icon

Manžel je gambler a alkoholik

28. dec 2020

Už nevládzem, som naozaj zúfala, veľmi milujem svojho manžela, naozaj nikdy mi neublížil, nijako ma nezranil neudrel, k deťom aj ku mne vždy s rešpektom, ale má vážny problém a nechce s tým nič robiť. On má 33 rokov, ja 27, deti 5 a 3 ročné. On nás živí naozaj má peňazí zatiaľ dosť, keďže ma dobrú firmu. Ja sa starám o deti a domácnosť. Len on je neskutočný workoholik a gambler a dá sa povedať aj alkoholik. Každý deň je v kasíne alebo v nejakej herni s jeho kamarátmi, hrá naozaj o dosť veľké peniaze, tuším má aj zlatu kartu v Olympic casine a prehral tam nemalé peniaze. Ja nechapem čo v tom vidí, doma ma peknú mladú ženu ktorá ho ľúbi, peniaze má a on je radšej v tom hnusnom kasíne s kamarátmi kde pijú a prehrávajú peniaze, ktoré normalny priemerný človek nezarobi za mesiac. Nie je hlúpy naozaj, veľmi múdry človek ale prečo tam chodí a čo mu to dáva ja nechápem. Rozviesť neexistuje, nemusíte mi tu také veci ani písať, je fešák a skvelý muž, okrem tohto mi všetko vyhovuje. On si nepripúšťa že je gambler, ale môj brat sa s ním tiež kamaráti a hovoril mi za aké peniaze tam hráva až mi prišlo zle. Viem je to jeho vec, sú to jeho peniaze, ktoré si sám poctivo zarobil ale ja nechcem mu tolerovať toto. Aj keď moc nemám na výber, lebo nemám naňho žiadnu páku. Odoprieť mu sex alebo niečo neprichádza do úvahy, s jeho výzorom, spoločenským statusom a peniazmi by ľahko mohol nájsť inde keby chcel. Napadá niekoho čo by som mohla spraviť? Som naozaj zúfala keďže hráva skoro každý deň okrem štvrtokom, vtedy sa ki venuje a je celý deň s nami. Škoda že taký nie je Každý deň ale to by som mala potom najdokonalejšieho manžela. Bojím sa že gamblerstvo ho zničí spolu s alkoholom a neviem ako mu mam pomôcť. Hlúpe rady a rozvod si nechajte.

hettinka
Autor odpoveď zmazal
marysa21
29. dec 2020

To ,že má peniaze teraz neznamená ,že ich bude mať aj na budúci rok ,keď hráva v kasíne tak je na začiatku závislosti a ak mu to chceš tolerovať tak toleruj ale za pár mesiacov už môžete byť na krachu a totálne bez peňazí a na ulici a ešte aj ty budeš splácať jeho dlhy celý život .Poznám to brat prišiel aj s priateľkou o byt a skončili na ulici a obidvaja exekúcie a na celý život po podnájmoch s dieťaťom aj ona mu verila , že to má pod kontrolou .

juliet86
29. dec 2020

chod ty sama k psychiatrovi a psychologovi sa poradit. co jeho rodicia? vedia o tom? darmo ze ta nebije a nie je skaredy a chudobny. ak bude pit a gamblit mozem ti garantovat ze skonci aj skaredy aj chudobny aj hlupy aj chory aj nasilnicky. stavim sa s tebou o 10tisic eur ze do 10rokov a mozno aj ovela skor to tak bude. pokial sa nepojde liecit a neznie to se by sa chcel dat liecit lebo to by si musel najprv priznat problem

elizabet173
29. dec 2020

@majkeel nevies, ci uz teraz nema dlhy, o akych sa nam ani nesniva. Tie su spolocne. Ak by sa zamestnala a dokopala ho k zuzeniu BSM, k tomu, aby kazdy mesiac z jeho platu odchadzala urcita slusna ciastka jednemu aj druhemu dietatu, ona by sa zamestnala, tak by bol mozno pre nu problem len ten, ze sa im nevenuje. Ale velmi neverim, ze by sa to stalo.

