icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

lenka110611
21. feb 2016

No ja osobne by som to manželovi v takejto situácii netolerovala.

zana0077
21. feb 2016

@paris3 ved som jej naznacila, ze kuj odvetu 😉 to tak len medzi riadkami 😀 nemyslim, ze tvrdohlavo vymyslat "pomsty", skor rafinovane ako to my zeny vieme, ist si aj svojou cestou... Mat chlapa, ci opacne, neznamena, ze sa teraz hodim do pozicie matky terezy ( chlap ten je furt dilino, ze? 😉) a budem sa hrat, ze vsetko zvladam sama...nejaka ta stredna cesta je ok... Len kazdy ju ma inak nastavenu 😉

sardinka335
21. feb 2016

@henikav presne si to vystihla - potom začinaju drobne klamstva, nezhody...muz frustrovaný, zena frustrovana....ja sa ani niektorým chlapom nečudujem, ze nechcu zaväzky a brania sa svadbe ako čert krížu.

@vejula podla mna to strašne hrotíš....ako odhliadnuc od zakaldatelky temy tak všeobecne, nechapem tvoj postoj, ze on je egoista....a ona nie je? Tie rodiny čo poznáš - mozno by išli, ale vedia ze im zena/muž nedopraje. Zase tiez nevidíš tým mnohým na 100% do hrncov...takze mozno to ani neskušaju sa opytať partnera, či by mohli. Aj moja svokra so švagrinami išla na babsku jazdu do Londyna a volali aj mna...a moj muz nemal problém, nech idem si oddýchnut, popozerat, zabavit sa, ze sa o deti postara. To pre nás nie je o ,,exotizme,, je to normalne, ze ak je dobra ponuka, napr. raz do roka tak prečo nie? Tu nikto nič nemusi kompenzovat aj ked darček mna osobne vzdy poteší....Jasne, ze zaklad je rodina a jej potreby, ale ak sa semo tamo vyskytne nejaka dobra ponuka tak je hned partner egoista lebo ma tužbu ist? Pre mna su aj potreby a sny muza dolezite - ak sa to da, tak prečo nie, prečo by som nevyhovela...viem, ze on sa k mojim zaujmom stavia rovnako - podpori ma.

kaja73
21. feb 2016

mozno si to skusme pretocit..muza caka operacia,dajeme tomu semenikov,urologicka,ci daka brusna-/ved mozno zena bude rodit cisarskym-to je brusna operacia./..nevieme aku bude mat muz rekonvalescenciu ,ako to bude zvladat .....budem planovat tvrdohlavo, ja ako manzelka, pracovnu 1O dnovu dovolenku mesiac po jeho operacii? urazim sa odidem k maminke ked muz nepochopi moju tuzbu ist si odychnut ,odist od neho vo chvili ked ma mozno bude ozaj potrebovat?
A stale to nie je to iste..lebo tu pribudne aj maly cloviecik...a tu tiez netusime aky...placko,spac,jedak,nejedak,kolikak,zdravy ,chory...nech si kazda odpovie sama..a to iste nech toleruje muzovi..to je cele..dvaja nech su si rovni..

maca_p
21. feb 2016

@vejula vidis a opät povysujes svoju rodinu, svoj nazor citujem: "Možno je to tým medzi akými ludmi sa pohybujem. Priznávam, že to nieje spoločnosť majstrov šplhu v spoločenskom rebríčku PRe takých zrejme nebudem zaujimava ... chvalabohu Možno u tejto vrstvy ludí je to normálne, možno to tam
muž kompenzuje finančne a manželka to s radosťou uvíta. Ak to obom vyhovuje, potom nieje o čom, ale ked to vyhovuje len jednému... čo ja viem...."

ake vrstvy?
aki ludia?

