Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@bubelko nz...😂😂 my v tomto mame jasno,ale este syncek je prilis maly aby som sla ja na tyzden prec...ale aj predtym to bolo tak,mali sme spolocne dovolenky ale aj kazfy sam..co je na tom?!!niektorym to nevysvetlis
Mne teda nepride normalne ze si nejaky otec vyberie dovolenku pred tym, aby videl svoje dieta... A hlavne nechat zenu samu s babom? Ja si teda neviem predstavit, ze by to v tom case spravil moj muz, vzhladom na to ze som mala kazdu chvilku zapal prsnika a nevedela som sa ani hnut. Cize bez pomoci mojho muza by som ani nedokazala ist k syncekovi.
A hlavne postarat sa o teba by sa mal tvoj muz a nie kadekto iny.
Ale tak kadejake rodiny su ocividne 🙂 vdaka bohu za mojho muza
@petulda333 ja som nenapisala že ked ma chlapa tak uz nik nemoze nikam ist. Myslim že je to sebecke ist na dovolenku sam.dovolenka nie je pracovna cesta.neviem ako vy chodite s manzelom asi okrem na dovolenku on sam a ti s detmi ?a zda sa ti to tak normalne?
@krupidlo no pre mna a väcsinu zien ,ktore tu pisali to je ukaz. ale urcite daamy sa tvaria,ze su super zeny.ved nech si chlap chodi ku moru sam,ved nech si uzije a bla,bla,bla .no ved ,aby tu za par mesiacov nerevali on si nasiel na dovolenke inu zenu!!!a baby: kde si bola ty?a ona:doma s deckami.... 😀
@janka7911 mame zatial jedno dieta,ma 4mesiace a bol z prace na horach,a vobec som to nepovazovala za zle,neviem ako tvoj ale moj je v praci cca 12hodin cize som stale sama s malym,takze ked siel na hory nejak som to nepocitila pretoze aj tak je cely den v praci..sebecke?on si vybral ze ma ist sam ci mu takto dali v praci?keby si to sam vybral fajn,ale ak ma moznost ist a z firmy mu urcili ze sam tak mi to sebecke nepride,mozno taku prilezitost mat nebude tak preco by ist nemal!stale mam z teba pocit ze tu ide o to ze TY nejdes..ze keby si mohla ist tak babo kludne nechas mame!ze proste ze ziarlis a z tvojich prispevkov je to jasne vidiet!
@maxiva ja sa nepovazujem za super zenu ale ak si si nevsimla tak chlap skor podvedie taku ktora mu pre vsetko robi vycitky,neda mu dychat a pod,pojde to pochopenie hladat inde...ja som s mojim 7r a zatial nemal potrebu hladat inu,lebo ma pri mne vsetko
presne, netreba chlapovi vycitat ze ide na dofcu v case, kedy by mal byt s rodinkou, lebo ujde za inou :D
mozno, keby sa chlap, ktory ma dieta spraval ako otec a nie ako bezdetny clovek nemuseli by ziadne vycitky byt...
alebo sa na to pozrime z tej druhej stranky, bolo by normalne aby isla na dofcu v tom case ona? vsak dieta si nespravila sama... v kazdom pripade je to ich vec, keby to urobil moj muz, zakazane by to nemal, ale urcite by ma ako otec sklamal 🙂
@krupidlo haloooo chlap to dieta nenakoji,to dieta potrebuje matku a ak chlap chodi do prace tak aj tak neni doma!!!boze moj z chlapa co ide na 10dni prec urobite netvora ktory o rodinu nema zaujem..sa zobudte..skoda vysvetlovat niektorym..zamknite si tych svojich doma aby nahodou niekam bez vas nesli!
@petulda333 trosku sa ukludni 🙂
ano, moj je zamknuty cely cas, presne ako pises 🙂 🙂 🙂 🙂
@petulda333 ja som v takej situaccii Este nebola aby mi chlap siel na dovolenku sam.my chodime na dovolenku 2x do roka s manzelom a detmi a uprimne ti vravim keby že som mala ist bez nich tak urcite by som nesla lebo to by som bola myslienkami stale pri nich...mne to pripada že sme jak. Nejake otrokyne vynosit porodit vychovat dieta a muz je muz on si može chodit po dovolenkach ved on nenakoji ani så nepostara o dieta to je len uloha matky.
nechapem niektore, preco sa tu tak vzrusuju nad tym, ze ma niekto iny nazor... nejake komplexy, ci co? 😀
A mne
😀
@petulda333 nie nic take som si nevsimla,ale vsimla som si ,ze chlapy zadany ,ci nie. su na tych dovolenkach jak urvaty z retaze.nevidela som raz...a inak aj tvoj manzel vie,ze ma pri tebe vsetko?a nechapem ako mozes porovnavat,ze tvoj muz chodi na par dni a ty ides do kina,alebo za kamoskou..