miriamsenica
29. dec 2020

Osobne by som sa s manzelom dohodla na sudnom vysporiadani BSM. Mozno bude tazke ho presvedcit ale pozbierala by som dokazy o hazardovani. Je moznost vysporiadat BSM manzelov aj pocas manzelstva ak jeden z manzelov napriklad gembluje. Pripadne dlhy ktore vzniknu budu jeho a zachranis tym nehnutelnost ktora bude napriklad tvoja. Dnesny stav je taky, ze pripadne dlhy ktore narobi budu vase.

drzaopica
29. dec 2020

Toto nedopadne dobre a ty to vies.Takych vonavych frajerov s vysokym egom uz bolo....ak nechces rozvod nic sa neda poradit.Jemu to vyhovuje, je zavisly na 2 veciach, liecit sa nikdy nepojde budes to mat tazke setri a rob si zadne vratka

drzaopica
29. dec 2020

A nie nie je to jeho vec kde prehrava zarobene peniaze je to aj tvoja vec ste manzelia s pozor na dlhy a problemy, ktore moze narobit

karpina
29. dec 2020

Zaujímalo by ma kde v tomto čase fungujú kasína a herne (vymyslená téma)?. Položila si si niekedy otázku, či ho tak velmi budeš milovať aj ked už bude bez peňazí a budete sa topiť v dlhoch a ked príde exekutor a jednoducho vám zoberie všetko, aj strechu nad hlavou? Možno to tak nevidíš, ale tvoj manžel k tomuto modelu nezastavitelne smeruje. Ak sa včas nespamätá.

arianna25
29. dec 2020

@hellwant presne tak. Vyvolavaju presne tie iste procesy ako po uziti drogy. Vsetky tie stroje su premyslene vyrobene tak, aby vsetky svetielka, blikacky, obrazky, sprievodne zvuky, prinasali hracovi endorfiny, adrenalin, unik z reality a potrebu vratit s k tomu a donekonecna dokoncit plan ako vyhrat prehrate peniaze...
Aj s automatmi som pravovala a videla som co to robi s ludmi.

hellwant
29. dec 2020

@karpina ona sice pise kazdy den, ale mozno to je myslene vseobecne s nadsazkou. Nie prave teraz. I ked oni samy, ked si sadnu do nejakej chaty, ci u niekoho doma, mozu karty hrat o prachy. Aj ked je zakaz ak vas nik nebonzne nepridu na vas.

markaterka
29. dec 2020

@majkeel a myslíš, že si ich oddelila? Pochybujem.

malinoismum
29. dec 2020

@miadi žena teba by mali klonovat 👍🏼😊❤️

tncka
29. dec 2020

Mile ze sa ti venuje stvrtky a je fesak🤣☝️mozno ked budete byvat kvoli nemu pod mostom si najde cas aj v ine dni v tyzdni🤣🙈ja niekedy fakt neverim tomu co tu citam,sorry

ariannazara
29. dec 2020

@tncka asi tak 😁 mohol by byť aj elit model look raz by išiel do kasína a takú by dostal cez pysk žeby pamätal a kufre by mal zbalené pred dverami, idiot. 🖕 Ľudia nemajú pomaly co do huby koli korone a on by si išiel prehrávať peniaze no nato by som sa pozrela. Ale podla mňa veľa žien tak žije nechá si skákať po hlave pre peniaze a nakoniec aj ona skončí preňho na samom dne. Je mi ľúto len tých detí 🤦‍♀️

marseillefan
29. dec 2020

@ariannazara takže ak by tvoj partner išiel raz do kasína, vyhodila by si ho hneď z domu? 🙂

ariannazara
29. dec 2020

@marseillefan máš pocit ze tu je to raz? Lebo ja nie 🤦‍♀️

drzaopica
29. dec 2020

@ariannazara ja som sokovana kolko zien vie o prehnitom charaktere svojho partnera a mlci a hra sa na rodinu.Lebo on so svojim statusom a vyzorom moze mat ktorukolvek🙂tak radsej zo seba spravim hluchu, slepu poddajnu len, aby ho neuchmatla ina.A to je vyhra?ten clovek je ako zivot s bombou pri nohe na cely zivot.Uz nejedna tu anonymne aj po ine roky pisala pod inym nickom aspon o 2,3 viem ako maju byty, lukrativne zamestnania, sperky a potom prehrali, investovali peniaze spoza chrbta.Tie zeny tu boli varene pecene a niet ich.Az, ked horelo a pod ruskom anonymity napisali akeho kostlivca maju v skrini a na oko uzasne zabezpecene zeny na urovni.
Je hanba, ze zeny dokazu zapredat svoju moralku a charakter za status dobre vydatej zeny

marseillefan
29. dec 2020

@ariannazara mám pocit, že si napísala "raz by išiel do kasína" 🙂

charaka
29. dec 2020

Teraz nevyriesis nic, ale odkladaj si peniaze (co najviac, ako sa len da), rob si rezervu, lebo pride den, ked to bude to jedine, co tebe a detom ostane na zivobytie. Nebud hlupa a slepo zamilovana. Viem o com hovorim.

