Manžel je nervák a je prísny na syna.
Manzel je podla mojho nazoru prilis prisny na 5 rocneho syna ...castokrat je nervny ... je nervak celkovo aj na mna ...je to uz neunosne ....prilis maleho tresta ...fyzicky ho obcas capne ..ale psychicky ...vrieska po nom...zakazuje ..a doslova je neoblomny v nazore ..proste co povie tak to plati ..ajkeby sa maly isiel potrhat od revu ....nevravim ze je zle mat pravidla ...ale je to len dieta ..a pripada mi to niekedy prilis prisne ...a prehnane ....tak isto zhuci aj na mna ked sa obcas snazim prehovorit syna ...zevraj ja za to mozem ze bude rozmaznany ...ako mam dalej zit s nervakom ? ....psychicky ma to nici ....
To este aj pri hre??? Preboha veď to dieťa psychicky ochorie toto je deptanie...oki beriem odtiaľ potiaľ určité hranice a pravidlá si treba určiť áno ale nie takto ešte aj pri hre veď je to dieťa preboha však a čo je na Tom nech si hra ako chce nech si vyhra☺️☺️nech má radosť....
Ale takto stále len hukat ponom? Ja neviem nestarám sa do Vás len vyjadrujem svoj názor...
Spýtaj sa muža ako mu bolo keď bol malý a bili ho a kričali na neho aký bol bezbranný a nevedel sa brániť a samozrejme ani nemohol...pozri ako ho to poznačilo..to čo do neho zasiali bohužiaľ seje vaše dieta
Vsak toto je chore, ze nervak vychova nervaka. Mozno maly preto aj trucuje a hysterci, lebo nedostava lasku. Na to tvoj muz nemyslel. Netreba si nechat skakat po hlave, ale ked ta to niči, asi citiš, ze to nie je spravne.A keby si mu povedala, ze rozmyslas nad odchodomí? Dostal by ešte vačší hysák?
@karolinakr s týmto súhlasím, nervak vychova nervaka! Často dieťa kopíruje správanie rodičov
Ono podľa mňa nie je vôbec dobrý nápad tieto veci riešiť tu s babami, keďže ako pozerám každá sa nato pozerá zo svojej strany. Toto by si mala riešiť len s manželom, lebo tu ti baby budú písať svoje názory na výchovu, ty si to nejako v hlave pospajaš a už si z manžela urobíš netvora, ktorý týra a ubližuje vášmu dieťaťu. Podľa mňa má tvoj manžel menšiu trpezlivosť, ale nemyslím si, že je to také zlé. Ono na tieto veci by ste mali vy dvaja hľadať nejaký kompromis. Ty tu napíšeš, nik tu reálne tvojho manžela nepozná a nevie ti poradiť, tak aby sa veci vyriešili k spokojnosti vás oboch. Toto je tak na tvoje vyžalovanie a garantujem ti, že vďaka radám báb si budeš svojho manžela vážiť menej a menej a budeš v ňom vidieť najväčšie zlo a pritom on môže byť len zásadový.
Toto je hrozne pre dieťa! Narobí mu týmto poriadnu škodu po psychickej stránke a v dospelosti syn bude potrebovať veľkú dávku sebareflexie, pomoci, sebazaprenia atď., aby toto nerobil vlastným deťom. Vlastne je to taký cyklus. Tvoj muž by mal na sebe tvrdo popracovať, namiesto byť tvrdý na dieťa. Kúp mu o následkoch takejto výchovy literatúru. Hned by som odporučila 2 knižky, ale čítala som po nemecky...
