icon

Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu

mimka124
19. sep 2018

ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...

saslavka73
19. sep 2018

@mircalla Veď áno, dokonca s tým aj súhlasí.

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Čo ti povedal, keď si sa pýtala prečo tam neposiela peniaze ako ste sa dohodli?

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 a nebolo to čudné , že tam neprispieval? Dáko to zdôvodnil?

sarah2437
19. sep 2018

Nie je vas vsetkym divne, ze ti dvaja sa zrazu hned dohodli? Dokonca jej p.manzel znovu zacal pestovat hygienu. Je mi to cele nejake zvlastne.

mimka124
autor
19. sep 2018

@hettinka o tom vsetkom sme uz pisali predtym v diskusii, aj o zahranici, aj o tom, ze zivim rodinu z mojej materskej a on stale nema peniaze a pritom robi....lebo chce prisetrit, ale naco chce prisetrit, ked nebudeme mat kde byvat....ked nema z coho setrit....

saslavka73
19. sep 2018

@sarah2437 Asi bola naštvaná tak to sem napísala a sama písala, že sa to deje už dlho. Možno keď na neho nahučí tak na chvíľu sa to zmení a tak dookola.

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Ako sa dá živoť rodina z materskej? Však to je staršne málo preboha?
No a veď nemá z čoho šetriť, keď nezarába. Sadli ste si niekedy s paierom a kalkulačkou, že koľko vlastne kde treba?

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 ty podľa mňa ani nevieš koľko reálne zarobí. S on zrejme nechce, aby si to vedela a má na to dôvod

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 poslem poslem poslem...bla bla bla.....prazdne slova...nic som sa nedozvedela, asi po 3 mesiscoch ma to preslo...pritom som sa ho pytala ,ci dame mensiu sumu, aby sme prispievali, no ked som len ja prispievala, tak som to zrusila, aby sa minali len moje peniaze a jeho neviem kde isli

beky1813
19. sep 2018

@sarah2437 jasne, ze je to divne. Asi to nebolo az take, ako to autorka popisala

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Mne to príde fakt, že hrá. Lebo keby mal frajerku napr. tak by sa umýval.

mircalla
19. sep 2018

@saslavka73 total jasný gambler a dlhoročný

mimka124
autor
19. sep 2018

@sarah2437 opakujem, dlhodoby problem, nestalo sa to dnes....neriesime to len dnes, ale dlhsi cas....to, ze som to napisala dnes, neznamena, ze sa to dnes stalo o 12:00 a 12:10 poriesilo....

beky1813
19. sep 2018

@mimka124 preco ti neblikala kontrolka uz vtedy, ked ste mali spolocny ucet a on peniaze neposielal? A riesis to az teraz, ked budes prechadzat na rodicak?

nini1010
19. sep 2018

@mircalla tiez mam presne ten isty pocit.

saslavka73
19. sep 2018

@mircalla Vieš a má už dlhy, nevychádza mu to plus zúfalstvo, že žene klame a bohvie ešte komu atď. o toto mi pasuje.Nechce povedať kde dáva. Pošlem, pošlem.......

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Sledovať, zobrať všetky prachy, chytiť pod krk, ísť do banky, či nemá dáke úvery. Takto sa k bývaniu nedostanete.

hettinka
19. sep 2018

@mimka124 tak šetrí a nemá ani cent ...
alebo píšeš, že ty platíš nájom, a inde, že ked on zaplatí svoje účty a nájom, ostane mu 100€

fakt nechápem, vodí ťa za nos ... milenka v tom asi nebude, to by sa o seba staral.
Nehrá automaty napríklad? Nestávkuje? Niekedy sa k tomu chlapi uchýlia práve v snahe zarobiť niečo navyše, alebo splatiť nejaké dlhy (od kolegov, z nebankoviek...), potom sa do toho zamotajú a niet cesty späť. Len v svojom okolí poznám niekoľko takých prípadov, jeden aj úplne tragický...

Neviem, či sa vôbec dá mať úplný prehľad v tom, koľko partner zarába a či to je vôbec dobré (preto ani nechcem spoločný účet, mňa samú by to obmedzovalo) ... ale zasa toto čo píšeš, je poriadny finančný chaos.

mimka124
autor
19. sep 2018

@beky1813 no, lebo sa to deje teraz...ja mam nasetrene, mne peniaze nechybali nikdy, ide o ten jeho nezaujem, ci neschopnost hospodarit...a prejavilo sa to teraz, ked ja prestanem zarabat a ma sa starat len on...

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 je úplne jasné, že k tebe nie je a nechce byť úprimný. Nemáš prehľad koľko zarobí a to nie som fanúšik nejakých kontrol. Zrejme väčšinu čo zarobí rovno prehra. Nejako asi nechceš zvážiť túto možnosť, ale je najpravdepodobnejšia....

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Pritlačiť. Zistiť si veci. V robote napr.Od kamošov, sledovať.

mircalla
19. sep 2018

@hettinka presne

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Nedaj sa uchlácholiť, že sa umyl.

mimka124
autor
19. sep 2018

@hettinka preto som sem prisla a napisala, v zivote by mi nenapadlo, ze by mohol hrat automaty, stavkovat...on nefajci, nepije, preto mi aj toto pride take nerealne, niekedy hraval playstation, no ale aby bol nejaky zavislak, to nie....musim si s nim sadnut a porozpravst sa s kludnou hlavou, kedze trraz sme tu mali navstevy a pred nimi to neslo...pretoze pricinu stale neviem, preco nema peniaze....

sarah2437
19. sep 2018

@mimka124 Ked som si precitala Tvoj prispevok, povazovala som to za vas dlhodoby problem. A taketo problemy sa niekedy nevyriesia hned. Cele mi to pride chaoticke teraz. A uvedom si, ste manzelia, mas pravo vediet, kolko Tvoj manzel zarobi a kam odchadzaju jeho peniaze. Ja vydata este nie som, ale s partnerom nemame tajnosti ohladom financii, obaja tiez vieme kolko kazdy z nas zaraba. Takze, zase sa opakujem, vsetko je hlavne o komunikacii a o dovere.

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 ved to, nechcela som ho financne obmedzovat a davat mu "vreckove", ale asi to inac nepojde....

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Ak hrá tak aj pre neho to bude uľahčenie. Ale zisťuj čím skôr.

mircalla
19. sep 2018

@sarah2437 presne tak a to najmä v tejto situácii,ale asi je to tajné
...tiež nie som vydatá, ale kebyže mam niekoho, kto zarába živiť dlhé roky, ako manželku by ma to zaujímalo

hettinka
19. sep 2018

@mircalla no mám kamošku, ktorej muž sa vždy vychvaľoval, ked niečo vyhral. Kúpil nejakú sprostosť do bytu a hovoril, že mal prémie. Ale ked prehral, nikdy sa nepochválil. Najskôr si nachádzala lístočky vo dverách, že má vrátiť nejakú sumu. A potom si pred dverami raz našla 3 svalnatých vyholených chlapov. Chlap mal napožičiavané také sumy, že by za to mali nový byt ...

Tiež by jej to ani vo sne nenapadlo. Len také znaky boli, že pozeral výsledky zápasov, alebo neprišiel z roboty hned domov. Ona si myslela, že stávkuje tak za 5-10€ a ono to bolo v tisícoch. Ale nemusí to byť váš prípad ... no niečo ti evidentne tají.

sarah2437
19. sep 2018

@saslavka73 Ja Ti neviem. Netvrdila by som, ze bola autorka nastvana. Proste to uz dlho dusila v sebe, tak napisala sem.