icon

Manžel ide na dovolenku bezo mňa

janka_h147
19. feb 2016

Dievčatá idem si k vám po radu....s manželom sme spolu cca 4 roky, máme v podstate harmonický vzťah, ja ho ľúbim on mňa, rozpisovať to nejdem, myslím, že fungujeme správne, o necelý mesiac sa nám narodí naše prvé dieťatko 🙂aj napriek všetkému peknému som ho včera vyhodila preč, lebo sa nedokážeme dohodnúť v jednej veci...on mi oznámil, že v práci vyhral súťaž a o 2 mesiace odchádza na 10 dní na dovolenku do exotickej krajiny....samozrejme bude tam viac ľudí, dokonca jeho šéfka, ktorej sa rozpadá manželstvo a bohvie čo má zalubom....ja som sa hrozne nahnevala, že ma nechá s mesačným bábom samú skoro 2 týždne, zatiaľ čo on sa bude niekde vyvaľovať...tiež sa bojím že sa mu niečo stane, že ja budem po porode potrebovať pomoc,proste x vecí....on je neoblomný, tvrdí že to nemôže odmietnuť,lebo ho to môže posunúť v kariére (haha, trapná výhovorka)....nik nechce ustúpiť, tak som mu dala ultimátum a odišiel k rodičom..myslíte že konám správne alebo som sebecká? Ďakujem za každú radu, prosím,kludne aj negatívne reakcie...

maca_p
19. feb 2016

@vejula nehnevaj sa, pri vsetkej ucte k zakladatelke temy mi to pride od nej maximalne detinske.
predstav si, ze aj ja chodim solo kapor sice na menej dni, ale moj chlap nema problem sa s tym vysporiadat. ziadne sceny, ziadne vyhadzovacky, ziadne slzy, ziadne dokazovania, ziadne blbe telefonaty, ziadne klavesnicove sledovania.
uplne v pohode 😉 zrovna minuly tyzden som bola a idem este v aprili

a manzelky muzov s dlhodobejsim pracovnym odlucenim som brala ako priklad na lepsie pochopenie situacie v inych rodinach, myslela som si, ze je to logicke na pochopenie, ale asi nie, ked to spominas...

sirinka
19. feb 2016

@paris3 aha, takze blbost, ale naozaj vyborna poznamka do temy ziarlivej buducej rodicke...

paris3
19. feb 2016

@sirinka ok. Tak nech si zavrie oci a usi... aj tak jej to nepomoze, ked ho uz dopredu vyhodila

sissy27
19. feb 2016

@janka_h147 uhm tak 10 dní bez neho by si neprežila, tak si ho vyhodila úplne a to už zvládneš, hej 😅 tehotenské hormóny sú ti ospravedlnením 😀
Očividne svojmu manželovi neveríš, potom nechápem, prečo si si ho brala a otehotnela s ním... Ak ťa bude chcieť podviesť, tak to urobí aj keď ho budeš 24 hodín denne držať za vtáka, nemusí kvôli tomu cestovať... Ale asi ťa žerie aj to, že on má možnosť akú ty nemáš a bolo by jedno, či vyhral dovolenku alebo čokoľvek iné, z čoho ty nič nemáš... Ste manželia, mali by ste si navzájom dopriať a nie závidieť...

vejula
19. feb 2016

@maca_p a mne to príde detinské a hlavne sebecké od jej muža. Ja by som nikdy v živote neodišla od svojho mesačného dieťaťa na 10 dní dovolenkovať, nemyslitelné.

kamitomi
19. feb 2016

Neviem čo tu niektoré súdite jej chovanie.... Veď na to má plné právo! Je prvý raz tehotná, teší sa na dieťatko no má z toho aj oprávnené obavy. Pochybujem že by jeho dovolenku riešila keby dieťa bolo staršie. Niektoré nemáte problém viesť aj sólo život, čo je fajn no isto nenecháte doma otcovi mesačné dieťa. Predstavme si to inak. Máte doma muža čo je mesiac po operácii (dajme tomu hemoroidy aby mal problém rovnako sa hýbať, sedieť, vyprázdňovať sa....). Odišli by ste na dovolenku s tým že mu necháte doma dieťa? Nechcem situáciu zlahčovať a prirovnanie možno nie každej bude po chuti, no berme to tak že by mal sťažený život podobne ako mamička po pôrode. Niektorý chlap by to v pohode predýchal po dvoch týždňoch no niektorý by trpel ešte ďalšie dva mesiace. Presne ako ženy po pôrode. A pochybujem že by bolo veľa chlapov čo by boli taký dobrý že by manželke dovolili dvojtýždňový luxus pokým on bojuje o život..... 😀

sirinka
19. feb 2016

@paris3 vsak ano

monikver
19. feb 2016

Ja si myslim, ze z teba hovori strach o dietatko ako o muza. Co ak dostane teplotu, alebo bude mat koliky? Ja si myslim, ze mas strach, aby Ti mal kto pomoct, ked sa nieco stane. Bolo by fajn keby Ti na tie dva tyzdne, prisla nejaka kamoska,alebo sesternica. Skuste spolu niekoho najst kto by ti pomahal. A potom ho pusti na tu dovolenku. Ty mysli hlavne na babo. A urcite mu nevyhadzuj na oci sefku. Mozno ked sa narodi dietatko, tak sa sam rozhodne ostat.