Ja si myslím, ze Vám tu niektorým unikli detaily.
1. Muž ju postavil pred hotovú vec - idem a je to. Mne osobne by sa to z princípu nepáčilo. My s mužom sme boli individuálne na tyzden preč niekoľko krát ale vždy sme sa o tom najprv porozprávali, ci je to ok, ako to zariadime s deťmi ...
2. Zakladateľka písala, ze ked raz chcela ísť ona sama manžel ju nepustil. To hovorí za všetko. Mne to príde ako sa vraví : co je tvoje je aj moje (on rozhoduje aj za ňu) a co je moje do toho ta nič ( on si do svojich rozhodnutí nedá kecat)
Ma prekvapuje koľké mu tu držíte stranu, je to obyčajný sebec, ktorého nezaujíma názor toho druhého i ked by mal, kedze ide o jeho manželku , keby za ňou prišiel, ze toto som vyhral, co myslíš mal by som to zobrať, nebude ti to vadiť ostať sama s malým bábätkom ... Tak by to aj ona určite inak zobrala...
V praci mojho manzela chodia 1x za rok na predlzeny vikend na "teambuilding"...nase deti budu mat 7 rokov a moj manzel tvrdi, ze radsej bude s nami ako sa opijat kdesi s kolegami. Preto mi je asi cudne, ze si tuto buduci ocko bez mihnutia oka planuje 10 dnovu dovolenku par dni po porode. OK, zakladatelka pise mesiac...ale kolke mamicky prenasaju? Moj si na prvy mesiac zobral dovolenku a pomahal mi s detmi..nie preto, ze by som ho o to ziadala, ale preto, ze sam chcel. A porovnavat sluzobnu cestu, pracu v zahranici a dovolenku bez rodiny mi pride riadne od veci. Takze nie, ani ja by som od nadsenia neskakala, keby mi s takymto napadom prisiel domov...
@emily76 on si ju neplanoval, on ju vyhral v praci. to je podla mna trosku rozdiel.
@sisaka no nie som si uplne ista, ci ju fakt postavil pred hotovu vec, ze idem alebo sa len zatal, lebo ona povedala nepojdes a hotovo. a nezastavam ho, od zaciatku tvrdim, ze obaja zareagovali tvrdohlavo. ona tym, ze mu dala ultimatum a on tym, ze sa zatal. ale keby ju mal fakt tak na haku, ako tu viacere pisu, tak by sa domov nevratil. o.i. sa nakoniec dohodli, ze pojde, len ak bude vsetko OK, co mi pride ako fajn kompromis.😉
@sisaka ja mam tak trosku pocit, ze prave tie co az tak agresivne brania dotycneho otecka a snazia sa zhadzovat zeny, ktorym sa to nepozdava, maju doma nejake podobne typy muzov a toto je jediny sposob ako sa snazia presvedcit hlavne seba ze je to uplne ok. Ved nech si muz robi co chce, on je iba ploditel a financna zlozka, asi nic viac jeho potomok uz nepotrebuje 😀
Samozrejme pre zeny, ktore maju doma muzov co sa chcu starat a byt pri dietati pre, ze chcu a nie preto, ze musia je toto spravanie maximalne sebecke.
Niesi sebecka, on je sebecký keď tam chce ísť sám , V akej súťaži ho mohol vyhrať keď tam ide o postup V kariére? Tak buď pracovná cesta alebo výlet kde sa oddychuje a nerieši práca.. Ak už máš takého červíka V hlave o šéfke tak to už on sám od seba by mal odmietnuť.. Určite by to v práci pochopili že má doma malého syna a manželku po pôrode..
@sisaka presne tak
@bubelko ok, tak ju vyhral a planuje na nu ist... 😉 Tam nejde o formu nadobudnutia, ale o tom, ze doma zena kratko po porode a on ani nezavaha. Mna by toto ranilo... ved vtedy je zena plna hormonov, rozcitlivena... muz by jej mal byt oporou a pomocou.. on jej je najblizsim, je to aj jeho dieta, nie svokry, nie babky, nie kamaratky. Tak ale kazdy sme nejaky, to co by napr. tebe neprekazalo, mna by bolelo... A som rada, ze mojho muza by taka vec ani nenapadla... az budu deti velke a tym dvom to vyhovuje, nech si chodia na dovolenky ako chcu, ale tu to evidentne jednej strane nevyhovuje.
