icon

Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu

mimka124
19. sep 2018

ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 jasne, vyplata bude chodit mne, tak sa rozhodol on sam...a velmi vtipne s hygienou, niekomu sa smeje ocividne...ale pre zaujimavost, ano a aj sa oholil

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Nie normálne sa pýtam. Za ten čas čo si tu píšeme či sa umyl. Tak v podstate ste sa dohodli. Mne prídeš taká rázna žena, Ty ho nemáš rada? Už vieš aspoň niečo čo sa mu porobilo?

luzzia
19. sep 2018

@mimka124 tak potom je po probleme, nie? ako rychlo sa to zrazu vyriesilo.. ved len dnes naobed si to tu pisala..

hettinka
19. sep 2018

@mimka124 no takto, musí s tebou byť veľmi ťažký život, keď si takéto agresívna.
Už som písala, že som to zle prečítala, lebo tam máš preklep. Keby si to poriadne napísala, nebola by som to ja zle prečítala. Ospravedlňujem sa ešte raz.

K zvyšku, si jedna pohodlná žena, ktorá si myslí, že ak porodila, tak chlap je povinný robiť po výplate stojku v dverách a odovzdať peniaze. Teda zariadila si si to inak, bude ti chodiť jjeho oficiálna výplata a bokovky si aj tak nechá, bude ťa klamať a ty na to časom prídeš a budeš zasa zúriť. Lenže takto to nefunguje. Málo predsa zarábal aj predtým (keďže vám ani hypo nedali), na druhej strane platíte drahý podnájom ... z čoho my vychádza, že asi robí kade-tade na čierno, fušky, nadčasy (... toto fakt len môj dohad)
Chudák, podľa toho, čo píšeš, vôbec sa nečudujem, že sa ti bojí povedať pravdu o tom, prečo menil zamestnanie. Ani tomu, že má depku. Však sa k nemu správaš ako k malému nesvojprávnemu decku.

K zárobku na MD - v živote som Oriflame a AVON nepredávala, pracovala som vo svojom odbore. Sú aj také možnosti. A určite si viac vážim ženy, ktoré sa snažia, hoc aj s tým Avonom robiť, namiesto nariekania a pýtania si rady, ktorú aj tak nie si ochotná prijať.
Proste si myslíš, že on má zarobiť na všetky tvoje potreby (a rozmary) a ty sa už teraz budeš 3 roky len o seba, decko a domácnosť starať a nariekať, ako nič nemáte. Ale to si sa fakt zle vydala .... to si si mala zobrať Borisa.

Ale zlú hygienu by som mu netolerovala ... proste neumyje sa, bude spať niekde, kde ti nebudeš smrdieť. To je celé. A bez oholenia aspon 1x do týždňa (alebo slušnej úpravy brady) žiaden sex. To na nich zvyčajne platí ... našťastie, nemusela som nikdy toto riešiť.

saslavka73
19. sep 2018

@hettinka Možno to robí naschvál, to neumývanie.......

hettinka
19. sep 2018

@saslavka73 alebo na truc, že sa k nemu správa ako matka, nie ako partnerka

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 ine nanho neplati, len razne. mam ho rada, keby som nemala, pobalim seba, maleho a uz nas niet...

mimka124
autor
19. sep 2018

@luzzia riesime to dlhodobo, problem nenastal teraz...

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 No a zistila si čo je vo veci? Sadli ste i? Povedali ste si niečo?

hettinka
19. sep 2018

@mimka124 no len aby sa raz rázne nepobalil on a ty budeš rada, ak z neho "rázne" vytlčieš na súde aspoň minimálne výživné.

Máš ho rada ... hm, ale miluješ ho?

mimka124
autor
19. sep 2018

@hettinka ano moja mila, lenze ja som pisala dlhsiu spravu a pokial som dopisala ,vy ste si popisali pomimo
a divne, ze su pisalo xy ludi a nikto nevidel POL roka, len ty sama, asi bude trosku problem s ocami... a nie som agresivna, pisem len stylom akym aj ty mne...mna nebude nikto urazat a ak si myslis, ze som pohodlna, pretoze chcem aby sme mali kde byvat, aby sme mali co dat do ust a aby maly mal plienky a mlieko, tak uz som taka luxusna, ze koniec.... ja nepisem o satach, sperkoch a drahych autach, kocikoch za 1200eur, a znackoveho oblecka pre maleho, ale zakladne veci..... a pracu menil, teraz zarobi viac, no aj tak je v sklze s peniazmi, stale nema, comu nechapem....a ano, som staromodna, ale ma sa o nas postarat muz, od toho chodi do prace, inu robotu nema, nikto ho neziada upratovat, varit, starat sa o dieta, viest domacnost, jedina jeho uloha momentalne je byt zivitelom rodiny,samozrejme otec a manzel, ale to je samozrejme....

luzzia
19. sep 2018

@mimka124 ano, viem, citala som, ze problem je uz dlhsie, co ma vsak prekvapilo a co som komentovala je, ze na obed to tu bolo napisane ako velky problem - vsetko vymenovane, s tym, ze mas chut sa odstahovat alebo aj rozviest a o niekolko hodin neskor je vlastne vsetko poriesene - vyplatu odovzda, umyl sa, oholil, atd..
to ma zaskocilo, ze uz ste sa stihli medzitym porozpravat? vsetko dohodnut, vyriesit?

mimka124
autor
19. sep 2018

@hettinka ja som nikdy nemala problem sa o seba postarat, aj teraz som zivila 3krky a psa z mojej materskej...preco by som to mala robit ja?? od coho je potom on??

