Manžel ma "dusí"
Ahoj baby. S manželom sme spolu šesť rokov, z toho len mesiac sme manželia. Je úžasný, milujúci. Obaja pracujeme, ja som si ešte našla brigádu popri práci. A tu nastal problém. Manželovi sa to nepáči, nechce aby som mala brigádu, pretože bude málo času na neho. Tiež som si všimla, že nejak som pribrala, teda skôr som zmľandravela, tak som sa rozhodla chodiť do fitka. Chcem spevniť postavu, vyzerať lepšie. A tu je ďalší problém, nepáči sa mu to. Neviem čo má za problém, prečo mu vadí brigáda, teraz fitko. Ja sa snažím aby sme sa mali dobre, teraz v tejto dobe každá koruna dobrá. Musím povedať, že ma dusí. Milujem ho, ale nepáči sa mi, že mu všetko vadí. On by chcel byť so mnou najradšej stále, ešte aj pracovať by chcel so mnou. Aj mi povedal, že je na mňa naviazaný.
Neviem čo s tým 🙁
Vacsinou sa tak sprava partner, ked toho druheho chce manipulovat a ovladat. V normalnom vztahu sa ludia vzajomne podporuju
@zoro9836
V tomto pripade nie je to laske, ale o tom "bud so mnou a rob ma stastnou". Tak ako partneri robia veci spolocne je velmi dolezite robit veci aj oddelene (a nie nemyslim tym upratovanie...), mať aj separátne koníčky, aj dobrých priatelov, aj čas len tak "v tichu sám so sebou".
Roky chodím cvičiť na skupinovky, užívam si to, baví ma to a manžel v zivote nedal žiadnu výtku. Úplne v pohode idem aj s kamoškami von (žiadna diskotejka, chlastačky). Manžel ma podporuje plne aj v práci, teší sa z mojich uspechov.
Tiez povazuje za prirodzene, ze manzel niekedy vezme bajk a ide sa rozbit do kopcov, ze sem tam ide s kamaratmi (vsetkych poznam) na hory, ze má aj svoje osobitné koníčky a velmi ho v tom podporujem.
A tiez máme spoločné koníčky, výlety, vela sa rozprávame, smejeme...
Manzelstvo nie je CELA, je to dar, je to rozhodnutie toho druheho milovat, nie manipulovat a deprimovat. Ale podporovat a tesit sa z jeho uspechov.
Nechápem. Drvivá väčšina žien ťa podporuje, len ti radí sa s manželom porozprávať a nájsť nejaký kompromis a ty budeš tvrdiť, že sme pokrytecké? Tak prepáč, ale chod do kelu. Chceš rady, dostaneš ich, všetky sú bez urážky, niektoré možno mimo to, čo si čakala, ale dostala si rady a úplne priame, nie iba reči, to bude dobré, to sa ustáli a pod. a ty svojim spôsobom "útočíš"? Toto nikdy nepochopím. Prídeš po radu, dostaneš ju a ak nie je v štýle pritakavania, tak sú všetci pokrytci a pod. Nuž, tak si raď sama, keď ti žiadna rada nie je dobrá.
@zmrzlinka2021 Ďakujem. Škoda reči, manželka má asi sedieť doma pri manželovi.
@neznamaznama Áno, niektoré ste. Lebo radíte ako sa Vám hodí.
Ako sa nám hodí? NÁM?????? Čo sa nám hodí? Poradiť ti, že máš na sebe pracovať aj ďalej, ale porozprávať sa s manželom a nájsť riešenie, aby ste boli obaja spokojní? To sa NÁM hodí? A pre ježkove husličky sa nám to ako hodí? Ja som stratila slová. Do diskusií sa malo zapájam a už viem aj prečo. Vďaka za pripomenutie.
