Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
necitala som prispevky, ale nechaj ho ist. Jasne, ze to prislo v zlom case, ale nedonutis ho sediet doma.
Nech Ti slubi, ze Ta za to zoberie niekam na luxusny vikend, ked uz budes moct od maleho odist.
A na to obdobie urcite niekoho najdes, kto Ti pomoze. Mas predsa rodinu alebo kamaratky.
A vzdy je moznost, ze si zavolas upratovaciu sluzbu. Varit si budes max. jednoducho, takze to zvladnes.
Vacsi problem je, ze mu nedoverujes. Ale vernost si nezabezpecis tym, ze ho nikam nepustis. Aj ked je fakt, ze prilezitost robi zlodeja. Myslim si vsak, ze chlap, ktory ma mesacne dieta, nebude svoju zenu podvadzat, aj keby bola aka prilezitost. Aspon trosku charakterny chlap, ktory ma svoju rodinu rad 🙂
@lubkavargova1 presne toto si mi zobrala z ust......ja by som ho tiez nechala nech si ide,,,,,ale popravde tu vobec nejde o to ci mu ona veri alebo nie,,,ide o jeho sebecku povahu, ze dokaze nechat zenu doma samu smalym babetkom a on si pojde kludne uzivat,,,,,ani jedna na jej mieste by nebola ina,,,,,ja by som ho nechala nech si ide,,,,ale kym by dosiel domov,,,,,zamky na byte by uz boli vymenene a veci by mal u mamicky,,,,a zacala by som si uzivat ja 😀
necitala som predchadzajuce reakcie, ale podla mna si reagovala prehnane.. Ked dovolenku vyhral v praci, tak by na nu mal ist. Jediny dovod, ktory si viem predstavit, aby tam nesiel by bol, ze by si mala velmi zly porod a komplikacie po porode.. Celkovo nechapem zeny, ktore po porode potrebuju armadu na pomoc.
A ked ma sefka nieco za lubom, tak je uplne jedno ci budu tisice km od teba, alebo vo vedlajsej miestnosti.
Chcela by som vidiet kolke z vas by boli hrdinky ako tu vypisujete, keby ste ostali doma trcat a vas muz by si siel uzivat do exotiky, resp. valat sa na plaz niekde so sefkou v plaveckach(alebo aj bez), spoza monitora ste vsetky moderne zeny a presviedcate same seba, ze by ste mali tazko v pazi, pritom pravda je niekde inde 😀
marianne1 spravne si to napisala tu mozu pisat zeny co chcu ale realita je uplne niekde inde viem ako to chodi bola som v Egypte este s buducim manzelom more exzotika dobra nalada uzasne prostredie a doniesli sme si suvenir nasu malu a to sme sli na predsvadobnu cestu uz sme mali aj termin svadby nech mi tu zeny nehovoria ze by svojich muzov pustili si uzivat so sefkou a exzotika robi svoje a prostredie tiez tam by prilezitosti na suchnutie bolo viac ako dost napr.aj na plazi....
@orchidea123 len to ked sem nejaka napise, ako to v skutocnosti chodi, tak sa do nej pustia ze aka je ziarlivka. Ani nevedia ako su vedla....alebo nechcu vediet.
@virginia podla mna "trosku charakterny chlap" - ako pises - nenecha doma prvorodicku s babenkom a nejde na 2ojtyzdnovu dovolenku do exotiky.
Omg tieto hejterske prispevky liberalnych zienok a mamiciek... Nechapem. Ozaj jak v slepacinci.
@kralovahola ak ma niekto iny nazor ako ty, tak je sliepka...no obvykle svet nie je ciernobiely, co sa nepaci tebe, inemu vadit nemusi - tolerancia ti asi vela nehovori, inym ano
@kralovahola 😀 😉
@kralovahola hlavnu slepicaren tu robia tie, co nevedia prijat a spracovat iny nazor, nez je ten ich
@janka_h147 ja vidim hlavny problem v tom, ze nikdy nevies, ake babo sa narodi. Ci bude kludne, alebo bude den/noc plakat a mozes sa aj na hlavu postavit. V tom pripade je pomoc nutna, inak sa ani nevycikas. Takze tie, co by chlapa pustili na taku dovolenku, lebo ved naco je prvorodicke zastup pomocnikov, asi take dieta nezazili. Jedno dieta zvladnes sama s prstom v nose, na ine ani dvaja ludia nestacia. Uvidis, ak bude mat po veceroch koliky, co dufam ze nebude mat. Ak dame moralne hladisko bokom, uz len toto by som sa bala riskovat. Je to macka vo vreci, ci tu pomoc budes potrebovat, alebo nie
Ja by som ho pustila.
S pozehnanim. S doverou. A s prosbou aby mi pred a po dovolenke pomahal ako vie. Mas bonus, ktory Ti rad vrati.
Nehadaj sa s nim. Robis zle sebe, babatku aj muzovi. Dopraj mu a aj on Ti potom s vdakou dopraje. Bude si vazit, ze si mu to umoznila bez toho aby mal pocit viny a vycitky. Neuzije si to a bude to kontarproduktivne.
