Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@trdelnik234 no..lebo si neveria ze maju na viac...ved by usiel keby mu nedovolili mat dovolenku..ako by sa na ne pozerali ludia..ze su take a take..nemaju dostatocne sebavedomie
alebo videli doma fakt otca pod papucou..alebo osamotenu matku ktoru chlap opustil...a tak sa naucili neverit chlapom a neviazat sa..maju len inseminatora s ktorym ziju
niektore moje zname pustaju chlapov aby mali pokoj..aj v posteli....
vsetka tato zufalost dnesnych zien sa vola emancipacia...ale..emancipacia to nie.je..je to ligicky pozostatok komunizmu..kde zeny po vojne boli bez chlapov a fakt museli vsetko same stihat...a traduje sa to ako bezny vzorec..spravania..
kazda prispievatelka pochadza z ineho zazemia...horsie je ze tieto abnormality budu predkladane ako standart ich detom...ktore budu niest nasledky
z hladiska sociologie ma tieto nazory dost prekvapili ake su rozsirene
zalezi to aj od ich vztahu a od toho asi najviac si myslim
@vevesh Asi by bolo dobre upresnit krajinu, v ktorej zijes. V niektorych krajinach proste zeny nemaju na vyber, na nazor sa ich nikto nepyta.
@vevesh No tak to pocujem prvykrat. Napis mi prosim ta autora a nazov tej prevratnej studie.
@trdelnik234 no ja budem pisat za nasu domacnost a nie vseobecne,ja nie som ziadna super hrdinka,ani super zena,pochadzam z kompletnej rodiny,muza som si brala s vedomim ze ma pracu ku ktorej tie ,,vylety,, patria tak mu to teraz nebudem zakazovat,bol aj po porode na takom ,,vylete,, a zvladla som to..to ze moj manzel chodi na take akcie neznamena ze sa nestara,ked je doma venuje sa malemu,prebali,nakrmi,okupe,nie preto ze musi ale preto ze chce,pomaha aj s domacnostou,kazdu sobotu mame taku sanitarnu kedy vypraceme a dezinfikujeme cely byt,spolocne!manzel lubi nas a my jeho a preto nevidim dovod mu nieco zakazovat,on nam vsetok cas vynahradi
@mima4 Nielen tam, npr. aj vo Francuzsku a v Anglicku.
ono ani nema zmysel muzovi nieco zakazovat
tu nejde o ziarlivost, ani o zavist, ... aj sestonedelie sa DÁ zvládnuť bez pomoci, u niekoho v pohode, u niekoho menej v pohode ale dá sa to, tu ide o to ze ona je rozcarovaná z rebricka jeho priorit !!!..srať aj celu dovolenku, aj keby mala byt neviem kde...ked mam doma babo, zenu tesne po porode ktora ma potrebuje ...to su okamihy v zivote ktore sa uz opakovat nebudu, kdezto na taku dovolenku moze ist barskedy, ci sam, alebo snou, alebo so sefkou, dovolenka pocka, aj teambuilding....proste nevyhovuje nacasovanie tak serem nato a nebudem to riskovat koli rodine....ale ONA a to male ho budu potrebovat jeho oporu, lasku, sudrznost! a on ich takisto len o tom nevie, a neskor ho to moze mrziet..vy mi chcete poveedat ze vam by to neprekazalo??tie hrdinky ktore vravia ze nie klamú sami seba....ine je ist na pivo, sluzobku, do prace....ale dieta robili spolocne tak nech jej kua pomaha a nie ze sa nanich vysere ked to najviac potrebuju za nejaku dovolenku!....cas sa vratit neda.
a zas na 2 strane ked on to berie ako obmedzovanie a nie ako svoju psiu povinnost byt pri nej, tak je sisina...nech zobere rodinku na dovolenku...
