Manžel ide na dovolenku bezo mňa
Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...
@maxiva Myslis? 🙂 Vsimni si v mojom profile, ze som registrovany od r.2011, raz som tu vtedy zabludil a mam AZ sedem prispevkov, z toho sest vcera. Nudil som sa a klikol na dve najdiskutovanejsie temy. 🙂
Vies, ako je to so sebavedomim, je to paradox, muzi zacinaju casto s nizkym, az postupom casu im postupne rastie, zeny maju casto vysoke seb. a postupom casu im klesa ... 🙂
@majkeel tak je to dobre,že to nie je s orientáciou spoločné 😉 len tak ďalej,nech vás baví Modrý koník 😎
@mirica 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
je to len zamienka ze je male dieťa, novorodenec. keby chlap povie aj o rok ze ide z prace na dovolenku tak to bude dotycnej vadit lebo si zas najde iny dovod preco "nemoze " ist . Ci bude mat dieta rok, dva tri, a hadam aj 17 tak stale bude taky typ zenskych protestovat. Skrytý dovod je tam predsa pani šefka 😀 žiarlivost je svina vec a este ked k tomu chyba zdrave sebavedomie no konecna .
Nech si v konecnom dosledku kazdy robí ako chce vo svojom manzelstve , kto si ako život zariadi tak má. Ja sa riadim cely zivot heslom : " Nerob druhým to , čo nechces aby robili oni tebe " a zazračne to funguje 😉
@majkeel dobre si to vyjadril
@mravcek69 a ked si poriadne dupne chlap, tak kto prehrá na celej čiare? Alebo chlap si nesmie dupnut?
Ked tvrdíš, že ženy majú toľko sily, tak prečo sa tu niektoré uz 30 plán ufnukane sťažujú, ako je to strašné a že bez muža by 10 dní neprežili.
Dotyčná uz na muža zatlacila. Skončilo to tak, že odišiel z domu k rodičom. Síce sa vrátil, ale druhý raz to už urobiť nemusí. Nech mu len naďalej dáva reťaz na krk a ultimata. Do roka si vyskúša život slobodnej mamičky.
@majkeel no, žena na materskej podľa teba asi nič nerobí...už len zotavenie sa po pôrode, keď musí byť nonstop k dispozícii malému bábätku je dosť vyčerpávajúce... samozrejme, že ju to na jednej strane teší, napĺňa a je to pre ňu neskutočne čarovný čas, ale okrem toho je jej telo vyšťavené z toho, že 9 mesiacov v nej rástlo aj "tvoje" dieťa, čerpalo z jej vitamínov a minerálov, nie tvojich, za krátky čas nabrala na váhe, čo neprospelo jej kĺbom, chrbtici a niekedy ani psychike... pôrod tiež nie je med lízať... je nevyspatá, vyčerpaná, celý deň nerobí nič iné len kojí, stará sa o dieťa, o domácnosť a aj v noci vstáva, lebo také dieťa sa môže budiť v niektorých prípadoch aj niekoľkokrát v noci ... a po mesiaci ešte určite nebude fit... a nemyslím si, že každý má dnes rodičov alebo svokrovcov na dôchodku, alebo nezamestnané kamarátky, ktoré nemajú vlastnú rodinu, aby nám boli nonstop 10 dní k dispozícii... určite sa to dá zvládnuť, ale je to nefér z pohľadu rovnocennosti partnerov vo vzťahu...alebo má muž väčšie práva??? Podľa mňa by naopak máloktorý muž zvládol byť iba na materskej, nonstop k dispozícii dieťaťu, ktoré často plače a vy niekedy ani neviete prečo, ktoré treba aj 13 krát za deň prebaliť, umyť, prezliecť... potom kŕmiť, variť, prať, žehliť... dokolečka to isté... a ešte keď by ho celé telo bolelo od pôrodu, to už si vôbec neviem predstaviť... asi by sa odstrelil..." áno, aj žena má niekedy pocit, že dokopy nič neurobila a je z toho na nervy, ale tie všetky maličkosti, ktoré dokolečka robí okolo malého dieťaťa a v domácnosti jej zaberú celý deň. ..Môj muž pred rokom po stavbe nášho domu vyhlásil pred švagrom, že psychické vypätie je niekoľkonásobne vyčerpávajúcejšie ako fyzické (a to robí manuálne už 25 rokov a všetky papiere a veci som okolo domu vybehala a vybavila ja... on sa len stresoval, ako to dopadne, keď sme mali okolo stavby nejaké problémy...) ... preto si to majú spravodlivo rozdeliť ...
