Manžel lenivé sviatky: Ako zvládnuť domácnosť sám?
Ahojte … chcem sa len vyrozpravat … Moj muz cele sviatky len pozera reelska a striedavo je na WC … vcera som si na ľade zlomila nohu, sadra na mesiac a kontrolný rontgen .. a muž sa dušoval ako to zvládneme.. že mi pomôže …tak áno včera večer umýval riad asi pol hodiny ( co ja by som mala tak za 7min) a dnes už nerobí nič … riad umyje ale neutrie, sušiak tu stojí plný prádla … nemáme vreckovky, toaletny chlieb ani nič … a on si leží a pozerá instagram … teraz vstal že ide do obchodu .. no mňa ide poraziť keď mi tu všetko padá na hlavu … deti majú v izbe ako po výbuchu … ani jesť im nemám čo dať a teraz zahlásil že zajtra ide do roboty … myslíte že sa mám prekonať a ležať nech tu prace on? Ja sakra nie som ťažný kôň … ! vždy všetko urobím, zvládnem, vydržím a od neho mám len pindy že tu je bordel … keď tu je krásny poriadok … no som zvedavá ako sa chopí tých robôt aby tu bolo aspoň tak keď to tu riadim ja … 😤nervy.. aj do roboty ide určite preto aby som si poradila sama…
Kazdopadne sa setri lebo si narobis sama viac skody ako uzitku.
Muzom sa niekedy treba prosit. A obcas peipomenut ze toto a toto….
Prosim zapni pracku. Povedaj pradlo. Poskladat ho teoreticky vies ty aj po sediacky. Ale nech ho uz on ulozi do skrine. Napr.
Neukazuj ze vies fungovat so zlomenou nohou. Lebo zajtra ta posle aj na nakup.
Proste nie. Musis sa setrit. Nie je to sranda ani vymysel. Cim skor sa das dokopy tym lepsie pre vas vsetkych.
Poriadok a sušiak by ma netrápil. Nech vymyslí, čo budeme zajtra celý deň jesť a pripraví to. A potom môže ísť do roboty. Ja by som si ležkala pri reelskach. Prečo ťa vlastne tak nervuje, že v detskej je bordel a prádlo na sušiaku?
A povedala si mu to? Chlapi maju iny pohlad a predstavu. Nebudu veci urobene tak ako by si si to urobila sama, alebo v takom case. Musim mu proste lwn povedat. A neviem ako mas velke deti, ale tiez by mohli pomoct.
Pekné lež a neupratuj nič, preboha veď máš čerstvú zlomeninu! Tebe doktor nepovedal, že máš mať nohu vyloženú? Ako si mohla už upratovať? Nechápem. Moja sestra mala tiež zlomenú nohu a veru prvý týždeň sa z gauča ani nepohla okrem wcka samozrejme. Nech si to manžel pekne vyzerie a ty buď v kľude. Poriadok pri 2 malých deťoch nie je ozaj nutný, hlavne aby ste mali čo jesť, nech sa muž stará, neubudne z neho. Aspoň ti nebude pindat, čo si neurobila, keď budeš zdravá. Ja by som si vychutnala ten oddych.
@smajlik323 ahoj prosim ta. ako si ro vsetko stihala na materskej? ake si ala stare deti? mala ai babky doma ci v okoli? ako ti spali deti? totiz ja mam doma neporiadok a som z toho nestastna. neviem nastolit a udrzat poriadok ale moje dieta sruhe he take ze v moci sa budi kazdu hodinu az dve a po pol hodine supavania pospi tak polhodinu a zas hore q samo sa nezahra. niekedy nestiham ze nic co chcem a co potrebujem. poradis mi?