@neznamaznama Vďaka aj Tebe. Pekný deň 🙂
Nauč sa myslieť aj na seba. On ťa chce mať tak nejak len pre seba a príde mi, že to tak trocha preháňa a musí ti dať priestor aj na taký ten sebarozvoj a aby si mala aj chvíľku na nejaké tie svoje koníčky
@panelacikova ano, nam nas vztah otevira vsechny moznosti, ktere zivot nabizi. Neodrizli jsme se od pratel ani od svych vlastnich aktivit. Kdybych se rozhodla jet na tri mesice na misi do Afriky nebo se ucit hrat na harfu, tak muj muz udela vsechno proto, abych to mohla zrealizovat. To, ze ma muz me, neznamena, ze se musi vzdat vsech svych pratel, svych aktivit, svych snu.
ahoj, toto sa nedá ani čítať čo tu popísali tie naše modrokoníkovské hviezdy 😀 prosím Ťa hlavne sa nadýchni a daj si v pokoji kávu s ignorom, oni sú názorovo 100 rokov za opicami niektoré. 😀
je skvelé, že myslíš na seba. a robiš dobre a rob to takto aj ďalej ! manželstvo neznamená že ste kotvy jeden na druhom zavesené a nemôžete sa jeden od druhého ani pohnúť. a že chceš vyzerať dobre ? šak to robíš aj pre neho.. zdravé telo je vždy krajšie ako obezita ! to si pamätaj 🙂 skus ho nahovoriť aby chodil s tebou aspon do toho fitka ale v žiadnom prípade sa nevzdávaj svojich záujmov 🙂 on to musí rešpektovať, skus ho namotivovať nech si aj on nájde záujmy 🙂
Urcite nie je normalne, aby ste boli 24 hodin denne spolu. Cely den ste dnes boli spolu a aj tak siel s tebou na kozmetiku? A co tam robil? Sedel a cakal?
Pred niektorymi nazormi tu akurat krutim hlavou, neoplati sa argumentovat...
Baby ako mám dosť. Hádam každá radi zo svojej skúsenosti, pozície a role v živote.
Ani jedna jej neradi vyslovene zle . Presne ako napísala
@neznamaznama
To že autorka sa na rady hnevá, je v konečnom dôsledku jej problém.
Tak aj je to v jej ponímaní v poriadku, že chodí takto na brigádu, atď, tak načo zakladá diskusiu?
Viaceré jej radili, že treba sa s manželom porozprávať a nastaviť si nejaké pravidlá. To že jedna žena chce byť stále s partnerom a toto by mu netolerovala a druhá zase by nezvladla, ak by partner raz do roka išiel von , je vždy v poriadku, ak sa na Tom tí partneri dohodli a akceptujú to navzájom. To je to najdôležitejšie - diskusia a dohoda... 🤷♀️ A ak to komentujúcim v ich živote tak vyhovuje, tak ich ani jednu nepovažujem za obmedzenú, možno sa nad tým môžem pozastaviť, lebo je to mám inak, to ale neznamená, že ja to mám správne, alebo oni to majú zle... Len to znamená, že to majú inak a ja by som tak asi fungovať nechcela. Ale to je môj problém.
@lujza123 nič z toho, z čoho sa ty mne o 9:58 rehoceš, som ja nikde nenapísala. čítaj s porozumením alebo sa nevyjadruj
@ljzozv presne
autorka, mňa napríklad najviac zarazilo, že ty chceš schudnúť a spevnieť, ale ideš z roboty do roboty a potom hŕŕŕ fitko.
kedy ješ? čo ješ? čo piješ?
poznám ženu, ktorá je 20 rokov odo mňa mladšia, asi 80 kg odo mňa ťažšia, ale každý deň vypije len dopoludnia 1,5-2 l fľašu coly napríklad....
poznám inú, ktorá neje takmer nič, lebo "chudne" a pritom nechudne. len slabne.
ak chceš schudnúť, musíš ísť na to s rozumom. fitko ťa nezachráni, ak k tomu nedodáš aj poriadnu stravu čo sa týka množstva aj kvality. tak začni najprv tým a pridaj jemný pohyb, keďže ty sama tvrdíš, že posledné mesiace, roky máš sedavé zamestnanie. ideálna je rýchla chôdza alebo striedanie chôdze s behom. a uvidíš, čo na to manžel. možno sa pridá aj on. a časom keď pridáš fitko, tak možno bude muž s tým úplne OK.
navyše, zaujala ma informácia, že čisto ženské fitko, to také existuje?