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 nesadli, pretoze tu bola jeho sestra, moja sestra, cestou k dr. sme sa rozpravali, co ale netrvalo dlho...musime to doriesit, hlavne ohladom finanncii, ja nechcem od neho vsetky peniaze. ale nech poplati co ma...nic ine nechcem

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Tak určite, treba. Tak hľad na to v pokoji a bez výhovoriek. Držím palce.

mimka124
autor
19. sep 2018

@luzzia nie, je to len 1% toho, co nam treba prebrat a vyriesit...bavili sme sa o tom s manzelom uz skor...to, ze som to pisala dnes bolo skor o tom, co mi kto poradi, ako to riesit....a ci sme na spravnej ceste

nini1010
19. sep 2018

@mimka124 Ja ta chapem.Mat chlapa,ktoreho si nevies vazit lebo sa nevie postarat o rodinu,nevies sa onho opriet ohladom financii,spolahnut,proste nechova sa ako chlap a hlava rodiny to je ozaj zle.a ak je takyto spindur tak ani nehovorim.

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 dakujem pekne 🙂

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 Mozno som to prepasla - preco nemate ako kazdy manzelsky par spolocny ucet? Vedela by si koľko zarobí a koľko minie. Ty totiž zjavne nemáš prehľad ani o jednom

nini1010
19. sep 2018

Kolko zarobi mesacne ked hovoris ze nikdy nema ani na najom.robi nie?

nini1010
19. sep 2018

@mircalla Nema kazdy manzelsky par spolocny ucet.kolko manzelov ma tolko aj nema spolocny ucet.

saslavka73
19. sep 2018

@mircalla My tiež nemáme. A ani by som nechcela.

mimka124
autor
19. sep 2018

@nini1010 presne, je to tazke ak to ide dole vodou a snazi sa to zachranit len jedna strana...a az po plakani a ked vidi, ze sa trapim, tak sa zacne uvedomovat...len dokedy...

11mirka22
19. sep 2018

@saslavka73 a my nie sme manželia a máme spoločný...

saslavka73
19. sep 2018

@11mirka22 No vidíš......

hettinka
19. sep 2018

@mimka124 do roboty chodí, asi sa snaží ... len ty si na neho už dosť vytočená a takto sa veci riešiť nedajú. Moj muž prvé roky tiež málo zarábal a čo teraz? Mala som ho nechať? Alebo do neho v kuse rýpať, že nás neuživí a ja musím tiež pracovať? A to som tiež staromódna, konzervatívna a myslím si, že v prvom rade má chlap zarobiť pre rodinu. Ale aj v to, že rodina musí spolu držať v dobrom aj v zlom. V živote príde všeličo, u nás dokonca aj stav, že som pol roka živila 4-člennú rodinu sama. A hrdosť šla bokom.
Medzičasom zarába ten môj toľko, že by som mohla zostať doma (ale neviem presne koľko), ale nechcem ... to už je na inú debatu.

Veď neživíš celú rodinu z meterskej, do roboty predsa chodí, zarába, lenže zatiaľ málo ... časom sa snáď vypracuje ... alebo aj nie. Sú aj chlapi, čo zarábajú 500€ celý život, bohužiaľ. Alebo ho pošli do sveta, nech zarába a aspoň nebudeš mať na očiach, že chodí v teplákoch a neoholený. Príde raz za 3 mesiace na víkend, dá prachy a môže zasa ísť... aj takto niektoré ženy fungujú.

nini1010
19. sep 2018

@mimka124 nerozumiem tomu ci robi a kolko cca zarobi.nejde mindo hlavy ze nema peniaze ked na seba evidentne nemina.

mimka124
autor
19. sep 2018

@nini1010 tolko, ked poplati jeho ucty a aj najom, stale mu ostane cca 100€

mircalla
19. sep 2018

@saslavka73 ok...ale v tomto prípade to je asi jediná cesta ako mať financie pod kontrolou. Čím viac si myslím, že tie peniaze idu mimo ba nejaký hazard

mimka124
autor
19. sep 2018

@mircalla pisala som to uz, mali sme, ale na spolocny som prispievala len ja....z jeho strany nic..dohoda bola poslat kazdy mesiac urcitu cast penazi. nech setrime pre maleho a na najom....no sli tam len moje peniaze, preto sme sa vratili kazdy k svojmu uctu