icon

Manžel kúpil konzolu dieťaťu za vysvedčenie

27. jún 2024

Baby ide ma porazit 😡 manzel prisiel domov. V rukach nejaky balik som sa tesila ze nieco pre mna a on kupil dietatu konzolu, ja hned na neho ci je normalny ze naco a hlavne za co takze to synovi za vysvedcenie. Syn je piatak 🫣 mam chut tu konzolu roztriezkat 😡😡😡

mikadooo
28. jún 2024

Ja by som bola nasratá. Takéto dary dávajú dvaja rodičia, nie jeden. Ak jeden zakáže, nemá druhý čo kúpiť za chrbtom, ale najskôr si to má ten druhý s tým prvým vykomunikovať. My máme siedmačku, tretiačku a škôlkara, žiadna konzola u nás nie je a nebude, lebo my dvaja rodičia sme sa na tom ZHODLI. Keď sa jedného dňa ZHODNEME, že im tú konzolu kúpime, tak im ju kúpime, je jedno, či bude streda 15.5., alebo Vianoce, vysvedčenie, alebo úplne že ničovaté nič. Čiže - ja autorku chápem, takto sa to proste nerobí. A nielen pri konzole. Takto sa decká nevychovávajú, že dobrý tatinko kúpil, aj keď zlá mama zakázala. A vieš čo autorka? Ja by som veru milého mužíka rovno aj konfrontovala, že ako presne pochopili to moje NIE, ktoré som povedala synovi, keď si pýtal konzolu. A čo si predstavuje pod pojmom "jednotná výchova". A ako to bude nabudúce. Či nabudúce, keď on povie "nie", tak je to ok, keď ja za jeho chrbtom spravím naopak, lebo ja chcem áno a budeme si takto robiť naprieky a každý si budeme za seba kopkať, alebo čo. Normálne narovinu, poďme sa baviť. Lebo vo mne by to tak vrelo, že ja by som hneď na neho vybalila všetko všetúčko hneď. Tak malý chce ísť na balet, ty povieš nie a ja šuphotam hajde už utekám ho prihlásiť, lebo podľa mňa áno. Však ja viem lepšie ako ty a nech je malý šťastný, nie? Načo sa mám s tebou baviť o niečom a hľadať spoločnú reč? Atď.

autor
28. jún 2024

@really8 syn konzolu nevidel.

h2
28. jún 2024

@mikadooo Lenže vy ste sa zhodli. Keď tvoj muž príde zajtra s tým, že im niečo chce kúpiť, s čím ty nesúhlasíš, alebo naopak, ty budeš chcieť niečo, s čím nebude súhlasiť on, tak čo urobíte? Hodíte si mincu a kto vyhrá, podľa toho sa urobí?

vevebono
28. jún 2024

Je tam toho. My mame dve. Jednu mam ja s mužom a druhú chalani v izbe. Majú to za odmenu 🫣 keď šľapú ako sa ma, tak im dám hodinu každému. Mladší má zakázané násilnícke hry. A vybavené. Keď maju svoje chvíľky, koľkokrát aj mesiac sa nezapne. Chce to len kľud a pravidlá

autor
28. jún 2024

@h2 syn má 10 naco mu bude konzola? Pojde do tabora a ako tu niekto pisal ze jeho spoluziaci maju no a co? Nemusi mat vsetko co spoluziaci.

A preco? Lebo som vudela ako dospelakom z toho "sibe" nie to dietatu. Nechapem co je na tom nepochopitelne.

Syn konzolu nevidel, manzel to doniesol zabalene v krabici

vevebono
28. jún 2024

Úprimne, nechcela by som takú mamku 😬

autor
28. jún 2024

@vevebono preco? Trochu sklamania neublizi. Ved svet sa netoci len okolo neho. My sme tiez ako deti nemali vsetko a sme tu

vevesh
28. jún 2024

Moje dieta dostalo tablet, ked malo 3. Syn psko ked mal 7 -ani ja, ani muz to nekupoval. Ja som bola proti, ale tak boli to darceky dane nasim detom.....a v pohode deti s tym funguju a musim povedat, ze sa s tym hraju od mojich svagrov, cez pubertakov az po syna a jeho spoluziakov -mame 3 deti, cize 3 ovladace a hry tak, aby sa dali robit spolocne suboje. A ano, mame aj nintendo switch- ale na tom sme sa zhodli s muzom, lebo to chceli hlavne kvoli tancovaniu🙃🙃🙂🙂takze to predychaj, a apropo, ak to muz kupil za svoje ci spolocne a ty to na just pojdes vratit, priprav si asi aj rozvodove papiere, lebo toto tak jednoducho neustojite....🫣🫣🫣

h2
28. jún 2024

Akože na čo? Ty nevieš, že to je na hranie? Ja nevidím dôvod zakázať 10 ročnému hrať sa.

h2
28. jún 2024

A čo si ty nemala, ako dieťa, čo mali všetky tvoje kamarátky, len ty jediná nie?

