Manžel kúpil konzolu dieťaťu za vysvedčenie
Baby ide ma porazit 😡 manzel prisiel domov. V rukach nejaky balik som sa tesila ze nieco pre mna a on kupil dietatu konzolu, ja hned na neho ci je normalny ze naco a hlavne za co takze to synovi za vysvedcenie. Syn je piatak 🫣 mam chut tu konzolu roztriezkat 😡😡😡
Inak autorka kolko mas rokov? S nazormi mi prides ako moja babka. Zaspala si dobu? Neprehanaj a dopraj synovi.
Mne je jedno, ci sa zakazala, to je na oni temu. Trosku ma zamrzelo, ze Ty si sa tesila, ze je to pre Teba a vlastne dieta si za snahu a dobre vysledky potesit nechcela. No, ze dovidenia
Že "svet sa netočí len okolo neho" 😅
Mama žiarli na svoje vlastné dieťa. LMAO
Vieš, pre dnešné deti ( a nielen deti 😉) je zábava konzola, nie človeče nehnevaj sa. Tak to pochop a kľud.
A mimochodom, ja som dostala PlayStation 1 keď som mala 8 rokov. A nič zlé sa nestalo.
@777januska777 toto nie je vôbec dôvod, na to, aby hrali. Je to síce pekné, že si to takto pre seba vieš odôvodniť, ale nie je to pravda. Je kopec činností, ktoré všetko vymenované rozvíjajú tiež a lepšie. Náš mozog nie je evolučné pripravený na hranie hier, ani náš zrak. Rozvoj reflexov napr. vôbec nefunguje tak, že keď si rýchly v hre, si rýchly aj v skutočnosti. Nehovoriac o tom, že detský mozog si myslí, že to čo vidí je naozaj. Aké to naň môže mať následky sa ukáže až časom. Zober si len, aký sú ľudia nervózni pri predstave, že by mali byť deň bez mobilu. Predstav si samu seba. Aký dosah asi majú sa napr.rychlo sa meniace obrazy v hre na mozog dieťaťa? Evolučne sme pripravení vnímať a spracovať nejaké svetlo, rýchlosť informácií, všetko rýchlejšie, iné frekvencie svetla, nám spôsobuje problém a to sa u rôznych deti prejavuje rôzne, preťažením po hraní, nervozitou, nespavosťou, problémami so sustredením, nevysvetliteľnou agresivitou. Ale človek keď chce, ospravedlní si hocičo. Tiež to robím.
Boze tolko nervov pre konzolu. Tak si ju kupil muz pre seba na relax a? Chod si kupit aj ty nieco a ukludni sa. Kedy si poza moj chrbat vratila nejaku vec, ktoru som kupila aj sebe,tak to by sme sa asi pohadali, ze mega.
je to len o vas ako si to nastavite. Nas sym mal tiez zhruba v tom veku a vobec mu z toho nesiblo. Boli jasne pravidla ze len cez vikend a prazdniny a hotovo. Akoze nechapem preco by malo byt po tvojom ze razne si zakazala :o. A muz zas razne chce nie? Keby bol problem peniaze nepoviem ani pol slova kedze to nie je lacna zalezitost ale takto?
@mclissa my sa tiež na prvú nie vždy zhodneme, ale to neznamená, že mi muž za chrbtom kúpi takúto vec a donesie domov. U vás bežne takto sa to vyrieši? Ja nepoviem pri lízanke alebo podobných talafatkách, ale toto mi príde dosť vážna vec, aby rozhodol jeden rodič. Áno, tu možno na prvú rozhodla ona, tak večer mimo dieťaťa mal prísť on a diskutovať, že prečo nie a že má na to iný názor a že on tú konzolu decku kúpiť chce, atď. A nie rozhodnúť sa sám a dotrepať to proste domov. Tu nejde o konzolu. A tie baby, čo tu obhajujú nákup konzoly samotnej podľa mňa vôbec nepochopili podstatu. Samozrejme - fungovať takto vo vzťahu sa dá. Ale takáto sebeckosť (ja si kúpim domov, čo si zmyslím a druhý nech sa neposere) vzťahu proste neprospieva. Vo vzťahu treba komunikovať. Čokoľvek, s čím nesúhlasím v ktoromkoľvek momente, treba komunikovať. Čiže už vtedy, keď tá žena vyslovila, že konzola nie, mal ten muž s ňou komunikovať, že on tú konzolu pre chalana chce a mali hľadať spolu cestu. A toto čo sa stalo, by sa stalo úplne ináč.
