Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@mima4 nemam pocit že by nase deti trpeli, ak ide muz s kamaratmi niekam preč... venuje nam dostatok svojho času. Do roka absolvujeme ako rodina tri dovolenky, lyzovacka, letna na svk a letna p ri mori..venujeme sa sebe aj detom.
ale nepotrebujem mať muza stale za ritou, a nevidim nic zle natom, že aj ten chlap potrebuje byt medzi svojimi chlapmi, kde si moze grgnut, prdnut, pokecať o ženských , dat pivo a este sa na tom zasmiať... praveze vnimam jeho potreby, a on vnima moje... ked idem s kamaratkami na welnes, zabaviť sa, vypnut od deti, varenia ...
moj muz je empaticky, ked potrebujem je pri mne a viem že je to moja 100% opora... ale je aj jedinec, ktorý potrebuje dobiť baterky aj mimo rodiny....
manželstvom sme sa predsa nezriekli kamaratov, zalub, zábavy... teda u nas teda nie , ak iní ano tak prosím... pre mna ale partnerstvo nie je vazením a muz nie je bachar 😉
@emily76 ak si to docitala do konca, tak uz to vyriesili kompromisom - zariadia sa podla situacie, co je uplne najlepsie riesenie. 😉
a nikde som tu necitala, ze by niektora zena skakala meter do vysky, ze muz pojde prec. len som sa docitala, ze by mu tu vyhru dopriali, lebo je to zvladnutelne. a ze by mu nedali ultimatum, lebo tak sa to v podstate nevyriesi. to sa zatne on rovnako ako ona a budu hrat hru - kto z koho... a to nie je dobre.
@krupidlo no si vedla, ako ta jedla. u nas je muz lepsia matka ako ja. ma daleko lepsi cit pre deti a vie sa im venovat tak, ako sa ja nikdy nebudem. a napriek tomu si myslim, ze ten muz zo zakladatelkinho prispevku nemusi byt totalny cynik a budizknicemu len preto, ze prosto vyhral cestu a chce ju absolvovat. riesit taketo spory ci nezhody ultimatami je z mojho pohladu zle.
a neviem, kolke z nas boli v jej situacii, ze chlap vyhral nieco a mal odist v "nevhodnom case"... lebo ked sa ho na to opytame teraz, isiel by si? tak je jasne, ze povie, to vies, ze nie. maloktory chlap je natolko uprimny, ze riskne, ze sa bude cely vecer vadit so svojou polovickou kvoli imaginarnej situacii, ktora nemusi nikdy nastat 😉 ale mozem sa mylit 🙂
@mima86 presne, nie každé babo len spinka a papá. Nám 10 dní po návrate z pôrodnice nastalo tiež peklo. Najedol sa a vrieska 2-3hodiny v kuse kým od vyčerpania nenaspala. A celý deň aj noc to isté. Pol dna som sa modlila nech už je 19:00 aby prišiel muž a ja ohucana som sa mohla zavret na pol hodinu do kúpeľní a od zúfalstva si poplakat. Našťastie to najhoršie prešlo po 4m aké aj tak bolo prvých 9m takých ze muž už nechce 3 deti, dokonca ani dve. 🙂 Mozno si po myslite aká som neschopná ale kto nezažil, nevie. Malý bol zdravý ale napriek tomu "taky" a nikto z okolia nevedel dat ani radu lebo sa s takým niečím nestretli, ved všetky bábätká len spinka ju a jedia 😈
@marse a ani tie babky sa nedajú vždy vybaviť. Svokra býva neďaleko ale stará sa o ZŤP dcéru a veľké gazdovstvo a mamina chodí do práce v susednom meste a nemá auto. Kamošky tak isto bývajú 20km odo mňa a bez auta. Ja si teda vôbec nedokážem predstaviť ako by to vyzeralo keby v tom čase odišiel muž na dovolenku. Bez tak som mala slušný nábeh na poporodne blues. Neskôr, to je už o inom ale tie prve týždne mesiace.......nie
@marse ja viem, pochopil som to. Podľa mňa je zbytočné mesiac dopredu sa hádať či ísť alebo nie. Uvidia po pôrode a rozhodnú sa pribežne. Sú fakt situácie kedy nikto nemôže byť jasnovidcom. Pri pôrode sa všeličo môže stať (nechcem nič privolávať) ale je to fakt...
