icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

penn
21. feb 2016

Idealne, keby mu miesto toho dali financnu odmenu.

penn
21. feb 2016

Silna zena zvladne vsetko sama. Ale silny muz jej to nedovoli.

Zhrniem ako uz niektori povedali, on to mal citit tak, ze to radsej odmietne, aby je bol oporou a ona by povedala, ze nech ide, ked bude zle, niekoho zavola.

penn
21. feb 2016

Ale, ze 21 stran komentarov, ty kokos.

mima4
21. feb 2016

@moni244 trapna si tu jedine ty. Ja sa nehanbim za svoje hodnoty

moni244
21. feb 2016

@marca12 no asi tak nejako, je tazke nieco zhodnotit z jednej strany, hlavne ked to poda vytocena prvorodicka pod navalom hormonov

moni244
21. feb 2016

@mima4 ved si ich nechaj, ja ti ich neberiem, len nezhadzuj ostatne len preto, ze im nepozehnal ten tvoj uzasny Boh

paris3
21. feb 2016

niekedy mi to tu pride, ako keby tu pisali zatrpknute zenske, ktore potrebuju tym ostatnym (este nezatrpknutym), riadne nalozit 😒

paris3
21. feb 2016

@moni244 no ty sa tu vyznamenavas, fakt musis byt velmi primitivna ☹

moni244
21. feb 2016

@paris3 reagujem asi druhy krat do tejto temy 😀 nechapem, co sa do .na navazas, si precitaj, co si napisala ty, hviezda jasna 😀

paris3
21. feb 2016

@moni244 no len tak dalej 😉

moni244
21. feb 2016

@paris3 s tebou nebudem debatovat, o tebe mam jasnu predstavu, s tebou je zbytocne drat pismenka 😉

paris3
21. feb 2016

@moni244 zial, aj my o tebe mame jasnu predstavu.... a kazdy citatel si tiez spravi 😀 vela stastia!

oslo1
21. feb 2016

Inak. Teraz sem hodim trosku od veci pribeh, ktory sa mi stal este na Slovensku.
Na oddeleni mi zomierala pacientka, starsia pani. Jej muz mi iba sucho oznamil, ze ak zomrie pred 6 rano, aby sme ho neotravovali a nebudili ho. Predpokladam, ze feministky budu na jeho strane, vsak nech sa vyspi, jej uz aj tak nepomoze.
Myslim, ze na to mam zivotneho partnera, aby bol mojou prioritou no 1 a to iste ocakavam od manzela. Spominana pacientka nakoniec zomrela vecer, takze aj muz sa mohol dobre vyspat.
Princip problemu je ale ten isty, moja pacientka potrebovala iba svojho manzela tak isto, ako to teraz citi autorka.

oslo1
21. feb 2016

A este dodatok. Aj ja chcem mat mojho muza v tazkych chvilach, ked mam pocit, ze nieco nezvladnem. Nechcem mat kamaratku, svokru. Ja som sa nevydavala za mojho mm, aby som svoj zivot v pre mna dolezitych chvilach bola sama alebo s nejakym nahradnikom

dusika11
21. feb 2016

nie..su veci ktore sa nikdy nevratia..vona mesacneho prvorodenneho babetka je nenavratna,,par by sa mal spolocne tesit...pomahat si...
partner pomoct zene....
ked som prisla domov s dvojcatami moj bol tak nateseny neviem si predstavit zeby ma nechal na holickach...su urcite zivotne medzniky..ktore sa nezopakuju...ta radost vecne telefonaty pocas jeho prace ci mam dost plienok a ci je ozaj vsetko ok...a ci som jedla...ci si mali odgrgli..a neviem co vsetko...
toto nie je zalezitost super emancipovanej zeny...toto je intimna chvila mladej rodiny..ktore by mala firma respektovat......proste toto sa nerobi...
byt zenou a muzom je uzasne..a je uplne prirodzene ak zena potrebuje oporu a chlapa doma...prave o tom je vztah...inac to je spoluzitie dvoch entit ktore maju spolu deti a kazdy svoj zivot..a nie kazda zena to tak chce

lauricka
22. feb 2016

@dusika11 ale ved sestonedelie je 6 tyzdnov a on ide na 10 dni a pochybujem, ze vo firme planovali event podla terminu porodu manzelky jedneho zo zamestnancov...

