Manžel ma chce mať stále pod kontrolou
Ahojte, len nedávno som písala sem, ako manžel kontroluje, teda snaží sa kontrolovať moje financie. Vyriešila som to tak, ako ste mi radili, cast penazí na domacnosť som mu dala na jeho ucet a zvysok vyplaty mám k dobru. Manzel bol ticho, ani nerobil sceny a ja si konecne mínam na co chcem 😝 No manžel zvykne mat divne nalady cca kazde 2 mesiace. A vcera to vyvrcholilo riadnou hádkou. Skusim strucne popisat, urcite mi poradite, ako sa zachovať. Id eo to, ze ja mám teraz dovolenku celý mesiac a manžel chodi do práce. V pondelok som si bola vybavovať nejake veci ohladom mojej práce v meste s kolegynou. Skocili sme na kavu a pivko( pijem zasadne nealko a radler). Kolegyna ma problemy s frajerom tak sme trosku dlhsie poklebetili. (cca 3 hodinky) .Ale ved doma ma nik necaka, dieta - 11 rocny pubertiak v dennom tabore, tak pohoda. Potom som sla k vlaku pockat na manzela, proste idylka. Zbezne som mu pospominala, ze som bola s tou a tou kolegynou a co sme klebetili. V utorok som musela opat ist s tou istou koelgynou nieco vybavit, nie na dlho. Zavolala som ju ja na kavu( dali sme si aj nealko radler, kolegyna si este dala obed). Bola som prec cca hodinku. Manželovi som len vecer spomenula, že som bola s kolegynou na kave( a tym to haslo). Vcera- stredu som pri debate manželovi spomenula ze v tom a v tom podniku maju dobrý radler. A on hned vyskocil, ze ako to viem, ???? Ze som tam bola len na kave, a stale ho klamem. 😖 Nechapala som, tak som mu vysvetlila, že ja sa mu spovedat z takych banalit, ci som bola na kave, alebo pive nemienim. Hlavne je , že vedel s kym som, kde som a ze som ok. Potom zacala hádka, kde ma uraza a ak sa mi nepaci, ze mám odísť( byt je jeho este za slobodna) a velmi rad túto vetu použiva v každej hádke, proste vie, ze v tom momente nemám kde odísť,rodicia sú 300 km daleko od nás. To ma velmi trápi, co hádka, tak to používa. Nepaci sa ti? Nebudes to robit takto, tak možes is... 😒 A ja nemam kde. Potom som si to takto spatne prehravala a prisla som na to, že mi muž vola z roboty 2 krát denne, len tak ako sa mam a bla bla, nic dolezite. Vcera som mu nedvihla telefon, lebo som bola vo vani, tak som volala spat asi za 5 minut a hned by najradsej vyskocil, ale sa kontroloval, že preco nedviham a kde som. Musi mat prehlad, dopobrobna o vsetkom. Je z toho velmi nervozny. Teraz ked nema dosah na financie. Tak vidim ako sa max. kontroluje, len aby sa neopytal, kolko som minula. Chce mat kontrolu nado mnou. Neviem preco, a ja zase nie som male decko, aby som sa mu spovedala zo vsetkeho. Nerobim nic zle. Co mam robit? Tieto stavy máva tak kazde 1 mesiace, inak je v pohode. Este povedal, že kolegana na mna nema dobrý vplyv. Pritom on chodi s kamosmi na pivo 2 krát týždenne, len mi to oznámi, nikdy ho nespovedam, co pil a ci pil len 1 alebo 2 piva-pritom jeho kamosi kazdy jeden rozvedeny( to len tak naokraj). Velmi ma trápi, že pri každej hádke ma vyhána z bytu. Nie sme v stredoveku, aby som bol poslusna žeinka a zo vsetkeho sa spovedala. Som zo vsetkeho veelmi nestastna, už som uvažoval, že si kupim nejaku garsonku ,a le to by som musela riešiť hypotekou. 😒 A este jedna perlicka: Minule sme kupili novu prácku, lebo tá stará, ktoru som mala ako slobodná uz vypovedala sluzbu. Pri beznej komunikácii mi muž povedal" kUpil som ti prácku" A ja na to" Nie milacik kupili mse is prácku, pretože sme manželia a ide o BSM. Vtedy sme mali este spoločný ucet tak to bral akože on ju kupil, ale ze tam mal celu moju vyplatu tak to je nepodstatne pre neho. Ja uz som an nervy z neho. ☹
@svetluska82 Vieš, on je s tým vyhadzovaním taký hustý len preto, lebo vie, že to vždy zaberie. Nemôžeš sa dohodnúť s nejakou kamoškou, alebo kolegyňou, že keď nabudúce u vás doma padne táto veta, tak by ťa na chvíľu prichýlila? A tiež tomu svojmu jasne vysvetli, že týmto sa vydierať nenecháš, jednoducho máš právo na svoj názor a nech si dá pozor na to, čo hovorí, lebo raz mu to urobíš. Je to len manipulácia z jeho strany, nemyslím, že ťa chce fakt vyhodiť, uvidíš ako by potom otočil, keby si s kamennou tvárou zobrala dieťa a odišla. Mimochodom, máš dovolenku, dieťa prázdniny...ideálna príležitosť na návštevu rodičov.
