icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

timea7
19. feb 2016

@petulda333 a on sa načo ženil a mal dieťa? To sú trochu primitívne otázky, nemyslíš?

timea7
19. feb 2016

@petulda333 ideš z extrému do extrému, ak pracuje vo firme, kde dostane za pracovné výsledky dovolenku v exotickej krajine, tak zrejme nepracuje za 650 hrubého, ani nie je nejakým tĺkom.

jana_eyre
19. feb 2016

@maca_p 10 dni nie je extrem - extrem je v akom case ide.. ako som uz pisala, aj ja som doma bez muza casto, mame zatial dve deti a som na nich sama ak nie je doma - ale po porode proste priznavam potrebujem zvysenu psychicku podporu, najma pri prvom som to tak pocitovala.. a ani 10 dni by som asi nezvladla, alebo len velmi tazko..

vejula
19. feb 2016

@maca_p toto je o prioritách. My s mužom máme uplne iné ppriority a hned na začiatku vzťahu, už pred tým, ako sme mali deti, sme sa zhodli na tom, že v prvom rade chceme žiť spolu... nie cez víkendy, proste žiť bývať spolu a práve táto prítomnosť je pre nas omnoho prednejšia ako vysoký životný štandard. Takže tak. Ja radšej nebudem chodiť vyfintená v značkovom, a voziť sa v neviem akých autách, ale budem s mojim mužom žiť ako rodina a moje deti budu vyrastať s otcom. Môj svokor chodil na kamionoch a teda môj manžel vela z neho nemal, preto chce svojim deťom dať seba svoju prítomnosť. V tomto sme sa zhodli a takto chceme žiť.

petulda333
19. feb 2016

@timea7 no urcite nie nato aby sedel pri manzelkinom zadku..sa divite ze ste same mnohe tu...ani sa nedivim ze chlap utecie od takej zeny..ine si ani nezasluzi...co dosiahla tym ze ho poslala prec?ze bude sama x mesiacov..to je lepsie ze?hlupa je a riadne!dospela zena a takto riesi problemy?

maca_p
19. feb 2016

@timea7 nebud pateticka, 10 dni nie je 10 mesiacov.
ludia bezne chodia na 10 mesiacov robit, napr. vojaci...
a ano, aj vojaci by mohli byt na slovenskej zakladni, ale ked si raz za karieru dokaze financne prilepsit, tak preco by to nezobral? par tisic eur dnes na ulici nenajdes...

toto s laskou nema nic spolocne!

petulda333
19. feb 2016

@timea7 no ano jasne ze nerobi za minimalku ale zrejme si aj autorka zvykla na nejaky standard a ztejme by tiez nebola rada keby sli financne dolu

ukulela
19. feb 2016

ako najvascsi problem chapem to, ze ten chap sa v praci ani nepokusil riesit nieco ako: teraz sa mi neda, nemozem v dalsom turnuse? .. skratka on ma pracu nad rodinu.
keby mi to ako manzelke bolo podane sposobom: vyhral som,jbolo by to dobre pre karieru, peniaze. ked budes poporode OK,mohol by som? rozhodneme sa tyzden pred odchodom, ok, milacik? takby som to prijala.
ale takto? ja idem a ty sa poser (s prepacenim) ... v piatok pridem a v sobotu ideme segre na svadbu. priprav mi obek, ozehli koselu a hadam aj vylesti lakovky ... kup kvetym dar a hajde.
ono niektore zeny po porode behajuna druhy den ako srny. ja sompo mesiacibola este rozbita.
@janka_h147 ultimata su na prt. robite vo vasom vztahu kompromisy? ako to bolo s dovolenkou,ked ta tvoj chlap nepustil? preco? niekde vo vasich vzajomnych pohladoch na vztah a postavenie v nom je problem ...
ja by som honaspat nevolala. asi by som mu ale nakoniec povedala, ze OK, chod - ale ozaj len v pripade,ze budem zdravotne v poriadku. ALE ak napr budem rodit cisarskym, alebo ina poporodna kompikacia (a moze ich byt milion), tak ostan. a bez ofucania. aksa dohodneme, zevydrzim a pojdes, tak mi dopredu na cely cas nakupis, zaobstaras premna vlozky, potraviny, zeleninu, ovocie, malemu plienky, aby som nemusela riesit. svadbu si vyries, muzicek, dopredu, nech s tym tiez nemam problem, tortu, kolace, kvety si objednaj ... a za tento moj ustupok mam jedenho velkeho zolika, ktoreho sibez tvojho reptaniavyberem vo chvili,ktoru budem povazovat za navhodnejsiu. a ci to bude moja dovolenka s kamoskou, meno pre dieta, ktore odmietas, alebo budem chciet na fasadu nasho domu tebou nenavidenu fialovu farbu, bude to moj zolik a hotovo. prijimas? ak nie, tak si urob ako chces a aj ja si urobim ako chcem.
.... ono ber to tak, ze teraz tebou lomcuju hormony. utrasie sa to, n chce to ustupok na oboch stranach. oboch.

