Manžel je až príliš dobrý
Ahojte, možno trochu zvláštne a možno mi niekto povie, že by som mala byť šťastná a spokojná, ale... S manželom sme chodili rok.. Ked sme sa vzali, každý z nás už čo to v živote prežil. Obaja máme čosi po 30tke, tak je jasné, že obaja máme minulosť plnú priateľov, kamarátov, kamarátok atd. Ked sme sa zasnúbili, rozhodla som sa, že do tejto novej etapy svojho života, ktorú začneme spoločne uzavretím manželstva začnem tým, že vymažem zo svojho života ľudí - hlavne mužov, ktorí by mi mohli akokokľvek narušiť moje manželstvo. Nechcela som, aby vzniklo akékoľvek podozrenie zo strany môjho manžela. Nechcem, a nikdy som ho nechcela zraniť, nechcem, aby čo len trochu o mne pochyboval. Je to strašne dobrý, ohľaduplný a ľudský človek, ku každému úctivý atď. Žiaľ, stalo sa niekoľko situácií, pri ktorých som si všimla, že on je taký úctivý ku každému - aj k ľuďom, ktorí ma napr. drzo predbehli v ambulancii - ja som sa ohradila , zatiaľ čo môj manžel tam ticho sedel. V týchto dňoch mal narodeniny. Chodilo mu kvantum smsiek. Nezaoberala som sa tým, kto všetko mu blahoželá, viem, že má veľa známych, bývalých kolegov a kolegyne z práce. Dnes si však zabudol doma mobil - a ženská zvedavosť, proste mi nedalo sa pozrieť, kto všetko mu blahoželal. No a medzi gratulantami bola jedna ženská, ktorá mu síce vypisuje "iba" na meniny, narodeniny a Vianoce, ale velmi ma zabolelo, ked som čítala jeho odpovede, kde jej vyznal vďaku takým spôsobom ako ju vyjadroval / vyjadruje mne typu: "M ty si taká zlatá, taký anjelik, Ty to vždy vieš tak pekne napísať..." Vzalo ma to, myslela,som , že som jediná , ktorej tak milo napíše/povie a nie som, on je ku každej taký zdvorilí. Navyše čakáme bábätko, som už v pokročilom štádiu tehotenstva a preto som na to reagovala ešte citlivejšie. Je mi z toho smutno. A neviem, ako mu to mám povedať, čo ma trápi. Myslím, že aj on by si mal uvedomiť , že je už ženatý, a musí si držať viac odstup od iných žien. Navyše absolutne netuším, či je to jeho bývalá kolegyna, či bývala frajerka alebo kto. Ako mu to mám povedať, ako si to mám s ním vydiskutovať?
@juliana77 neviem čo točíš o listoch pre susedov, prečítaj si ústavu a trestný zákon. Viac k tomu nemám čo dodať.
A nie každá, ktorá nesliedi mužovi v pošte je radšej hluchá a slepá aby nebola sama. Možno má len muža ktorému dôveruje. Ak dobre čitam tak zakladateľka nemala dôvod prechádzať mužovi mobil, tak prečo to urobila? Lebo ženská zvedavosť.
Súkromie je niečo čo ti evidentne nič nehovorí tak asi naozaj nemá zmysel aby sme o tom diskutovali. 🙂 pri tvojom prístupe tipujem že si ho všetci okolo teba úzkostlivo strážia lebo nemáš problém im vliezť kedykoľvek a kamkoľvek do osobných vecí a preveriť si či ťa náhodou neo.....ju.
@tykat To som si všimla, že dnes sa presadzuje už súkromnie aj päť ročných detí, ktoré potom v trinástich skáču po hlave a určite sú aj názory, že mater nemá čo sliediť aj deťom na fb, potom už riešia len problémy, ja sa možno snažím predísť problémom.
akože v manželstve mám žiť s preštudovaným trestným zákonom a mať na pamäti ústavu?
Asi pod pojmom manžestvo rozumieme každý niečo iné.
ja si myslím, že ak by to niečo znamenalo už dávno by to zmazal 🙂 a nenechával by si to v mobile..