lauricka
22. feb 2016

@adka2011 ano, aj ja mam pocit, ze dovod rozhorcenosti nie je v tom, v com pise, ze to nie je tak uplne uprimne, to BEZO MNA a to ze sa boji, ze si zacne s inou zenou. To babo akoby islo trochu bokom...no, ale to si uz musia oni tak nejak rozumiet.

sardinka335
22. feb 2016

@marca12 samozrejme, ze nie je všetko len čierne....a aj ten chlap ma chyby to je jasne, samozrejme nebavime sa teraz o nejakom tyranovi, alkoholikovi a ťažkom sebcovi.....
Proste mudra zena to trošku ukočikuje - je tým krkom, čo tou hlavou hybe. A ak su tam už deti, tak sa velmi tažko niečo rieši - napr. odchod a byť spolu je v podstate ,,výhodne,, pre obe strany....
Rozchod sa lahšie povie ako v mnohých prípadoch urobí.

Ale vidim ze to tu uz emocionalne hrotite, vydierate a manipulujete dieťaťom a situáciou... - vonou babätka a podobými vydieračkami....Normálny ludia sa dohodnu, vykomunikuju si, prečo ano, prečo nie...pripadne by sa cesta planovala štylom - uvidime aka bude situácia a podla toho bud pojdeš, nepojdeš. Tu z 10 dni robite hogo fogo...ved porod a 4 t je doma.

vejula
22. feb 2016

@oslo1 velmi smutný príbeh :( .... no vo mne táto tema zarezonovala zrejme viac ako som myslela. Sa mi dnes snívalo že som ja s mojou rodinou (rodičia a bratia) vyhrala dovolenku. Den pred odchodom mi stara mama oznamila, že umiera. OStala som doma, ale celá moja rodina odišla. Den po odchode stara mama umrela, tak som volala rodičom, aby sa vrátili, že o 2 dni je pohreb. A oni na to, že v dnešnej dobe technologii bude stačiť, ak sa spoja somnou na pohrebe cez webkameru, ved však to je to isté. Podvedomie si to spracovalo po svojom, fuj, hnusný pocit to bol.

sardinka335
22. feb 2016

@dusika11 ako prepáč, ale ja nevidim nič zaujimave na tom, aby som ,,večne telefonovala,, mužovi do roboty či si deti odgrgli, či si jedla, či si cikala, kakala.....ok, pri 2jičkách dobre je toho dost čo robit. TO potom počuvam story o telefonatoch v praci kedy kolegovi vola manželka čo dve hodiny a je to uz trapne a smiešne, ze bez chlapa nevydrží ani počas 8 hodinovej pracovnej doby mu furt dycha na krk - tak to vidia je ho kolegovia, ktorí tie telefonaty v kancli počuju. Ved aj my si telefonujeme, ale nie stale ked je v praci.

lanugo
22. feb 2016

@paris3 moj muz chodi kazdy rok s kolegami a asistentkami na pracovnu dovolenku do Genevy na autosalon. Ked sa nam narodil prvy syn, tak som robila aj ja sceny, nikam nesiel a neulavilo sa mi.Bolo mi to fakt luto. Ja som sa isla zblaznit, ze 4 dni s bezstarostnymi babami a ja som v najlepsom pripade vonala senovkou greckou, v horsom skysnutym materskym mliekom , ked som msaa chvilu cas, osetrovala dom si hemeroidy, zuby umyte- ani neviem, uplakana, mykoza na bradavkach, pretecena vlozka v podprsenke...jednoducho reklama na materstvo🙂)) potom ked som nabrala silu a priznala sa mu, tak mi povedal, ze keby som vedela ako moc ma lubi, takato hlupost by ma ani nenapadla.