tinqua
21. feb 2016

naša malá mala 4 mesiace, keď muž odišiel na 15 dní do Chile, nemusel tam ísť, ale bola tá možnosť, tak išiel, z kariérneho hľadiska...môžem povedať len toľko, že ma ani nenapadlo fňukať alebo dovoliť si niečo mu zakazovať....ad 1: manželstvom mi neupísal svoju dušu ani slobodnú vôlu, ad 2: sakra hádam si veríme, ad3: keby mne niekto zaplatí 2000 eurový výlet bola by som sprostá neísť....hej uznávam mesiac po narodení je blbá doba, ale nič čo by sa nedalo zvládnuť za priaznivých okolností, keby sa pôrodom niečo vyvŕbi, nastali by komplikácie a išiel by aj tak....potom by som ho nazvala hovadom. Čo sa týka šéfky....možno ty ho považuješ za dokonáleho muža, ale určite z neho nepadá na zadok každá žena a pokiaľ mu neveríš váš vzťah nie je harmonický, toto nie je žiadny problém ak tak umelo vyrobený...

vejula
21. feb 2016

@sardinka335 mať tužbu isť dovolenkovať mesiac po pôrode ženy? No tak ako som tu už X krat spomenula, tu je to o prioritach. Su situacie, kedy sa proste nehodí plniť si tvrdošihne svoje tužby. A toto je podla mna jedna z nich. Nepíšem to len z pozicie ženy, ja by som neodišla plniť si tužby v čase, kedy by môj muž chcel somnou zdielať niečo, čo je pre náš vzťah tak výnimočné, ako narodenie dieťaťa. Tu to totiž nieje prioritne o pomoci ale o zdielaní.

vejula
21. feb 2016

@sardinka335 a čo sa týka podpory... manžel ma podporuje, ja podporujem jeho. Ako som písala, chodí na vzdelavačky, na rôzne výcviky, nikdy som mu nepovedala, že musí ostať doma, nikdy. Ale vidím z jeho strany snahu naplanovať veci tak, aby to rodinu čo najmenej zaťažilo, preto ja nemam problem byť doma s deťmi kedykolvek, ked to potrebuje. Rovnako ja pôjdem onedlho na nejaké kurzy, počas ktorých bude musieť deti strážiť on, zariadi si veci tak, aby som sa aj ja mohla realizovať. Toto všetko je ok. Ale ako píšem, človek musí mať isté hranice, a dovolenkovať mesiac po narodení dieťaťa je proste daleko za hranicou.

vejula
21. feb 2016

@maca_p nepovyšujem, len píšem, že sa nepohybujem v takýchto vrstvách, myslím ludí, ktorí si potrpia na tom spoločenskom statuse atd.... Nehovorím, že su horší, lepší, proste iní. Ak to vyhovuje obom partnerom, tak je to ok, ak to vyhovuje len jednemu, tam už je problem.

sardinka335
21. feb 2016

@vejula ale ja osobne nehovorím o tom, ze muž len tak mirnix dirnix sa mesiac po porode zoberie lebo sa mu chce a zaplati si dovolenku lebo si ide plnit sny - takto to ani u nas nefunguje. V pripade zakladatelky temy sa bavime o tom, ze muz dovolenku vyhral v suťaži do exotickej krajiny - teda ja to povazujem za ponuku, ktora neprichadza kazdy den, nebude sa opakovať.
Narodenie dieťaťa absolvuju spolu....takze o nič výnimočné nikto nepride.

janaochi
21. feb 2016

Ženy, ja sa čudujem aké ste niektoré benevolentné k chlapom. Myslíte, ýe oni v opačnom garde by to tak brali? Prečo beriete na zreteľ len pocity chlapa, ktorý chce ísť na pracovnú dovolenku napriek situácii aká je? A čo pocity ženy?Už len po psychickej stránke, že žena chce mať po svojom boku v takomto jedinečnom období svojho manžela a otca dieťaťa, pre matku a tobôž prvorodičku je to výnimočná situácia, ktorá sa nikdy v živote nezopakuje, momenty, ktoré bude mať v pamäti celý život, niečo krásne a vysnívané, čo sa možno už nikdy nezopakuje.....a muž na dovolenke v exotike. Ja zakladateľku chápem, na jej pocity, sny a túžby nikto neberie ohľad.....ona nakoniec skončí ako harpia, lebo nedopraje mužovi a on jej dopraje???? Aby boli uspokojené jej sny a túžby? Každý tu rozoberá len praktickú stránku...a čo duša? Chlapi by sa nás žien takto nezastávali...neviem si predstaviť aby žena napr. odrodila a išla na 10 dní do exotiky, veď čo, úžasná pracovná príležitosť....Ženy, ženy, škoda vašej benevolencie a naivity, väčšinou ide o trápne výhovorky chlapov ako si nerušene, oficiálne a ešte aj s podporou manželky vyhodiť s kopýtka, zvlášť v takejto situácii.....a že každá vie čo má doma, no nevie....nevie, len si myslí.......