@juliana77 ... a tak hádam vedieť čo je listové tajomstvo patrí k základným znalostiam 😕 Ale vidím že nie u každého.
A nespomínam si že by manželstvo bolo nejakou formou vlastníctva a vstupom do neho by človek strácal právo na súkromie 😕 ale rešpektujem, že to má každý inak.
Moja skúsenosť - čím viac kontroly, tým viac tajomstiev (z môjho detstva 🙂 )
ja sa musim priklonit k nazoru @juliana77 ale to len preto ze to aj my tak doma mame. No na druhej strane chapem aj rodiny kde si manzelia chrania sukromie. My napr. mame spolocny mailovy ucet, bezne mi manzel zakrici aby som mu precitala sms ktora pride na jeho mobil a ja mu bezne poviem aby mi zdvihol mobil ked mi zvoni. My to mame zauzivane tak, ale myslim ze ani jeden sposob nezarucuje ze vo vztahu niekto nepodvedie. Ak clovek podviest chce tak podvedie, ci uz je sukromie v manzelstve strazene alebo nie.
ja neviem prečo ľudia robia z pojmu súkromie takého strašiaka....
Každý má naň právo a keďže je každý z nás vychovávaný inak, každý aj k svojmu súkromiu pristupuje odlišne. Občas sa zamyslím nad tým, prečo si niektorí ľudia myslia (častejšie ženy 😉 ), že vstupom do manželstva podpisujeme nejakú kúpno-predajnú zmluvu na partnera alebo čo, že automaticky získavame právo nad jeho zmýšľaním, životom, ....prosím nepíšte útočné reakcie v zmysle "to sa ako nemám absolútne starať čo robí, kde je,...lebo je to jeho život " 😝 , pretože to sú zbytočné extrémy.
My sme s mužom 16 rokov, nemáme ani spoločný účet, ani spoločný mail, nešmejdíme si po telefónoch ani listových zásielkach....keď zazvoní mobil, automaticky nasleduje otázka "môžem to zdvihnúť?", keď príde list, nasleduje otázka "môžem ti to otvoriť?", atď....v 100% sú odpovede áno. A môj názor je, že o tom to je.....mám svoje súkromie, partner rešpektuje môj osobný priestor a ak je vzťah funkčný, nemal by byť problém to "áno" povedať...
A ešte jedna poznámka: zadávateľka by si ušetrila dni plné pochybností, keby sa večer muža spýtala "kto všetko ti gratuloval, môžem sa mrknúť?" A potom keď chcela a malo to pre ňu význam, mohla riešiť kto to tak pekne vypisuje.
ta bol trosku viac mily,mne by to tiez vadilo.ale moj manzel je zas taky ze si potrpi na sukromie,nevystavuje fotky,nevypisuje sms,nedviha nezname cisla,nevypisuje s kamoskami,ani s kamosmi.on ma zas dost velky odstup.tak ten tvoj je taky trtko preslusnely.tak bud rada ze neni nejaky negramotny nezdvorily hajzlik,ktory len vyvolava konflikty.
@kvietok1978 poviem ti aj ja poznam chlapa ktorý sa ide zo vsetkych po.... Na každého/každú sa usmieva, milucko sa rozpráva a mne z toho nabiehaju zimomriavky. Pri ňom nikto nevie kto je dôležitý v jeho živote. Poznám ho 20 rokov a neviem co je za tým. niekedy mi je ľúto jeho partnerky lebo tak ako sa baví s nou sa avi smnou aj s cudzími babami niekde na zure.
@6mia6 no zbohom, dufam, že to nie je môj muž 🙂
@kvietok1978 nie partnerka ma pod 30 😀 ale presne viem ako ti musí byť. Asi pomôže len debata. Kedysi dávnejšie som tomu kamarátovi vylicila ze to nie je dobré. ale chová sa stale rovnako a stale maju doma problemy.Ironia je ze nevie prečo 😲 moj muz tiez nie je hadavy ale teda slovo zlatá, miláčik a podobne sme pre neho ja a deti. A ako tu uz jedna baba pisala riesila by som to okamzite a s horúcou hlavou. To ci som liezla to mobilu by bola posledná vec ktorú by mi chcel vytknúť.