Takže podľa mňa urobili najlepšie rozhodnutie aké mohli, že to rozhodnutie odložili. 😀
@marse berem, ze clovek potrebuje aj cas iba pre seba a iny okruh ludi, to nie je nic nezvycajne, je to OK, len som uviedla priklad, ze su muzi, ktori by od mesacneho babatka a manzelky nevyparili sa na 10dnovu dovolenku... a som rada, ze vo svojom okoli mam vacsinu týchto chlapov.
tak potom si si mola vsimnut aj ten zvysok pre ktore zeny to bolo myslene a za to si stojim, ked niekto zacne davat dole ine maminy len za to ze si to nemyslia atd atd..
nech si kazada zena so svojim muzom robi co chce mne je to uplne jedno :D ale ziadna zakomplexovana matka mna nebude davat dole 🙂
ked nedokaze prijat iny nazor od cudzeho cloveka, viem si potom uplne predstavit ako si moze nieco ine mysliet jej muz :D tolko k tolerantnym zenam 🙂
😉
@petulda333 nechapem tvoje tvrdenie, ze taka prilezitost SA neodmieta. to je trochu malomestiacky pohlad na vec.... to ako co, ked budem mat sancu zasexovat si so super pohladnym, vykonnym mladym muzom, tak to neodmietnem? lebo taka prilezitost SA neodmieta? 😀
a samozrejme postrazi detii,aby si sa mohla realizovat 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😉
tak myslím si, ze kto chcel pochopil a kto nie tak bude drístať taketo nezmysly....
vymena nazorov žiarliviek a žien podpapučníkov vs. sebavedomých žien a šikovných ktoré prežijú par dní bez chlapa 😝 😎 😀
Kokos to kde zijeme, ze zena ide rodit a jej muz namiesto toho, aby mal rodinu prioritu sa ide valat kamsi do ´exotiky´? A este je ta zena zdrbana za to, ze si dovolila taku reakciu? Ja mam dost. Asi som sa narodila v nespravnej dobe, ozaj. Dosli mi slova. Kazdy normalny chlap by to este svojej zenskej zaplatil ako bolestne za porod!
@mamutka Krasne si to napisala. Tak to je.
Inak takymi temami sa to hemzi aj na ceskom konikovi, kde super toleratne moderne zeny svojich rovnako slobodne a moderne zmyslajucich muzov s nicim nezatazaju. Dovolenka v case porodu a tesne po porode nie je ziadny problem sak super hrdinky vsetko zvladnu, a nakoniec zostanu na vsetko aj tak same,lebo partnerovi sa tento styl zivota zapaci.
Sak komu by sa nepacilo ukazovat fotky babatka pri bazene v Dominikanskej republike s tequilou v ruke namiesto kojenia, prebalovania, uspavania, prania a starostlivosti o domacnost.
Jooj, babenky, dnesnym muzov je sveta zit. urob psovi dobre, ose..... ti plot.
@trdelnik234 teraz si to napisala krasne ty.pockaj 5 min a zavali sa to tu prispevkami ako si vedla 😉 😉 😉
@maxiva Dakujem. Tak aspon sa o sebe nieco nove dozviem od ultra modernych mamiciek. Ale menit nazor nebudem.
@marianne1 mne tiez rozum zastane...mozno je to tym....ze vela zien pochadza z rozvedenych rodin..kde matky hrdinsky zvladali same vsetko a deti to videli.-..mozno od detstva videli priliza akcne zeny..to su take dristy naucene z domu..mozno videli ako muz je deptany doma a si myslia ze lasku prejvia slobodou pre chlapa aby sa nespravali ako ich matky...kazdopadne je to nezdravy model rodiny..ktory sa skor neskor prejavi v teme ma milenku ako je to mozne ked ja som taka dokonala..
muz je chlapom vtedy ak nesie nasledky za svoje ciny..a je schopny byt oporou pre zenu..inac to nema vyznam a je to spolubyvajuci ,,,co mozno rpispieva do domacnosti..mozno lebo take su ochotne mu aj vsetko zaplatit

@marse manzelstvo je v prvom rade o jednote, o hladani toho dobrého a prospesneho pre toho druhého a pre rodinu (cize nielen manzelku/manzela ale aj deti). Manzelia by mali citlivo vnimat potreby toho druhého a komunikovat o veciach, ktore riesia, a ktore ich trapia a nie byt zameraný na seba.
Kolegovi sa narodilo pred vianocami babatko a o mesiac mali sme spolocne cestovat do Madridu... a on to za seba zrusil a tak som sa ho dnes spytala preco a jeho odpoved "hadam mi je rodina prednejsia ako Madrid". A som sa ho spytala rovno, ci kebyze teraz vyhra dovču niekde do oblubenenej destinacie na 10 dni, ale pojde tam sam ci s kolegovcami, ci ide, jeho odpoved "nie, mam ine zivotne priority ako dovolenky"...
takze su muzi, ktorým netreba nic hovorit, proste maju taku empatiu vybudovanu, ze ich ani nenapadne sa zdekovat...