Uzmierte sa, v klude mu vysvetli coho sa bojis (chlapi niektore veci nechapu 😉 a dohodnite sa, ze ak budes OK, nech ide, ale ak budes v krize a bude zle- zostane. Len tu krizu umelo nevyvolavaj ( ani vedome, ani podvedome- ustraz si to) aby si ho zmanipulovala aby zostal. Na to si daj pozor.
Pusti ho a dopraj mu to. Vrati sa Ti to stonasobne! Uvidis! Drzim palce a daj vediet ako to dopadlo, hm?
A k tej potencialnej nevere - ak to bude chcciet urobit, tak to urobi. Ci pod palmami, alebo v kancliku. Daj mu doveru a ak sklame, nie je to Tvoj problem, ale jeho. Nemozes ho neustale strazit. Je svojpravny a za svoje skutky zodpovedny.
Ja svojho stareho doslova posielam prec nech sa odreaguje. Pride tak oddychnuty, spokojny a vdacny... Pusti ho....
@janka_h147 ako sa to vyriesilo? uz je to niekolko dni odkedy si pisala, dohodli ste sa nejako?
Aj ja som cakala druhe dieta, doma som uz jedno mala stare rok a pol, ked muzova firma poriadala teambuilding stvordnovy na Mallorke. Bola som asi 2 tyzdne pred porodom ked isiel. A co som mu mala povedat, ved taku sancu uz mat nemusi nikdy, my nelietame na Mallorcu bezne 🙂 Nebolo mi vsetko jedno, ale mala som zalozny plan ze keby to prislo, tak zazvonim so starsim susede a zaveziem sa do porodky sama, sak to mame 5minut od domu. Nastastie nemusela som, nakoniec bol cisarak uz ked bol doma... ono vies ako si ta bude vazit, ked to zoberies v pohode a nechas ho ist? 😉 Ono ten chlap ti s malym babom zas tak moc nepomoze, to zvladnes aj sama lavou zadnou uvidis
to som zvedava aj ja ci ste sa na niecom dohodli
No ja by som sa zachovala takisto ako ty..pretože aj by som žiarlila na "šéfku" a určite by mi chodili takéto myšlienky,aj keď by sme mali veriť svojim mužom..ale osobne ja by som mu to asi nedovolila a už pochybujem,že môj manžel by ma nechal samu doma s malým miminkom kvôli posratej dovolenke..no neviem..keď mu viac záleží na dovolenke ako na tebe a malému,tak samozrejme nemá problém tam ísť..ja byť chlapom,tak by mi tosvedomie hrýzlo,že som nechal manželku samu s malým doma na dva týždne..máš právo ho vyhodiť..až tak by som chlapa nerozmaznávala,aby chodil kade tade a ja doma..
@janka_h147 Moj manzel ani dovolenku nevyhral a isiel si na tri tyzdne s kamosom do Juznej Ameriky. Islo ma z toho rozhodit. Nakoniec sa tam spraval slusne a nie ako som predpokladala. Ked je rozhodnuty nech ide, nemusi to dopadnut podla toho co si ty predstavujes, ze si to bude rozdavat niekde so sefkou na plazi. Ja teraz lutujem, ze som to neponala s vacsim kludom anglicana😉
Mozte bud obaja stratit, alebo obaja vyhrat.
Strata- nepustis ho.
Budte sa hadat, zla atmosfera, nedajboze sa rozrusis tak, ze ....ani povedat to nechcem.
Nepomoze ti ani pred porodom, ani pocas tych 2 tyzdnov, ani potom a NIKDY ti to neodpusti. Priprav sa, ze to budes mat na tanieri pri kazdej vymene nazorov do konca Zivota. ( to urcite budes, spytaj sa hociktorej zeny v dlhodobom vztahu).
Vyhra- pustis ho s pozehnanim. Vid vyssie moju poznamku. Bude ti vdacny. A bude sa snazit.
Prezivate VYNIMOCNE obdobie zivota. Cakate babo a takto si to kazite.... Ak aj budete mat viac deti, nikdy to nebude to vzrusenie a vynimocnost ako teraz. Zivot je tak kratky na taketo hadky... Kolko ludi by bolo stastnych, keby boli vo Vasej situacii...
Nemozem si pomoct, ale nazory typu "ja by som ho nepustila...dala by som mu to vyzrat..." Mozu mat iba Sliepky. Vyhadzovat ho prec ... Co ja viem... Este ste asi nezazili skutocny problem. Cakaju Vas este ovela vacsie. Viem o com hovorim.... Pozri si ine prispevky na MK, ake problemy maju ludia....
Bud mudra a moderna zena.
Ved generacia nasich otcov s kocikom na ulicu ani nevysla, lebo by sa im chlapi v krcme smiali... Este nedavno sa chlap detom do 2.roku nevenoval, lebo je to zenska zalezitost...nevedel co s nimi ma robit (cest vynimkam. generalizujem, netreba ma chytat za slovo) Teraz od chlapov ocakavame prebalovanie, nocne vstavanie, krmenie, .... Pri porode musia -niektori nedobrovolne- sediet...
