icon

Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu

mimka124
19. sep 2018

ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...

saslavka73
19. sep 2018

@sarah2437 Tak tak.

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 a so synom ako? Zaujíma sa? Jedným z príznakov je strata záujmu o rodinu a sociálne kontakty. Ja samozrejme neviem, či je gambler. Ale totálne prvé má to napadlo, mali sme s tým v rodine skúsenosť

mimka124
autor
19. sep 2018

@sarah2437 veru tak, nie som nastvana, len zufala, co to mam povedat rodine?? ved po roku a pol rozmyslat nad tym, ze ho opustim kvoli peniazom a ze sa zanedbava je hanba...to sa mam zverit rodine? jednoducho som to musela dat zo seba vonku...moje trapenie netrva den ani dva...

mimka124
autor
19. sep 2018

@mircalla nie, otec je skvely, postara sa o maleho aj mu kupi body, plienky, zase nie je taky ze neprispeje ani cent, no najom je velka polozka + mlieko a strava pre nas...a prave tie velke polozky potrebujem aby vedel zaplatit...aj s rodinou v pohode, chodime k nam, k nim...

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 A čo budeš platiť Ty z tvojich peňazí? Ozaj koľko platíte nájom.? Zaujíma ma to.

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 musime sa o tom porozoravat, lenze z neho to ide ako z chlpatej deky a ja stratim nervy, ked neodpoveda...pytam sa ho 3x to iste a nic, mlci....kde su peniaze, kde je vyplata, mas nejaky problem, co sa stalo?? a on mlci.....

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 z rodicaku?? oblecenie, treba nam autosedacku, kocik sportovy, plienky, samozrejme aj stravu, ak pojdem na nakup, nebudem od neho pytat peniaze...toto pojde z mojich nasetrenych, kedze on nema nic....a potom rodicak, co nezaplati ani polku najmu, takze preto musi zamakat on

sarah2437
19. sep 2018

@mimka124 Chapem Ta. Vela moznosti nemas. Pritlac na neho a nech Ti rovno vyplatnu pasku ukaze a hned budes vediet, co a ako. Napadaju ma aj ine moznosti, ale tie by zase vsetko len predlzili a nic nevyriesili.

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 Tak sa ho rovno spytaj ci hra...Najprv by som mu navrhla nech si da vyplatu posielat na tvoj ucet. Podla mna si na neho moc makka...Vies kolko vobec zaraba? nevies? preco? keby si vedela, tak si vies vyratat, ze vyplata je niekde v tahu.
Ozaj take veci v manzestve mas pravo vediet, najma ak mate dieta a nemate pomaly z coho zit

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 najom mame 400...takze musi zamakat aj on, moje peniaze nevystacia navzdy....a potrebujem mat rezervu, istotu...

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Pohroziť rozvodom, odchodom a pod. Budeš to riešiť z jeho rodičmi. Povedz im to, pohroz mu s tým. Je to síce blbé, ale ste rodina.

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 A aký máte veľký byt?

mimka124
autor
19. sep 2018

@sarah2437 ake su to moznosti??

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 Pozri je to pomerne jednoduche - vies si vyratat, co zafinancuje pre rodinu....ak to je 100,200 eur, tak je jasne, ze zvysok ide niekde inde nakolko aj keby mal minimalnu mzdy tak musi viac

beky1813
19. sep 2018

@mimka124 peniaze dochadzaju a uz nie si hrdinka, co to zvlada sama, vsakze? Zbytocne si minala uspory, keby si chlapa riesila skor

saslavka73
19. sep 2018

@mircalla A nechce povedať, mlčí.

sarah2437
19. sep 2018

@mimka124 Ked pises, ze stale mlci, ked ty s nim komunikujes, to uz v poriadku nie je. Mlcanim Ti vlastne hovori, ze nieco sa deje, len nie je schopny si priznat, co sa deje a ak ma nejaky vazny problem, tak sa hanbi a je to pre neho ponizujuce.

terez01
19. sep 2018

Ak sa tak zmenil po pôrode,nemá náhodou depresiu? Lebo to zanedbávanie samého seba....

mimka124
autor
19. sep 2018

@mircalla viem kolko, pytala som sa ho to, preto viem, ze teraz ako zmenil prscu zaraba viac, preto mi nejde do hlavy, kde tie peniaze su....ked mi povedal aj jeho vydavky, aj tak by mu ostalo dost na najom...nechapem...naozaj nechapem...ale to sme ss bavili len tak nijak, kedze nechce komunikovat...akoby boli prenho peniaze tabu...co som mu uz hovorila, ze on nezaraba pre seba, ale pre svoju rodinu, predovsetkym pre syna....pre jeho potreby, aby sa mal dobre...

