Manžel Jehovista chce strhnúť aj deti, čo robiť?
Ahojte,som zufala,neviem ako dalej...vie mi niekto poradit?
Napisem v skratke:manzel mal problemy s alkoholom,
v roku 2017 si bez mojho vedomia pozical 15000 eur,vlozil ich do Bitcoinov na internete,uplne tomu prepadol a potom prisiel o velke peniaze cca 60000 eur.
Od roku 2018 zacal moj manzel chodit k Jehovistom.V r.2019 konvertoval k Jehovistom.
Teraz je momentalne bez prace a kazdy den chodi k za nimi,alebo ked som v praci oni pridu k nam.V stredu a v nedelu maju tie ich prednasky...Uplne ho celeho "zozrali".
Mam pocit,ze ja som ho za 15 rokov nedokazala vymamit od jeho manii,ale oni to dokazali. Mame dve male deti,uz nejaky cas od 2019 sa ich snazi ovplyvnovat,ze oni su dobri veriaci ludia...mna nema sancu prehovorit,ale mam strach o svoje deti,chce ich zobrat na prednasky...Velmi sa kvoli tomu hadame,nesuhlasim s tym co robi...som zufala,uz nevladzem bojovat...Co mam robit???
@hrasocek12 tiez poznam taky pripad, dievcatu zistili rakovinu creva v prvom stadiu - krasny jednoduchy pripad skoro zachyteny, matka jej to odmietla liecit, samozrejme zomrela ked mala 17, a matka po jej smrti odisla na dovolenku do Karibiku sa zregenerovat...
@falbala132 to je strasne ze ti ludia vymenia vlastnu rodinu za nejaku vieru pochybnu a slepo ju nasleduju 😣 u nas na vychode je vela takych ludi co tam vstupili a prepisali na nich aj majetky ale najhorsie je ze ti ludia sa nazyvaju rodicmi a pritom nevahaju nechat umriet vlastnych pribuznych 😪 ja som nedavno mala takeho kolegu co je 15rokov v tej chorej sekte a cely cas ma presviedcal aj kazdeho aby sme vstupili.. Stazovala som sa xkrat nato ze ma s tym obtazuje a v praci je to aj zakazane takto manipulovat ludi.. Potom som ho ignorovala no neprestal s tym a tak sme chodili na vedenim a ti ho prepustili.. Bol ako sialeni nosil brozury, otravoval s tym vsade kade chodil.. No hrozni clovek uplne zmagoreni a presvedceni ze len ti jehovisti su jedini ludia ktori si zasluzia spasu a zit na tomto svete 😪 ze ostatni sme necisti a nehodni zitia 😪 proste jednym slovom magor.. Ten to tomu prepadne by nemal mat ziadne prava a najma nie rozhodovat o ludskom zivote 😭 najhorsie je ze ti ludia ani nevyronia slzu ked nechavaju zomierat svoje dieta alebo pribuzneho ale beru to ako nejaku poctu.. Neviem po tom co umrela ta kamaratka som proti tejto sekte.. A jej matku nenavidim a dufam ze taku smrt si zazije aj ona.. A aj horsiu ze sa dokazala pozerat vlastnemu dietatu do oci ako ju prosi ze chce zit a ona nic..
@falbala132 to je šírenie hoaxu, keď odmietne rodič lekárske ošetrenie som presvedčena, že na to existuje právny postup ako ma zdravotník postupovať. Vieš si predstaviť, že lekár má detského pacienta s úrazom napr. hlavy a rodič povie nie, neosetrovat, že lekár povie OK? Píšeš hluposti.
@iva812 zdravotnik ani nikto neprinuti ani pravnou cestou pacienta sa liecit ak nechce, a to nie je jediny takyto pripad na vychode ktory poznam. dalsia mlada mamicka sa zas odmietla liecit z rakoviny krcka, lebo si tiez myslela ze boh ju zachrani.
Ak sama máte pocit, že sa, ako píšete "zosypete", určite sa musíte dať do poriadku ako prvá! Obrátiť sa aj na odborníka, mať v blízkosti rodinu, priateľov, ktorí Vám dokážu toto ťažké obdobie prekonať. Ak chcete ochrániť deti, musíte byť v prvom rade silná!
Potom by som prehodnotila život- spolužitie s partnerom, jeho vzťah k deťom, perspektívy do budúcnosti. Chcete naďalej pokračovať v tomto vzťahu? Čo očakávate od partnera? Ako si predstavujete Váš život?
