Manžel, ktorý sa nevie postarať o rodinu
ahojte, sme manzelia roka pol, mame aj synceka, nebrali sme sa kvoli nemu, on prisiel az po svadbe, ale k pointe, moj manzel: nestara sa o seba, neoholeny,neostrihany, nesprchuje sa, zuby a hygiena je neznamy pojem...obliekanie tak isto onicom, aby ste boli v obraze, do prace ide v teplakoch, 2dni to iste prepotene tricko, ideme na nakup, ja s malym vychystana ako na nakup a panko v teplakoch a spinavych botaskach + neupraveny...to je jeho zovnajsok a co sa tyka staroatlivosti o rodinu, kamen urazu c.2 :/ byvame v podnajme, nedali nam hypo, lebo malo zarabal. ja som bola uz na PN...ok, poriesime zatial podnajom, casom sa poriesi nase vlastne byvanie, ale panko nie je schopny ani podnajom platit, ja z materskej malemu mlieko, plienky, lieky a este aj podnajom...same stupidne vyhovorky ma, nema nasetreny ani cent...mam chut sa od neho odstahovat a uz mi napadol aj rozvod...mali ste niektora takyto problem?? ma vobec riesenie?? ma sice novu pracu, ale zatial aj tak nas nevie uzivit...a som zvedava co spravime, ked prejdem na ubohy rodicak...
@mimka124 Keď si to Ty z neho nedostala? Psychológovi sa otvorí na prvú šupu? Čo v robote? Nestalo sa niečo? Nemá manko, alebo nejaký dlh čo spláca.
@saslavka73 ked nekupim ja, kupi on...ale zrejme ja som ta hlupana, co kupila stale vsetko a panko si zvykol...
@mimka124 Tak prachy má potom. Či?
@mimka124 no neviem prečo ho nazyvas lenicom, do práce chodí, len nevieš kde míňa peniaze. Kamoška žije s priateľom a tiež vôbec netuší, kde peniaze dáva. Na nájom polovicu áno, ale roky na stravu takmer nič, ona platí autá, kúpi mu motorku atď. Akonáhle sa s ním chce baviť o financiách, tak je až verbálne agresívny. Tvoj zas mlčí. Tak mupovedz, keď teda nevie kde sa míňajú, nech mesiac zapisuje, čo všetko kúpi. Nakoniec možno uvidíte, že sa rozkotúľali na maličkosti. Pri cenách na Slovensku človek nemá problém minúť a ani nevie ako.
@vilma7 No alebo si pánko odkladá a má.
@mimka124 Neodkladaj to. Aj tak si bola dlho trpezlivá.
@mimka124 presne tak ... on vie, že máš peniaze, že to nakoniec kúpiš aj sama.
Inak, je to luxus, žena na MD, s malým dieťaťom ešte máš aj úspory, klobúk dolu. Ja som bola v prvé roky rada, že vychádza od výplaty do výplaty s riadnym kusom plánovania a uťahovania opaskov.
Povedz mu, že úspory došli, nemáš, dostávať budeš už len rodičák a to je fakt len na plienky a mieko. Zvyšok bude platiť on ... a ak nie, daj si predbežným opatrením vypočítať výživné na dieťa, aj seba.
@mimka124 Psychologa by som hned neriesila. Tym by sa este viac uzavrel do seba, citil sa viac frustrovany a potom by si uz vobec nic nemusela zistit. Skus si s nim urobit pekny den. Svokrovcom daj postrazit synceka a chodte niekam na vylet( financne zvladnutelny), bud na neho mila. Ak vylet nebude mozny, prekvap ho, uvar veceru, trosku romantiky nachystaj. Uvidis, ako to na neho zaposobi. Chlapi maju casto tendenciu, ze ak ich nieco stve, uzatvorit sa do seba a dajte mi vsetci pokoj. Ale ked zena vytvori fajn a prijemnu atmosferu, chlap trosku pookreje a zacne sa otvarat. Samozrejme, neplati to u kazdeho chlapa 🙂 Toť len moj skromny nazor 🙂
a ešte, ak máš úspory, vlož ich niekam, odkiaľ sa len tak nedajú vybrať ... nebude ťa to lákať vyťahovať po troške. Lebo takto o chvíľu nebudeš mať ani ty nič.
@mimka124 tak už mi napadaju len dve možnosti: buď vie, koľko máš peňazí a využíva to ( cíti sa menejcenny a šetrí bokom aby aj on mal) alebo ako baby píšu, že má nejaký problém, dlhy z minulosti, závislosť a nechce ti o tom povedať. Ak nechce komunikovať, začni mu klásť konkrétne otázky: hráš automaty? Máš dlhy? Splacas niečo? Setris si bokom? Na každú z týchto otázok je jednoduchá odpoveď a máš právo ju vedieť. Ste manželia, máte bsm, následky budeš znášať aj ty.