a ona má zatiaľ prebaľovať, nespať, riešiť koliky a iné problémy, však svokru má na telefóne.........a manžela v exotike. Práve pre tieto nevymedzené hranice sa všetko v dnešnom svete plnom ,,slobody"všetko dosiera.............a pre mužov je raj táto doba....veď choď.

vejula
21. feb 2016

@sardinka335 neprichádza každý den, ale taktiež nemá posledný mesiac života pred sebou. Takže vidím ešte vela možností v buducnosti tu exotiku navštíviť, vo vhodnejší čas... Aj on, pokial má svoje EQ v norme, si isto dovolenku užije viac, ked to bude vhodnejšie, ked nebudu mať doma novorodeniatko, možno spolu so ženou, možno nie... Tie ušetrené peniaze za to podla mna nestoja.

maxiva
21. feb 2016

@janaochi teraz si to vystihla 😀

sardinka335
21. feb 2016

@vejula to uz si musia vykomunikovať tí 2ja - čo kto citi, čo očakava a či je mozny kompromis.
@janaochi samozrejme su aj takí chlapi, čo na ženu serkaju ako na placaty kamen a realizuju svoje tužby hlava nehlava...to je sebectvo a zle nastavena ,,sloboda,, ak si vo vztahu jeden uziva, vyhladava koničky a neberie ohlad na partnera. Rozchody a rozvody su aj koli tomu, ze muzi si uzivaju a kašlu na rodinu a aj koli tomu, ze x zien len hulaka, frfle, nadava...vytyka...poznám aj take zeny, čo muza často zhadzuju pred inymi, hulakaju po nom a potom sa čuduju, ze on s nimi nechce ist do uveru, nechce kupit byt, tak aby bol spoločným majetkom, nechce sa zenit....a nechapu ze prečo.....No, tak ja to viem, ale radšej im to nepoviem.

adka2011
21. feb 2016

No, rozumiem, ze za tychto okolnosti neskaces 10 metrov od stastia, ale zas, 10 dni naozaj nie je nic tak strasne, specialne ak odide mesiac po narodeni. Viac ma ale zaujal ten nadpis - Manzel ide na dovolenku bezo mna. BEZO MNA. Toto je tam podla mna pre teba najdolezitejsie, a trosku to meni zdanlivy dojem, ze ti ide vyslovene o jeho pritomnost doma po porode.

jeannna
21. feb 2016

@adka2011 Nadpisy meni casto aj admin, co som si vsimla.

piuska
21. feb 2016

@mawka blbe ze pises moj ex... ja by som ho nenechala ist....

paris3
21. feb 2016

@zana0077 vies, mne sa pacia viac manzelstva, kde su k sebe ludia uprimni a nepotrebuju kut pikle a kalkulovat. je mi luto kazdej zeny, co musi s chlapom jednat ako s dilinom a kalkulovat 😉 len tolko...

zana0077
21. feb 2016

@paris3 ved o to prave ide 😉 spokojnost nadovsetko. Moze to fungovat aj bez prikazov a zakazov, ci?

paris3
21. feb 2016

@zana0077 no, to prave nemoze fungovat s prikazmi a zakazmi.... ale treba respektovat nazor toho druheho. takze, podla mna nemoze fungovat, ze si niekto postavi hlavu, ze ide na dovolenku. a neberie do uvahy nazor manzelky. ako by to muzovi padlo, keby s nim jednala tak isto zena. nabuduce mu ma ona jednoducho oznamit, ze niekam ide a hotovo? a nebrat do uvahy jeho nazor, ci ako?

