icon

Manžel ma dnes nechce obliať

18. apr 2022

Ževraj neuznáva tieto zvyky a nepáči sa mu to robiť ani mne ani žiadnej žene.. ja mu hovorim ze- ved má len trochu oblej (nie vedro ani kubík vody..) nech som zdravá.. on že nie.. vlani má ešte oblial ale teraz to už bojkotuje. Tak som mu povedala že nebudeme na Vianoce jabĺčko prekrajovat lebo je to starý sprostý zvyk no... Čo mám robiť

oli18
18. apr 2022

@simsalabim dnes sa to už berie ako násilie. Moja neb. mama, narodená v 1926 r to presne takto opisovala. Ja som rástla v meste a bolo to len hrnčekom. Takže je to uhol pohľadu.

indiankaindi
18. apr 2022

Ešte ma napadlo, ty nevieš byť inak zdravá? Keď o týždeň dostaneš chrípku, tak to bude zrejme vina tvojho muža, lebo ťa neoblial...... prosím ťa zobuď sa

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
simsalabim
18. apr 2022

@oli18 no nielen dedina ci uhol pohladu…. vedrom sa to deje aj v BA 🤷‍♀️ Zalezi na tom, ktory inteligent sa do tejto skvelej tradicie zapaja.

autor
18. apr 2022

Nechápete to vôbec... Ja nechcem oblievačky vedrom pred domom či hadzanie do vane alebo sibanie do bezvedomia... Mne by len stačilo keby mi mokrými rukami utrel líca symbolicky, to je celé, ale nechce ani to. Ja mám rešpektovať že on to nechce robiť, ale kto bude rešpektovať mňa? A robil to pominule roky že má v kúpeľni symbolicky polial malým brncikom ale teraz zrazu ani to. Ja som vyrastala s tradíciami, bola som v súbore, kde to veru vyzeralo na veľkú noc inak a z toho by ste vy tu boli pos**te, čo ma hejtujete.... Nechápete že niekto chce len symboliku?

anonymous87
18. apr 2022
andreatytler
18. apr 2022

Dievcata, ja som skusala vysvetlit Velkonocne tradicie ludom tu v Kanade... poviem vam, to boli riadne nechapave tvare.😀

sense
18. apr 2022

Ani mňa chlap neoblial. Po 1. je pôvodom talian a po 2 nie je doma. Prežila som to, tak ako som prežila aj posledných 25 rokov...

katkazuz
18. apr 2022

Prosím Ta, nikomu tu nič nevysvetľuj, vidíš, že si každá potrebuje do teba len rypnut.
Sprav si pekný večer a na muža sa nehnevaj ☺️

viestta
Odpoveď bola odstránená
autor
18. apr 2022

@viestta niesom zduta,len trochu smutná a potrebovala som to dať von, to je celé

asocial
18. apr 2022

Porovnavat vianoce a velku noc - to je ako porovnavat vapenec so smaragdom. Mas normalneho muza. Chudak chlap mat doma takuto hystericku zenu. Ja som zhodou okolnosti ukoncila odbor zamerany o.i. na tradicie, napriek tomu vsak doma "nepestujeme" polievacku a sibacku, dali sme prednost germanskemu hladaniu skladosti. Deti spokojne, ja tiez, manzel detto.

panelacikova
18. apr 2022

autorka: preboha, veď sa umy sama.... podľa toho, čo si napísala, tvoj muž musí byť chudák. predchádzajúce roky ťa aspoň niečím malým polial a teraz ti ani len mokrým uterákom líca nechcel pretrieť? to fakt? žena, ty si naozaj chorá, prepáč.

mariaveronikag
18. apr 2022

možno keby si mu len normálne povedala, že Tebe sa táto tradícia páči, že by Ťa potešilo, keby Ťa oblial, napriek tomu, že je to pre neho zbytočné. Mohol sa premôcť, aby Ti urobil radosť. Toto by som mu asi spokojne povedala, lebo tu nejde o tú "oblievačku", ale o princíp. Keď má žena rada fialky - natrhám jej ich, keď ju poteší párminútová oblievačka - prekonám sa...pre ňu.
Ale asi si to od rána už rozdýchala...pomrzelo, ale zase ber to tak, že nemal na to náladu, považuje to za zbytočnosť. A to jabĺčko si na Vianoce prekrojte 😉

aurora33
18. apr 2022

Dvakrát som si prečítala nadpis či dobre vidím. Naozaj riešiš hlúposti.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
panelacikova
18. apr 2022