janka_h147
autor
19. feb 2016

@petulda333 no pozor, to vyhodenie bolo trošku zle nazvané, už som to vysvetlila, išiel, aby sme sa nehádali, lebo sme sa len o tom hádali a mne to nerobilo dobre v tomto stave

sirinka
19. feb 2016

@vejula jasne, ze pri prvom je to vsetko nove a vies co, ked zrazu do zabehnuteho zivota s jednym drobcom pride druhe, je to zase ako otocit zivot naruby... Az pri tom tretom uz je to take nejake... Uvolnenejsie... A prave preto, mne pomohla skusena zena, mama, ktora navarila, upratala a ukazala co a ako 😉 v dnesnej dobe telefonov, messengerov, vibrov a skypov jej psychickou oporou moze byt tych par dni aj na dialku. No ale ked nie, tak nie... Tak ho mozno zlomi a ostane doma a snad bude dost rozumny na to, aby nebol zbytocne frustrovany a nevyhadzoval jej to dalsich par mesiacov na oci...

henikav
19. feb 2016

@janka_h147 my bezne chodime na dovolenky zvlast, jednoducho sme velmi vytazeni a niekedy nam to naraz nevyda, ale kazdy obcas potrebuje vypnut. Niekedy sa na dovolenke stretneme aspon na den ci dva, odovzdame si deti.... Ale teda mna by nenapadlo rozmyslat ci si moj chlap bude alebo nebude na dovolenke nieco zacinat s inou zenou. Ak bude chciet zacne si hocikedy aj doma

petulda333
19. feb 2016

@janka_h147 a ked si uvedomi ze si iba ziarliva hysterka a nevrati sa budes spokojna?to ta bavi sa o tom tolko hadat?moj bol prec ked som bola tehu a aj po porode..a prezila som..

timea7
19. feb 2016

@petulda333 nikde som nepísala, že schvaľujem, že ho vyhodila, naopak, ale ty sa stále potácaš od mantinelu k mantinelu. Písal tu niekto o tom, že má stále sedieť pri manželkinom zadku? Rozumná manželka chápe, že manžel sa potrebuje realizovať aj mimo rodinu, nemá problém s jeho koníčkami, občasnými pánskymi jazdami, prečo nie aj s dovolenkou, na ktorú sa ona necíti, ani by sa tam medzi ďalších mužov nehrnula - napr. cyklistika po Európe, Safari....Ale rozumnému mužovi príde, že žena, s ktorou očakáva prvé dieťa bude asi sklamaná z toho, že uprednostní exotickú dovolenku pred úplne novou situáciou v rodine. Niečo nepochopiteľné? Pre mňa nie.

janka_h147
autor
19. feb 2016

@petulda333 a on si len myslí, že ho to môže posunúť, keby nešiel, nič sa nemeni a svoje miesto má stále isté takže

petulda333
19. feb 2016

@ukulela ona pisala ze jej povedal ze ju pusti no ona vie ze nie nepusti preto nesla..a nie ze ju nepustil!

maca_p
19. feb 2016

@vejula ano, mate priority, to je v poriadku.
vela ludi zije tak, ze proste musia uprednostnit pracovnu prilezitost. ved kto by robil na smeny? kto by robil vojakov, kamionistov, lekarov, dojicky, v ela ludi robi po arabskych statoch, v anglicku, proste nie kazdy si moze dovolit pracovat 8 hodin denne a este k tomu za pracou nedochadzat.
ja robim 8 hodin denne a dochadzam do ineho mesta. keby som robila na smeny ako v minulosti, tak k detom musim mat aupairku. kedze ju nechcem, stratila som tym padom vyssi zarobok o niekolko sto eur mesacne. moj chlap si takyto luxus uz dovolit nemoze a pracuje v smennosti.

