icon

Manžel je tyran

nelllinka30
27. jan 2016

pisem len tak v skratke pretoze je to na velmi dlho l manzel sa hrozne zmenil je agresivny vyhraza sa mi ze ma zabije ze mi vezme dceru nikdy to nebol dokonaly manzel no zacalo sa to ked bude zatvorili brata on sa s tym nevie vysporiadat uplne sa zmenil napadol ma uz niekolko krat facky skrtenie nadavky hlupa kurv...a pi....a spina a podobne do teraz som mu to tolerovala no dnes ma napadol na ulici a okoloiduci zavolali policiu prisli dve hliadky lebo napadol aj toho chlapa ktory hliadku volal. no policajt bol jeho ujo a jeho mama hned tam s nim nieco riesila ešte zomna policajt urobil histerku ze oni maju takychto pripadov miliony manzel mal uz problemy zo zakonom za ublizenie na zdravi no boli to bitky za mlada s chalanmi na ulici ... no ma aj zaznamy ze sa susedia stazovali ze sa ho boja lebo u svokrovcov robil hrozny bordel a nadaval susedom. potrbujem vdiet ako sa mam zariadit nechcem ho uz vidiet a velmi sa bojim ze mi zobrie dcerku chcem sa rozviest no bojim sa aby sud nezvril dceru jemu lebo mau znamosti a chcem aj aby sud zakazal styk s dcerou proste sa o nu bojim aby mi ju neuniesol ... kde sa mam obratiti co mam robit prosim poradte mi

Strana
z2
anatalia77
29. jan 2016

môj otec takto zabil moju mamu. Jednou dobrou ranou.1.nov.1972.
Nemala som ani 2 roky. Nikdy by som sa nepustila do chlapa. Radšej budem utekať.

qidko
30. jan 2016

@nelllinka30 Ahoj rozhodnutie je len a len na Tebe ja viem ze je otcom Tvojho dietata a urcite tam bola alebo je este laska?Ale mysli na to co sa moze stat Ked sa raz neovladne.......... Prajem Ti aby sa to co najskor vyriesilo vela sil a odvahy 🙂

koniarova
30. jan 2016

@anatalia77 ☹ ☹

beatrice1607
30. jan 2016

@anatalia77 uz ked zakladatelku tvoj prispevok nedonuti odist, tak neviem.. Boze moj, zabit matku svojho dietata. To je hrozne! :(

pribinak
30. jan 2016

@nelllinka30 ahoj, ale ani ludia s psychiatrickymi chorobami a diagnosis su schopni sa kontrolovat a dobre vedia co je uz za hranicou
To su vazne diagnozy, kde su ludia "odpravedlneni" za svoje konanie, urcite nie bipolarna porucha, vacsinou su to tazke schizophrenie

Zober si to z pohladu teba ako matky, bola by si spokojna, keby tvoja dcera Zila s partnerom ako je ten tvoj?

Ides s nim na to psychiatricke vysetrenie? Mas istotu, ze nepovie, ze je Len velmi nervozny a unaveny a povie, ze viem sa tak vytocit, ze som schopny opakovane zautocit fyzicky na svoju zenu?

pribinak
30. jan 2016

@anatalia77 ach jaj

bonaqa2013
30. jan 2016

@nelllinka30 ja ťa chápem, ja som takého frajera mala doma -môj exmm. Všimla som si, že keď som sa nedala, tak ostal prekvapený a nebol ku mne taký drzí. stále vravím že sa netreba dať. aj keď ženy tu hovoria niečo iné, ale ja mám skúsenosť takúto. Pretože keď on vidí že sa ho bojíš tak je na koni a vie že ty si ten fackovací panák ku ktorému si on môže všetko dovoliť.
V súčasnosti mám druhého mm, a ten si ku mne nedovolí hoc čo....Odtiaľ - potiaľ.