@uglybetty1234 to vazne? to som nevedela
@maryetta no jo, mas pravdu
@mikadooo lebo som extremne poriadkumilovna a bordel ma vyrusuje 🤣
@sonula deti mam 4,5 a 1,5 a starsia pomaha co sa da.. mladsia robi bordel nonstop
@katka700 ja viem 🙈
@cafelatte pridem na inkriminovane miesto o barlach, potom sa dam na kolena a pohybujem sa tak a potom vstanem .. da sa to pri takej zlomenine co mam …je to skor prasklina pri clenku … problem je ze mam z tych bariel svalovku ale ze vsade … zajtra uz nebudem vladat prejst ani kusok
@janickacrazy no ved aj ja som sa tesila na oddych, nevedela som ale ze ma bude rozculovat ze muz nerobi pracu tak ako by som ju urobila ja
@lenka2710 to som nevedela
Tak podľa mňa je chyba v tebe .si doma s deťmi .mala si mať nakúpené aj do zásoby toaletak ,zamračený chlieb .zajtra ide on do roboty .ty budeš len ležať ....no zvláštne ...zbytočne na neho nadávaš
Sama si si odpovedala : ja všetko urobim.... Tak si ho naučila, robíš im sluzku, upratovačku, kuchárku, nákupcu, pracku, vsetko v jednom a zrazu prišiel problém a tvojej rodine to je všetko zvláštne, lebo nikdy to nerobili, lebo robíš to ty. Prečo to robíš? Bezne ti doma pomáhajú? Ved oni dostali sok a ty nervy.
Mam trosku pocit,ze to prehanas ved veci na susiaku neodpadnu ked ich hned nezvesis,riad uschne aj sam. Ako ja chapem,ze si zvyknuta na iny level domacnosti,ale bohuzial musis to prekusnut. Nebude vsetko tak ako to ty zvyknes robit,lebo skratka muzi maju iny parameter na upratovanie,odkladanie atd. Napis mu co treba kupit,urobit...
@kristinapetronela no nezvyknem škrečkovať do zásoby.. ako som mala vediet ze zlomim nohu? a preto ze som doma s detmi mam mat nakupene do zasoby? lidl mam cez ulicu ..
ja som chlap, ale zakladne potraviny a suroviny na prezitie mam minimalne na tyzden, to neni skreckovanie, to je o nastaveni priorit. ;) Prave preto ak ma skoli choroba, nehladujem. Chleba a pecivo v mrazaku zaberu tak polku kosa, maso a kurence tak kos, mrazena zelenina rozneho druhu dalsieho polku kosa a zvysne 2 kose mozem mat zamrazene cokolvek, mam tam aj jedla z ktorych som mal uvareneho privela 🙂 Krumple, cibula,cesnak a trvanliveho mlieka je tam az az.. Detto bilinky i caje nezaberaju vela miesta...
Ale ved klud. No tak mu to trva,ale hlavne je,ze spravi. Ty sa vobec nenervuj s takymi somarinami.
Tymto stylom si mozes len ublizit. Moze dojst k posunu a z jednoduchej zlomeniny/ budes mat zbytocne komplikacie. Mne na kontrolnom RTG po troch dnoch zistili, ze zlomenina je vaznejsia ako to vyzeralo najprv a museli mi to operovat a zbytok som mala priebeh ako @marcellka22. V tom case malo najmladsie dieta 2r +2 starsie. Bez rodiny by sme to nezvladli a manzel mal OCR na mna.
@egonsk ale ved to mam aj ja v mrazaku … teda maso zeleninu atd.. aj zemiaky cibula ved to je zaklad … ale z toho sa varia veci pri ktorych sa treba hybat … myslela som skor nejake mrazene pirohy alebo co ze pri tom nemusim dlho stat
A ty len sedíš a čakáš kým sa sám rozhýbe alebo mu povieš, čo treba spraviť? Veď mu napíš zoznam a hajde do obchodu 🤷♀️ chlapom treba po lopate.