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka73 aj to som uz skusala, zas len zvesena hlava....ziadne komentar z jeho strany, akoby som hrach o stenu hadzala....

mimka124
autor
19. sep 2018

@saslavka7 byt je 2izbovy

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 Jeho sestra čo? Ja keď som mala prosblém s manželom tak som to povedala jeho rodičom, lenže to neboli peniaze. Bola som za kravu. Ale to bolo iné. Ale aspoň sme sa začali baviť.

mimka124
autor
19. sep 2018

@beky1813 ja mam viac ako kedy on videl, takze nedochadzaju mi uspory....ide onho, o lenivca, co nezivi rodinu

saslavka73
19. sep 2018

@mimka124 No a neskúšala si, že nemám na plienky, na mlieko, nevariť, nekúpiť prášok. Pokazila sa práčka a na opravu treba, ja nemám.

luzzia
19. sep 2018

@mimka124 ja by som to uz vtedy nenechala tak, ked neposielal dohodnutu ciastku na spolocny ucet. ziadne take, ze potom. teraz. sadni si k internetbankingu, preposli peniaze, teraz hned. alebo daj na ruku, vyber z bankomatu, ja to tam vlozim. a dozadovat sa odpovedi, aj ked mlci. proste ked clovek ma jasne odpovede, tak nemlci, ale povie, nech uz je to cokolvek. a cim viac a dlhsie by mi neodpovedal, tym by som bola viac zvedava a trvala natom, pytala sa, proste mlci? tak ok, sedime, kym mlci, kym nepovie. jak s deckom, ked sa inak neda. ved to ti musela blikat kontrolka, ze tam nieco nie je v poriadku. a hlavne veliky pozor, ste manzelia, aby si este kvoli nemu aj ty nemala dlhy. ja som tiez neni ziadny fanusik teroru a vypocuvania, ale tuto to je jednoznacne nejaky skryty problem. nestrat nervy, tym, ze to nechas tak, bez jeho odpovede, ze sa prestanes pytat, tak iba mu napomahas robit blbosti dalej. proste teraz mi povedz, ziadne nechame to tak. a ked nie, dovi dopo, rozchod.

hettinka
19. sep 2018

@mimka124 však nechoď sama na nákupy, nech ide on a pri kase čakaj, nech zaplatí. Bude mu trápne a tú peňaženku vytiahne.
Začni doma finančné plánovanie, napíš jedálniček na týždeň, napíš nákupný zoznam. Mala by si predsa vedieť, koľko potrebuješ aj priemerne mlieka, plienok na mesiac. Píš si finančný denník, ukazuj mu, čo všetko treba platiť. Väčšie poiložky skúste na splátky (napr. autosedačka) a ak nemáte peniaze, netreba mať hned auto. Dôležitejší je byt, ako nejaké auto a veci s tým súvisiace.

A ani ja nechápem, na jednej strane píšeš, že platíš dieťaťu veci ty a potom, že malému kúpi aj on plienky, body ... ale asi len ak sa mu chce, alebo, aby ti zalepil oči.

Ak neodpovedá, skús zmeniť štýl otázok, aby sa necítil ako na výsluchu. A aj tón a asi aj prostredie a čas...

mircalla
19. sep 2018

@mimka124 Vsak ake moze mat vydavky? nepije, nefajci, chodi v teplakoch....priklad - ak zarobi 500 v cistom a minie na rodinu 100 a stale nema peniaze - matematika nepusti

sarah2437
19. sep 2018

@mimka124 Mas viac moznosti: prva moznost je to, co som Ti pisala uz- vyplatna moznost. Dalsia, ze mu hodis na krk platit cely najom a uvidis, ako sa zachova. Staci, ze Ti raz povie, ze nema na cely najom a potvrdis si len to, ze vlastne zarobi menej ako vas najom, cize menej ako 400€. Co uz by bolo dost divne, ale zas neviem fakt aku pracu vykonava. Keby Ti zaplatil cely najom, kazdy mesiac by si sa ho opytala, kolko mu este zostalo z vyplaty, pod zamienkou, ze bud nieco potrebujes kupit alebo mozno nieco odlozit. A aj takto by si si vsimala prisun jeho financii a aj jeho spravanie.

mimka124
autor
19. sep 2018

@sarah2437 ja si myslim, ze nieco ho trapi, ale nechce s tym vyjst vonku....zrejme tam nanho ja privelmi tlacim...co ho mam supnut k psychosovi??

mircalla
19. sep 2018

@saslavka73 jasne, ze neskusala, on je nauceny, ze ona vzdy zaplati