@autorka ja ta skusim podporit, je skvele, ze chodis cvicit, na kurz aj popripade externe do skoly.. nevidim na tom nic zle.. manzela posli nech si najde aj on nieco ine ako len svoju manzelku.. 😅 nechapem niektore komenty.. ved mal by byt rad,ze sa o seba staras,mal by ta podporit, tahat a nie dupat.. co on je male decko ze s nim treba byt? 🤣 ved ste spolu cez vikend.. aj poveceroch.. aj rano.. tiez cvicim, podnikam,studujem,skolim,domacnost,vychov, pes..a cuduj sa svete nikto netrpi nedostatkom lasky.. priputavat niekoho k sebe a byt na nom zavisli a naviazany mi pride ako scifi.. by som utekala hned kade lahsie.. 🤣 ved zi a nechaj zit😁
Bude Ti to vadit coraz viac za mna je zvlastne aj to, ze chce ist s tebou na kozmetiku.Nemam rada majetnickych partnerov
@panelacikova a co, ked tam chodi nech je medzi ludmi, vyvetra hlavu, nabudi endorfiny mozno ani tak nejde o chudnutie...manzelovi treba kupit psa ten mu bude stale v patach.Ja viem ako sa citi vinna moja kamaratka, ze niekam chce ist a pride domov a muz je ofucany a ticha domacnost.Kazdy potrebuje aj svoj cas a nie byt pod drobnohladom
@panelacikova ja len k tomu fitku. Hej, sú aj také vyslovene len pre ženy, prípadne má fitko čas, kedy sú tam len ženy.
inak toto robill aj moj ex. na nechty išiel somnou 😀 NA NECHTY ! sedel tam a Ďobal do mobilu.. ja že sak chod si zatial aj ty niečo porobit a on ze ne nenechám ta tu samu 😀
to jak keby z matky prenesie pupučnú šnúru na svoju ženu 😀
@luccija nie. písala, že ide o chudnutie, že je mľandravá a chce chodiť do fitka. to je úplne prvý komentár. až potom už vypisuje a kydá na manžela čím ďalej, tým viac. vieš čo si ja myslím? že ona ho už celkovo "nemusí" a prišla si tu nechať pohladiť ego, že aká je chudinka, lebo manžel chce byť stále s ňou.
@neznamaznama no dík, ja tam nechodím, len teda, že pre mňa je to novinka, pokiaľ viem u nás v meste neregistrujem také že čisto na pohlavia 🙂
@banderaska29 kozmetika a nechty je extrém, ale POZOR! iba v prípade, ak ju tam napríklad neodviezol autom a nemal medzičasom kam ísť, tak tam s ňou počkal. alebo že sa potom chystali ešte niekam spolu a nemalo význam, aby na tú hodinku alebo i menej od nej odchádzal. ono zase nevieme kompletné informácie a ja osobne sa opakujem už asi tretíkrát, mne je ohromne ľúto (nie doslova, obrazne), že sa do tejto diskusie nemôže zapojiť aj jej manžel 😀
@panelacikova ale ona nepyta rady ci a ako chudnut. To vobec nebolo predmetom jej prveho prispevku. A zase nedomyslaj si, ci nenapisala - ze nema cas jest, pit a dala sa na extremne chudnutie.... Predsa je normalne v praci mat prestavky. To uz len aby si ju este viac zhodila.
A nie, nie je normalne aby s nou sedel na kozmetike.
môj muž by v živote so mnou nesedel na kozmetike🤣 radšej by sa išiel prechádzať.
Mila @panelacikova, ja s tvojimi reakciami, komentarmi a pohladmi velmi casto suhlasim, aj ked na koniku sa extra nevyjadrujem, hlavne citam. Ale... Presla som si odpovede autorky, no nikde neviem najst, ze chudne. Jasne napisala, ze chce spevnit. Jasne aj pise, ze s manzelom travi cas. Ale predsa manzelstvom som nepodpisala nejaky rozsudok, ze odteraz, az kym nepomrieme, budeme zit nonstop vedla seba a len pre seba. A je jedno, ci ide o manzelstvo ci iny typ vztahu. Musime mat aj spolocne konicky, to je jasne (a nielen to), ale mali by sme mat aj cas vyhradeny len pre seba. Z tvojho vypoctu, ak teda konci napr. o 15tej, kym idu spat, je mozno 21 - 22 hod, t.j. 6 - 7 hodin, ktore maju k dispozicii 5 dni v tyzdni, cize spolu 30 - 35 hodin (+ dalsich 48 hodin pocas vikendu). Z tohto casu si ona, chudera, dovoli ist na 3 hodiny do