pillipilli
19. feb 2016

Ahoj moj nazor je taky , ze bouzial chlapi nemozu si vyskusat porodit dieta a starat sa o nho...
Vela chlapov to bere ako samozrejmost , ze sa zena postara. Malo z nich chape ake je to tazke pre zenu, tie prve dni je to velka zmena a hlavne zodpovednost. Hlavne ked si prvorodicka.
U mna porod a prve dni s nasim babatkom boli najkrajsie v mojom zivote, aj vdaka tomu ze sme tam boli vsetci traja. Ja som ho chcela aj pri porode a on tam vydrzal ,aj ked mal rozne farby ale zvladli s,e to spolu. Prve dni mi neskutocne pomahal az som sa cudovala ako to dokaze a este popritom tahal 11 h v robote. Za to si ho nesmierne vazim. On sam mi povedal ze videl ako som trpela a preto mi chce pomoct. Asi porod by mal absolvovat kazdy muz aby si to uvedomil ze to neni ako ked kvocka vyprdne v kurine vajce. Chcem ti tym povedat dieta ma dvoch rodicov ci pri vzniku alebo narodeni. Na dovolenku moze ist kedykolvek inokedy ale zazit prve dni svojho dietata to len raz za zivot. Je na nom kde ma priority. A dalej zbytocne ti ublizi lebo aj ked bude potom sekat dobrotu cely zivot, to co spravil ti bude stale niekde driemat v srdci. Ja ta chapem urobila si dobre a poviem ti mala si mu dat este "pestou" nech sa znormalizuje. Drzim ti palce dufam ze sa to vyriesi a budete si prve dni uzivat spolocne 🙂

petulda333
19. feb 2016

@timea7 pre mna nepochopitelne lebo by som mu nebranila!

kamitomi
19. feb 2016

Nuž...... myslím že každá žena sa vie postarať o dieťa celkom sama (no možno nie každá, ale isto väčšina) no ani jedna sme pred pôrodom nevedeli čo nás čaká po ňom. Niektoré sa toho báli no zvládli to ľavou zadnou iné zas "vedeli" že to dajú v pohode a potom boli radi za každú pomocnú ruku. Po prvom pôrode som bola rada že mám pri sebe muža, bola som po 30 hodinovom pôrode ktorý skončil cisarákom a teda prvé dva týždne som to moje dieťatko štvorkilové nevedela ani okúpať, bo som ho neudržala. Pri druhom som muža mala furt v práci no bola som do mesiaca fit tak sa to v pohode dalo. Ani zakladateľka nevie čo ju čaká a keď má z toho obavy kto sme my aby sme súdili či to zvládne či nie.... Sú páry ktoré v pohode fungujú na voľnejšom vzťahu kedy si obaja doprajú samostatné akcie a dovolenky a zároveň majú aj tie spoločné. No je to dohoda ktorá tu zrejme nieje. Ide o prvé dieťa teda je pochopiteľné že mamička má starosti a predpokladá že ich budú zdieľať spolu, že ju manžel podporí a podrží no namiesto toho ide budovať kariéru. Jasné po čase z toho možno budú ťažiť ale možno aj nie. Je fajn že je šikovný a darí sa mu no myslím že vynechanie tejto dovolenky by ho isto nezruinovalo no je to pre neho dôležitejšie ako žena a dieťa. Keby nebolo ostáva doma. Neurobil nič zlé, rozhodol sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia a mamičku oprávnene hnevá že na prvom mieste nieje ona a dieťa. No zasa ťažko uveriť že je to prvý raz čo uprednostnil prácu, a že je to harmonický vzťah. Lebo vtedy by to bola dohoda a nie oznam.... Toť môj názor.

romanovic
19. feb 2016

Pri prvom dietati isiel moj muz s kolagami do Egypta a dost ma to vtedy sralo, lebo so mala narocne, nespiaci dieta s kolikou jak svina. Ked malo druhe mesiac, odisiel na 2 tyzdne (sice "len") do susedneho statu, ale vobec nepozeral na mna s 2 detmi, on proste nechapal, ze ja nechapem 😀
A aj ked ma skoro vtedy roztrhlo od zlosti, zvladla som to na urovni. Dokonca mi to pomohlo uvedomit si, ze vsetko zvladnem sama a mojmu muzovi uvedomit si, ze v ziadnom pripade nie som na neho odkazana a ked ma raz naserie do nepricetna, ani si nestihne vsimnut a uz bude rozvedeny a zdraty z koze, takze odvtedy naslapuje veeelmi opatrne 😀 😀

azzflo
19. feb 2016

Je to v ramci prace, nie dovolenka s nejakymi slobodnymi kamaratmi, takze ano, podla mna prehanas. Ale - myslim, ze co-to maju na svedomi aj tvoje hormony, skus sa od toho trochu odosobnit, pozriet sa na to z jeho pohladu, asi roky pracuje vo firme a teraz ma takuto ponuku. No ruku na srdce, ja by som na jeho mieste tiez neodmietla. S babatkom zvladnes vsetko v pohode, neboj sa, vsak pokial by nedajboze boli nejake komplikacie, urcite neodide prec. Ak mas nejaku dobru kamosku, skus ju na tie 2 tyzdne zavolat k sebe, bude ti veselsie a ubehne ti to rychlo.