@777januska777 a ešte k tej jemnej motorike, ani tu si tam v skutočnosti netrenujú, pretože to nie je funkčné trénovanie. Pretože, ak v hre niečo berieš do ruky napr., nerobíš to rovnakým pohybom ako v skutočnosti, alebo také neustále stláčanie gombíka, joysticku, ti tiež netrénuje žiadnu motoriku ale práve naopak preťažuje ti na ruke svaly pri činnosti, ktorá pre nie je evolučne daná, čo potom vedie k spracovaniu svalov napr. alebo ich preťaženiu. To ja len, aby si o tom nemala nejakú ideálnu predstavu. Však si len všimni, keď budú tvoje deti hrať, ako pri tom sedia a používajú svoje telo. Koľko krát za hru urobíš monotónny pohyb s prštekom? 100 x? Čo to asi robí s tými jeho svalmi?
@h2 nie. My sa POROZPRÁVAME A BUDEME HĽADAŤ KOMPROMIS. Len sa treba rozprávať. A nie že idem a kúpim a poviem starému, že veď aj ty sa na tom zahráš(prípadne-zvykneš si). To už čo je za nápad, že kúpim za chrbtom... Tu tento chlap za mňa zlyhal na plnej čiare. Lebo ja milerada v nejakom chvíľkovom záchvate zlosti zakazujem na plných čiarach všetko možné, ale večer sa s chlapom pobavíme a potom na druhý deň možno zákazy sa zmenia. A niekedy potom zas zákazy paradoxne vykrikuje tatinko, lebo niekedy to býva na škodu byť mäkký na deti a aj on má svoje hranice 😁. Každopádne - my sme sa naučili, vážne veci aj hádky spolu v pokoji ešte raz prebrať a zákazy, názory a rozhodnutia podľa potreby (a rozhovoru s druhým) aj zmeniť, nevidím na tom nič zlé...
Zbytočne prehanas. Napadlo ti, že si už povedal že nebude len tak ako ty povieš? Možno má pocit, že na všetkom sa musíte zhodnúť len podľa teba. A možno potrebuje od teba na chvíľu niekam ujsť a hra mu prišla ako vhodnejší spôsob než krčma, alebo milenka ,tak buď asi aj rada že ju kúpil. Dopraj svojmu dieťaťu aj mužovi trochu kyslíka ..
Mňa zarazilo, že si písala, že vďaka tebe má jednotky, keby bolo na ňom, mal by dvojky trojky... vieš, lepšie je byť samostatný, samostatne uvažujúci trojkar, ako nasilu postrkovany jednotkár.
Inak, konzoly a online hry tiež nemám rada, ale patrí to k dnešnej dobe. Keď mu to budeš zakazovať, nepomozes mu.
Čím viac píšeš, tým viac vidno, že to nemáš v hlave v poriadku. Hlavne, že ty si darček čakala pre seba. Syna terorizujes pre známky, nič mu nedoprajes. Matka na pohľadanie, ozaj
Takže nejde o tú konzolu, ale o to, že ty si nedostala darček, za všetkú tu snahu ktorú si vynaložila, aby váš syn mal jednotky.
Podľa mňa ide o to, že ona zakázala a on si dovolil neuposlúchnuť.