@petulda333 no ono to je take..to nie je o zakazoch nezakazoch je automaticke ..ze za vsetko nesiem zodpovednost ak mam dieta...tak mam za neho zodpovednost..
ak som teoretticky mala chlapov kazdu noc troch a som vo vztahu tak to mi am tolerovat moj lebo som takato bola???argument ze som taka a taka bola neobstoji ...dochadza k zmene na ktoru sa treba pripravit a byt zodpovedny...
ja mam motorkara zvyknuteho zit vo volnom vztahu s ex predtym..ale moj zlaty pri detoch sme boli obidvaja obidvaja sme ich chceli..aj on sa spraval ze je to moja zalezitost...a doma bude mat servis...prvy rok..cele leto sa vozil po veceroch ja cely den sama on zobral motorku a hajde ved tak bol zvyknuty...
ja som mu povedala hoho moj zlaty ja som bola zvyknuta ist do baru tyzden za mamou..tak to mam ja teraz zit ako predtym??preco by zmena ale uplna sa mala tykat len mna??lebo som zena???co je toto za disjkriminacia.....
ano vozi sa cez leto..ale doobeda v nedelu..berie deti na ihrisko alebo sa kupat...nech si oddychnem..ja fakt robota pre jeho pohodlie robit nebudem....
zmena sa tyka oboch..a nielen zeny ktory v strachu aby neprisla o inseminatora sa tak podvoli ..ze je to nepochopitelne.....vztah je spolkupraca a nie boj o tom kto koho pusti nepusti.......cele zle..su deti tak sa treba starat..uzivali sme si predtym teraz je cas na inu zabavu..v desiatich ma uz deti budu vyhanat z domu...teraz..je cas ich lubit a byt pri nich
@mackoromanocka @dusika11 kocky mate uuplnu pravdu,ale im to aj tak nevysvetlite,stale to budu prekrucat,urazat... 😉 😉
@maxiva ja neurazam,mate pravdu aj vy ale aj my,najlepsi je taky st
@dusika11 ja chapem ako to myslis,moj je zas futbalista,je trener,a je vo vedeni klubu,co znamena ze 3x do tyzdna trening a sobota nedela zapas-tolerovala som to,avsak teraz po narodeni syna som mu povedala,resp sme sa dohodli ze to musi obmedzit suhlasil,hlada za seba nahradu.tie vylety ma pracovne,to znamena ze sice idu na pobyt ale je to vzdy spojene s jednanim s dodavatelmi,motivacne vylety atd..cize nie cisto len oddych a nastastie to je asi 5krat do roka cize pohoda..obaja sme sa po otehotneni zmenili,aj konicky,aj nejake tie nase zauzivane programy,u nas nie je zodpovednost len namne,ale ja mam ,,vacsiu,, lebo manzel je v praci,moj muz je super,chodi domov o 17-18:00 a sam vezme maleho aby som si oddychla aj ked je unaveny z prace,on ked ide niekam som s malym ja a zas naopak,nastastie nase dieta je v pohode,napapa sa,pohra v kresle a spi takze aj ked som sama s nim tak si aj oddychnem aj navarim
@petulda333 o tebe som nehovorila.a konecne si to uznala...a mimochodom tvoj muz chodi pracovne ale jej muz mal ist na dovolenku ku moru....takze... 😀 😀 😀
@maxiva hej,ale je to z prace a u mna je to stale to iste..no ale to je medzi nimi..nas je prd do toho a zbytocne sa tu natahujeme uz na x stranach...ale sme zeny 😂😂😂
@petulda333 sak toto 😉 😀
@petulda333
@maxiva oni to uz hlavne vyriesili - niekde okolo strany 13-14 😀 zariadia sa podla toho, ako sa bude ona citit po porode 🙂
@trdelnik234 tak to si myslis iba ty, ze nemaju na vyber -ale to je ina diskusia... a krajina nema nic spolocne s tym, ze jednoducho sa taka situacia vyskytla (a vidno na diskusii , ze sme neboli jediny par) a bolo potrebne ju riesit - oboma partnermi...
@maxiva ja to povazujem za dobry kompromis a nemyslim, ze na tu dovolenku pojde, keby jeho zene bolo fakt zle. a keby hej, tak skutocne ho moze poslat do prdele... nechapem, ako dokazes na zaklade par prispevkov zhodnotit jej partnera, ze je to "bezcharakterny chruno"?
nechapem, preco to vnimas tak, ze mu vlastne ustupila. on neustupil? nepojde, ak jej bude zle. to je krok z jeho strany. pojde, ak bude ona ok, to je krok ze jej strany. ustupili obaja. ako, keby ustupil len on, tak by to bolo podla teba OK? potom by sa on citil vo vztahu zle, rovnako ako, keby ustupila len ona, ze tak chod, nech sa deje, co sa deje... na vztahu treba pracovat - obe strany.