taga
29. dec 2020

Nie su to jeho peniaze, su to VASE peniaze! Ste manzelia! Vase peniaze, takisto, ako VASE dlhy, ktore skôr ci neskor narobi

A co on na toto hovori? Chcela by som sa naivne opytat, ci ta lubi? Ked mu povies, ze sa o neho bojis, ze ti to vadi, ze nechces, aby bol 6dni v tyzdni v kasine - co ti povie? Lebo toto su take normalne a vlastne jedine paky, ktore mozes pouzit... posle ta s takými recami niekam? Alebo aspon naznak, ze by sa siel liecit, ze si uvedomuje svoj problem?

miadi
29. dec 2020

@marseillefan my sme boli s mm v Ceasar casine niekolko x ubytovani nez sme mali deti a nic sme ani nehrali automati ci poker len sme tam sli koli bazenu veceri a sebe.. na vystupenie Goerge Lopeza .A bola som aj vo Vegas a nic ani jednu mincu som na to nedala mna to nelaka.Bola som tam pozriet show Cirque du Soleil. A kolotoce na vrchole hotela Stratosphere The house always wins.

marseillefan
29. dec 2020

@miadi Veď to, tiež som bol v kasíne, síce nie vo Vegas, ale bol a dokonca som tam aj nejaké peniaze minul. Ak by moja žena okolo toho robila cirkus, bol by to skôr signál pre mňa, že som sa zle oženil 🙂

miadi
29. dec 2020

@marseillefan ale asi si tam nebol vareny peceny 6dni v tyzdni.

marseillefan
29. dec 2020

@miadi no nie, lebo je to somarina, každý, kto má trošku rozumu vie, že pravdepodobnosť je v kine nastavená v prospech kasína a z dlhodobého hľadiska tam nikto okrem kasína nemôže byť ziskový. Ale keby som bol vo Vegas, určite by som zahral, s vedomím, že o tie peniaze pravdepodobne prídem. Bral by som to ako cenu za zábavu, ktorú by som tam mal a ani moja manželka by ma nemala právo buzerovať ma ako míňam peniaze, keď moja rodina má všetko, čo potrebuje.

miadi
29. dec 2020

@marseillefan ale to je dost ine co tu ona pise ked si clovek vypestuje zavislost. To sa neda porovnavat. To mas ako ked si das prilezitostne drink nie ze musis kazdy den chlastat. Vsetko s mierou, Ono to v realite nie je take cool vo Vegas v kasine ako vo filme s James Bondom. V realite tam sedi vela dochodcou v kelinku maju mince alebo zetony a su ako zombie.

marseillefan
29. dec 2020

@miadi to je ok, ja som tu skôr reagoval na vetu napísanú vyššie, že "raz by išiel do kasína a takú by dostal cez pysk žeby pamätal", tak to mi zasa prišlo ako opačný extrém

miro1360
29. dec 2020

Tá cez pysk by bola zaslúžená. Chlap ktorý má doma ženu a malé deti, sa nemá ani raz čo zabávať v kasíne, okrem jedinej situácie, že by tam bol pracovne :D

emmanovot
29. dec 2020

Nechcem byť zlá, ale podľa toho, čo som čítala, tak jedine pomôže liečba. Nie je to žiadna hanba sa ísť liečiť, veľa ludí tak chodí. Niekedy si človek hold sám nepomôže

biba95
29. dec 2020

Nečítala som príspevky. Robila som v herni. Nejeden (na začiatku) bohatý podnikatel skončil ako socka, ktorú tam hľadali ľudia, lebo im dlzil prachy. Hráč nikdy nebude v pluse... Ja na tvojom mieste by som to rozhodne nebrala pasívne ale riešila. To že vám venuje až jeden deň, je veľmi málo