cawes
22. feb 2016

@lanugo neblazni nepustit ho k nam do svajcu na autosalon. Ved to je najlepsia a najkrajsia vystava za cely rok 😀

lanugo
22. feb 2016

@cawes ved to🙂 neboj, nesiel len raz, odvtedy chodi🙂

cawes
22. feb 2016

@lanugo 🙂 super zazitok ja chodim tiez nazdy rok

maxiva
22. feb 2016

@sardinka335 ty si to zle pochopila on volal jej z prace a nie ona jemu!!!!!mi to pride,ze si nastavena zhadzovat kazdy prispevok,ktory tvrdi nieco ine ako ty!.... 😠

andreasiskova3
22. feb 2016

Myslim ze velmi zalezi na Vasom vztahu, ci mu doverujes, zavidis ze on ma moznost nieco vidiet, alebo mu doprajes , lebo taka prilezitost sa tak lahko nenaskytne znova.

andreasiskova3
22. feb 2016

Podlana toeroblemov. Ubehne to ako voda, raz dva a uz bude manzel späť.

verushkokav
22. feb 2016

Vo vašej situácii by mala byť preňho PRIORITNÁ VÝHRA - VAŠE DIEŤATKO ,,, ak je pre neho nejaká blbá exotická dovolenka viac - ako VY ....... nooooo .......ja by som ho tiež poslala do zadku 😀 😀 😀 😀 😀 Na dovolenku sa dá ísť hocikedy .....ale obdobie po pôrode by mal "spolužívať" s VAMI

sono2
22. feb 2016

Môj muž by osobne nešiel. Nemá takú pozíciu v robote, čiže aj dosť ťažko sa do tejto situácie vžiť. Hovorí sa tu viacero dôvodov. Kariéra, úžasná dovolenka zadarmo atď. My na take dovolenky chodíme a ak aj on, on, nemyslím, že mu dá niečo viac vidieť čo už dávno videl. Druhá vec je kariéra. Ak ho to fakt posunie a je to životná alebo jedinečná príležitosť ako sa posunúť vyššie v práci, Budiš. Vydržala by som. Ale argument krásna dovolenka by neobstála. Skus, dosť nechapem politiku firmy, že ho dovolenka bez ženy s čerstvo národným babom niekam posunie. Kolegyňu ja osobne by som neriešila, dôverujem mužovi. Myslim si tiež, že je to jedinečný okamih byť s čerstvým bábätkom a trápilo by ma že Neni muž so mnou čo i len jeden deň. Opakujem, neviem, ako fungujú takéto firmy. Akurát som pochopila, že majú oba manželia lukratívne zamerania, tak si skôr myslím, že sú na takéto akcie zvyknutí. Myslim, žeby sa mal muž správne rozhodnúť aby sa z toho nestal polročný problém výčitiek, podozrení keď príde krásne opáleny, vyrelaxovany. Dosť zvláštna predstava.😕

argyro
22. feb 2016

@oslo1 krásne si to napísala! presne rovnako to cítim. spojila som svoj život s týmto mužom, s ním mám deti, v najťažších a najdôležitejších chvíľach potrebujem jeho nie svokru, švagrinú, atď. Našťastie sme v tomto s manželom zajedno, a už viackrát ma presvedčil, že najväčšou prioritou je preňho rodina (a popri tom buduje aj karieru, všetko sa dá, ak sa chce)

Mňa ešte zaráža fakt, že si manžel zakladateľky myslí že od tejto dovolenky je závislý jeho kariérny postup. Ak je šikovný, postúpi aj bez toho.. Chápem, že na takých akciách sa vzťahy budujú najlepšie, ale je to snáď posledná podobná akcia? Prečo sa na ňu tak upína, to si tak málo verí?