@tykat co Ty na to???
http://www.topky.sk/cl/11/1376851/Zakon--ktory-...
Ked uz tu riesite listove tajomstva atd? 😎 😎 😎
A mas svatu pravdu, ze manzelstvo nie je vlastnictvo. Na druhej strane si myslim, ze partner ma moralne PRAVO vediet, ci ten druhy ma milenca / milenku /nevravim, ze to je pripad pisatelky, len to, ze ak zena ma pochybnosti a intuicia jej nieco vravi, tak ma pravo sa dozvediet pravdu/
Zachovanie si sukromia je vo vztahu/manzelstve podla mna nevyhnutne.
Ja napriklad nemam potrebu delit sa s manzelom o uplne vsetkom vratane, emailov, sms od kamaratov/kamaratiek - jeho do toho nic, co si s kym pisem a ked mi niekto pise tak ocakava, ze je to medzi nami 2, nie ze to po veceroch citam manzelovi na dobru noc. Mame vlastne bankove ucty a neotvarame si jeden druhemu postu i ked ide napriklad len o faktury, ci vypisy z uctov. (samozrejme, ked sa ma muz spyta, kolko mam na ucte tak mu poviem, ale nevidim dovod mu to hlasit v pravidelnych intervaloch a ani on nema potrebu sa presvedcit o tom na vlastne oci.) V manzelovom mobile, ani emailoch sa zasadne neprehrabavam, je to pod moju uroven,keby ma chcel podvadzat tak ma podvedie tak ci tak.
@kvietok1978 - odporucam zabudnut na to, co si citala a viac muzovi neliezt do sukromia, budes vo vztahu ovela stastnejsia.
1.-nehrabat sa NIKDY v manzelovom telefone (nicomu to aj tak nezabrani) 😖
2.-zenu nebude NIKDY pritahovat dobry a slusny muz 😉
@zuriva Kazda zena si v podvedomi uvedomuje ze pre zivot je dobry slusny,dobry,milujuci,verny...atd atd muz,ale proste vzdy prevladne to ze sa zamera na toho zleho,drsneho...atd atd.
Proste je to priroda.
Pocuvat telo,alebo rozum ?
Najhorsie na tom je ale to ze kazda taka si mysli ze ona toho chlapa neskor zmeni.
Nezmeni,proste to tak je a potom je uz zbytocne vyplakavat.
Take zeny (aj chlapi) by sa mali vyburit a ked ,,tornado,,prejde az potom triezvo vstupovat do vztahu.
Nevravim ze sa nestane omyl aj tam,ale uz je ich potom podstatne menej.
Moj nazor je ten ze muzi si zacinaju uvedomovat realitu zivota az po 30tke,takze vsetky problemy suvisiace s muzmi pred tymto vekom by mali babenky posielat skor do Bravicka 😀
sukromie je velmi osemetna vec, kazdy ma hranice niekde inde. Ja napriklad si neviem predstavit, ze by sa mi manzel hrabal v mobile, ci v mailoch. Ked nieco potrebuje, normalne sa opyta/opytam, odpoved je samozrejme vzdy ANO, MOZES. Ale len tak lasovat na tajno, sorry. Ako na co je to dobre? Bude ta nevera boliet menej? A to uz naozaj nevravim o vysostne sukromnych veciach, problemoch, ktore niekto zveri MNE a len mne. Pripadne citlive pracovne udaje a podobne zalezitosti.
Inak na odlahcenie k osloveniam. Mam kamarata, ktory kazdej tiez vravi zlaticko, milacik, pusinka. Ale len preto, lebo zaboha nema pamat na mena 😀 😀 😀
@comatsu tak to je teda riadna hlupost 😀 Podla TEba su vsetki zenati chlapi drsni a zli 😨 Nemas pravdu,
lebo najdu sa aj mili chlapi, aj nezni chlapi, aj dobri chlapi, ktori sa zenia.