@dominika1988 no len ktohovie, aké hysterické scény robila po minulé roky, len aby ju aspoň trošku oblial. možno si tento rok povedal: A DOSŤ.... chápeš... už nemal chuť na divadlo z povinnosti.

autor
18. apr 2022

@dominika1988 nerobila som mu dnes žiadnu scénu, ani som mu nič spatne nepovedala, teraz som sa ho opýtala že či mi aspoň líca pretrie vodou symbolicky, povedal že nie. Ok, keď nie tak nie, ale toto nieje prvá vec s ktorou sa ja jemu prispôsobujem, išlo aj o väčšie a vážnejšie veci.... Už to teda asi budem rešpektovať ale ešte raz sa pýtam, že kto bude rešpektovať mňa ? Ja som niečo menej ako on alebo čo? A máme maleho syna, ja by som ho rada viedla k SYMBOLICKEJ oblievačke, že dôjdeme ku mojej mame a že prostre ju len trošku toto..pofrka vodou.. lebo fakt my sme celá rodina na folklore.. ale manžel nechce ani počuť o Tom...

sella38
18. apr 2022

Vas vztah ma zrejme ovela hlbsi problem ako toto nezmyselne teatro s oblievackou...

miadi
18. apr 2022

@oli18 hah to nie je ze “ uhol” pohladu ked ta niekde vo vykurenom byte osplechnu deci vody z hrnceka a niekde na vychode ta hodia do zamrzajuceho potoka.

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
dominika1988
Autor odpoveď zmazal
miadi
18. apr 2022

Je to uplne odveci pohanska tradicia. Ty nevies respektovat jeho nazor na vec ale nezastavis sa nad tym preco to vlastne chces.. ide len o to ze ty to chces a on ti nevyhovel. Tak strasne intenzivne to prezivas Akoby si mala 3r. Aj ta “pomsta” ze nebudes krajat jablko na vianoce.. take detinske. Asi mate ine vaznejsie problemy vo vztahu ked ta to takto zobralo a takto reagujes. Aj tu ta odpoved Akoby vsetci co nemaju radi tieto tradicie zili 50shades of grey je zvlastna. Trosku sa ukludni nemusi byt vzdy vsetko podla tvojich predstav. Povedz malemu ten ta rad obleje a mozes byt happy .

nelca0510
18. apr 2022

Toto je jasný dôvod na rozvod!

stevvvka
18. apr 2022

Ale ste jej nalozili!
Ona nepotrebuje byt silou mocou obliata, len jej vadi, ze manzel vie o jej zelani a nesplnil jej to. Niektora ma rada kvety, niektora cokoladu, niekzora tradicie. Nezabilo by ho, keby na nu frkol vodu, ked on dobre vie, ze pre nu tradicie nieco znamenaju. Ide o princip, nie o vodu. Nejde sa rozvadzat, len jej to prislo luto.

Vykasli sa na to. Nasilu ho nedonutis. Ked sa mu to nepaci, nechaj tak, skus prijat ty jrho nazor a postoj, aby si nebola sklamana.

viestta
Odpoveď bola odstránená
marca12
18. apr 2022

Ani mna neoblial a ani ma to netrapi. Cim som starsia,tym menej chapem nasim starym zvykom. Slahat zeny korbacom a oblievat studenou vodou je skutocne prezitok. Respektuj jeho nazor a ked chces trucovat,yak neprekrajuj to jablcko na vianoce a mate vybavene.

marca12
18. apr 2022

@viestta u nas v meste prizvali ukrajinske deti a chodili s miestnymi chlapcami priucat sa nasim zvykom 🤣 pred par rokmi mala sesternica na navsteve kamosov zo zahranicia akurat na velku noc a aj ked nase zvyky poznali z rozpravania a videi,vidiet to nazivo bol pre nich sok. Namiesto pochvaly,boli zhrozeni.

miadi
18. apr 2022

@stevvvka Ved to je kazdemu Jasne ze jej muz nesplnil zelanie. A co teraz ? To je hrozne ze nebudu na vianoce krajat jablko 😂to je asi tradicia ktoru mà rad on a vynucuje si ju. Keby som chcela aby mi muz kupil kvety a on nekupi tak mi to nepokazi den kupim si sama. Koli takymto prkotinam sa hadat 🤦‍♀️ jeho by nezabilo Keby ju oprskal ale ani ju nezabije ze ju neoprskal .

ibrunova
18. apr 2022

Čo máš robiť? Rozveď sa, veď to je koniec sveta 😋