sirinka
19. feb 2016

@kamitomi ja napriklad pochybujem, ze by to neriesila... Uz len z principu... On sa vyvaluje s rozvadzajucou sa sefkou 😉 ale ano, nemame ju co sudit, len sa jej tu poniektore snazime ukazat, ze to nemusi byt az taky problem, za aky to poklada.

valy
19. feb 2016

ja si myslim, ze narodenie dietata je uplne legitimny dovod odmietnut takyto dovolenkovy bonus, nie je to vôbec o profesionalite, ved tam nejdu robit. a este podla mna vsetci normalnejsi si ho zaradia ako ..., co doma necha mesacne dieta.

katre
19. feb 2016

@janka_h147 Jani...asi je uplne jedno aky ma kto nazor. Podstatne je, ze to sklamalo teba. Ze uprednostnil blbu robotu pred rodinou. Asi by som mu to skusila vysvetlit, preco ta to tak sklamalo. Inak ja mam super muza, ale cely prvy rok po narodeni syna bol pre mna sklamanie. Ziadna idylicka rodina co rsa rano smeje s babatkom v posteli. Asi sme si museli zvyknut na zmenu a tie priority sa tiez potom zmenili. Sa mi zda, ze chlapom to neskor docvakava.) Mozno mu to bude neskor luto..tak ako tomu mojmu, ked sa ma pyta, preco sme vlastne nemali dieta skor. (Bal sa zavazkov jak cert kriza.) Kazdopadne drzim palce, urcite to zmaknes. A co sa tyka tej kariery..v biznise som viac ako 11 rokov a nikdy mi taketo 'cesty' v kariere nepomohli.

sirinka
19. feb 2016

@valy a dokedy sa pocita narodenie dietata? Ci to uz navzdy? Ze sorry, nejdem na teambuilding, mne sa pred 16 rokmi narodilo prve dieta 😉 a zena sa boji s nim ostat sama doma, je v puberte a je to narocne, ona je vycerpana, totalne, stara o deti, vari, upratuje a chudatko este aj do prace ju nutim chodit...

valy
19. feb 2016

@sirinka no mesiac sa urcite pocita

katrinka34
19. feb 2016

Nie je to síce správne načasované ale život sa naplánovať nedá ... Ja som cely týžden sama s tromi deťmi (5 rokov, 3 roky a 5 mesiacov) a dve z nich su k tomu choré a nejdem sa zblázniť ;). A čo vlastne čakáš od muža ??? Aby ti pral, varil, nosil ta na rukách ??? Nemyslím to v zlom ale mesačne dieťa len spi a papa, občas zaplace. Nakojit ho musíš ty, uspať tiež, okúpať tiež ... Tak ... Jasne ze to zvládneš !!! A 10 dni je predsa nič. Svojim správaním mu dávaš najavo, ze mu neveríš a nezáleží ti na ňom ... Veď mu dopraj, veď najbližšie 3 roky bude predpokladám jediný živiteľ rodiny. A ked ti odíde úplne potom čo ??? Bude lepšie ??? Dieťa bez otca, ty bez peňazí ???

ukulela
19. feb 2016

baby, co ste hrdinky a manzelovi by ste v sestonedeli s jazvou medzi nohami a dietatom na bolavom prsniku s usmevom zamavali, nech si na tej kube uzije: urobili by ste tak aj v pripade, keby vam to chlap oznamil ze ide stoj co stoj? ono ano, autorkou hadzu hormony, tlaci jej brucho na mechur a babo kope do zaludka a pali ju zaha - a preto chlap MAL povedat: "zlatko, ak budes OK, pojdem. Ak nie, ostanem a pomozem ti. Mozeme sa tak dohodnut?
Takto mi to pride, ze on odide za kazdej situacie. Ci bude mat poporodne zranenia, ci poporodnu depresiu, ci babo nenoralne koliky, ... on sa rozhodol bez zvazenia, ze sa u nich doma meni situacia. A tiez mi to pride tak, ze takyto chlap by odisiel, aj keby ten zajazd vyhral v termine porodu.
Je to jej manzel, vzal si ju za zenu, aby veci riesili spolocne. Ked chce taky ustupok (ktory by zjavne polovica zien na MK neprezrela), tak nech jej aj on nieco ponukne. Nie ze sa len spakuje a caka, kym si to ona nerozmysli a nepritaka mu na 100 % pravdu.