Po druhe, ak by som mala cakat, kym sa moj frajer vyburi, podla Teba je kedy idealny vek??? Moj znamy podviedol manzelku, ked mal 60 rokov. Moj manzel si pisal cez sexzoznamku, ked mal 40 rokov. Tak kedy je idealny vek pre chlapa na zenenie??? 😕 😕 😕
@kvietok1978 ja som typ,ktory by mu to obuchal o hlavu. Podla nazvu temy som cakala nieco ine,ale toto by islo na nervy aj mne. Ak mu nechces prezradit ze si mu bola v mobile (co ja mojmu pokojne poviem),tak neviem. Ja by som to iste nevydrzala. Je jedno kto ta zenska je... Take oslovenia cudzim zenam nepatria.
@kvietok1978 inak ja som poznala chalana ktory bol takyto. Pacil sa mi a aj sme sa parkrat stretli. Ale nic vazne z toho nebolo prave pre tu jeho povahu. Ked sa ma po rokoch pytal kde bol problem tak som mu rovno povedala ze on je prilis dobry😅 po skusenosti s nim by som za tym nehladala skryty vyznam,vadilo by mi to z principu,ale myslim ze tvoj muz to vnima ako bezny sposob komunikacie.
@comatsu budem asi jedina,ale ja s tebou suhlasim. tiez som nechcela chalana,lebo bol "prilis dobry". Zosalela by som pri takom. Som rada ze ten moj je vybureny🙂 ale napriek tomu prve roky aj taniere lietali😀
Ale nesuhlasim s tym ze sa nezmenia muzi... On sa zmenil,usadil (po 30ke) a najma prichodom dcerky...
@juliana77 sukromie dotycneho moze on dat...ale nikto nema pravo si ho brat. Moj manzel nie je citlivy na svoj mobil, ani auto. Viem dost dobre soferovat a tak ako jedina okrem neho mozem jeho auto pouzivat. Do mobilu sa mu tiez mozem pozriet. Mozem tajne, nechava si ho na noc v nabijacke a kedze ma v spalni rusili maily ktore mu chodili, nechava si ho v druhej izbe, v noci sa mozem vykradnut a ist smirovat. Lenze citila by som sa trapne ja. Nie on. Mohla by som sa pozriet aj s jeho vedomim. Zacudoval by sa a urcite by ho to zarmutilo, zrejme by to bral tak, ze mu neverim. Ak mu neverim, uz zo zasady, tak naco som s nim? Ak je zarukou jeho vernosti len moja kontrola to za co stoji? Co ak nebudem mat zrovna cas ho kontrolovat, to sa mi potom rozpadne manzelstvo? Rovnako on respektuje moje sukromie. Ziadne vyvadzanie ako diva svina sa u nas nekona. Pri ziadnej prilezitosti. Sme rovnocenni partneri, ani ja nie som jeho majetok, ani on moj majetok. Nevylucujem (aj ked ani netvrdim ze by som to urobila) ze ak by sa nieco u nas vazne pokazilo, ze by vztah troskotal a mala by som podozrenie, hladala by som aj ja informacie. Ale to by bola uz patologicka situacia. Ale v zdravom vztahu je narusanie sukromia choroba, zena to spravi raz a potom tazko odolava, a ked do toho spadne, bude utrapena, nie pre to co tam najde, ale preto ze nenajde nic a bude v bludnom kruhu, spokojnost- nespokojnost- nutkanie- zzieranie- kontrola- spokojnost.... Stane sa otrokom zavislosti ktoru si sama vytvorila. To sa mi nezda byt stastny napad, takto sa obmedzovat, vaznit samu seba, svoj dobry pocit takto skaredo obmedzit a previazat s kontrolou... Laska je rozhodnutie, nie je podmienena frekvenciou a hlbkou kontrol.

@juliana77 no poviem ti, môj ex vedel že mu nepôjdem do mobilu, mala som aj kod na odblokovanie a aj tak ma podvádzal 😝 hmmm?