nelllinka30
autor
30. jan 2016

Boze zeny to je strasne ja som zufala asi to fakt nema zmysel preco by sa mal teraz napravit? ked to urobil niekolko krat urobi to znove mate pravdu som ja len sprosta hus takemu idiotovi este pomahat chcem

sardinka335
30. jan 2016

@nelllinka30 ujasni si sama v sebe ako chceš žiť, aky zivot si predstavuješ pre seba a pre svoje dieťa a či si ochotná a schopná ist s týmto partnerom ,,dalšiu mílu,, aj za cenu, ze budeš bitá, ponižovaná a aj ty mu budeš musieť pomahať v liečbe...si spomen na Bartošovu, Muka a x iných známych osobností, ktore mali prave manio depresivnu poruchu alebo teda bipolarnu poruchu. Psycho choroba nie je chrípka, ktora je do 2 týždnov preč...je to beh na dlhé trate, často s neistým vysledkom a len poctive uzivanie liekov a spolupraca s psychiatrom, niekedy aj hospitalizácia prinesu vysledok....čiže toto všetko si daj na misky vah a uvazuj. Nehovorím ze sa to nedá zvládnuť, ale to musi aj partner chcieť a snazit sa. A k tomu doktorovi by si mala ist s nim - je to normalne ze na prvu navštevu sa ide s chorym....pretoze on ta moze lahko oklamat...
ALe zial je to tak....ak ma človek sklony k agresivnemu jednaniu, napada ludi a uz mal koli tomu problémy je velmi pravdepodobne ze sa to bude opakovať.

marina24
30. jan 2016

preboha,ved ti ide o život,ako čítam.je jedno,aký je chorý,či je spychopat,či zabijak,či kto je.ale surovo ťa bije !:(ježiš.
je fakt mimo úplne z toho,čo píšeš,teda ti poviem taého bitkára by som sa bála.Je iné dať jednu miernu facku za vyprovokovanie v hádke žene(i ked ani tá by nemala byť),ale toto ?to je vrchol,škrtenie,dusenie,facky,a čo chceš dopadnúť ?mrtva?
alebo sa potom ty sama zabiješ..ako môžeš žiť v takom strachu?ved ako môžeš vedieť,že ti niečo také neurobí ?že ťa neprizabije ?že neskončíš v nemocnici?alebo v hrobe?toto sú už vážne veci.a ako viídm,on ich myslí vážne.
má zjavné veľké problémy s agresivitou ,ktorú nevie ovládať,alebo je psychicy chorý,ale taký človek patrí na spychiatriu alebo do vazenia,nič iné,a nič žiť s manželkou a deťmi.
riskuješ život.
to je jasné.
ale však to si musela už vidieť dávno,aké má konanie,že je agresívny,ked si s ním chodila nie ?a asi nie je z veľmi vzácnej a dobrej rodiny,ked brat je v base...mala si uvažovať trošku dopredu.teraz je to už o tebe,ako sa rozhodneš,či ostaneš,či odídeš.ale ak ostaneš riskuješ život a budeš nadosmti týraná.takíto sa nemenia.

eliska1986
30. jan 2016

Ahoj nelllinka30 čítam tvoj príspevok,a premýšlam nad správnymi slovami čo ti napísať.Určite budem na Teba myslieť a držať ti palce že akokolvek sa rozhodneš.No v prvom rade musíš už myslieť za dve.Máš dieťatko,ono potrebuje pokojní život,potrebuje maminku zdravú,v pohode.Toto nie je dobre čo prežívaš.Ziaden chlap nemá právo udrieť ženu.Neuznávam týranie.Ked si tvoj partner ta dovolí napadnút na ulici tak to je už moc vážne.Ako iné maminky ti tu píšu tak najbližšie mu môžu prasknúť nervy,a rozbije ti hlavu,uštedrí ti kopance,zastrelí ťa,alebo dobodá.Ty aj s dieťatkom potrebuješ pomoc.Polícia by ti mala pomôcť,mali by ťa chrániť.Lahké je napísať zbal sa a odíd,ale kam?máš isť kam?máš finančnú hotovosť-tak aby ste prežili.Tvoj partner ťa môže nájsť,môže zahrať tebe na city,že sa zmenil,uveríš mu,prídeš domov-a na chvílu bude všetko ok,a ked budeš pod jeho mocou tak sa to vráti späť.A potom ti to zráta dvojnásobne-a môže ťa zabiť.Toto ty nepotrebuješ.Tz-vy potrebujete pokojný život.Tvoja rodina by ti mala pomôcť,ale neviem nevidím k vám aké máš vzťahy s rodičmi.Potrebuješ ochranu od polície,pomoc od socialky......Myslím na teba!!!!