fitka. Dokonca zenskeho, lebo by panko mal problem. Lenze, panko ma problem aj s kavickou raz rocne. Prestav si, ze by mali dieta. Vieme predsa, ze hlavne novorodenec vyplni velmi vela casu, to bude viac nez 3 hodiny vo fitku, kedy bude panko, chudacik najvacsi, odsunuty na druhu kolaj. (A to neber tak, ze sa ma venovat 24/7 len dietatu, ja som zastanca toho, ze aj ked mame dieta, nie sme "len" rodicmi, ale stale musime byt aj partnermi.) Niekomu vyhovuje byt nonstop s partnerom, niekomu menej. Ale ak su s tym obaja ok, na tom nie je nic nespravne. Ja by som ho teda nechcela mat vsade, potrebujem chvilku aj bez neho. Ocividne aj autorka. Problem ma pan manzel a mal by na nom zapracovat. Chapem, ze deti z decaku si nesu traumy, viem, ze len minimalne dostavaju objatia od opatrovateliek, lebo neni cas alebo len chut. Ale za to predsa autorka nemoze. Ja sedim v kancli cele roky a som stastna, ak mozem prejst ku kopirke alebo na wc - mam minimum pohybu, bolia ta oci, hlava, chrbtica dostava tiez riadne zabrat. Ved fitko je len plus pre jej zdravie. Rovnako brigada - mali velke financne vydavky, manzel moze byt rad, ze nie je jedna z tych, co sedia na prdeli a len cakaju, co vsetko manzel zaplati. Partnerstvo a laska predsa neznamena, ze budem zit v nejakej bubline, len pre manzela. Clovek je bytost, ktora chce vytvarat vztahy s ludmi. Kazdy clovek mi do zivota nieco prinesie, moze ma posunut dalej atd. Ale, ak zijem v takejto bubline, kto, az jedneho dna jeden z nas napr.umrie, kto mi ostane? Kto mi pomoze? S kym sa budem moct hoci len porozpravat? Ja som to zazila - ex mal poobednu a kamosky ma zavolali pokecat (raz rocne - kazda zadana, deti, praca, z ineho mesta atd). Ja som si tam brala dieta, nechcela som pridavat starosti babke. Ale! Ex mi toto jedine stretnutie vycital so slovami, ze sa radsej venujem inym ako jemu (este raz opakujem, mal poobednu, takze doma nebol tak ci tak a ja vybehnuta s deckom na hodinu, no aka opovazlivost). Ex je uz zopar rokov, ale stale neznesie, ak mam nejaky program. Ono to totiz zacina postupne. A mozno detsky domov je len krytie pre to, ako sa manzel sprava. Taktiez si mala poznamku, ze doteraz jej to nevadilo a zrazu musi mat fitko, skolu atd. Ak sa mylim a nebola to tvoja reakcia, prepac. No pisala predsa, ze mala pracu, z ktorej bola utahana a doma proste uz len bola rada, ze je. No zmenou typu prace uz nie je vycerpana tak ako v predoslej. Preto ta zmena.
@autorka, ja ti, naopak, fandim. Nedaj si vziat vietor z plachiet (patri ti v podstate aj koment venovany panelacikovej). S manzelom sa, samozrejme, porozpravaj, vysvetli, co a preco je to pre teba dolezite, ake vyhody z toho mas ty a ake obaja.
@panelacikova dolezite je, ze su uvedomila, ze ju dusi tak ako to napisala v nadpise.Ja som mala taky vztah 3 roky tak ma lubil, az to bolo otravne.Este aj na gauci sme sedeli v objati prve mesiace Ti to lichoti a potom mi chybal moj priestor.Ked som isla na nocnu akoby som isla na druhu stranu sveta.Niekedy je menej viac
@srnqqa prečítala som si tvoju rozsiahlu reakciu na mňa. pozri, mne je vážne úplne jedno, ako autorka bude s jej mužom žiť. prišla sa na niečo opýtať, ja som dala svoj pohľad na život, pretože predstav si, že my s mužom žijeme naozaj v takej mini bublinke. jasné, je tu rozdiel a ten, že robí v zahraničí, takže spolu nie sme denne, ale pracoval aj v rámci SR či ČR, boli sme spolu často, ale o to nejde. viem, že čo píšeš, je svätá pravda, že v takej bublinke ak jeden umrie, druhý to potom bude niesť hrozne zle, ak vôbec to niesť dokáže. ale to sú veci, na ktoré ja teraz myslieť nemienim, hoci sme už "starší", hoci mi teraz v rodine umiera kopa ľudí, stále verím, že nás ešte čaká veľa pekných rokov 🙂