@mb269 @mb269 no, neviem, či už máš deti, ale skoro každá žena prežíva svoje hlavne prvé tehotenstvo veľmi citlivo a tiež ide do niečoho, čo je pre ňu nové... a mesiac po pôrode ešte zďaleka nemusí byť zotavená a v tom čase potrebuje mať pri sebe svojho partnera, otca svojho dieťaťa...ak to nie je nevyhnutné, aby ho zastúpil niekto iný a "pracovná " dovolenka podľa mňa nie je nevyhnutná a vôbec po roku, dvoch nemusí mať k tomu taký istý postoj... viem to podľa seba, človek reaguje na veci aj v závislosti od okolností, nie preto, že vždy tak bude reagovať... nehovorím, že treba mužovi všetko zakazovať a držať ho pod papučou, ale ani všetko tolerovať...kde došli také ženy, ktoré manželom všetko tolerovali a tvárili sa, že aké sú moderné, sebavedomé a nad vecou... vo vzťahu treba byť obojstranne tolerantný ... súhlasím, správajme sa k ľuďom tak, ako chceme, aby sa správali ľudia k nám...neviem ako by sa muž zatváril, keby mu žena povedala, že ide na 10 dní na dovolenku a on ostane s mesačným dieťaťom sám s vedomím, že jeho žena len oddychuje po pôrode na dovolenke a to by ani nebol po pôrode... a ako som už povedala vyššie... nie každý má rodičov alebo svokrovcov na dôchodku, že sú každý deň k dispozícii... môj názor...
Hm tazko povedat. Urcite sa tesi na dietatko ale on predsa nie je tehotny a tak nie je viazany. Mozno to bere tak ze len desat dni ze sak to je nic a dovtedy to ty sama pripadne s niekym zvladnes. Ze si uvedomuje ze zacne novy zivot s babom a ze exotiku tak skoro nezazije navyse zadarmo, kedze to vyhral. Tu jeho sefku mozno vidis iba ty a preto sa o to viac bojis, lebo nikdy nevies no. Ale zas ked ta bude chciet podvies ver ze nemusi chodit ani na dovolenku. Ked chce podvedie. Ja osobne by som tiez nadsena nebola a svojmu priatelovi maximalne verim ale tiez by som sa bala. Neviem preco, je to proste vnutorny pocit. A ten kdo tu napise ze by sa nebal podla mna trepe. Chcem vidiet kazdeho vyraz tvare ked mu partner povie ze odchadza na 10 dni do exotiky s kolegami. Keby ide teraz tak to zvladnem ale ak by som bola v takom stadiu tehotenstva asi by som povedala ze nesuhlasim, a dak na druhej strane si myslim ze by to moj muz odmietol a ostal doma. Drzim palce nech to dopadne prijatelne pre oboch a ked sa drobec narodi vsetko bude ok
Pises , ze manzel tu dovolenku vyhral v sutazi. Je to vysledok jeho snahy. Odmena, ktoru si zasluzi. 10 dni nie je mesiac ani rok. To zvladnes. Musis si to obratit tak, ze co by si robila na jeho mieste ty. Snazis sa v praci, vyhras dovcu , ale nepojdes na nu lebo tvojmu manzelovj sa to nepaci. To ze ma akurat sefku s tym nema nic spolocne. Ked bybs nou chcel byt tak by nemusel odchadzat do exotiky. A to ze to je v case ked budete mat babatko je nejaka hlupa zhoda nahod. Keby malo dieta 2,5,7 rokov...vyhovorka preco nie by bola stale ta ista ako teraz. To na veku dietat nic nemeni. Mesacne babatko prespi vacsiu cast dna. Nebud "sebecka" a dopraj mu oddych. 🙂
Ako sa dívam,tak Vám babám sa dobre píšu správy typu:"Nebuď sebecká,pusti ho a bla bla bla.."Ako nehnevajte sa baby,ale priznajte sa,že by Vám to trhalo srdce,keby šiel na dovolenku a celých desať dní by ste boli v obavách a starostiach,že čo tam asi robí na dovolenke.Ja by som aj pustila aj nepustila,ale ako poznám svojho chlapa,tak on by nemal na to,aby ma tu nechal samu s malým..neviem,možno sa mýlim,ale zatiaľ sa u nás niečo také podobné nestalo a spoločne sa podieĺame v živote a nerozchádzame sa každý inde...ono to aj hrozí rozpad vzťahu,toto nezapriete 🙂
Rozpad vzťahu, ak muž nie je 10 dní doma? Akože tam otrtka nielen šéfku ale aj recepcnu, chyžné a posledný večer polovicu striptizbaru? Na to bude mať dosť príležitosti doma, keď bude žena 5 dní v pôrodnici.