anatalia77
30. jan 2016

@beatrice1607 toto malo nedozierne následky na celý môj život. Neskutočné. Prevráti sa ti život na ruby. Nemáš na výber,si dieťa.
Mama je mrtva,otec v base. A musíš žiť a bojovať,lebo to nie je počítačová hra. Nemáš 5životov. Nedá sa to reštartovať a urobiť niečo inak,aby si tú trasu prešiel ako víťaz.
A nikto ti neodpovie na otázku prečo práve ja. Prečo??

cica120
30. jan 2016

@nelllinka30 a tej vasej dcere neublizuje?? Knej sa ako chova?

madeleine
30. jan 2016

@nelllinka30 Hladat tiez znamosti. Okamzite sa odstahovat a nasilie riesit s lekarom, ktory podpori Vase tvrdenie ze Ste bita Vy a nedajboze aj dieta. Aj s niekolkymi. Najst si dobreho pravnika a poziadat o rozvod. Daju sa v krizovych situaciach vyuzit aj krizove centra a ich moznosti (prave casto aj pravnici a ochrana). Drzim palce.

lubiduch
30. jan 2016

@nelllinka30 ahoj pises aj ze mas podozrenienna bipolarnu poruchu, tzv manio depresivna psychoza. Mame v rodine muza s tymto ochorenim, vela som aj o tom citala ale to co popisujes bipolarna porucha urcite nie je. Ono to je lahlo definovatelne ze sa strieda manicka s depresivnou fazou ale nie je to vobec o tom ze jeden den som agresivny zly a o 3 dni som ako medik a pozorny.
Manicka faza- clovek posobi ako ma drogach,uplne nesuvisle melie, ma pocit ze "objavil ameriku", ma pocit ze zvladne joci aj bez rakety vyletiet na mesiac, nespi..skoro vobec nespi. Proste to nie je bezna radostna faza zivota je to chorobna radost a nie je to prirodzene,ten clovek to tymto velmi cudnym spravanim nahana strach. SU schpni v tomtl obdobi napriklaf minit bezhlavo velmi velku hotovost na uplne kraviny.
Depresivna faza- klasicka depresia, clovek padne na cierne dno svojho vnutra, nemohucnost vstat z postele, nema zaujem jest, nestara sa o seba, dusevma bolest.
..depresivna faza neznamena agresiu! Je to depresia....

Preto vravim ze to co pppisujes je agresor, tyran a manipulator v jednom, v ziadnom pripade bipolarita.

beatrice1607
31. jan 2016

@anatalia77 Toto co pises je hrozne! Predpokladam, ze s otcom si akekolvek vazby prerusila.
O dieta sa ma starat a vychovavat mama. A otec ti ju vzal.. :(

nelllinka30
autor
31. jan 2016

Neviem ženy čo mam robiť my sme byvali u mojich rodičov on odisiel k svojim denne mi vola ako sa mam ze ho to mrzi ze sa chce strtnut no ja som odmerana odpovedam jednoslovne cakam na do druheho tyzdna znamy mi vybavil pravnika pojdem sa poradit co a ako dalej. Vcera tu bol aj jeho rodicmi dcera mala narodeniny tvaril sa akoby sa nic nestalo bol mili pozorny ukazoval mi ake byty pre nas nasiel jasne som mu dala na javo ze tym si to nevyzehli este jeho mama na mna pozrala ze co sa k nemu tak sparavam stale sa ho zastavala no to je dlhy pribeh ... nakoniec sa ma opytal ci moze zostat na noc jasne som povedala ze nie ze mu neverim zato ze hra par dni dobreho neznamena ze mu hned odpustim ako dotraz proste to presvihol a velmi. tak sa urazi a odisiel pytala som sa ci nechc ani k dcere uz ist tak povedal ze si ju uzil dost. bol s nou asi tri hodiny a vtedy mi to fakt docvaklo ze je to uplny idiot. k malej nikdy nebol zly ma ju rad len ho rychlo prestane bavit.
@anatalia77 je mi velmi luto co sa ti stalo ☹zeny ja sa len bojim ze taham za kratsi koniec on ma znamosti na policii a kade tade jeho otec pozna vela ludi .... no neverim ze by sud mohol dat dceru jemu takemu narusenemu cloveku. poradim sa s pravnikom a uvidim ako sa zariiadim nemozem utiect udal by ma za unos malej mam zviazane ruky ☹
nechcem konat unahlene viem co je to za clovka a kazdy moj preslap by mi spociital aj s urokmi