Autorka daj potom vediet, ako "to letelo z domu".... 😎lebo u nas, aj ked som nesuhlasila, dary sa zasadne nevracaju a ked to dali detom, nebudem im to brat ( a hlavne, ak su jedine na okoli, ktore to skrz moje nie nemaju). Obmedzenia sa daju vzdy poriesit. A hry do toho kupujem ja, takze aj toto obmedzujem a korigujem sama🤷♀️ u vas to zjavne chce hrat aj muz, a aj ty "sa mas zahrat", takze.....😎😎😎
Pozri autorka. MK nie je práve najvhodnejšie fórum ohľadom toho, ako riešiť doma problémy. Tu sa radšej pýtaj na rady ohľadom záhradky a domácnosti, ale rodičovstvo na MK? To naozaj nie. 😬
Chcela si, aby ti daco kupit za vysvedcenie, ked ci cakala, ze daco pre teba?
@really8 @h2 poviem to takto. Čisto môj subjektívny názor, lebo naozaj sa nedá byť objektívny v diskusii na modrom koňovi, to určite samé uznáte baby. Poznám skôr chlapov, ktorí chcú vidieť šťastie v synových očiach, keď rozbalí vytúžené PSko (hlavne, keď aj ocko sa túži so synom zahrať), ako chlapov, ktorí poslušne sklopia uši a poslúchnu manželkine NIE a nechajú PS pekne krásne v obchode. Podľa mňa sa stalo presne toto. Jednoducho to tomu chlapovi nedalo. Jednoducho tá predstava bola silnejšia ako to rošambo, čo spraví žena, keď sa to dozvie. A tak ho proste kúpil. Bez toho, aby sa s ňou porozprával. Podľa mňa toto sa stalo. A to je len taká moja laická dedukcia. A nestalo by sa to, keby si s ňou sadol, pobavil sa s ňou, dohodol pravidlá, vysvetlil, že psko nie je taký čert, že keď si chalan zahrá trebárs len polhodinu denne, len edukačné hry a ja neviem čo, po anglicky, tak si zlepší angličtinu cez prázdniny, alebo tie skákacie hry, alebo ja neviem čo, proste vysvetliť nejaké benefity toho, tak by to celé mohlo prebehnúť celkovo ako win-win pre obe strany. A ešte mohol mužík pribaliť aj nejaké náušničky pre svoju lásku, keby ju fakt dobre poznal, keďže to ONA syna dokopávala k dobrým výsledkom a bol by vysvedčkový deň úplne dokonalý u nich, plný romantiky a lásky....🤷.
Z úvodného príspevku by som ťa ešte ako tak chápala, aj keď úplne nerozumiem tvojmu sklamaniu, že nešlo o darček pre teba z dlhej chvíle, ale o darček pre syna za jeho výsledky. Ale komentom “lebo som to zakázala!” si to zaklincovala. Byť na mieste tvojho manžela odpoveď by bola “lebo som sa tak rozhodol a dovolil!” a tebe viac darčeky nekupila. Ty si matkou svojho syna a tvoj manžel je tvoj rovnocenný partner, nie druhé dieťa, ktorému môžeš zakazovať robiť, čo on uzná za vhodné. Snáď je svojprávny a má rovnaké rodičovské práva ako ty.

Syn sa učí excelentne, má samé jednoty, spomínal, že by chcel konzolu, s peniazmi problém nemáte, tatko sa rozhodol prekvapiť svojho syna na vysvedčenie. To vyzerá byť taká rodinná idylka. A potom sa zjaví matka a začne okolo seba prskať ohne, že čo si to ten otec dovolil, kúpiť niečo vlastnému dieťaťu, keď ona to ZAKÁZALA. A je vybavené.... Ja myslím, že vôbec nič sa nestane, ak mu dopraješ trochu odmeny, však sa dohodnete kedy a koľko bude môcť hrať, hneď na začiatku, všetci traja, aj s otcom. Treba trošku kompromisov, nie len JA som povedala a koniec diskusie.
A neboooj, možno aj ty dostaneš darček za vysvedčenie, keďže má excelentné výsledky kvôli tebe a tvojmu ráznejšiemu "postrkovaniu".