Plati jedno pravidlo- co nechces aby robili druhi tebe, nerob ani ty im
Paci sa mi, ked ma rodicia tvrdo a prisne vychovavaju? Nie.A preto to ja robim mojmu decku,
Dam psa na mraz pri -2°C nech lezi bez budy na lade.Ja by som tam chcel lezat? Uz by som mal zapal mocovych ciest a bolesti.Ale i tak to urobim
Atak dalej
zazila som. a ked uz siahol na mna fyzicky... a aj po sluboch, ze to uz neurobi, to zase urobil ...a (bez vaznych dovodov!) proste prepinaky..neskutocny nervak, skoncilo to mojim utekom od neho aj s dietatkom.. mohla som to veru ukoncit aj predtym, aby to nezaslo az tak daleko. moja rada je, ze taky chlap sa nezmeni. aj ked vam to bude akokolvek slubovat..
@karolinakr no tak to úplne neplatí, keďže v detstve sa isto nikomu nepáči ako ho rodičia vychovávajú a aj keď vychovávajú prísne, ale v dospelosti si často tie deti uvedomia, že tá prísna výchova bola dobrá vec.
@777januska777 mne sa toto nestalo....
@bluka2 tak ono ako vravím dosť záleží od výchovy a osobnosti človeka. Napríklad moja mama bola prísna a tiež často kričala, avšak ja napríklad krik nemám rada a preto ho vo svojej výchove moc neuplatnujem, avšak to neznamená, že všetko čo moja mama robila a ako ma vychovala bolo zlé. V dospelosti som zhodnotila čo chcem a čo nechcem uplatniť vo svojej výchove. Ono je dôležité aby sa človek pozrel reálne na seba a svoju osobnosť a zhodnotil či to správanie rodičov často nebolo aj k úžitku (ale teda je to iné ak ide o týranie to nikdy nevedie k úžitku). A je samozrejme, že aj rodičia robia chyby a že aj môžu v niečom zlyhať, veď sme predsa ľudia. Ale podľa mňa sa skoro každý rodič snaží vychovať svoje dieťa k určitým zásadám.
Z toho, co pises, jeho velky problem je netrpezlivost. Dieta nevie reagovat bleskovo ako vojak. Pravidla su super, ale sama vidim, ze trpezlivostou zajde clovek dalej ako hned zbrklo vsetko rychlo riesit trestom.
Ja by som nezniesla pomyslenie, keby dieťa cusalo v izbe a balo sa zacengania kľúčov, že otec už ide!!
Prísna výchova ale odtiaľ potiaľ, toto už ani nie je prísna výchova! Ešte aj pri hre dostať nervy na dieťa, preboha ved ma 5 rokov, nebude hrať ako dospelý! My tiež necháme malú raz vyhrať, raz prehrať, ved by ju to nebavilo, kebyže stále borak prehráva a zbaliť hru a dieťa nechať kričať a revat v izbe! To podľa mňa nieje ok! Neviem, no každého vec ako dieťa vychováva ale podľa skúseností, čo vidím v okoli, čím viac sa po dieťati kričí, tym je to dieťa horšie
Keď to teba nebaví a ty nemáš síl, aké to asi môže byť pre 5 ročné dieťa? Sama mám 5 rocnu a má takú citlivú dušičku a vidím ako reaguje, keď mňa chytia nervy, ale teda nie také ako tvojho manžela
Ono o veciach sa treba vždy veľa rozprávať, človek sa nemení zo dňa na deň. Povaha človeka sa mení ťažko, podľa mňa od neho očakavaš moc veľké zázraky a veľkú zmenu. Zmena je vždy postupná. Skús si aj ty na svojom manželovi všímať podrobnejšie a také nenápadne zmeny. Podľa mňa sa on snaží, ale ty hneď očakavaš niečo veľké a keď to nevidíš, tak si sklamaná. Veď si jeho manželka a brala si si ho takého, on musel mať vždy takú povahu a vždy nemal trpezlivosť. Podľa mňa on si to uvedomuje a bojuje s tým a to je natom to super, že bojuje.
V tom príklade s tým ,,človeče" nevidím nič prehnane prísne. Podvody pri hre som deťom netolerovala ani ja. Jediné, čo vadí je ten krik a nervy. Manžel by sa mal naučiť jednať prísne, ale s pokojom. Takže neobhajuj chlapca, že je ešte príliš malý. Ak bude pri hrách podvádzať v škole, tak mu tú hru môže niekto oplieskať o hlavu. Ak ho nevychováte vy, vychovajú vám ho rovesníci a bude to bolieť viac.
