icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

sirinka
19. feb 2016

@janinah na vec sa da pozriet z roznych uhlov... Manzela milujem a strasne by som mu tu vyhru dopriala, len sa bojim, ako to s babom zvladnem? Tak budem hkadat riesenie, aby som mu ten vylet umoznila.
Manzela milujem, ten vylet s tou sefkou ma sere a nechcem aby tam siel, tak mu neustale budem vyhadzovat na oci, ako sa tu budem sama trapit s mesacnym babom a on je hnusny sebec, ze ked si nakoniec aj dupne nohou a pojde tam, bude tak znechuteny, ze si vylet ani neuzije a keby nahodou mal tak uzasnu povahu, ze si ho uzije, este aspon dva tri mesiace mu to doma dam vyzrat... Vivat krasne medziludske vztahy....

nevelyn
19. feb 2016

Vyhodit kvoli tomuto sa mi zda ako velmi prehnana reakcia. Poznam velke mnozstvo chlapov, ktori maju pracu, pri ktorej jazdia na sluzobne cesty kazdy mesiac i niekolkokrat. A maju pritom i dve deti v predskolkovom veku. Kedze to bude sestonedelie, vybavila by som si s nim, ze plati vypomoc (napr. au-pair, obedy v restauraciach, pani na upratanie) a donesie pekny darcek. A nemala by si to tolko riesit, stresovy hormon tebe ani dietatu nepomoze. Ak manzela pustis, budes mat nieco ako velky kredit do buducna, ked budes ty nieco potrebovat. Na sefku kasli, tam nicomu nezabranis, su kolegovia na jednom pracovisku. Ale vseobecne zeny pritahuju vacsinou muzi nad nimi nez pod nimi, on bude coskoro fotrik so zavazkom, tak snad pani bude mat rozum, i ked by nanho mala zalusk.

janinah
19. feb 2016

@mawka ja som mesiac po prvom porode sedela hrobárovi na lopate ☹ a lenlen som sa z nej dostala späť nikdy nevieš čo ako bude,bárs by bolo u autorky všetko len najlepšie....

janka_h147
autor
19. feb 2016

@mawka ja som na jednu dovolenku ísť mala, a nepustil ma :D nebolo to síce z firmy, bola to kamoška, ktorá ma pozvala, bolo to 2 roky dozadu síce, no on tvrdí, že by ma pustil, ale viem, že nie

argyro
19. feb 2016

@janka_h147 si právom sklamaná a rozčarovaná - aj ja by som bola. čo tam po výhre a kariernom postupe, čoskoro sa vám narodí vaše prvé dieťa, a šestonedelie je naozaj obdobím, keď by mal stáť pri tebe a byť ti max napomocny. je to len parkrat za život - podľa počtu detí - ale vtedy by malo ísť naozaj všetko stranou. ja sa čudujem, že si to neuvedomuje a že je to vôbec predmetom hádky a sporu. snáď ked bude teraz sám a utriedi si myšlienky, si uvedomí a lepšie určí priority. držím ti veľmi palce aby sa mu rozjasnilo.

sirinka
19. feb 2016

@janinah to je hranicna situacia, kedy som presvedecna, ze by nikam nesiel a ani by ho nikto nenutil, keby mu manzelka umierala, ale uz dopredu strasit takymto scenarom je zbytocne.

charity
19. feb 2016

Fascinuje ma, že už sa považuje za normálne, keď otec odíde na exotickú dovču v čase šestonedelia matky svojho dieťaťa a ešte matka je peskovaná, že jej to vadí. Kurňa, kde to žijem? 😨

janinah
19. feb 2016

@sirinka myslím,že reaguje tak ako to cíti.....má cenu sa pretvarovať a posielať ho s úsmevom na cestu,ak to tak necíti? ja som už písala,že nemá právo mu cestu zakázať,on nie je malý chlapec,ale má právo dať najavo ako sa jej to dotklo.....

janinah
19. feb 2016

@charity tiež sa nestačím čudovať,je to minimálne smutné.......

argyro
19. feb 2016

@charity @janinah to si netreba všímať, tieto reakcie považujem za trollské.