@saslavka73 ma, ved chodi do prace, zaraba, ale napr. byvame v novom podnajme 9mesiscov z toho som 6x platila najom ja a to som bola na PN pre materskou a potom z materskej som dalej platila najom...on dokazal zaplatit len 3x...a pritom robotu mal(aspon to tvrdil) lebo teraz uz si nie som nicim ista....a aj keby zaplatil tych 400 a dalsie vydaje ma cca150, tak mu ostane stale dost penazi....ale on jednoducho najom nezaolati, svoje veci ano, nakup obcas spravi na zalepenie oci, ako som vyssie pisala....takze musim zistit. ked su ostatne peniaze....suhlasil s posielanim vyplaty na moj ucet....pritom som od neho chcela len 400 na najom a ostatne nech si necha....nech si setri, ci co s nimi chce...ale po tom, co ste mi mozno otvorili oci, ze niekde gambluje, alebo mina na nieco nekale, tak pojdu vsetky mne...len aby nas nezadlzil....
hygienu, budem naho tlacit, to nenecham tak a peniaze, asi ako ste mi radili, sadneme si, spiseme vydsaje prijmy...a zavedieme aj zosit na vydaje, pretoze penaize sa kotulaju a netusim kde...a on mi nic nepovie....snad sa zlomi a prehovori...
@mimka124 A tiez si vsimaj, ako travi svoj volny cas. Ak odmietne s Tebou travit volny cas, je to jasne- ma na 100% nejaky problem. Myslim, ze sme Ti uz dost poradili. Takze teraz uz to neries, nechaj si to vsetko ulezat v hlave, premysli si vsetko a stanov si ciel, ze zajtra budes o tom s nim rozpravat. Pretoze, pokial si nestanovime ciel, nic nedosiahneme, i ked cesta k vytuzenemu cielu je castokrat zdlhava. A v Tvojom pripade je uz dvojnasobne zdlhava, lebo si voci manzelovi az prilis velmi trpezliva.
@hettinka ja som bola vzdy setrna, ak trebalo nieco kupit ,kupila som, ale nie to najdrahsie... dokazala som si za rok a pol, co som pracovala pred tehotenstvom dostatok zarobit a nasetrit. aby som vedela z toho zit dlhodobejsie...nie z ruky do ust, preto ma stve to, ze on to ma presne tak, z ruky do ust....
@mimka124 Opat robis chybu - chcela si 400 eur na najom. Nie zial situacia je taka, ze ti musi poslat celu vyplatu. Takze nech ti ju posle celu. takto opat nic nezistis, chapes. Proste v tejto situacii je to nutne, Mas na to snad dovod. Roky si financovala, povedz mu, ze teraz nech si vacsina z jeho vyplaty a ze chces mat prehlad
Obavam sa, ze ti nic neposle
@sarah2437 cas travi s nami a aj z prace a do prace chodi tak ako ma, nechodi neskoro...sme pristahovalci v meste, nema tu ani kamosov, preto ani nechodi vonku, aby mal prilezitost hrat automaty...rozpis jeho zmien viem, mame to na chladnicke...preto si skor myslim, ze je to nieco v jeho hlave, co ho trapi a nechce mi to povedat...asi sa hanbi, ze ja mam uspory, on nema nic...
@mimka124 Mna by z takeho chlapa asi drblo s prepacenim. Co je horsie, ako niekto zataty, co nechce odpovedat na otazky a komunikovat. Ten moj ma penazi kopec, vzdy ked som zacala tuto temu, tak sa vsetkymi moznymi sposobmi debate vyhol. Dopadla som tak, ze som sa mohla mat ovela lepsie, mam sice pekny plat, ale roky taham vsetko sama, pretoze ma opustila energia daco riesit. Takto dopadnut nechces, ze? A mozmo aj horsie, ak vam zaklope na dvere exekutor. Toto u nas aspon nehrrozi.
K tej praci - za 5 minut sa da prehrat 1000 eur nemusi tomu venovat vela casu
Pises, ze preflakal? Ale naco? Nema nakladne konicky, nepije, nefajci, nema frajerku, nedba o sbea nema to na co preflakat okrem jedneho

@terez01 aj to je mozne, predsa sa staram o maleho, jeho asi aj zanedbavam, myslim, ze netravime cas ako predtym...