radusiq
21. feb 2016

Citala som si tuto temu na chlapovom mobile a neodhlasila som sa, o chvilu zacitany 😅 a tak nevinne nahodi ze "a ty by si ma pustila?". Ja mu na to len ze "a ty by si dosiel z prace s oznamom ze ides a hotovo?".
Otazka ci by mal ist ci nie podla mna nie je namieste - kazdy par je iny, kazda zena je ina, kazde babo je ine. U niekoho pohoda jazz u niekoho neprezitelne, ani jedno z toho nie je "spravne". Okrem toho tehotenske hormony su svina, potehotenske este vacsia - je kludne mozne ze inokedy by ani brvou nehla ale prave teraz jej myslienka na muzovu dovolenku so sefkou vytvara v hlave telenoveloidne scenare. Fakt, jedine co ma na tom celom zaraza je ze prisiel a oznamil, ziadna diskusia.

marca12
21. feb 2016

Nastvalo by ma to,ale urcite by som to nedohnala do takychto krajnosti ako ty. Zvlastna laska,ked nedoprajes milovanej osobe... Nemysli dopredu,co sa tam stane lebo takymto spravanim ho dozenies do postele inej. V klude si k tomu sadnite,povedzvmu jemne o svojich obavach a urcite najdete spolocnu rec. Uz je rozhodnuty a s tym nic neurobis. Snaz sa,aby aj nadalej bol vas vztah harmonicky,vyprevad ho s usmevom a uvidis,ze aj on sa potom bude tesit a nebude sa vediet dockat navratu. Navyse novonarodene babatko s nim spravi divy a verim tomu,ze sa bude vediet udrzat na uzde a ked mu budes priat a nebudes robit sceny,bude sa tesit domov a bude si ta vazit. Nedaj na sebe znat,ze kypis zlcou. A uz teraz si planuj ako mu nechas dieta,ked to bude mozne a pojdes si ty niekam uzit s kamoskami na vikend. Vela stastia

marca12
21. feb 2016

@radusiq ja sa tiez mojho nepytam,ci ma pusti.som svojpravna a nedopustim,aby mi niekto nieco zakazoval.chodim aj bez neho na dovolenky a nikdy mi ani nenapadlo podviest ho

marca12
21. feb 2016

@sardinka335 tak ked nechcu ist do uveru,naco su s tou zenou?ked ma roztiahnut nohy na to im je dobra aj hulakajuca zena alebo ked cgcu mat servis v podobe stravy,prania atd. O tom sa tiez da debatovat. Nie je vsetko len cierne

marca12
21. feb 2016

@janaochi no lebo volakedy sa chlapi isli potrhat od starostlivosti vsakze 😀 praveze v dnesnej dobe su omnoho starostlivejsi muzi,uz sa nedeli praca len na muzsku a zensku.ano aj ja by som bola radsej muzom.no bohuzial narodila som sa ako zena,tak musim znasat zensky udel.podla mna autorka nie je harpia,je pravom nastvana,ale zakazmi nic nevyriesi.

moni244
21. feb 2016

Boze moj, vy sa niektore aj citate? To chcete vedla seba mat zenu s penisom? Co je citliva, dba o vase city, chlap ma byt opora, co sa nezlozi ako kopka nervov, nemaju vo svojej genetickej vybave to, co zeny. A porovnavat odchod zeny a muza? Sa necudujem, ze sa muzi nechcu zenit, ked su tam len same zakazy, prikazy a akonahle trocha vyboci, je necitlivy egoista, ktoremu nezalezi na rodine

moni244
21. feb 2016

@mima4 ty s tvojou obhajobou manzelstva a utocenim v kazdej teme, si uz fakt trapna, je to az smiesne, ako vzdy sklznes do svojho poucovania, ake nazivanie je vhodne a ako ostatnych zhadzujes

penn
21. feb 2016

Baby, nestihla som to docitat. Ale okrem ineho aj manzelova matka mu mala vycistit zaludok, a poslat ho domov. Ani prespat by som ho nenenchala, snad je dospely. Urobil decko tak.nech sa chova zodpovedne.

marca12
21. feb 2016

@vejula predpokladam,ze "splhat" ide pre rodinu a vyssi rodinny rozpocet urcite potesi.tvoj muz ma uplne inu pracu a bud rada,ze ma moznost organizovat si svoje aktivity.mu bezni zamestnanci take moznosti nemame.nemiesaj hrusky s jablkami

marca12
21. feb 2016

@moni244 mna by zaujimalo,co na ich spolocny zibot hovori jej manzel 😀 lebo to vyzera,ze chlapik ma poriadnu gulu na nohe uviazanu