Manžel má exekúciu a materská mi chodí na jeho účet
Žienky potrebujem radu.Dnes prišla manželovi exekúcia a už nám asi blokli účet. Na moju materskú vraj nesiahnu no problém je v tom,ze mi chodí na jeho účet.Co to vlastne znamená?Dostanem sa k nej? Ďakujem za všetky rady
@zuzkap2 exekútor môže siahnuť aj na účet jeho sestry - aby potom nemala problém - ak to zistí a zrejme to bude otázka času.
@nuvaring
@1andrea111
@zuzkap2
Okrem blokovania účtov exekútor lustruje, či náhodou povinný nie je zamestnaný. Krátko na to príde príkaz na začatie exekúcie priamo ku zdroju, teda k zamestnávateľovi. Z účtu povinného po jeho zablokovaní nie je možné napriek exekúcii postihnúť okrem iného čiastku zo mzdy, ktorá nepodlieha exekúcii.
@zuzkap2
infomácia "a v tom je to, vyplata mu chodi na ucet jeho sestry, keby mu chodila na jeho, tak z vyplaty nedostane nic pokial ma blokovany ucet " nie je pravdivá, pretože by sa k nepostihnuteľnej čiastke mzdy dostal v prípade, že by mu mzda chodila na jeho účet, ktorý by exekútor zablokoval.

@nuvaring a v tom je to, vyplata mu chodi na ucet jeho sestry, keby mu chodila na jeho, tak z vyplaty nedostane nic pokial ma blokovany ucet