Ja som bola v podobnej situacii najskor s dvojickami, asi mesiac po porode isiel muz na takmer 3 tyzdne do Azie a prezili sme to vsetci. Potom pribudlo dalsie dieta a opat to iste, proste chodieva prec cca kazde 2 mesiace na 1-2 tyzdne kade tade po svete, je to jeho praca a respektujem to, bez nej by sme neboli tam, kde teraz sme. Tiez sa bojim, co vsetko sa mu moze stat, ale nespravim s tym nic, tak na co sa stresovat? Tvoj tam asi pracovat nebude, ale aj tak, verim tomu, ze to ziskal zasluzene a ked tam chce ist, nech ide, vsak to nie je ziadna katastrofa. 2 tyzdne su nic, nekaz si kvoli tomu fungujuci vztah 🙂

jeannna
19. feb 2016

@petulda333 niektore zeny maju na svojich muzov vyssie naroky, ako nechlastat, nemlatit, nepodvadzat a chodit do roboty a tato poziadavka, aby ju podporil v case, kedy to ona tak citi, je uplne na mieste.

Nerozoberajme, co vsetko musia ine zeny zvladnut, ona nie je sama, ona muza ma, len sa zial tak nechova.

gora8
19. feb 2016

Tak zakladatelka je sebecka, ze s tym nesuhlasi? Ako moze jeden milujuci manzel vyrabat taketo stresy manzelke tesne pred porodom? Som si ista, ze moj by to nikdy neurobil. Vzdal by sa vtedy aj neviem coho, len aby mi neublizil. Ja ked som porodila, sice cisarskym (cisarak sa neda niky vylucit), tak som sa sama nevedela postarat o dieta minimalne cez sestonedelie. A aj dlhu dobu potom som mala problemy. A to nehovorim o uplne novej situacii... Kojenie, ktore neslo tak, ako malo, vstavanie v noci, neskutocna unava, dieta placlive, atd... A dalsia vec, napriek vsetkemu to bolo najkrajsie obdobie v nasom zivote, pretoze sme ho zdielali a prezivali spolu.

vejula
19. feb 2016

@maca_p ked človek musí a nieje iná možnosť, tak musí. KEd človek nemusí, ale zvolí si tutuo cestu, aby si žil na vyššej nohe, je to jeho volba. Ja ju nikomu nezazlievam, ked si taký život vybral. Ale je podla mna od veci hovoriť žene, ktorá nechce aby jej muž šiel dovolenkovať mesiac po narodení prvého dieťaťa, že ako žiju ženy kamionistov, vojakov .... Ved ok, ak si tie ženy brali týchto ludí s vedomím, že sa budu vidieť raz za mesiac či pol roka, tak nech tak žiju, ale to neznamená, že ona, kvôli tomu, že niekomu takýto život vyhovuje, musí prehodnotiť svoj pohlad na mužove dovolenkovanie.

sirinka
19. feb 2016

tie vase hodnotove rebricky... Verte tomu, ze to dieta je pre neho dolezitejsie ako praca, len ten muz este ziadne nema, v tejto situacii zrejme len tazko moze pochopit, preco je problem, aby mesiac po porode siel budovat svoju karieru na par dni....

paris3
19. feb 2016

Viete,ze statisticky najviac nevier sa udeje v case, ked sa narodi paru dieta? Chlapi su len chlapi, ziaden sex so zenou,stresy,nejaka prilezitost a je to tu. Len tak na zamyslenie... aby tu dalsia onedlho nepisala svoj smutny osud..

ukulela
19. feb 2016

@petulda333
mawka @sirinka presne. zaujimalo by ma, keby take nieco vyhrala ona a doma tiez dieta, ci by povedala, ze nejde. to by bol zase chlap to hovado, ktore ju nechce nikam pustit.
janka_h147 @mawka ja som na jednu dovolenku ísť mala, a nepustil ma :D nebolo to síce z firmy, bola to kamoška, ktorá ma pozvala, bolo to 2 roky dozadu síce, no on tvrdí, že by ma pustil, ale viem, že nie
teda mne ztoho vychadza: on jej teraz tvrdi, ze by ju v takomto pripade pustil. ale na dovolenku s kamoskou pred casom ju nepustil. a preto ztejto skusenosti sudi, ze trepe a ani v pripade, ze by to vyhrala (ako on) a bolo by to z roboty, tak by ju nepustil.
opakujem: ma robotu nad rodinu. ako som pisala, viem si predstavit, ze by som ho slakou pobalila a cakala pohladnicu s darcekom s usevom na perach a potesenim, ze chlap sa bavi. ale nie, ak to odkomunikovat tak, zeja idem a ty si mozes hlavu buchat, lebo ja to chcem a howg.

sirinka
19. feb 2016

@paris3 kde najdeme tu statistiku?

sirinka
19. feb 2016

@paris3 a este aby nahodou nepisala, ze nechape, preco sa citil nedoceneny z jej strany, ved ho vsemozne vo vsetkom podporovala 😉

paris3
19. feb 2016

@sirinka nearchivujem si take veci. Ked ta to zaujima,oslov kamarata googla... a nestatisticky staci citat MK😉