Ak budete pripravená a odpoviete si na tieto otázky, tak dokážete všetko zvládnuť. Držím Vám palce🙂
1. Pozri sa do katastra, či tvoja 1/2 domu tam je stále napísaná na Teba
2. Odchod od neho +Podať žiadosť o zverenie deti do osobnej starostlivosti + predbežné výživné, čo odovodnit obavou o možnu finančnu likvidáciu spoločného majetku. Z dôvodu obáv pred ovplyvňovaním detí skrz viery otca, návrh na stretávanie sa otca s deťmi výlučne za prítomnosti matky.
3. Do času rozvodu žiadať o zúženie rozsahu BSM. (to ale asi nebude možné bez jeho súhlasu)
Konaj čím rýchlejšie!
A že nevyžiješ zo 700€? Bude musieť platiť výživné. Tiež vysporiadať dom. (toto je beh na dlhé trate)
S takýmto človekom ťa budúcnosť nečaká. Žiaľ, začiatok konca vášho vzťahu. Ak chceš ochrániť deti, musíš byť silná a konať rozhodne a rýchlo.
Nie jeho viera je váš problém. Sú manželstvá rôzneho vierovyznania a fungujú. Deti si spravia názor samé, keď budú staršie a sami sa rozhodnú, v čo veria. Ani to že manželovi nevyšiel obchod a je nezamestnaný nie je nič nezvyčajné. To sa stáva. V dobrom aj zlom sa hovorí. Skôr je problém v tom, že ste sa odcudzili, jeho prístup k nájdeniu si novej práce. Nič iné ako komunikácia medzi vami dvomi vaše manželstvo nezachráni. Porozprávaj sa s ním, čoho sa bojíš, že nemôžeš sama živiť jeho aj deti. A aktívne počúvaj. Zisti, prečo sa cíti v novom spoločenstvo dobre, čo mu to ako človeku dáva. Možno sa necíti byť osamelým, cíti podporu ... Až keď tomu porozumieš, potom sa rozhodni, čo ďalej. Držím palce.
Pani moja zlata, urýchlene sa rozvádzajte, lebo to dopadne celé veľmi zle.... Len pozor dlhy počas manželstva, sú aj vaše dlhy.....
To je teda rada.!...nevidime do hlbky ich domacnosti....ved predsa vieme,ze ked ludia popisuju situaciu castokrat je to inak, alebo nadsadene.....lebo nase vnimanie a pocity su zahmlene....a skreslene ....
Musia si urcite sadnut a povedat si svoje predstavy a snahu co urobia inak....
Ale rozvod si predstavuje kazdy ako jedine a akutne hned vyriesenie problemu.....
Nie je jedina co ma dlhy sposobene manzelom...
Treba mat predstavu ako sa bude fungovat dalej...
Treba mat odvahu na zmenu ! Neist v starych kolajach.
@hrasocek12 akoze nezastavam sa tej organizacie, ale podla mna si riadne prifarbila pribeh, znie to az neuveritelne. Vyzaruje z toho prudka zaujatost.
@falbala132 ano, maš pravdu dospelý pacient môže odmietnuť lekársku pomoc, ale rodič nemôže odmietnut dietatu lekarsku pomoc ak sa jedna o zachranu zdravia a života , Na to su zakony. toto som nasla - mohol by to byt ten zakon 🙂:Podľa zákona č. 305/2005 Z. z. o sociálnoprávnej ochrane detí a mládeže a o zmene a doplnení niektorých zákonov každý je povinný upozorniť orgán sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately na porušovanie práv dieťaťa. No a pravo dietata je ochrana jeho zdravia a života.🙂 Preložené : dospelý jehovista si môže so svojim zdravim robit , co chce, ale nad dietatom drzi ochrannu ruku štat.