@zuzitko74 no uz som to urobila, dohodla som sa s kamoskou, len zatial som nenasla odvahu odist. Pripada mi to take blbe, sa zbalit a odist
@svetluska82 Počuvaj mne to príde tak, že tvoj manžel na teba žiarli - to je za prvé a za druhé z toho čo si tu napísala mi prišlo, že je riadny kontrolór. Ked nemá pod kontrolou teba, tvoje financie, tvoje stretavky s kamoškou, nedá sa ti dovolať, tak je určite poriadne nervozny. hmmm, Inak fakt neviem, či sa dá takejto osobe vôbec vysvetliť, že to čo robí nie je správne. Možno, by bolo dobre, keby si to stále robila tak ako robíš, chod von s kamoškou, sem tam mu telefon nezdvihni a tak.....postupne to bude brať, tak že žiadna hádka ťa neodradí od toho dať si radler, tak potom už nebude vyrívať. Pri hádke by som bola na tvojom mieste ticho a jednoslovne odpovedala na otázky. Dala by som mu najavo, že hádka proste nikam nevedie. Určite príde časom na to že proste aj ty máš právo na trošku súkromia (aj ked ste manželia).
a to stou práčou.....to ti poviem, tak že môj manžel kúpil auto a povedal - milačik kúpil SOM auto. a ja vravím, nie nie, mi sme si kúpili auto! pretože to bolo zo spoločných penazí! tým ti chcem povedať len toľko že, to nie len tvoj manžel vraví také reči, ale aj môj občas.....
@svetluska82 stratil urcitu formu istoty, ze ma nad tebou kontrolu. Mas cast svojich financii len a len pre seba. Je to manipulator, to je pravda. Suhlasim s predoslymi prispevkami. Skus teraz navstivit rodicov, ci rodinu. Ak jeho spravanie neprestane, skus tu poradnu, aspon ta usmernia ako sa spravat k manipulatorovi.
dakujem žienky za povzbudive slova. No ja pracujem v poradni, obcas nejake finty pouzijem aj doma na manžela, len s manipulatormi je to tazke........
@svetluska82 Podla môjho názoru by si asi ani nemusela odísť. Stačí, že by si sa začala baliť. Hneď by začali vety : a kam ideš? to nemyslíš vážne? A ty by si mohla povedať : je mi ľúto, ale práve si ma vyhodil, tak ak si to nemyslel vážne, tak už mi to viac nehovor.
@zuzitko74 no obavam sa , že to bu neurobil, raz som sa zacala balit tak bol ticho a cakal ci naozaj pojdem pre c
@svetluska82 poviem ti, s týmto žiaľ nenarobíš nič. Jeho nezmeníš, zmeniť môžeš iba seba a to tak, že si to nenecháš. V prvom rade by som zarazila tie denne telefonáty - veď si to môžete povedať aj večer ako ste sa mali.
Skus to všetko postupne ...
Ohladne bytu treba isť vždy do protiutoku - kto sa o ten byt stara, kto ho upratuje, taktiež na chod domácnosti a všetky poplatky idu aj tvoje peniaze. Samozrejme je pochopitelné, že byt je jeho keďže ho mal ešte pred manželstvom, ale je to vyslovene sprosté aby tym stále argumentoval.
ete ma napadlo, že svokra tiež spominala, že taky isty bol svokor- dokonca je denne dával cca 10 korun, aby mala na svoje potreby. Takze aj genetika ma nieco s tym. Ale mna to uz nebavi, stale pocuvat to iste dookola. Byt je moj .....