Mile damy, nepresvedcajte tie, ktore sa tak krvypotne az arogantne zastavaju toho otecka, pretoze tie to nikdy nepochopia, nechapu proste o com je cela tato debata. Ak sa im spravanie toho otecka zda byt OK, tak nech si to maju aj doma tak, nech davaju muzovi slobodu, kolko sa mu zaziada, a potom tu budu vo velkom vypisovat, ze dala som muzovi slobodu, on sa mi zavdacil neverou. Ako taketo nazory, co som to tu pocitala, no krutila som hlavou, ze toto snad ani zena nedokaze napisat, co popisali ony. Splieta sa tu jedno s druhym, miesaju jablka s hruskami, napr. citujem, moj chodi na 5 t do prace, doma je len tyzden, mam ho zamknut?? Ako dotycna si zrejme neprecitala, ze sa tu pise o dovolenke a nie o pracovnej ceste. Ako skor, nez sa tu zacnete mile damy bit, precitajte si riadne o teme tejto diskusie. Po druhe: ako robit zo zeny co porodi dieta nejaku chuderu, co si bez muza nedokaze s prepacenim ani len prdnut, ze na vsetko potrebuje muza, ako toto si myslim, ze tento prispevok nepisala zena, skor nejake decko, co sa tu odbavuje na nazoroch inych resp. nejaka slobodna mamicka, co je na vsetko sama a vo velkom tu kritizuje zeny, co doma muzov maju. Ja mam 2 deti, a nikdy, podotykam nikdy som muzovi nepovedala, no narodilo sa mi decko, tak si navar, oper si, vyzehli si, uprac, ja nemozem, lebo som musela kojit a prebalovat, ved by ma muz do riti kopol, keby to takto u nas fungovalo. Vzdy bolo typ-top doma porobene, vzdy, ked prisiel domov z prace, vzdy bolo upratane, navarene a nachystane jedlo mu davam priamo pod nos. Kolkokrat som bola so silami na dne, vcase, ked deti boli chore, co som cele noci nespala, vzdy som sa musela vzchopit a postarat sa. Tu ide o to, ze z principu ludskeho hladiska, kazdy "normalny" chlap chce byt doma s rodinou, ked sa mu dieta narodi, ze citi tu zodpovednost za zenu a dieta, ved to nie je len jej dieta preboha. U mna to tak bolo, moj muz mal dovolenku tyzden, snazil sa pomahat, snazil sa prebalovat, kupat, bolo to nase prve dieta, pri synovi bol 24 hod. denne a mne to prislo vhod, mne to velmi pomohlo to ze bol doma, hoci nemusel a ani som ho o to neprosila. Vdaba bohu za muza, akeho mam.
Co sa dovoleniek tyka, nikdy ani len na chatu s partiou nesiel bezo mna, a to sme deti v tom case nemali. Vravela som mu, chod sa odreagovat, chod na pivko, chod sa zabavit, ale on doma chcel byt pri mne a nie to na 10 dnovu exotiku za hranice s kolegynou, to by mi muz nikdy neurobil. Vzdy sme vsetky dovolenky absolvovali spolu, ved o tom je dovolenka preboha, zazit spolu krasne chvile spolocne. Dovolenka nie je o tom, ze si chcem oddychnut od partnera, co ma bude doma cakat.
Keby som problem autorky obratila naopak a povedala by som, ze ona chce dat mesacne dieta na krk svojmu muzovi s tym, ze ona pojde na 10 dni sa slnit na exotiku s kamaratom.....pytam sa vas, mile damy, pacilo by sa to tomu muzovi??? O tom silno pochybujem.
Tymto, co som napisala, nereagujem na autorku spravy ale na vas mile damy, bo pisete poniektore uplne ale uplne z cesty az mam taky pocit, ze s umyslom tu vyprovokovat hadku. Tot je moj nazor a koncim s diskusiou. Autorke som napisala co si myslim, napisala som vam co si myslim, pre mna a autorku je toto uz uzavreta diskusia. Majte sa krasne a piste basne....Adios

@petulda333 tak dik 😀 😀 😀 ja to mam ako odmenu za vsetky tie prazdniny, ktore som absolvovala s detmi bez muza 😝