tak velmi prajem,aby ti to vydrzalo
@argyro ale ved nikto ju netlaci, to len niekto ma potrebu presadzovat nazor, ze zena mesiac od porodu potrebuje 24/7 starostlivost.
a niekto zasa tvrde opak, ze 10 dni bez manzela sa da prelusknut bez problemov. 😉
kazdy ma doma to, ako si vykomunikuje.
ja kazdorocne chodim na 3 tyzdne s deckami bez muza na liecenia do tatier. a nikdy nevyplakaval, ze je ukrateny od deti, od partnerky.
ale poviem ti jedno, keby ma poziadal, ze ma moznost si na 10 dni uzit, hoc by to bola dovolenka a nie nejaky teambuilding, s kludom anglicana mu to doprajem. len tak mu to doprajem, bez ultimat, vyhrazok, zaste.
@maxiva ja mam deti 3 staršie su na 1st. zš a posledne ma 7 mes.
@janka_h147 ja hlavne nechapem, co to je vlastne ta dovolenka, kde ma ist... je to dovolenka, ktoru vyhral? preco tam ide teda jeho sefka? aj ta vyhrala? alebo je to teambuilding, kde idu viaceri? tak potom to asi nevyhral a je to v ramci firemnej akcie... rata sa mu to ako dovca, alebo to ma ako pracovnu cestu (teambuilding)? kto tam este vsetko ma ist?
jednoducho mi to nesedi...
a ze to musi absolvovat kvoli kariernemu postupu? to je aka blbost! to si nejako divne buduje karieru....
@mima4 pleties hrusky s jablkami. kedze dieta vynosim, porodim, dojcim, som s nim späta, tak od neho neodidem, tak ako od neho neodchadza ani jeho buduca mama-autorka temy.... otec ma zivotnu prilezistost ist do exotiky, tak preboha nech ide.
citliva zena, citlivy muz - zaruka uslzeneho poporodneho zivota. zaplace dieta a rozreve sa muz aj zena....
co myslis, ako to citia ciganky, co nechaju dieta na porodnici a zdrhnu? a pred porodnicou ju caka dezi na zigulaku?
co myslis, umru tie odlozene deticky v dojcenskom ustave od zialu?
co myslis, predcasne narodene deti nie su v inkubatore aj par tyzdnov, dokonca mesiacov? moze pri nich sediet 24/7 mama aj tato?
ber zivot s nadhladom, nedrz sa zauzivaneho, nikdy nevies, co ta postretne.

@kaja73 kto bude viac sklamany? to je tiez otazka.
a ano, samozrejme, zena musi byt vzdy ta viac stastna...