@svetluska82 Kup garsonku, nenech se vydirat :( To mela moje presne moje tchyne s tchanem. Vydrzelaa to 15 let, pri kazde hadne na ni vytahl at si teda jde pryc kdyz je nespokojena, protoze vedel, ze nema kam. Kdyz ji jeji deti vyrostli, prispeli ji na byt. Od te chvile byl mnohem vetsi klid. U nich uz to nepomohlo, uz mu toho mela za zle prilis, ale od chvile co najednou mohla odejit, tak se jeho pristup podstatne zmenil.
@svetluska82 až 80% správania máme po svojich rodičoch a prostredia v ktorom sme vyrastali a len 20% správania nadobudneme počas života....aj môj manžel sa chtiac nechtiac správa ako jeho foter :(
Mna napada..to bol od zaciatku takyto? alebo kedy sa to zmenilo? lebo uprimne, ja si to neviem predstavit. Ved moj manzel mal rodinny dom este predtym, nez sme sa my dali dokopy a sme spolu 7 rokov a v zivote by mi nepovedal, ze sa mozem zbalit a ist. Co sa tyka financii, takisto...moja vyplata je moja a jeho nasa :D samozrejme ide o to, ze on zaraba asi 4x tolko co ja, cize automaticky on plati vsetky vydavky, ale zas ja vzdy kupim cosi jemu, dcerke, do domacnosti atd, podla toho co treba a ked som sama. On obcas zajde s kamosmi von, obcas ja s kamoskami, ale vacsinou chodievame spolu, takze tieto veci tiez neriesime...no neviem, ja na tvojom mieste by som nevydrzala a na moju povahu mu vykricala, ze nie som jeho majetok, ale manzelka a ze ked aj on mieni byt rozvedeny, tak nech povie a moze byt sam. A este by som sa opytala, ci by mu potom bolo lepsie, pretoze neviem, kto by mu pral, varil a staral sa o vsetko. My sme sa len raz s manzelom na comsi takom pohadali, ked tresol, ze ved som zena a som povedala fajn, tak si to skus...a neupratala som na druhy den, ani nenavarila, prisiel domov a bol zhrozeny...a som povedala, mozes zacat, ja ani prstom nepohnem, ked si ku mne taky...a vies co?zabralo to. Odvtedy ani slovko a pomaha ako fretka 🙂
@radkanika no pred svadbou sme bývali cca 7 rokov spolu, no nespominam si. Az o svadbe cc 2 roky je takyto majetnicky.
neviem, ale my sa nejako casto nehadame, vcera asi mal blby den alebo co. Zacal z nicoho nic, bezdovodne....No mna to uz nebavi stel pocuvat, ze ak sa mi nepaci, mozem ist. Ako keby mu bolo jedno ci je so mnou alebo nie
On je taká divna povaha, ked mám iny názor aKo on, tak hned zuri. a TO JA ROZPRáVAM KLUDNE, POTOM MA ZACNE VYHADZOVAT Z BYTU, POTOM ZACNE VULGARNE MI NADAVAT A NAKONIEC JE 3 DNI MINIMALNE URAZENY, ANI NEVIEM ZA CO. VED JA BY SOM MALA BYT NAHNEVANA, VED ON MNA URAZA JA NIKDY VULGARNE NEROZPRAVAM. NAJHORSIE JE, ZE TO VIDI MOJ SYN( ON JE Z PRVEHO MANZELSTVA), A POTOM SA PYTA KDE POJDEME A S KYM MA OSTAT- MANZELA MA ZA OTCA, VYCHOVAVA HO ODMALICKA. ☹
@ewisam neviem, vztah mame ako tak ok, len tie jeho nalady, to pred svadbou nemaval, bojim sa ze vekom sa to bude len zhorsovat.
@svetluska82 nuz rozhodnut sa musis sama, ale moj nazor je nedrzat to silou mocou /sak vydrzim, dieta je male, otca potrebuje a pod./ Ked ta vyhadzuje, skus raz spravit, ze odides /zober par potrebnych veci, dieta a ked nebude doma, sup za rodicmi, e ako zareaguje. Nehovor nic, zbal ked nebude doma a chod /koniec koncov, zas budes plnit len jeho zelanie/ a uvidis co bude
Po precitani vsetkeho... ziarli,neveri ti. Pises,ze mas syna s inym,si rozvedena,,tak sa niet co cudovat... to sa asi nezmeni. Ak tomu,ze ta vyhadzuje... kde je problem? Zbal sa a odid k mame. Nech vidi ze si nenechas skakat po hlave. Manzel nas skoro raz vybural a ked som mu potom vravela,nech ide pomalsie,hneval sa. Raz sme sa pocas jazdy pohadali,zase isiel rychlo,ledva vybral zakrutu,tak po edal prestan,lebo ta vysadim. A ja na to kludne. Zastavil nasraty a ja som vystupila s mobilom v ruke. A co? Odisiel a do 3 min sa vratil... moja reakcia bola: co myslis,ze si neporadim? Zavolala by som si taxi alebo znamym... a ak by ma chcel vyhodit? Zbalila by som si navonom v klude veci sadla na vlak so synom a sla k mame. A y pochopil,ze ste rovnopravni a nebude sa ti len vyhrazat. Ked by vychladol,ozval by sa. Teraz ta vyhadzuje, co bude robit neskor? Ja by som toto netolerovala...