pribinak
19. feb 2016

@janinah ja môjmu mužovi dôverujem, chodi na nočné a na sluzobky
Zakladateľka témy hovori, ze maju harmonicky vzťah, tak by to nemal byt priblem
Ved ide na 2 tyzdne, nie na pol roka

vejula
19. feb 2016

@mawka no neviem si predstaviť, ktorá maTKA by odišla od mesačného miminka 2 týždne na dovču a nechala dieťa mužovi nech sa stará. 99% matiek by od tak malého dieťaťa nešlo nikam ani na víkend, nie na dva týždne.
A suhlasim s
@janinah podla mna ide o ten pocit, že tá dovolenka je mu prednejšia ako rodina. Je to podla mna absolutne nevhodná doba na dovolenkovanie.
Môj manžel je od štvrtku do konca týždna v ČR (nie na dovolenke) a teda mám čo robiť s troma deťmi a psom, ktorého treba venčiť neskoro večer a skoro rano 😒 KEby mi povedal, že ide niekde dovolenkovať na 2 týždne a ja nech sa starám asi by som stratila reč, skutočne... Nie, on mi aj dnes volal, že som užasna, že ako to zvládam všetko, váži si, že sa na mna môže spolahnuť, ale nezneužíva to.

sirinka
19. feb 2016

@janinah vsak ano, ale naco z toho robit tragediu? Ide o 10 dni... Zrejme sa tato situacia z dovolenkou nebude tak skoro opakovat a zneprijemnit si tym niekolko tyzdnov ci az mesiacov je zbytocne. Ludia by sa mali zamerat viac na pozitivne myslienky ako na tie negativne.

mawka
19. feb 2016

@janinah ano, moze sa stat vselico, ale nemusi. statisticky sa viac nestane ako stane. tiez som mala po druhom porode hovadske problemy v 6nedeli. ale pomohol mi lekar. nie rodina. a to som uz bola de facto sama, lebo ex sa flakal kade tade po kurvach. tak s malou do vajicka, k lekarovi, hotovo. no co som mala. a pichat si methylergometrin, v krutych bolestiach po injekcii soferovat nazad, desat dni. brutal. ale ver, ze kazda zena zvladne vsetko. mame v sebe neuveritelnu silu.

kwetina666
19. feb 2016

Tak mne by sa to urcite nepacilo...a je mi divne ze tu citam ze niekomu by to vobec neprekazalo (len ci naozaj).. Asi som divna, ale mne by to vadilo aj keby nie som cerstvo po porode.. Nepoviem sluzobka, ale exoticka dovolenka... Fuu 😠

janinah
19. feb 2016

@sirinka len je tu taká maličkosť- nik dopredu nevie ako čo bude.....ešteže v dnesnej dobe sa dá domov doletieť za pár hodín /väčšinou/
@janka_h147 nepustil ťa? tak rada do budúcna- nemáte právo sa ne/púšťať,máte právo len diskutovať a reagovať na to,ako sa ten druhý vo veciach,cestách a všetkom rozhoduje, ty nie si jeho mama ani on nie je tvoj otec

veronicka12
19. feb 2016

Podla mna mal slusne podakovat za vyhru ale odmietnut ,ze to neprislo vhodnu chvilu a zostat zo svojou manzelkou a babom. Ak je taky dobry v praci urcite bude mat mnozstvo sanci a vyhier aj inokedy . Za mna ostat doma pri rodinke 100%.

stary_ujco
19. feb 2016

Toto keby mne žena oznámila, že sa mám spratat z domu, lebo mi firma zaplatila 10 dní dovolenky, tak sa spratam. A na tú dovolenku proste pôjdem a ešte tam z trucu pretiahnem tú šéfku. Ozeriem sa a zavolám to žene domov, aby som sa pochválil...
Ja chápem, že tri týždne pred pôrodom je žena chodiaca hormonálna bomba, ktorá ešte len vybuchne. Ale dávať takéto ultimátum kvôli vlastnej žiarlivosti je proste ďaleko za hranou toho, čo by sa dalo nazvať harmonický vzťah. Držať muža nakrátko sa síce da, no väčšina spod papuče vylezie a nájde si iný druh masochizmu...

sirinka
19. feb 2016

@janinah no jasne, hocikoho z nas moze zajtra natiahnut a bude vymalovane... a preto sa milujme a nezavidme si...

argyro
19. feb 2016

@mawka ale tu predsa nejde o to, či by to ona zvládla.

vejula
19. feb 2016

@stary_ujco a čo keby tvoja ženuška mesiac po pôrode oznamila, že ide na 2 týždne preč, maleho by ti nechala nech sa pekne staráš, ved si otecko... Všetko ok? S usmevom by si jej ešte pomahal baliť veci?

unicornlady
19. feb 2016

No teda, môj kamarát si ešte aj dovolenku vybral, aby mohol doma žene tie prvé týždne po pôrode pomáhať.