zuzulka558
28. jún 2024

No vidíš my to ani nemame ani nám to nechýba ani deťom,,staršia dôjde zo školy naje sa, naučí a už je s partiu vonku, skolkarke to je jedno ide s nami von,, keby doniesol nezblaznim sa ale máme dohodu ze netreba

mclissa
28. jún 2024

@mikadooo tak isto sa moze ohradit on, ze preco nie. Vy ste sa zhodli uplne ina situacia. Oni dvaja nie a ona robi z toho taku dramu uplne zbytocne.

really8
28. jún 2024

Syn ma lepsi vztah s ockom ze? Ani sa nedivim. Tvoje spravanie a nazory su jak z nejakej nabozenskej sekty.
A ja som videla ako sa niekto zabil na aute a soferujem. A videla som ako sa niekto ozral do nemoty a aj tak si dam drink ked chcem.
A ze trocha sklamania neuskodi. No mas pravdu ze v zivote bude zazivat aj sklamania ale aby mu milujuca matka davala lekcie zo sklamania. No sklamany musi byt. Z teba.

lenka2710
28. jún 2024

Nepreháňaj prosím ta, môj muž tiež kúpil PS5, pre dcéru! A ju to asi tak baví, ako mňa umývanie okien 😂 nakoniec sme ju zbalili a zobrali k mojej mame, keď sme tam cez víkend a je škaredé počasie hráme všetci a vôbec žiadna závislost alebo niečo také nevzniklo! Dcéra ma asi 2 obľúbené hry, ja tiež si zahram! Tu nejde o to, že my sme nemali, tak ani naše deti nepotrebujú! Je iná doba, nech si vraví každý co chce! My sme kúpili teraz dcére na prijímanie mobil a bola jediná, ktorá ho dostala až teraz, ostatní dávno mali! Ja som mala mobil na strednej škole! Takže sme zasa úplne niekde inde! Syn sa učí píšeš ze excelentne, tak prečo toľko zákazov?? Bude rad a možno ho to ani nenadchne a budeš hrať ty s mužom 🤷‍♀️

vevebono
28. jún 2024

Ja som z chudobnej rodiny, nemali sme vôbec nič. Ale dopriať decku je pre mňa priorita. Ako som písala, treba stanoviť pravidlá. Odmena a trest

autor
28. jún 2024

@vevesh ako dane nasim detom? 😀

autor
28. jún 2024

@h2 hrat sa normalne je ok ale hrat sa na konzole tomu sa hovori hra?

autor
28. jún 2024

@vevesh a neboj rozvodove papiere urcite nebudu

zuzulka558
28. jún 2024

@lenka2710 napodobne s tým mobilom naša bude mať 11 a dostala ho až teraz na Vianoce,, keby nemala menšiu občas na starosť asi ho doteraz nemá 😅 aj tak je pohodeny doma keď ide von

really8
28. jún 2024

Boze ty si dobre zaostala nazormi. Mas pravdu hrat sa ma len na schovku, nahanacku, s autickami a hadzat gulocky do jamocky ze? Tak ako si sa hrala ty pred 30 rokmi.

autor
28. jún 2024

@really8 zo mna sklamany nie je. Uci sa vyborne hlavne vdaka mne kedze ho niekedy treba aj raznejsie "postrčiť". Ja sa s nim "trapim" aby mal take vysledky nebyt mna tak nosi 2ky alebo 3ky

autor
28. jún 2024

@vevebono a to presne to ze niektori nemali a trz nevedia co deckam "od dobroty"

vevesh
28. jún 2024

Dane tak, ze to kupil niekto z rodiny/znamych bez opytania a bez suhlasu, z hodiny na hodinu mali deti v rukach...🫣🫣🫣

really8
28. jún 2024

Fuuu.
No, vidim ze doma srsite laskou. Muzovi zakazujes, synovi davas lekcie zo sklamania. Ty si fakt gestapak ako niekto uz pisal.

autor
28. jún 2024

@vevesh to akoze niekto kupil konzolu detom? 🫣 to naozaj nemali nic lepsie ako konzolu kupovat? 🫣😀 u mna by to slo z domu

autor
28. jún 2024

@really8 ale neprehanaj

zuzulka558
28. jún 2024

Autorka tak ja dúfam keď to čítam ze hádam mu nenadavas za 2 a 3 ak sa mu podarí 🙊

h2
28. jún 2024

Áno, presne tak. Zato, že my sme to ako deti nemali a sme tu, to ešte neznamená, že je to niečo zlé. Doba sa mení. Ja som z generácie, že som nemala mobil ešte ani na VŠ. A teraz mám povedať synovi, že mu ho nekúpim, lebo ani ja som nemala a neubudlo zo mňa?
Pýtala som sa, čo si ty, ako dieťa nemala, čo všetci ostatní mali, ale neodpovedala si. Čiže predpokladám, že nič také nebolo, rodičia ti kúpili všetko, čo mali v tom čase aj ostatné deti. Tak prečo synovi robíš niečo, čo si ty nezažila?

vieronika14
28. jún 2024

Ved daj obmedzeny cas hrania a dobre

petracandle
28. jún 2024

@viestta prečo by muži "na to nemali bunky"?? To čo je za sexistický a generalizovaný blud??? Predstav si, že existujú muži, ktorí sami od seba kupujú nádherné darčeky...