Necital som vsetkych milion prispevkov. Ale taketo problemy ukazuju na dve diagnozy. Prva je zavist - on si ide uzivat/oddychnut, a ja ostavam v doterajsom stereotype. Urcite mu zavidis aj to, ze moze chodit do roboty a zivit vas...
Druha diagnoza, asi horsia, je absencia zakladnej dovery - on tam bude urcite robit skarede veci... Prepac, ale ak niekto nedokaze manzelovi a otcovi dietata doverovat, ze dokaze byt slusny aj bez pritomnosti zeny, tak aky je to vztah? Ze ho vobec pusta z domu, ved aj cestou do Tesca moze nejaku zbalit a cestou do roboty sa s nou vyspat... A internet, ten asi mate zablokovany, lebo tam je nastrah fakt privela.
@stary_ujco
@worker_falcon uz ste mili pabi niekedy rodili? Mali ste niekedy menzes? Nie?! Tak si asi neviete prefstavit, ze zena poces tehu a tesne po nom je az velmi precitlivena a ze fakt, ze manzel ide na dofcu a este k tomu so sefkou je fakt bomba na coty aj na nervy. A inak jej muz je podla mna sebecky. Co krf sa jej nedajboze nieco stane pocas porodu. Doma pi nom? Ja chapem teraz si poviete, ale ved to sa moze stat tak ci tak?_ keby ju na tu dofcu zobral aj so synom? Dietstom? Co by sa mu stalo? Ked si na toto zodpoviete mate odpoved
@worker_falcon toto je tak zjednoušené videnie situacie až sa musím smiať. Byť v koži zakladatelky určite nezaviim (toto teda nemam vo zvyku, celkovo dovolenka pre mna nieje niečo zavideniahodné 😎 ) ani na šefku by som nežiarlila. Jedina otazka, ktorá by mi vírila hlavou je asi, koho som si to vlastne vzala, ked vôbec uvažuje nad takýmto niečim. Že aké nízke musí byť jeho EQ, ked si dokaže užiť dovolenku s myšlienkou, že nechal svoju ženu doma s mesačným dieťaťom. Ale tak chvalabohu brala som si chlapa, ktorý podobne ako ja nevníma dovolenku ako nejaku životnu výhru a máme iné priority v živote. Na dovolenkovanie (spoločné) bude času ešte v živote dosť, a podpora toho druhého v taak citlivom období ako napr. mesiac po pôrode je pre nas prioritnejšia. Ale hovorím, toto je o nastavení a možno tebe nepochopitelné, ked si jednoducho nastavený inak, ale aspon keby si takto smiešne nezjednodušoval tuto situaciu, že ide o závisť. 😅
@linduska86 Nezaskodi si napisane po sebe aj precitat, kym stlacis ,,pridat prispevok,,😉 Pocas porodu? Ved tam ten chlap ide mesiac po nom. A zobrat ju s dietatom so sebou na firemny vylet a s mesacnym babom......to snad nie. Tuto je problem, ze si ona predstavuje veci, ktore sa vobec nemusia stat, cize mu nedoveruje....a ano, pokial ma zdravy rozum tak mu aj trosku zavidi pri pomysleni na pekne pocasie, plaze, dobre jedlo, zabavu😉
@majkeel tlieskam ti, presne si vystihol dnešné mamičky, sedieť doma 3 roky, od chlapa chcieť, aby makal od rána do večera, prišiel domov, ešte pomáhal s domácnosťou, zavrieť ho doma, dobreže nestopovať čas, koľko mu trvá cesta domov, robiť scény za všetko, čo žena nemôže, lebo sa cíti taká dôležitá a nenahraditeľná, že chlapovi dieťa len tak nezverí a nejde sama von 😉
Mojej naj kamošky manzel robil vo pharma firme a na výlet do zahraničia chodili bežne s lekármi a nezakazovala mu to aj keď mali dieťa , bola to jeho práca,myslím že je tu veľa žien ktoré sú sebecké , veď s dieťaťom jej na tých pár dní môže pomôct aj starká...