valy
19. feb 2016

@sirinka inak, pokracuj s tou demagógiou, nech sa zasmejem

maca_p
19. feb 2016

@vejula myslim, ze dieta tych 10 dni bez otca prezije bez ziadnej traumy na mentalnom zdravi. prezila by to aj manzelka manzela.
ako sa ti dvaja so situaciou popasuju, to je na nich 😉

ty si obzvlast pripad, si niekolko rokov v kuse uputana na laktaciu, na svoje deti, ktore by si hadam nedovolila povarovat ani prilezitostnej pani na varovanie na par hodin. ziadna z moznosti by pre teba nebola dobra a zvladnutelna inym sposobom, nez tym zabehanym v tvojom systeme...
ale nic v zlom, vazne. 😉

sirinka
19. feb 2016

@valy vsak prvy mesiac by podla vyjadrenia zakladatelky doma bol 😉

sirinka
19. feb 2016

@valy ja uz sa smejem davno... Napriklad, ze "kvoli blbej robote" no tak nech sa prihlasi na urad prace, blba robota ich uz nebude obmedzovat v nicom... Potom sa jej bude smiat, taka vyborna pomoc na materskej dovolenke, mozno ani nebude nikdy nevyspata...

jana_eyre
19. feb 2016

@sirinka ako porovnavat mesacne babo so 16 rocnym pubertiakom je dost pritiahnute za vlasy, nie? ani mi to vtipne nepride..

cervenaruza123
19. feb 2016

Ja si myslim, ze problem ani nie je to, ze by isiel a ze ona ho nechce pustit. Ale skor jeho postoj, ze ho nezaujima jej nazor, pocity, ze jej to len oznamil a neriesi to. Ak by za mnou prisiel manzel s takym niecim a ze nevie ci to prijat, lebo nechce ist odo mna prec v takej situacii, mozno by som ho sama povzbudila nech ide, ze to skusime nejak zariadit. Ale ak by prisiel, ze proste ide a hotovo, ze mu ani netukne sa ma spytat, co si o tom myslim, ci to s babatkom zvladnem, tak by som sa asi riadne nastvala.

kamitomi
19. feb 2016

@sirinka Iste že je veľa iných možností ako to vidieť a chápať. Ako sama neskôr napísala nevyhodila ho, odišiel sám po hádke. To ako to chápe a cíti ona je myslím v poriadku, len treba vziať do úvahy jej situáciu. Zrejme to ani neni taký veľký problém sám o sebe ako skôr že vďaka tomu pochopila že v ich vzťahu to nieje také harmonické ako sa zdá. Jeho dovolenka je v poriadku no prístup nie. Berie to ako samozrejmosť, niet tam dohody, kompromis.... Automaticky berie že ona sa po pôrode postará lebo on ide budovať kariéru. A ani si neuvedomuje že sa možno pripravuje o najkrajšie chvíle života.

jeannna
19. feb 2016

@sirinka Skus prosim ta pochopit, ze toto je velmi individualna zalezitost. Co niekto iny zvladne lavou zadnou, predstavuje pre druheho zataz a potrebuje citit podporu najblizsieho cloveka To je cele.

sirinka
19. feb 2016

@jana_eyre narodenie dietata je den porodu, par dni v nemocke a potom par dni, kym sa clovek doma zorganizuje... Aka je to teda doba... Ze narodilo sa mi dieta, musim sediet doma pri zene? Robite z toho hotovu dramu, zo zien neschopacky... a z muzov, co svoj zivot nepodriadia vylucne manzelke sebcov...

ukulela
19. feb 2016

@sirinka sestonedelie ma byt zena doma a maju ju "obskakovat" a pomahat. spamatava sa z porodu a dava sa zdravotne dokopy. nie vsetky sme hrdinky a mozme hned behat 110 metrov cez prekazky.
(neboj, ja som nadruhy den po prichode z porodnice s nohami nasiroko masirovala do jednoty, lebo ma v chladnicke cakal spenat, co som varila den pred porodom a na sporaku plech z makoveho kolaca, co som vtedy piekla .... no nemiluj ho 🙂 tiez nechapal moju nasratost 🙂

timea7
19. feb 2016

@sirinka vidíš to čiernobielo, písala som vyššie, že som pomoc nepotrebovala, také deti aké som mala, by som zmákla tri, ani som nikdy nemala pocit, že muž musí sedieť pri mne, ani by som to nechcela, ani by som si takého muža, ktorý by svoj život podriadil absolútne mne, nevážila. Iba by som túžila, aby sme si prvé týždne a mesiace nášho prvorodeného užívali spolu, niečo nepochopiteľné?

sirinka
19. feb 2016

@jeannna ano je to velmi individualne, podpora neznamena vylucne nevzdialit sa od seba dajme tomu prvych 6 mesiacov... Mame vydobytky modernej doby...10 dni nie je vecnost

jana_eyre
19. feb 2016

@sirinka aha, cize ty urcis, kolko ma zena potrebovat casu po porode aby nebola neschopacka... ok..

timea7
19. feb 2016

@cervenaruza123 vystihla si to absolútne presne!

sirinka
19. feb 2016

@ukulela ved som jej hned na zaciatku napisala, pokial ide len o to obskakovanie, nech si zorganizuje pomoc, draha mamicka ci svokruska nakupi, navari, poriadi, poradi... Nechce...