A co by si robila, keby ten Tvoj chodil na tyzdnovky ? Chodil domov iba cez weekend?
Len pekne zapoj celu rodinu a kamosky, rozdel im dni kedy kto pride pomoct a ani nebudes vediet ako ti to rychlo - a v pohodicke!!!!- ubehne. Dopredu si do mrazaku navar jedla a len vytahuj a nech Ti vyletnik necha kopku dukatov na restauracne stravovanie ked budes mat chut na nieco ine... A nech prida nejaky ten dukat na donaskovu sluzbu. A si v pohodicke, hm? Aj tak bude chodit do prace, nebol by s tebou stale...
Drzim palce a daj vediet ako ste to ustali...
hmmmm,vyhrať zájazd do exotickej krajiny na skoro dva týždne ?:D a vyhral ho aj spolu so šéfkou ?:D divné nie ? to čo je akože ?team building,alebo ako tomu mám rozumieť ?
to čo musí byť za svetová špička tá jeho firma,že toto sa stalo...
nemusela si ho zrovna vyhadzovať z domu,( to teda bude mať super dovolenku,určite si ju užije :D),ale nemusel zase ani on na ňu ísť,chápem,že tam chce ísť,ale....ty by si mala byť prvoradejšia.je sebecký,avšak zase na druhej strane bože je to iba pár dní,,poradíš si nejako s malým bábom..nie?
ale on je egoista.tak či onak
tu to este zije? 😀 podla mna sa tu bude diskutovat do porodu a mozno aj do tej dovolenky 😀
vies co ja som asi stara alebo blba - ja by asom ho tiez nikam nepustila. Nech sa uvedomi- ty budes doma s deckom a starat a on si bude vajcia natahovat na plazi lebo firemna dovolenka. .ci pana beka . ani mu nedrbe ze? a co ze je to raz za zivot- ma prveho syna alebo dceru to nieje raz za zivot? hanba mu takemu chlapovi co sa tak k tomu postavi -a ty pokial mu nedoverujes - tak ani by si s nim uz nemala byt.
@janka_h147 podľa mňa nie si vôbec sebecká, manžel by sa mal neskutočne tešiť na svoje prvé dieťa a nie dať prednosť nejakej exotike... každý normálny človek to aj v jeho práci pochopí... ja mám tri deti 12 rokov v manželstve a viem, že s reakciami manželov to nie je vždy ľahké a hlavne, keď je žena tehotná to veľmi prežíva... nevolaj ho naspäť, keď už si ho vyhodila, on trochu potrucuje, možno z ješitnosti povie veci, ktoré sa ťa dotknú, ale nakoniec, (keď je normálny a milujúci manžel) uzná, že to bola z jeho strany neuváženosť ...on je rodič takisto ako ty a nech si to uvedomí čím skôr, lebo prílišná tolerancia tiež nevedie v manželstve k ničomu dobrému...treba si stanoviť pravidlá hneď na začiatku, dieťa je takisto tvoje ako jeho...ty tiež neodídeš od mesačného bábätka zrelaxovať niekde do exotiky a nenecháš ho napospas niekomu z rodiny... hlavne to tak neprežívaj...muži sa niekedy chovajú nelogicky, ješitne... 🙂 🙂 🙂
nech je dovolenka akokolvek uzasna aj tak nechapem uplne chovanie tvojho muza, ano ide do zahranicia ablabla zasluzi si to ale vase dieta si nezasluzi pozornost? pretoze ten cas s nim nijako nevrati spat a ked je to prvy krat tak aj dvaja maju dost roboty s dietatom ked nevedia co a ako a zas spoelihat sa na niekoho ineho? ano ale preco ked ma byt pri dietati hlavne jeho otec ..keby ide do zahranicia zarabat lebo sa inak neda je to celkom pochopitelne ale takto?
MOj manzel bol v nemecku ked mala dcera 3 mesiace pretoze sa inak nedalo ... prezili sme to ale na dovolenku so sefkou by nesiel .. ja by som nad tym ze ci pustit alebo nie nemusela rozmyslat lebo viem ze by siel na dovolenku jeidne s nami a ked mame male deti tak niekde na slovensko ale boli by sme spolu nad tym ze ist sam by ani neuvazoval takze podla mna je tvoj muz dost sebecky ..
ups...teraz som si všimla, že som v dvojtýždňovom sklze s odpoveďou... ale manželovi/otcovi treba dať hneď na začiatku určité mantinely, keď bude žena všetko tolerovať, s úmyslom aby sa manžel necítil pod papučou, nakoniec to sama nezvládne, lebo všetka starostlivosť o dieťa/deti zostane na nej...treba si to vo vzťahu spravodlivo rozdeliť 🙂 niekedy sa chlapi správajú ako deti a treba ich jemne ale jasne usmerniť... 😉

vsak to je kazdeho vec kto co robi a kolko casu travi na konovi 🙂