no a k autorke.... mňa zarazilo, že 6 rokov so sebou nič nerobila a zrazu sa zobudila. hneď moja prvá reakcia bola, že 95% mužov by spozornelo, že čo tak zrazu? 🙂
no a to, čo píšeš, že kooooľko hodín oni spolu predsa môžu tráviť, to tiež nevieme. čo ak muž pracuje v inej pracovnej dobe, než ona? veď ona tu nič nekonkretizovala, len to, že zrazu vyjadrila nejaké rozhodnutie a muž to zle nesie a nepáči sa mu to. pravdupovediac, som známa tým, že tieto a podobné diskusie pokladám za výmysel už len z titulu, že každá rozumná žena si svoj "bordel" uprace doma zoči-voči mužovi alebo sama v sebe a svojej hlave a následne ho rieši vo svojom živote či už s mužom alebo bez neho..... akože fakt mi je jedno, pokiaľ toto je reálne, ako tí dvaja budú spolu žiť, čo sa jemu bude alebo nebude páčiť a čo bude alebo nebude jej trhať žily 🙂
@luccija no ja rozumiem tvojmu poslednému príspevku, hoci pribúdajúcim vekom mne by vôbec nevadilo, keby som s mužom bola takmer stále 🙂 a ani jemu. môj chodí behať a korčuľovať. ja som síce športový typ, no ale nie vždy zdravie dovolí, takmer nikdy. tak robím aspoň rýchlu chôdzu. a on je šťastný prešťastný, keď on ide behať a ja mu robím protikoliečka svojou chôdzou 🙂 jednoducho on so mnou CHCE tráviť ten čas a ja zase s ním. ale tak, ako ja nepochopím niektoré extrémy (teraz všeobecne), ktoré trávia čas minimálne a sú s tým obaja spokojní, tak nikto nepochopí náš extrém, že akonáhle to ide, tak sme spolu (napríklad tieto prázdniny sme si poriadne obaja spolu užili). proste ak sa dvaja nájdu v spoločných názoroch a v názore na trávenie voľného času, tak je to v poriadku. alebo ak sa dohodnú a tolerujú.. ale o tomto je tu už snáď 1000 diskusií, že ak jednému vadí to, čo druhému nie a naopak, tak to nie je dobré.
@panelacikova dovolila som si reagovat na zopar tvojich reakcii, nic viac a nemyslela som to v zlom. Vychadzala som z tvojho vypoctu resp. teda prikladu a case 🙂 Autorka pise, ze uz niekolkokrat vravela, ze musi zacat cvicit. Ale kolkokrat to musi clovek povedat druhej strane, aby to nebolo "zrazu"? No ano, ono to tak potom posobi, ze o tom mesiace kecam a "zrazu" zacnem. Dalsia vec je motivacia, chut (nema vyznam to robit nasilu, ale ked ta to raz akosi "dostane", bavi ta aj prve cvicenie napriek brutal svalovici, aj to dalsie). Ja som napisala zase svoj pohlad, zrovna teba som oznacila do celeho prispevku, uz sa mi to nejako nechcelo oddelovat, urcite to nie je analyza tvojho prispevku 🙂 Kazdy zijeme tak, ako nam to vyhovuje (alebo aj nie), ked niekto potrebuje mat partnera nonstop pri zadku a je s tym ok, neni problem. Ja to takto napr. neviem. Pre mna je to extrem rovnako, ako ked partner doma neobsedi. Moj na zaciatku bol tiez vsade - ked som sla do kuchyne, siel so mnou, ked do obyvacky, siel so mnou, uz len na wc mi chybal 😂 ale vysvetlila som mu, ze takto zit nemozeme, akoze co z toho ma, ked kuka, ako varim alebo vysavam? Nastastie, pochopil. Rovnako chcel spat v objati celu noc. No ja som neni zvyknuta. Cele roky spim sama, max. so synom. Zrazu po mne ziadal toto. Skusila som, vstavala dolamana, doslova ubolena a hlava mi sla buchnut. Tak sme urobili kompromis - zaspat v objati ok, ale urcite nie celu noc.
Ps - ja mam postihnutie, ze neviem byt strucna 😂 vcera mi volal kolega, chcel sa poradit. Ja som spustila svoj monolog, ale poviem ti uprimne, uz som si vravela "preboha, chlape, zastav ma uz konecne" 😂 ja sa aj cudujem, ze priatelovi este usi neodpadli z mojho recnenia. Ved ja sama sebe uz niekedy leziem na nerv 😂