@svetluska82 a co keby si skusila robit to co on? spovedaj ho do nemoty, s kym bol, kde bol, preco prisiel o 10 minut neskor a hned na to mu povedz, ze neveris, ze vypil iba 3 piva a podobne...aby videl ake to je...a s tym vyhadzovanim, raz by som to prekusla, druhy by som sa ozvala a na treti si zbalila veci a odisla...keby sa mi neospravedlnil a nezavolal ma naspt, asi by som prehodnotila, ci takeho cloveka chcem, ak by to urobil, tak by som mu povedala, ze este raz to spomenie, tak sa zbalim, odidem a uz ma naspat nedostane...
@svetluska82 Uplne vazne zacni setrit na garsonku. Uvidis, ake sebavedomie ziskas, ked skutocne budes mat kde so synom odist. Musis to dokazat....pomaly a tajne zacni setrit........
Inak toto uz zacina zachadzat do psychickeho teroru.....vulgarne nadavky a vhrazanie. Je mi luto tvojho syna- nema dobry muzsky vzor.
Tak isto mas uplnu pravdu- cim bude starsi, tym to bude horsie....jedine, ze by si ho prinutila ist do manzelskej poradne.
Mala som kamaratku, ktoru manzel nevyhadzoval ani nekotroloval...nic take..ale vulgarne jej nadaval a to jej stacilo na to, aby zobrala muza k psychologovi a do poradne. Vulgarizmy a nadavky nemaju co robit v manzelskom zivote. Da sa hadat aj bez toho.
@svetluska82 prepac ale mne to pride chore..moj muz ani nema ucet, vyplatu dostava do ruky cash kazdy tyzden, ked si vypytam peniaze, dostanem, ak nie, este sa ma pyta, ci nepotrebujem. robime velky nakup raz tyzdenne ktory plati on. medzi materskymi som bola bez akehokolvek prijmu - nepovedal ani jedno jedine slovo. on to berie tak, ze je on je chlap a ma sa postarat. babka mi darovala byt v ktorom zijeme, opat to vnima akoze TY mas byt. kupil mi auto, prihlasene na moju firmu, na moje meno...na moj ucet posiela alebo vklada peniaze na poistky inkasa atd.. poviem treba mi topanky, kup si, kolko ti treba penazi? detom treba oblecenie, ok, objednaj.. a tak. kde a skym som bola ja , ci on riesime uplne zbezne- kde s kym, ako bolo, to je vsetko. co som pila? kolko? vobec. teraz sice sedim prevazne doma na zadku s detmi ale predtym sme chodievali najcastejsie spolu. kde je on cely den viem, ak nie je doma ozyva sa sam, pravidelne, nemusim ho kontrolovat a ani on to nerobi. takze bud poradna alebo adios!

@svetluska82 ahoj tak su muzi co chcu mat vsetko pod kontrolou, aj moj je taky. Teda nie taky, ze mu musim povedat dopodrobna vsetko, ale ked som vonku a pridem domov, tak sa spyta kde som bola, co som robila s kym sme boli. CO som jedla ci pila sa nepyta a ani by sa nikdy nespytal kolko som naco minula. My ale mame kazdy svoj ucet a mame rozdelene kto co plati. Dalej co sa kontroly tyka no on ma nekontroluje tak ako to opisujes ty, len musi vsetko vediet, ked pride neaky list a nieco vybavujem tak chce vediet co atd. Myslim ze ide skor o zvedavost.
Ku tvojmu pripadu no tvoj musi byt riadne pako, ked ti hovori ze ak sa ti nepaci, chod prec, to neni chlap ale decko.
Predpokladam ze porozpravanie sa nepomaha, byt tebou idem do poradne. Mozno nazor nezainteresovanej osoby pomoze.