Samotná dovolenka bez ženy nie je problém. Ale nie v tejto situácii. Je to také na zamyslenie.

janinah
19. feb 2016

@stary_ujco super...a domov sa vrátiš rovno rozvodové papiere podpísať......hrdina 😠

lapalma
19. feb 2016

@janka_h147 .... hmmm...chápem tvoje sklamanie ... riešila som len zlomok z tvojho problému-som chorá a išlo len o malý "služobný výlet" ...aj som svojho mm poslala...potom sa mi to rozležalo v hlave a vyliala som mu srdce, ako mi to vadí a ubližuje mi to . Proste len názor.
Nikam nešiel ... uvedomil si, že by to bola chyba...netaktnosť...hrubosť...uznal si to sám.
Ak tvoj muž pôjde, ukáže ti tým, kde si pre neho ty a vaše dieťa ...až za NÍM a firmou ....smutné... 😒

vejula
19. feb 2016

@janinah hej hrdina na nete, ale keby sa garde obratilo a on by bol ten, ktorý by sa mal den noc starať o mesačné dieťa, zatial čo by si ženuška uživala niekde v exotike, by som chcela vidiť tie jeho gerojské drísty 😀

kukakaj
19. feb 2016

@janka_h147 ja by som reagovala rovnako a urcite by ma hnevalo ze manzel odchadza vyvalovat sunky a ja budem s malym babom, a duplom ten strach a ocakavanie z neznameho po porode, aspon ja som si nevedela predstavit ako to bude a to spolu s hormonmi paradne prida na nervoch 🙂 z vlastnej skusenosti po prvom porode som bola tak anemicka, bola som slaba, ledva presla par metrov bez tocenia hlavy a zavratov, ze som sa ledva pretmolila dnom, kym prisiel manzel z prace a nevedela sa dockat kedy mi pomoze, dcera presne okolo mesiaca zacala mat vecerne 2hodinove place kedy ju manzel nosil na rukach lebo ja som nevladala, neviem si predstavit byt 2 tyzdne sama, anemia sa mi upravila az po sestonedeli a az potom som bola uplne fit...to je len moja skusenost, u teba to moze byt uplne ine a mozes behat tyzden po porode ako srnka...kazdopadne na vasom mieste by som sa dohodla tak, ze pockate co bude porode...on to mohol nechat otvorene a pockat co bude a ak by si nevladala alebo mala zdrav. komplikacie dovolenku by jednoducho zrusil a zase ak by si sa citila dobre, pusti ho aj so zatatymi zubami 😀

mawka
19. feb 2016

no, mne ked ex vtedy povedal, ze kam ide a na ako dlho, bola som hrda, ze ide. proste to bola odmena za to ako makal. krasna odmena. sralo ma, ze nemozem aj ja, ved kto by nechcel ist v novembri do ultra all inclusive exotiky? a este aj s dietami. doplatok bol na osobu pred 10 rokmi 120 tisic korun, neskutocna palka. no a co. tak siel sam.
zakladatelka porodi a este budu spolu. stale bude mat moznost to s nim prebrat a keby nastalo nieco nepredvidatelne par dni pred odletom, tak hadam nebude taky debil a ostal by. ak sa nic zle nestane, tak by mala zakladatelka byt na neho hrda, ze take nieco vyhral a podporit ho. a vrati sa jej to sto nasobne v buducnosti.

bubelko
19. feb 2016

@janka_h147 moj muz siel po narodeni nasho syna na 3 tyzdne do USA pozriet s mamou sestru, ktora tiez rodila. prosto svokra si sama netrufla. babo malo ca.3m a nebolo to sestonedelie. ale aj tak - myslim, ze je to prehnana reakcia.

janinah
19. feb 2016

každopádne nám napíš ako to celé dopadne...držím prsty 😉

sandrittka
19. feb 2016

baby, prave som sa spytala môjho muza, co by on urobil na jeho mieste a povedal mi ze bez deti a mna by nesiel nikde.... takze tymto sa nechcem chvalit ze akého mam muza ale myslim si ze je to somar ak uvazuje nad tou dovolenkou.... toto je harmonicke? ved uz budete rodina... a ty teraz potrebujes najviac pomoci, resp po porode, .... jeho pomoci, som 3 tyzdne po porode a viem ze hoci by mi mama viacej ako muz pomohla.... potrebovala sompri sebe prave jeho ... vidim ze si hrda, tak ako som aj ja a mrzi ma ze sa pred pôrodom takymto krasnym dnom rozhádate avsak mal by si naozaj vybrat a zvazit co chce.... avsak vyhodit si ho nemusela 🙂 mala si mu dta navyber a potom by si sa aj ty vedela,, zariadit,, keby isiel.... odisla by som potom aj ja a nech sa postara o dieta ... vsak aj ty si potrebujes oddychnut 🙂