@trdelnik234 su aj studie- tie si najdi sama...gro je vyvinova psychologia a antropogeneticka psychologia u cloveka - tam to je uz vo vseobecnej teorii uvedene...
@bubelko no vidis to je moj nazor a ty to nemusiz chapat ,ci?prepac ,ale po tvojej tretej vete sa mi to uz nechce citat.ty mas v tom jasno ja si zase myslim toto,hmmmm tak co s tym?no dufam,ze sa o nom mylim....ale kedze mal v umysle ist a rozculoval takto zbytocne svoju manzelku.podotykam tehotnu manzelku a potom ju tam nechal samu,rozculenu........noo to o nom dost vypoveda 😠
@maxiva nie nemusim, ale chcela som pochopit... ale ok. mne sa velmi "paci" ako vsade vsetko je hodene na neho, on ju rozculil, on ju nechal samu... to, ze ona mu dala ultimatum, to uz je ok. vsak ma pravo na to, lebo je tehotna... ok. ak je to brane takto, tak ano, on je ten zly.
nikto z nas tam nebol, ked jej to oznamil, nikto z nas nevie, ci ju fakt postavil pred hotovu vec, alebo sa snazil s nou diskutovat a ona bola pod vplyvom hormonov nepristupna akemu kolvek racionalnemu argumentu.
a tych par viet, co si napisala, su len opisom situacie z jednej strany, bohvie, akoby to opisal on. pravda je vzdy niekde uprostred.
to je ako keby som ja napisala o mojom muzovi, ze doma nic nerobi, nepomaha s domacimi pracami, nenakupuje... co je sice pravda. ale zabudla som akosi dodat, ze ja som doma - zena v domacnosti a on chodi na 100% do prace... to uz na to cele potom vrha trochu ine svetlo... 😉
@bubelko v tomto mas pravdu,ze to pozname len z jej pohladu....ale nemoze ju tam predsa nechat samu rozculenu a tesne pred porodom...proste neeee. 😠 😠 a mimochodom,ked je moj muz doma tak mi nakupuje,pomaha s upratovanim,aj s detmi.robi to rad a automaticky.ved je sucast rodiny.a aj ja som doma na materskej a?
@maxiva ja nie som doma na materskej 😉 ja som zena v domacnosti, to je rozdiel... ze ja doma nemam ani jedno dieta - chodia domov az okolo 14:00 a dnes dokonca az teraz (prave dosli)... 😉
a myslim, ze si nepochopila, co som chcela povedat... je jednoduche spravit z niekoho "neschopneho chlapa"... staci vynechat par "nepodstatnych" detailov...
a mohol ju nechat doma - ona ho poslala prec...
@bubelko takze podla teba je v poriadku,ze sa zbalil a odisiel...no a ,ked ho poslala prec ,vedel,ze je rozculena,isto to tak nemyslela.kazdy predsa moze vybuchnut.uvedom si,ze je pred porodom.ze moze z tych nervou zacat rodit.prides mi hrozne necitliva,ba az surova.ked je toto podla teba normalne tak sa nemame o com bavit...maj sa
@maxiva cely cas pisem, ze obaja zareagovali nevhodne. nikde nepisem, ze jeho reakcia je spravna. ale na rozdiel od teba sa zjavne viem vzit aj do jeho situacie, nielen do jej. a ak je toto podla teba surovost a necitlivost, tak ano som surova a necitliva, ked si nemyslim, ze hormony mozu ospravedlnit vsetko. bola som 2x tehotna a ked si niektore situacie pozriem z odstupu, tak sa akurat mozem na sebe smiat.
baby pozrite sa na blog,kde su vsetci.taka bea tam pise...precitajte si to 😢
@sardinka335 najvacsie nezmysli tu davaju zeny, co sa ohanaju toleranciou 😀 ja sa tak smejem na tych domacich putjach, co tu davaju 😀 ale tak chudatka za to nemozu 😉

@dusika11 Presne tak. Vela zien ma doma spolubyvajucich. Ah jajj.