barnica
3. feb 2016

Poviem rovno ze akakolvek znamost ale nikto sa verejne nepostavi za tyrana lebo vie ze by bol za debilka. Dieta mu urcite nezveria to nehrozi a s tym uplnym obmedzenim najlepsie je mat dokaz ze sa ti vyhrazal tym ze ti vezme malu...ze ju uz neuvidis a podobne... niekoho svedka alebo mat zaznam v mobile...video...sms...proste nieco. Hmatatelny dokaz a s tym uz priblem potom nemal byt. Drzim ti silno silno palce. Ale utekaj od takeho chlapa na kilometre lebo bud ublizi tebe alebo malej. Nikomu nic nehovor proste sa zbal a vypadni daj mu vediet ze odchadzas a rozvodove papiere mu odovzda uz len pravnik a ze z dovodnej obavy o svoj zivot a zivot dietata mu nepovies kde ste. A ze dieta moze vidavat ak urci sud ze to budes respektovat. Ale na sude by som podala zakaz styku na zaklade toho ze sa vyhraza nebezpecne napadol ta atd. Skoda ze su nemala odvahu tie prve napadnutia zdokumentovat

timea7
3. feb 2016

@nelllinka30 trvaj ďalej na svojom, pri tomto mužovi ťa nič dobré nečaká. Sama vidíš, že mu nejde vôbec o dieťa, ani o teba, ale o tvoju 😒 😒 😒 😒 . Žiadny súd mu malú neprisúdi, na to môže pokojne zabudnúť, môže sa s policajtami rozprávať ako chce, mať známosti kde chce, myslím, že v jeho prípade sa s ňou nebude môcť ani stretávať bez tvojej prítomnosti. Daj si ju zveriť do svojej opatery, zisti, či sú na polícii záznamy o tom, že ťa napadol, to je dôležité. Je fajn, že máš oporu v rodičoch, dávaj si pozor, nechodievaj nikam sama, najmä večer. Čím skôr sa zmieriš s tým, že tento vzťah je bez budúcnosti, čím skôr mu dáš najavo, že vy dvaja ste navždy skončili, tým skôr budeš mať kľudnejší život. Držím ti palce, aby si nepodľahla jeho rečiam a nedostala sa späť do života plného ponižovania, fyzického a psychického týrania.

krejzinka11
15. mar 2016

@nelllinka30
necitam vsetky prispevky, ale mala som doma tiez takehoto, obratila som sa na Centrum pravnej pomoci, tam mi poradili, pomohli mi napisat rozvod, predala som byt (nastastie bol iba moj) a odisla som od neho. v tom momente sa zmenil, no nevratila som sa k nemu. teraz sme rozvedeni, on ma uz svoju druhu rodinu, nezije na Slovensku, cize sme v kontakte iba formou telefonu a internetu, obcas pride na Slovensko pozriet deti. Vyzivne posiela pravidelne (klop klop). Dufam, ze si nasla odvahu, a ze je vsetko ok. drzim moc palce.

alchemilkazltozelena
15. mar 2016

@anatalia77 boze je mi strasne luto co sa ti stalo ;( @nelllinka30 utekaj od neho ak nechces aby sa aj vam toto stalo......uz si davno mala byt prec, hocikde, kdekolvek ist len tam neostavat, kopes si vlastny hrob a uz si aj jednou nohou v nom....je mi vas luto ;( zachrante sa kym este mozete, kym nie je neskoro, urob to kvoli dcere....

zabkazelena007
15. mar 2016
Používateľ zabkazelena007 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od zabkazelena007.

uz davno si mala odist. :/

Strana
z2