@aandrea9 tak chapes napriklad teraz bolo 11 hodin a trebalo zacat robit detom obed … on lezi, ja lezim tak bolo mi blbe mu hovorit veci co su uplne logicke… ze deti potrebuju o 12 jest a potom ist spat .. proste vzdy ho prosit o samozrejme veci mi pride ponizujuce tak racsej vstanem a snazim sa sama … a teraz dokonca prisiel a vidim ze je nasraty ze nesiel do roboty lebo podla jeho slov “ sa hadzem o zem nech nejde do roboty” a ze naco teraz varim ze to moze potom ist do prace … ale zas mu nedochadza ze urobit obed je najmenej … ale behat kolo deciek + robit obed a neviem co vsetko tak to uz by som bola vecer ustvana ako hovado … proste.. z tych bariel mam svalovku na celom tele neskutocnu .. on proste nema tu empatiu ze pomoct mi … alebo zobrat si OCR? cosi ved by mu vypadla cast prijmu .. ved ja tazny kon to zvladnem ako vzdy vsetko … ako ked som bola po sekcii vycerpana na dne sil v porodnici a dcera vkuse revala … on samozrejme neprisiel na izbu mi pomoct .. ale miesto toho mi nezabudol napisat ked som mu povedala ze som placucu dceru odniesla sestrickam, ze “ takto kojit nebudem” …
vzdy hovori preco nie som viac nezna, zenska atd. ale nalozi mi vzdy ako chlapovi a tahaj 💃
ano moze byt ze som prilis precitlivela lebo mam nervy z tej nohy atd. atd. ale fakt sa nemusi tvarit ako keby mu niekto zjedol veceru zato ze mi treba pomoct … ved som jeho zena
Ach mam to doma podobne len nemame deti...mali ste sa tvarit ze mate aj nohu zlomenu. Serte na nho, ani prstom nepphnite. A nabuduce, ked si on nieco urobi, zachovatje sa rovnako 🙂
@egonsk tak hadam ked je to jej manzel a otec deti tak uz je hadam dost dospely na to aby mi zena nemusela dirigovat co ma urobiť a pisat mu zoznamy prac ako nejakemu skolakovy nie? Nemam rada tieto nazory. Chlap by mal sam od seba vediet co robit a nerobit. Bohužiaľ takych je malo. Teraz da len ukazalo aky je neschopny a sebecky, ze zrazu asi nezvlada ked mu zena "odpadla" a ostal na vsetko sam. A pardom ale ma zlomenu nohu, konecne by si mohla uplne vydychnut , a nie mat v hlave este co mu spisat aby vobec urobil...
Ale pre chlapa, čo sa nikdy netocil okolo domacnosti to samozrejme nie je🤷♀️ Alebo sa robí blbý...prepáč 🤷♀️ zabudni na "ponižujúce" a normálne sa ozvi. Aj môj kuká dva dni na vysávač v obývačke a nedopne mu povysavat sám od seba. Tak sa ozvem prosím ta zajtra pred poobednou povysavaj. A povysava 🙈 takto sa budeš iba jedovat a liečba v keli.
Robis velku chybu. Mas jedinecnu prilezitost mu ukazat ze to doma nie je med lizat! A okrem ineho ho tam aj skutocne potrebujes.
Ani sa nehni z postele. Ano bude ukrateny ciastocne o prijem. A? Si jeho zena so zlomenou nohou. Strasny chudak.
Nechala si so sebou dobre zametat. Mas moznsot to zmenit. Aj keb deti plakali od hladu, nech ta ani nehne.
Muz nikdy nebude robit tak, ako by si to bola zvladla ty. Vacsinou im chyba prax a stamina. Nechaj ho, nech to zvladne podla seba, urcite bude potom aj patricnw hrdy
Ty si sa naozaj zbláznila !!! Ten popis upratovania s čerstvo zlomenou nohou, prepáč ty si jednoducho psycho🤦♀️🤦♀️🤦♀️
A chlap sa ešte chystá aj do roboty, ved ked žena dopajda k sporáku a zvládne zaliat čínsku polievku tak môže byt sama s dvoma detmi celý deň
Bože môj, vy ste veru podarena dvojica, jeden aj druhý, normálne keby ste moji susedia tak vám idem osobne obidvom vyčistiť žalúdky
Prádlu na vešiaku sa nic nestane aj ked tam bude mesiac visieť , na bordel sa neumiera, umyvanie riadu nieje olympiada na čas, donášky jedla fungujú …
Pan živnostník nenahraditeľný podnikateľ si bude musieť vziat pár dni voľna a zohnat opatrovateľku , je kopa cipernych dôchodkyň či študentiek co vám prídu každý deň na pár hodín pomôcť
Ked teda on nemôže nedá sa nejde to
A babky, dedkovia, súrodenci, kamaráti hádam existujú tiez ! Keby ma moja kamoska zlomenú nohu určite jej pridem pomôcť s maličkými detmi , hádam sa ludskost a ochota pomoct blízkym ešte nestratila zo sveta

Ale on ma narok na OCR aj ked je SZCO.