No nedalo mi napisat paru slov tuto, zo zaciatku pises ze bol gembler a pil to su dva hnusne zlozvyky,by so ja netolerovala.Pises ze chodil na kamione cize zarabal. Pises ze mate dom. Ako ste k nemu prisli? Pises ze teraz nepije a neglebuje co je😨 wau.S takych zlozvykou cloveka nedostanu ani doktori. To ze teraz nerobi asi potrebuje cas pretoze nie kazdy je taky pruzny ze sa da na hocijaku pracu. Niektory muzi potrebuju cas. A ked je medzi tymi ludmi urcite si najde robotu a este budes rada aku.Tu ti davaju zeny radu rozvod a este vykricniky to ty tie zeny poznas ze tak ich pocuvnes? Oni budu zit tvoj zivot?Oni ti pomozu ked budes mat tazkosti? Davaju ti radu ze zavolaj farara to mi pripomina niejaky horor kde zavolaju si farara domov aby posvetil s vodou dom a vyhnal demonov... Ako hovori slovenske prislovie klin klinom sa vybija to znamena ze si krasne porozpravaj s tymi ludmi ku ktorim on inklinuje. Povedz im co ta zerie na tom vsetkom. A mas to. To co tu ti zeny natarali onich spinavosti su jak s hororu clovece. A miesaju to s scientology nabozenstvom. Dievca zlate rozmysli si koho budes pocuvat zeny ktore nepoznas abo toho koho poznas. Ked sa rozvedies budes sama na deti potom pridu tazkosti budes dole, ze si sama tak si budes hladat niejakeho muza zalubis sa vydas sa a nakonec to bude este horsie jak si mala. Potom tu napise, zeny co mam robit terajsi muz mi moje deti depta a nesu to jeho deti kotroluje mi co kupujem kolko miniem atd. A tie zeny ti napisu ...rozvod. Keby si tu napisala ze tvoj muz pije je gemler nemas z coho zit vrieska ti po detoch teba bije atd v tedy uvazuj o rozvode. Zlost a nenavist zatemnuju mozog ,vtedy clovek vidi vsetko cierne aj to co je pekne. Mi tu nezijeme tvoj zivot s tvojim muzom s ktorym mas dva deti dost sa vam podarilo ,ked ste ich vychovavali az do takeho veku, klobuk dole. Ze ta nenechal ze ta nepodvadzal a bol s tebou, ze si mu tolerovala chlast a gemlerstvo to znamena ,ze si ho lubila?Ze si ho uz vtedy nenechala? To ti bolo prijemne ze prichadza domov opity a deti to vidia?Ze minal peniaze do masin?Takze si ho lubila? Takze tebe vadi ze s neho je normalny clovek....
Podať žiadosť o rozvod! A utekať aj s deťmi preč!
Poznám človeka ktorý prišiel o ruky kvôli podobnej skupine... A to doslova sa stal z neho mrzák...viem že ho museli nejako vykúpiť alebo čo potom, podrobnosti už nepoznám... K nemu sa nakoniec žena vrátila a deti už majú dospelé, majú už aj vnúčatá... Ale on dopadol fakt veľmi zle....
@kvetinka315 a ty zijes kde?krajine zazrakou clovece toto co tu popisujes je ale riadny brutal to policia nevysetrovala?To nechali tak? Wau.Pises podobnej skupine , takze podobna ale nie ta ktorej jej manzel inklinoval.Ako to uz jedna mavala v paragrafmi podala by som informaciu ohladom paragrafov ,ze kto ohovara, moze ale skaredo dopadnut. Pozri sa aky je paragraf na ohovaranie niekoho a kolko mu hrozi ak ospinuje niekoho meno alebo povest. Ak pises nieco podavaj nezavadzajuce informacie.
@toolate precitaj si to ešte raz prosím .. Ja nikoho v tom príspevku neohovaram!! ! Jasné, že to nebolo len tak, zhrnula som to v skratke,ze ako môže človek dopadnúť ak sa dá na chodníčky pochybných skupín a ľudí, ktorý manipulujú druhých... Takže, nechápem tvoj komentár a viac na teba reagovať nebudem. Ďakujem.
@kvetinka315 citala som to odznova a furt mi to ukazuje ze pises kvoli PODOBNEJ skupine cize to moze byt skupina emo skupina mormon skupina satanisti ale nie jehovisti.Emo viem ze maju niejake pokusi o nicenie sa, napr tu v britaniii viem ze je skupina ktora ked niejaky clen dovrsi 27 rokov tak si zoberie zivot abo nieco podobne patrila tam spevacka emy w. a dalsi ale ze jehovistou sa rozparvaju somariny to bolo za doby predpotopnej a zvlast na sk vychode ...Cim viac clovek zazije a pochodi vsade tade ma lepsi prehlad a nezije zabedneny v nejakej dedine a pocuva co jedna baba povedala. Ludia ludia nevzdelanost je riadna blbost.Vo velkej britanii su obchody Marks spencer a majitel ma poziadavku ze do skladov tychto obchodou chce zamestnavat len svedko jehovovych.To ked su taky hnusny preco ich len tam chce zamestnavat? Preco nechce tam bars katolikov alebo inej viery? Citala som knihu s koncetracneho tabora a SS ked sa chceli davat oholit tak si ziadali len tychto ludi.Preco len ich ak su tak zly?

Ak máš kde ísť tak od neho rýchlo chod preč, čudujem sa ze s nim ešte si, my mame tiež dve malé deti (4,1)ale akokolvek by som chcela udržať kvôli nim rodinu, tak toto všetko čo tu pises je už cez, a ta viera to uplne zabila, v živote nikdy