Z toho som pochopila že kedže dotyčný to vyhral tak nechodí do zahraničia bežne tak prečo mu nedopriať...pekný víkend
@worker_falcon vieš kde ja vidím hlavný problém? že závidí, lebo ona nejde 😉 čo už aj nadpis o tom svedčí, keď spomína len seba a nie dieťa.
@worker_falcon
@stary_ujco
@palomka
...niekedy v týchto príspevkoch a diskusiách treba podľa mňa čítať aj medzi riadkami a zhodnotiť situáciu celkovo ako takú....
... žena, ktorá čaká svoje prvé dieťa a je mesiac pred termínom rozmýšľa podľa mňa oveľa viac citlivejšie ako žena rok po pôrode... ja tiež po rokoch, keď už majú moje deti jedno 10 a dve 5 rokov rozmýšľam a preciťujem veci inak... po štyroch rokoch vzťahu by už mala žena vedieť, či svojmu manželovi môže dôverovať, alebo nie, čo sa iných žien týka...aj dovolenku by mu mohla dopriať...ale aj keď tú šéfku vo svojom príspevku spomenula, nejde tak o ňu, ako o celkové rozpoloženie tehotnej ženy, ktorá sa tiež obáva pôrodu a prvých mesiacov po ňom... a pre tých, čo nečítajú všetky príspevky, len tak tu šplechnú svoj príspevok... Zakladateľka už dávno písala, že manžel prišiel s kyticou hneď na druhý deň, tak asi mu aj rodičia dohovorili, (že ako sa asi cíti tehotná žena...) a dohodli sa, že uvidia po pôrode... tak si myslím, že vec je vyriešená a celkom rozumne... 🙂
Môj manžel má tiež takú prácu, že rok po narodení našej prvej dcéry chodil robiť do Holandska na 6 týždňovky a medzitým bol dva týždne doma, potom rok po narodení dvojčat to isté... teraz veľa krát chodí na týždňovky...ale neviem si predstaviť, že by sa mesiac po narodení detí zobral a išiel na dovolenku... to by ani on sám neurobil...a to nie je pod papučou...
@majkeel
...a ja som síce bola dva krát po dvoch rokoch na materskej a manžel nás živil, ako ty hovoríš... ale medzi nimi a po nich tiež zarábam a starám sa o celý chod domácnosti (od pladieb, vybavovačiek,nákupov, domácnosti ako takej...)...po deti (škôlka, škola, krúžky, lekár, aby mali s kým zostať deti, keď sú choré...) môj muž ani poriadne nevie, či naša dcéra chodí na etiku alebo náboženstvo, kedy a aké presne krúžky deti navštevujú...)... ale, keď nie je v práci robí všetko okolo domu (kúrenie, stavebné veci...) a sem tam sa povenuje aj deťom ... proste sme si to rozdelili, každý robí to, čo vie lepšie a dovolím si tvrdiť, že po 13 rokoch máme celkom pekný vzťah, ale tiež sme si prešli rôznymi bojmi, keď sa už bolo treba prispôsobovať aj deťom... ja si osobne myslím, že mám toho momentálne pre zmenu na krku viac ja (keď už nie som na materskej)...lebo, keď je môj muž na týždňovke, chodím do práce, starám sa o tri deti a domácnosť a kúrim aj do kotla 😀 a medzitým vybavím aj veci, ktoré treba vybaviť...a môj muž, "len chodí do práce" takže myslím, že mu to vraciam aj s úrokmi...ale nevadí mi to, lebo mám dobrého manžela, ktorý síce niekedy povie veci tak, že sa ma dotknú, ale viem, že to tak nemyslí...proste je to chlap...ale nehazarduje, nepodvádza ma, nefajčí, notoricky nepije a nechodí domov zasmradený od krčmy (jasné, že sem tam ide s kamarátmi na pivo, ale je to skôr v lete po robote, alebo keď je na tej týždňovke tak sem tam idú, ale to mi príde ako úplne nomálne...) a má nás rád 🙂
@katarina412
@vejula baby, vy ste moja krvna skupina. Vidim, ze to tu este stale zije. A ako to vlastne dopadlo? Ide manzel zakladatelky na tu dovolenku alebo nie? Nechce sa mi citat 33 stran. 🙂

@majkeel keby si mal take zdrave sebavedomie ako tvrdis,tak nie si na modrom koniku 😉 😎