Podla mna si mozno potrebuje precitat aj iné teórie, že trest, inak bude rozmaznany
Tak ale vidíš, pracuje na sebe, tak podľa mňa nemáš dôvod byť na neho nejaká zlá a nahnevaná. Ja nwm pre mňa sú ľudia aj keď majú hlúpe povahy, ale ak vidím, že sa snažia v živote posúvať dopredu oveľa lepší ako keď majú úžasnú povahu, ale nechcú na sebe nič meniť a zdokonaľovať sa. Podľa mňa máš dobrého muža a aj keď má menej trpezlivosti, snaží sa na tom pracovať. Buď zato vďačná.
Ja vzdy tvrdim, ze jeden a ten isty clovek vyrastie v ineho cloveka v dvoch roznych rodinach
Mas ako manzelka moznosr sa syna zastat
Zas ked niekto miluje opičou laskou ako moja tetka, ktora len dobre videla v synoch nekriticky, vychovala si zo synov mamlasov lenivych, co si ju nevazia
Tak verim, ze to neni tvoj pripad
Povedz tvojmu muzovi, ze moze byt prisny a laskavg v jednom, jeho autorita tym neutrpi
Mimochodom, teraz som velmi prekvapena ako sa vsetci tvojho muza zastavaju.Ked tu maju zeny konflikty s muzom, vzdy 100% zien radi- rozpravaj sa s nim v "KLUDE" bez vycitiek a hnevu.A ked to chces ty teraz od muža tak zrazu tvoj muz nervak je v prave....Interesantne....
Nie bude to len horšie, lebo malý bude vekom spurny príde škola učenie, puberta, povinnosti a stresu bude ešte viac.Bude hucat muž aj dieťa.Ak je muž cholerik neudrží sa
@tslobik ty asi nevieš čo chceš...že nerváka....🙄😨
Tak ja ti presne napisem preco je tvoj muz taky. Mame doma to iste ale opacne. Tym, ze moj muz je makky a ked nastane situacia, ze dceru treba usmernit, napomenut, muz sa tvari, ze tu nie je a cele to zostane na mne. Som z toho taka frustrovana, ze aj ja obcas uz zrevem na svoje dieta. Kolko krat mu musim povedat, ze ved povedz aj ty nieco, napomen ju alebo nieco, nie on sa bude robit hluchy. Potom mi ide vycitat, ze len revem po dcere, no nemusela by som keby sa k vychove pridal aj moj muz. To ze tvoj muz uci syna pravidlam je super. Neni to uz taky maly chlapcek aby podvadzal, deti sa musia naucit aj prehravat.
Takze dovod preco je taky nervak moze byt tym, ze ty si pasivna presne ako moj muz a uz ho to frustruje tak si zlost vybije na synovi.
Dievcata je velmi velky rozdiel byt zasadovy a prisny (ale kludny) a trvat na nejakych pravidlach, a vrieskat ako pavian a eskalovat situaciu, len aby som si ja, dospely chlap, za kazdu cenu presadil co poviem, nad 5 rocnym deckom.
@lilitela a to poznám ešte borcov, ktorí nielen že vrieskajú, ale aj pridajú sem tam nejakú otcovskú po papuli...však nech decko vie kto je tu pánom...😈
Fuu,pisu tu,rozpravat sa,no neda sa,mam to iste doma,ked sa chcem o tom rozpravat,zjape este horsie,odist od takych muzov by bolo najlepsie aj pre dieta,su to psychopati,nie netvory,ale bohuzial termin psychopa,ktori si svoje nie problemy,tazko to pomenovat,je to to ich JA,musia vylievat na svojej zene a detoch,nema to bohuzial cenu v tom dalej pokracovat,pre vlastne zdravie a dobro dietatka,ci deti